Şimdi Ara

2017den 18e geçerken bütün sıralamalar neden düşmüş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2018de 270k dan alıyor
    ertesi sene 10 kontenjan artıyo 250k dan alıyor bu alakasızlığın sebebi ne yani 18de bütün bölümler 30 40k gerilerken 2019da kontenjan artmasına rağmen neden 10 k 20 k ilerliyo elbette ki olayın özü tercih edilme meselesi ama bu yıllara göre böyle uçurmların olma sebebi nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanılmıyorsam 18'de aynı bu sene gibi devasa bir mezun yığını oluşmuştu sistem değişikliğinden dolayı.

• 2017 de LYS var mf1 mf2 mf3 diye bir sürü sıralama tipi var 2018 de yks var sadece say diye sıralama tipi var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam benim kafam basmıyor sanırım...

tek bir sıralama tipini düşülmüş olması ile sıralamaların bazı bölümlerde 70bin kadar gerilmesini detaylı bir şekilde açıklar mısınız bana mümkünse
  • hocam yığılma olması ile bölüm sıralamalarında gerileme arasında nasıl bir bağ kuruluyor bilmediğim anlamadığımdan soruyorum
  • poet1337 kullanıcısına yanıt
    İnsanlar sıralamaları beklediği gibi olmadığında mezuna bırakmayı tercih ettikleri için normale oranla bazı üni bölümleri daha az tercih ediliyor bu da sıralamaları geriletiyor

• şimdi çok iyi anladım hocam teşekkür ederim..
    peki bu sene böyle bir olması muhtemel mi sizce herkesin sıralamasının beklediğinden kötü gelmesini hesaba katarsak
  • Bence 2018 ve 2019 da da böyle olduğu için artık değişen pek bir şey olmaz.Ama bu sene yine de biraz gerileyebilir sıralamalar. Atıyorum 230k 250k ile kapatabilir veya 50k 60k ile. Tabi bu biraz bölümlere de bağlı bilgisayarın aksine yükseliceği belli zaten. Bunlar kendi görüşlerim tabi belli olmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wessmdd -- 9 Ağustos 2020; 17:28:45 >
  • 4 puan türü olduğunda mf-1 mf-2 mf-3 mf-4 ilk 10k'ya giren 12k farklı kişi falan oluyor.

ama sadece say puan türü olduğunda ilk 10k'da tam 10k kişi oluyor. 12k kişilik kontenjanı dolduramıyorlar sıralama geriliyor.

not: bu arada 200k'dan 270k tabii ki sadece bununla açıklanamaz o bölümle alakalıdır ama o seneye kadar sabit duran bölümlerin gerilemesi bununla açıklanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burtazan -- 9 Ağustos 2020; 17:34:24 >
  • Hocam siz ne yaptınız gidiyor musunuz

• dişcan-20 D kullanıcısına yanıt
    34k yaptım hocam , subay olcam büyük ihtimal hocam hava harp okulu ne olur olmaz belki yks tercihi yaparım öylesine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-29A2A4441 -- 9 Ağustos 2020; 18:8:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.