Şimdi Ara

Fenerbahçe Bayan Takımı, WNBA vs. haberleri (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
7
Favori
22.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sezon büyük olasılıkla BİTTİ

    Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun bugün federasyon başkanlarıyla yaptığı video konferans sonrasında liglerle ilgili kararı, federasyonlara bırakma eğiliminde olduğu öğrenildi. Kasapoğlu'nun kararında bir değişiklik olmaması durumunda federasyonlar en geç Cuma günü liglerle ilgili kararlarını açıklayacaklar ve Türkiye Basketbol Federasyonu çok büyük olasılıkla liglere devam edilmeme yönündeki tavrını duyuracak.

    Bilindiği gibi statüleri gereği normal sezon oynanarak şampiyonun ve düşenlerin belirlendiği futbolda TFF 12 Haziran'da maçlara devam kararı almıştı. Ancak basketbolda normal sezonun ardından play-off'ların oynanması gerektiği için en az 2 aya ihtiyaç bulunması TBF'nin kararında etkileyici faktör olacak.Bunun yanı sıra kulüplerinden alacakları ortalama 4 ayı bulan yabancıların maçların oynanması halinde paralarını almadan gelmeyeceği gerçeği ve şimdiden ön sözleşme imzalayanların, sağlık kontrolüne girmeden, yani paralarını garanti altına almadan eski kulüpleri adına sahaya çıkmak istemeyecekleri kararı etkileyen diğer nedenler arasında.

    TBF, sezonun sona erdirilmesiyle birlikte sezonun nasıl tamamlanacağına da karar verecek, ya Beyaz Sezon görerek oynanmamış kabul edecek, ya da mevcut haliyle şampiyonları belirleyecek.

    Kaynak: https://www.basketfaul.com/haber?haber=87725

    ----------------

    Erkek basketi takip edemediğim için genel bilgiye dayanarak o konuda -başıma bir şey gelmeyecekse- Esef Bilsen'in şampiyon ilan edilmesi çok tepki toplamaz kanaatindeyim sanıyorum.
    Ancak Bayanlar liginde biz şampiyon ilan edilirsek GS yıllarca ağlayabilir

    Bu arada, kesinleşmeyen haberlere pas vermemekle beraber fenerbahce.org sitesine bu gün girip bakamadım bu saate kadar, "ulaşılamıyor" hatası verdi:
    Dolayısıyla, Basket şubesi yöneticisi Semih Özsoy'un ayrıldığına dair haberi henüz dedikodu aşamasında kabul ediyorum.


    ------------------



    EDİT AKBAYRAM : Malum, Basket ve Volley ligleri donduruldu. Şampiyon yok ama seneye - Eğer oynanabilirse - Avrupa kupalarında oynayacak takımlar mevcut sıralama ile belirlendi.

    Uyanık GS'li Tilbe Şenyürek'in "Ligi yerli oyuncularla tamamlayalım" laubaliliği de son buldu kararla.

    Bu kız genç ama 3.takım değiştirmesinde bile halen büyük resmi göremiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 13 Mayıs 2020; 3:16:26 >




  • Kelsey Plum | Fenerbahce - Full Season Highlights - EuroLeague Women 2018-19

    Nostalji takılalım



  • Fenerbahçe - Çukurova CB Kupası Final Maçı - [9/10/2019]

  • NOSTALJİ:

    Fenerbahçe - Galatasaray--kbsl--3. hafta--[28/10/2018]

    İLK BEŞLER:

    Fenerbahçe: Birsel V. Demirmen - Kelsey Plum - Anastasia Verameyenka - Kia Vaughn - Tuğçe Canıtez
    Galatasaray: Moriah Jefferson - Monika G. - Victoria Macaulay - Işıl Alben - Alperi Onar


  • zandi kalıyormuş lefterin öz kızı indirim bile yapmış :D
    https://twitter.com/CoachRookie/status/1265615924452868096
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Evet Zandi kalmış görünüyor ama Yakup gerçekten gittiyse ne desem bilemiyorum.
    Efenim Naumenko'nun hasretine dayananamış ta filan.

    Dinamo Novosibirsk takımının bu ikisini aldığına dair henüz resmi hesaplarında bir açıklama yok, ayrıca mantığı da yok. Bu takım, Rusya liginin 6. sırasında ve üzerindeki takımlardan içerde dışarda fark yedi.
    Ancak, geçen hafta Dinamo Novosobisirsk takımı, büyük bir Rus şirketiyle sponsor anlaşması yaptığını açıkladı resmi hesaplarından, gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.

    Pandemi sonrası Rusya'da EKA mevcut kadrosunu korursa başka bir takımın şansı yok.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Alina gitmiş hocam.

    Yeni haberler varhttps://twitter.com/CoachRookie/status/1266324492047040513?s=19 doğruysa takım baya değişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Evet, Alina gitmiş görünüyor renkdaş fakat Rus Dinamo Novosibirsk takımına gideceği söylenmesine rağmen henüz oradan bir açıklama yok.

    Alina'nın kariyerini sevgilisi Naumenko için mahvetmesi büyük dram..
    Zamanında WNBA'ya seçilmesine rağmen bu yüzden gitmemişti.

    Fakat resmi sitemiz yeni dönem için bilgi verirken yerlilerden Ayşe Cora ve Esra Ural ile yolların ayrıldığını yazıp Alina, Elizabeth Williams ve Chelsea Gray'in de gittiklerine dair açıklama yapmayıp, konuyu bizim çıkarımımıza bırakmaları enteresan oldu.
    FB seyircisi zekidir, anlarlar diye düşündüler herhalde

    Bu arada, yeni transferimiz Satou Sabally hakkında araştırma yapınca transfer ekibimizi tebrik ettim doğrusu, bu sefer turnayı gözünden vurmuşlar diye..
    Kızımız henüz 22 yaşında ve bu sezon NCAA Oregon Ducks'dan Dallas Wings'e 2 sıradan seçilmiş ve 1.90 boyunda ama inanılmaz kıvrak, potaya çok güçlü gidiyor daha da önemlisi patır patır üçlük atıyor.

    Geçen sene Oregon Ördeklerinin ABD kadın milli takımını yendikleri maçta rakip Dünya starlarını nasıl madara edip 25 sayı kaydettiğini görünce ne NCAA 2019 performansı ne de Alman milli takımıyla U20 Avrupa kupasında MVP seçilmesi videolarını eklemeye gerek kalmadı:

    Satou Sabally - 25 points vs. Team USA - Full Highlights



    ------------------

    - Jasmine Thomas transferi de olumlu, geçen sezon WNBA finalinde Washington Mystics takımına 3-2 kaybeden Connectituc Sun takımının gardı idi.

    - Kayla Mc Bride transferi de olumlu.

    - Kia Vaguhn tekrar hoş geldi ancak 33 yaşında artık, geçen sezon Elazığ'da çok iyi başlamış ama sonradan gevşemişti. "Son şans bar"'ı onun için..

    - Ayşe Cora'nın gönderilmesi hususunda karışık duygular içindeyim, o kadar koç geldi geçti hiçbirisi de onu kaos basketbol oynamasına gerek olmadığı konusunda yetiştiremedi. Yazık oldu, aslında yetenekli bir kız idi.
    Onu hep 2 pozisyon ile hatırlayacağım:

    Olumlu: EKA maçında kendisine atılan sert topu voleybol pası ile boş durumdaki Daboviç'e aktarması efsanevi idi ki pu asist sonucu Dabo'dan üçlük gelmişti.
    Olumsuz: YDÜ ile final maçında 5 sayı önde iken şampiyonluğumuza dakikalar kala üçlüğe kalkan ama kaçıracağı belli olan Kayla McBride'ın üzerine sıçrayıp temas almasını sağlayıp 3'lük atışa sebep olarak, son 2 atışı da kaçıran Candice Parker ile beraber 1 sayı farkla şampiyonluğu kaybetmemizin sebebi olması.

    - Sevgi Uzun, Jasmine Thomas'tan ders alırsa geleceği için çok iyi olur. Unutmayalım, ABD'de Cedi Osman Mehmet Okur'dan atış dersleri alırken hiç gocunmuyordu.

    - Olcay, halen ülkemizin kalbur üstü genç gardlarından.

    - Kiah Stokes'da Türk pasaportu ile vazgeçilmeyecek bir oyuncu, dilerim sakatlığı nüksetmez.

    - Tuğçe Canıtez'den ise koç Lapena umarım bu sezon da potaya yakın sırtı dönük oyuncu olmasını beklemez. Savunma ve reb konularında iyidir Tuğçe.

    - Zandi'nin kalması da güzel oldu.

    - Alt yapıdan gelen kızlar için bir ümidim yok. Son yıllarda Olcay dışında belki biraz Melisa Korkmaz idi ki o da olmadı sabırsız koçlar yüzünden..

    -----------------------

    Renkdaş, son olarak verdiğin Twitter linki hakkında:

    Benim Twitter hesabım yok ama link olursa bakıyorum, bahsettiğin hesaba da bir dönem bir kaç kere bakmış ve güncel bir şey yazmadığı için bırakmıştım.

    Ancak, bu defa bakınca hayretlerim şaşırdı : Adam Kelsey Plum için "Dünya'nın en saçma oyuncularında biri" diye yazabilmişti!
    Kimdir, necidir bilmem ama yazmak bu kadar kolay ise madem, bence de Dünya'nın en saçma Twitlerinden birisidir!

    Aklıma deplasmandaki Sopron maçı geldi: Plum 2 defa üst üste sayı kaydederken, hele ikincisinde topu kapıp boş turnikeye gidip sayı atarken kamera açısına giren bencimizdeki staftan bir beşuş çehreli, eline verilen dilekçeye kayıtsızca bakan Tapu ve Kadastro evrak kayıt memurundan farksız iken başka oyuncumuz sayı attığında yerinde duramıyordu.

    Ayrıca Valeri Garnier nam Tilbe katili koç, Plum'ın bu iki nefis hareketinden sonra onu aniden oyundan almış ve kenara gelen Plum'ın ilk defa sinirle verilen havluyu yere fırlattığını görmüştük.

    Plum'a geldiği ilk günden beri karşı olan hem FB'li hem de GS'li tipleri görmüştük.
    FB'liler başarısız olma ihtimalinden, GS'liler de başarılı olma ihitimalinden korkuyorlardı çünkü.
    Ancak, Birsel'e ağır hakaretlerin edildiği bir sezon ve sonrasında 2 sezonda 3 kupa kazanmamızdaki en büyük etkenin Plum olduğunu görmezden gelmek inanılmaz.

    Ha, tek başına Eurolig Women kupasını niye kazandırmadı diye düşman olanlar varsa gülünç zaten:

    O halde aynı saçmalıkları EKA ile final maçında bir araba dolusu para verilen ve formlarının zirvesinde oldukları varsayılan Angel McCoughtry ve Cappie Pondexter varken de yazdılar mı?
    Hele Cappie 0/14 ile çember dövüp şampiyonluğu kaybettirirken bu zatı muhteremler neredeydi?

    A bir dakka, Cappie maçtan sonra Aziz Yıldırım'ın göğsüne başına dayayıp ağlamıştı değil mi?
    Hatta daha da önemlisi, deplasmandaki lig maçında GS galibiyetinden sonra tribüne "Galatasaray yok" diye bağırmıştı değil mi?
    Tamam o zaman, saygı-hörmet-izzet-ikram Cappie'ye
    Varsın ELW finalinde 0/14 çeksin.

    Şimdiii: Kelsey Plum son Dünya kupasında ABD kadın milli takımında ilk 12'ye girip İspanya'da Dünya şampiyonluğu madalyasını boynuna taktı mı, taktı.
    Las Vegas Aces takımı Kelsey Plum ile önümüzdeki sezon sözleşmesini uzattı mı, uzattı.

    Efenim FB çoh para virmiş de geçen sezon Plum indirime gitmemiş de falan..
    İş hayatında her insanın kendine değer biçmesi normaldir.
    Yahu benim de boynumda Dünya Şampiyonluğu madalyası olsa ben de burnumdan kıl aldırmam, iş yerim maaşımdan kırpmak istese hadi ordan pis fakirler derim

    Üstelik bu bu kızımız, WNBA maaşlarının arttırılması konusunda ön safta uğraşanlardandı ve bu gerçekleşti ama ne yazık ki pandemi geldi.
    Sonuç olarak çaylak koçlar derdine yansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 2 Haziran 2020; 22:42:56 >




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    bütçe bu kadar düşmüşken baya iyi iş çıkardılar. alina gitmese ve Elizabeth kalsaymış çok daha iyi olurmuş ama yine de ligi götürür Euroleague'de de heyecan yaratir bu kadro.

    Benim de en beğendiğim transfer Sabally oldu çok potansiyelli bir oyuncu başarıya aç kimyamız uyarsa bu sezon çok parlayacak bi oyuncu.

    sabally pota altında yardımcı olursa bir şekilde idare ederiz ama uzun rotasyonu sıkıntısız diyemem.

    plum düşmanlığı yapmasına diyecek söz yok saçmalamış plum mükemmel bir oyuncuydu ama koçla anlaşamadı keşke şu anki koça denk gelseydi umarım bütçe işleri düzelir de belki plum'ı tekrar izleriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 2 Haziran 2020; 22:41:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de ilk anda Elizabeth - Vaughn değişikliğini görünce garipsemiştim ama Sabally'yi izleyince olay farklı boyuta geldi.
    Evet, bu sezon gerçekten Elizabeth, Vaughn'u geçmişti.
    Önümüzdeki sezon takımımızın sayı opsiyonlarımız Sabally ve Zandi olacak gibi görülüyor.

    Uzun rotasyonu sıkıntısı konusunda haklısın, keşke Tilbe'yi de alabilseydik.

    Ama efenim Tilbe sezon içinde GS ile görüşürken basılmış
    E ne olacığıdı?

    Valeri Garnier nam koç,Tilbe'yi yok etmek için elinden geleni yaparken ne yapacaktı kızcağız?
    Didem nam menejer tip, kızı deplasmana götürüp sonra da "Ayh sana otelde yer ayırtmayı unutmuşuz, hadi sen İstanbul'a geri dön" dediğinde ne yapacaktı?

    Sonra da "mealen" Halimeyi samanlıkta bastılar diye komik tesbitler görüyorum sosyal medyada halen.

    Oysa Tilbe GS'ye gider gitmez kendisine güvenen koç sayesinde takıma hemen adapte olup önemli katkılar vermeye başlamıştı.

    "Ama efenim, bu Tilbe de içerden oynamayı bilmiyor, habire dışardan sallıyor" diye kızı küçümseyenler, o dönemde milli takımında oynadığını, kendisini transfer etmek için Takımımızın Botaş'a 100.000 Dolar bonservis ücreti ödediğini de biliyor olamaları lazım.!

    --------------------

    Sonuç olarak Esra Ünal gönderildiğinde Tilbe alınabilseydi iyi olurdu ama şu aşamada yapacak bir şey yok.
    Uzun konusunda bir sakatlık halinde iyi olmaz, umarım ki olmaz..

    ----------------------

    Zaten bu Pandemi ne zaman bitecek, ne zaman eski günlere döneceğiz o da belli değil..

    Ayrıca FB SK başkanı Sn. Ali Koç'a teşekkür ediyorum, Bayan Basketi devam ettirdiği için.




  • Eurolig Women tüm zamanların asist liderleri sıralamasında Fenerbahçemiz'den Birsel Birsel Vardarlı Demirmen 4. sırada yer aldı

    1- Laila Palau (İspanya) 251 maçta 1.225 Asist

    2- Dalma Ivanyi (Macaristan) 176 Maçta 957 Asist

    3- Celine Dumerc (Fransa) 210 Maçta 839 Asist

    4- Birsel V.Demirmen (Türkiye) 208 Maçta 820 Asist

    5- Silvia Domingues (İspanya) 195 Maçta 717 Asist

    6- Diana Taurasi (ABD) 178 Maçta 688 Asist

    7- Audrey SAURET Gillespie (Fransa) 173 Maçta 683 Asisit

    8- Zsofia Fegyverneky (Macaristan) 221 Maçta 604 Asist

    9- Anna Cruz (İspanya) 164 Maçta 604 Asist

    10- Jelena Skerovic (Karadağ) 147 Maçta 586 Asist

    ----------------------------------------------------

    Evet, bir kaç sezon önce Birsel'e en ağır hakaret edenler rakip takım fanatikleri değil, FB'liyim diyenlerdi.
    Kadıncağız bu tiplerin şerrinden geçen sezon şampiyonlukta önemli katkı verdikten sonra zirvedeyken bırakıp canını kurtardı.

    Şampiyonluk sonucu hangi birisi özür diledi Birsel'den? Hiç birisi!

    Şimdi, bekledim ki birileri tam bir hafta önce yayınlanan bu istatistikleri konu etsin; görmezden geldiler.
    Gayet de takip etmeye başlamışlardı halbuki bu kanalları, n'oldu? İşlerine gelmedi.

    Donup kalmışlar bir noktada, geri adım atmayı, özür dilemeyi akıllarından geçirseler bile yazıya dökemiyorlar.
    Oysa ABD'de 40 küsur yaşındaki Sue Bird'ü bile Milli takımın ilk beşinde başlatıp başarısız olduğunda 5 dakika sonra oyundan alıyorlar ama asla ona toz kondurmuyorlar.

    Evet, Birsel Vardarlı Demirmen kızımız, Tüm zamanların en çok asist yapan oyuncular değerlendirmesinde, ELW konseptinde 4. sırayı almıştır.

    Aynı aymazlık fenerbahçe resmi sitesinde de var: Yakup ve Zandal'ın ELW ilk beşinde yer aldığını, Yakup'un da ELW MVP seçildiğini gururla yazan ama sonra Yakup'u ellerinde tutamadıklarında bunu bile yazmaya yürekleri elvermiyen yönetimin cesaretle iki sezondur tek yazabildiği, küçüleceğiz!
    Küçül küçülebildiğin kadar, yeter ki seneye Satou Sabally'e de Aerial Powers ve Kelsey Plum muamelesi yapmaya kalkmayın bayım.

    Peki, Birsel'in bu tarihi başarısı bu gün itibariyle FB resmi resmi sitesinde var mı? YOK!
    Niye yok?




  • Yeni transferimiz Satou Sabally ile aynı takımdan (Oregon Ducks) ve geleceğin yıldız adaylarından Sabrina Ionesco'nun birbirleri hakkındaki karşılıklı görüşleri:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 12 Haziran 2020; 22:2:46 >
  • Kelsey Plum aşil sakatlığından ameliyat olmuş. 2020 sezonun kalan bölümünde oynayamayacakmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-TRanger kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler renkdaş,

    Ama çok üzüldüm kızımızın sakatlığına..

    Belki Angel'dan sonra ne olursa olsun kendini Fenerbahçeli olmaya adamış bir ABD'li bulmuştuk..

    Seimona Augustus, GS'de oynayıp ve giderken "Kalbim her zaman sizinle olacak" mesajı atıp bir daha da ülkemizden transfer teklifi kabul etmemişti başka takımlardan.

    Kelsey Plum'ı böyle değerlendirmiştim..

    Fenerbahçe Bayan Takımı, WNBA  vs. haberleri




  • Fenerbahçe Bayan Takımı, WNBA  vs. haberleri

    WNBA'de resmi olarak Temmuz sonunda baslanacagi aciklandi. 22 mac normal sezon daha sonra ise play-off oynanacak. Bazi oyuncularimiz WNBA'de oynadigindan dolayi bazi lig ve avrupa maclarini kacirabilme ihtimalleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIBA sitesinde görmüştüm "Çeyrek Finaller aşamasında olan tüm kulüpler, Yönetmeliklere göre Çeyrek Finallere ulaşmak için sıralama puanı alacaktır. "
    Doğrusu, bu cümleyi çözemedim: Puan alınca bunun seneye bir faydası var mı?
    Yönetmelikleri de açıp okumaya üşendim, çünkü kim böyle bir pandemiyi öngörüp bunu kaleme alır ki, filmler hariç..

    WNBA konusuna gelirsek, bu durumun takımımızla birlikte ülkemizin yanı sıra -Mevcut kadrosunu koruduğunu varsayarak- en başta EKA'yı etkileyecektir sanırım.
    Hatta Dinamo Kursk uyanık davranıp Alina Yakubova'yı - elbette Naumenko ile birlikte - transfer ederse Rus ligi ve ELW'de değişik sonuçlar olabilir.

    Takımımız için ise hem Alina hem de E.Williams'ın gitmiş olması sebebiyle Sabally'nin olmadığı gerek lig ve gerekse ELW'deki maçlarda ne yapacağımız belirsiz olur.

    Unutmayalım ki geçmişte EKA'yı içerde dışarda yenen takımımız, gurubumuzun en zayıf ekibi olan TTT Riga'ya da içerde dışarda yenilmişti.




  • https://twitter.com/caglartorun/status/1274652031010160641


    Quigley'i Gs'de görünce üzülmüştüm. Gs'ye gitmez umarım.
  • Çağlar Torun hakkında net tesbit: Fenerbahçe nefreti, galatasaray sevgisinden fazla olan sözde basketbol yorumcusu.

    Kendisinden alıntı yapıp "FB, Fanatikte yazı yayınlatıyor: Alina, Naumenkoyu da seneye istediği için gönderildi, maksat GS'yi vazgeçirmek" diye yazmış. Komik.
    GS'nin parası varsa alır ama yok. O halde Kıbrıs'tan EFT gelirse alır, aynen Quigley olayında olduğu gibi.
    Hani, Quigley GS'de oynarken parası ödenmeyince antreman ve maçlara çıkmamaya başladığında yine parası olmayan GS aniden birikmiş borçlarını ödediydi kızın:
    Hani ertesi sezon YDÜ alacaktı ya hani?

    Alina Yakup'un sırf aynı şartı öne sürdüğü için kabul edilmeyip, WNBA LA Sparsk takımına seçildiği halde gidemediğini çok önceden yazmıştım.
    Yakub'un sırf Naumenko için kariyerini harcadığını da 2 Haziran'da bu sayfada yazmıştım.

    Yakup açısından takdir edebileceğim tek husus, her ne kadar bu tür ilişkiye yabancı olsam da sonuçta insanların kendi tercihi derim ve Yakup'un her şeye rağmen bu konuda tüm kulüplere şart ileri sürmesini anlamaya çalışırım..

    Sonuç olarak, Kıbrıs'tan gelecek paraya bağlı her şey Yakup & Naumenko için.
    Tabi gelecek sezon WNBA ve Avrupa ligleri çakışırsa bu durum aleyhimizi de olabilir.




  • Kelsey Plum'ın Ekaterinburg karşısındaki 24 sayılık müthiş performansı

    Zelimir HBK *

    29.821 görüntüleme • 10 Oca 2018




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 24 Haziran 2020; 1:45:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.