Şimdi Ara

2018 Dacia Duster mı Hyundai Kona mı? Ötv indirimli fiyatlarıyla.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konu başlığında da belirttiğim üzere iki araç arasında kaldık, yılda maksimum 7bin km yapacağımızı var sayıyoruz, stabilize yollar çoğunluk olmak uzere yağmurda, çamurda, karda Rize coğrafyasında kullanılacaktır.Off road vs için kullanılmayacaktır. Ayrıca aile aracı olarak alınacaktır.

Dacia Duster 1.5 dci 110 hp 4x4 Prestige donanım ek olarak Otomatik Klima , Dacia Nav multimedya sistemi , kör nokta uyarı sistemi+360' kamera Look paket , Dacia kart sistemi, ötv muafiyetiyle birlikte 128.000 TL den 85.000 TL ye iniyor.Yakıt tüketimi fabrika verisi şehir içi 4,8lt/100km şehir dışı 4,7lt/100km.

Hyundai Kona 1.6 Turbo Gdi 177hp 4x4 benzinli ise en üst donanım olan elite smart donanımıyla beraber , 156.000 TL den 92.000 TL ye iniyor.Yakıt tüketimi fabrika verisi şehir içi 8,4lt/100km, şehir dışı 6,2lt/100km

Yakıt giderleri, fiyat farkı, mekanik altyapıları, servis ve bakim giderleri, ikinci el piyasası göz önüne alındığında hangisi tercih edilmelidir? Fikir verirseniz memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malum arabayı önericem ama laf yemekten korkuyorum

Neyse konuya dönersek bu iki seçenek arasından kalitesi , konforu ve yüksek sayılabilecek marka imajı nedeniyle Duster öneririm

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah aşkına ya herşeye ok de yüksek sayılabilecek marka imajı nedir ya dacia nın kendini konumlandıracağı en son alan belki de.

Ötv indirimli alacaksanız madem ne diye dacia bakıyorsunuz? İlla 4*4 şart mı? Gidin dizel otomatik captur 2008 falan alın bu daciadan daha da ucuza.

• Estağfurullah üstadım, malum araba nedir merak ettim

Kona da konfor olarak fena değil ayrıca donanım olarak da dolu bir araç wriless şarja kadar hemen herşey var. Hyundai marka algısı olarak dacia kadar değilmidir ?

• İkisi arasında tarz farkı var, önceliklerinizi belirleyin.

Yakıt umrumda değil, yüksek performanslı bi aracım olsun derseniz kona alınır, az yakan cep dostu yeterli de performansı olan daha geniş bi aracım olsun derseniz duster.
    Kalite olarak hyundai daha iyi tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_motive kullanıcısına yanıt
    4×4 çok şart değil tabi lakin hoş görünki Rize burası, bazen gerekli olabiliyor. Almışken oda bulunsun istedik.

Ayrıca Captur ile Duster aynı fiyata geliyor.Aralarinda maksimum 2binlira oynar.2008'e nedense bakmadım hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur5301 -- 31 Temmuz 2018; 19:43:15 >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tarz çok farklı aracı çoğunlukla babam kullanacak. Performans çokta önemli degil, arada bir belki ben sınırı zorlarım Şu an kullandığımız araçta benzinli ve ortalama 40krş/km gibi birsey yakıyor. Ama bütçe dostu olması bakımından Duster ' da avantajlı gözüküyor.Bagaj çok önemli değil seyahate çıkmıyoruz, çoluk çocukta yok.

Konadaki 65bin Tl lik indirim, 5 yil sonra satma ihtimaliyle beraber cezbediyor açıkçası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onur5301 O kullanıcısına yanıt
    2.el kaygınız varsa duster daha isabetli olur aslında. Kona'nın piyasası zayıf olur gibi hissettiriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esasen ikinci el kaygımız şu anlık yok uzun zamandır aynı aracı kullanıyoruz, maddi olarak sıkışmadığımız sürece yeni aracida kullaniriz tabi ileride ne olur kestirmek zor açıkçası ama şu sıralar Duster'ın ikinci el piyasası bayağı canlı bunu bi yorum.

• Madem yıllık 7 bin km yapıyorsunuz daha keyifli bir araç tercih etmelisiniz ikisi arasaından Kona öneriyorum.Yerinizde olsam 1.2 130hp Peugeot 3008 alırdım
  • Ben duster alırdım, bilinen ve parçası bulunan satışı daha rahat daha ekonomik araba

• İksii arasındaki belirleyici fark bence yakıt tüketimi, benzin-dizel farkı. Yoksa kalite olarak çok fark vardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TurkishDrifter kullanıcısına yanıt
    Kona gerçekten performansıyla göz dolduruyor. 3008 hem iç hem diş tasarım olarak çok güzel bi araç lakin 1.2 litre130 hp bizim buralar için (rampa vs..) şüphe uyandırıyor. Tabi birde biraz donanimlisini almaya kalksak bütçeyi aşıyor açıkçası.

• Uzun vadede realistlik galip gelir diyorsunuz.

• onur5301 O kullanıcısına yanıt
    Siz kafanıza duster almayı koymuşsunuz madem öyle yapın. Ötvsiz alacağım araçlar arasında tercihim olmazdı açıkçası. Donanımsız C-SUV bulabiliyorsunuz o fiyatlara. Dopdolu dusterı ne yapayım?

Tercih sizin güle güle kullanın..

• Suraya bak 156 dan 92 bine dusuyor nicin biz boyle fiyatlarla araba alamiyoruz boyle sistemin de bu sisteme göz yumanada lanet olsun ya

• Ötv indirimi gibi bir nimeti bulmuşsam gidip de duster almam açıkcası. Bütçemi zorlar en az orta seviye bir araç alırım. Senede 7bin km de zaten benzin dizel için sıkıntı oluşturmaz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur5301

Uzun vadede realistlik galip gelir diyorsunuz.
    Yani, şahsen 500l manuel diye sıkıldım değiştirebilsem ya duster edc ile yada egea sw benzin otomatik ile değiştiririm.

Bilindik arabalar hocam Türkiye araba konusunda riskli ülke

• SezerDogan kullanıcısına yanıt
    Muhakkak kalite farkı var , konfor olarak kona daha önde, teknoloji bakımından Duster'ın arazi kimliğine yönelik avantajları var , konaninda yeni nesil wriless şarj gibi cezbedici noktaları var.

Dizel benzin farkı en ayırt edici nokta belkide , tüketim yari yariya olacaktır tahminimce. Benzinin litre fiyatını da eklersek Duster kullanırken maddi olarak daha az yoracaktır.

Velhasıl çok kompleks bir süreç araç seçimi

• auto_motive kullanıcısına yanıt
    Kafaya koymak değilde, biraz koşullara göre davranmak diyelim buna. Hâlâ kesin bir karar vermiş değiliz gönül Konadan veya 3008 den yana lakin , duster dayanıklılık yakıt ekonomisi gibi gerçeklerle göz kırpıyor.Diger yandan donanımsız C-Suv larda çok donanımsız olmuyor mu?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.