Şimdi Ara

2017 DGS - FSMVÜ - (İnş. Müh.) İsteyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Başlıktan okuğunuz gibi... 2017 yılı DGS ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği bölümünü isteyenlerin sorularını yanıtlayabilirim.

    2016 DGS ile %25 burslu kazandım. Tercih veya başka türlü bir bursum yok. Halen bölümde eğitime devam ediyorum. Bilmek istediğiniz bütün soruları, hayrına, sevabına cevaplayacağım.

    Aslında uzun bir makale yazıyorum bu okul hakkında. Bitince reply edeceğim.



  • Kaçıncı sınıftan başladın ?
  • 2. Sınıftan başladım. İntibakta 55 AKTS saydılar. 240 AKTS ile mezun oluyorsun. Genel olarak intibaklarda diğer arkadaşlara da sorduğumda 30 ile 60 AKTS sayıyorlar. Saydıracağınız dersin içeriği ve AKTS si önemli. FSMVÜ de bu konular çok katı. İtirazlarınız aynı hızla geri dönüyor. Yani İnşaat Mühendisliği bölümünde minimum 3 yıl okursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h22a4usdm

    2. Sınıftan başladım. İntibakta 55 AKTS saydılar. 240 AKTS ile mezun oluyorsun. Genel olarak intibaklarda diğer arkadaşlara da sorduğumda 30 ile 60 AKTS sayıyorlar. Saydıracağınız dersin içeriği ve AKTS si önemli. FSMVÜ de bu konular çok katı. İtirazlarınız aynı hızla geri dönüyor. Yani İnşaat Mühendisliği bölümünde minimum 3 yıl okursunuz.

    Ne kadar verdin. Dersler zor nasıl adapte oluyorsun. Kaç net yaptın birde dgsden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 ücreti 25.000 tl. Ösym bursum %25. Hariçten hiçbir burs yok tercih, başarı vs... peşin ödeme de %6 daha indirim yaptılar. 2016 ücreti olarak 17600 tl gibi bir rakam ödedim. Karşılaştırdığın zaman diğer üniversitelerle, ortalamanın üstü bir rakam. 263 puan ile kazandım. Sıralamaları kontrol edebilirsiniz. Puan aralıklarından.

    Derslere adapte olmak gerçekten sıkıntı. Bir de bu okulda iletişim sıkıntısı var. Hocaların %70 i dışarıdan geliyor. Adamlarla konuşmak imkansız gibi... Varolan kadrolu hocaların çoğu bile açıkladıkları programlardaki görüşme saatlerine riayet etmiyorlar. Okulda benim motivasyonumu en çok bozan buydu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h22a4usdm

    2016 ücreti 25.000 tl. Ösym bursum %25. Hariçten hiçbir burs yok tercih, başarı vs... peşin ödeme de %6 daha indirim yaptılar. 2016 ücreti olarak 17600 tl gibi bir rakam ödedim. Karşılaştırdığın zaman diğer üniversitelerle, ortalamanın üstü bir rakam. 263 puan ile kazandım. Sıralamaları kontrol edebilirsiniz. Puan aralıklarından.

    Derslere adapte olmak gerçekten sıkıntı. Bir de bu okulda iletişim sıkıntısı var. Hocaların %70 i dışarıdan geliyor. Adamlarla konuşmak imkansız gibi... Varolan kadrolu hocaların çoğu bile açıkladıkları programlardaki görüşme saatlerine riayet etmiyorlar. Okulda benim motivasyonumu en çok bozan buydu.

    sen dgs ile gitmedende kazabilirsirn aslında. %25 burslu yada farklı bir paraya 17600 en kralında okuyabilirdin.




  • Yaptığım hataya başkası düşmesin diye aydınlatıcı bilgi vermeye çalışıyorum. Şahsen bana bu üniversiteyi tavsiye ediyor musun diye soran olsa, bana bu okulda verilen ilk tavsiyeyi veririm. " Ne işin var burada" " hemde paralısın"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, bende 2 yıllık üni okuyorum okuldaki hocamız mimarlığa geçtiğinizde 3.sınıf olarak gözükürsünüz fakat 3.5 4 yıl sürer mimarlık, dgs sonrası 2 yıl mimarlık hayal dedi.

    Şimdi benim sorum dgs ile kazandığın bölümü kaç yıl okuyacaksan o kadar paramı veriliyor? Yani şöyle söyleyim sen 3 yıl okuyacaksın ya inşaat mühendiliği okuyacaksın ya 3 yıl boyunca her yıl ödeyecekmisin parayı. Bir arkadaşımdan duymuştum dgs sonrası lisansa 2 yıl para ödüyorsun 4 sene okusan da çünkü resmi olarak 3.sınıf olacagından diyordu.




  • Assasin51 kullanıcısına yanıt
    Yani MYO mezunları için 2+2 yıl okumak hayal. Bunu yapan üniversite yok. Size max sayacakları AKTS oranı 1.5 yıl veya biraz hafiften aşar. 2 yılınıza denk gelecek AKTS intibakı yapmazlar. Hocan doğru demiş... Minimum 3 yıl okuturlar. Gerekli özeni göstermezsen 4 veya 5 yıla çıkar. Haliyle okuduğun yıl kadar da para ödersin. SOn yılında ders sayın az ise bunların AKTS veya kredisi oranında para ödersin.
    Burada önemli olan yaptıracağın intibak kadar gittiğin üniversitenin DGS lilere bakış açısı. FSMVÜ bu anlamda iyi bir yer değil. Peşinen yaşayandan bir tavsiye. Fakat şunu belirteyim ben İnş. Müh. Bölümündeyim. Mimarlık Bölümünde de arkadaşlarım var. Hocaları gayet iyi, eğitimi kaliteli FSMVÜ nün Mimarlık Bölümünün. Amma velakin sakın İnş. Müh. Bölümüne bulaşayım deme. Seninle bir de dalga geçerler haberin olsun.

    Son olarak tercih yapmadan evvel muhakkak dökümanlarınla beraber, kafandaki okulları birebir ziyaret edip, bilgi almanı tavsiye ederim. Kulaktan dolma bilgilerle sakın hareket etme. Veyahut yasal olarak bunun sınırı şudur desen bile; her okulda gideceğin bölümün bir komisyonu mevcut. Bu komisyonlara danışıp, elindeki evraklar (Ders İçerikleri, Diploma Vs...) nezdinde neler yapabilirler diye danış. Hem işin biraz resmi yürür. Hangi okul sana daha faydalı olur bunun da kanaatini edinmiş olursun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.