Şimdi Ara

2017 - Bir F/P ekran kartı ve oyun işlemcisi nasıl seçilir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
6
Favori
5.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • r7 250 Full Hd olarak pek problem çıkarmıyor hocam.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukans3131

Hadi hadi mistik senin için uplayayım

gene beleşe geldin mrs f/p

ne diyon lan missus
  • güncel
  • Intelin 4.nesil işlemcileri hangi kategoeiye giriyor. Onu da yazsaniz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedved55

Intelin 4.nesil işlemcileri hangi kategoeiye giriyor. Onu da yazsaniz hocam

7.nesil ile aynı
  • I5 4460 a en yakışacak ekran karti hangisi olur. Performans olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: nedved55

I5 4460 a en yakışacak ekran karti hangisi olur. Performans olarak

1070 alabilirsin dengeli sistem olur
  • 1070 butcemi aşar ama. Gtx 1060 olabilir.

Kasma vs. Sorunlar olmaz mi diyorsunuz

• Kardeşim senin amd ye karşı bir zorun mu var? 1060 3gb rx 480 8gb dan güçlü öyle mi? Hadi 1060 6gb guclu diyodun yine yakin kartlar diye çok umursamiyodum da yani boyle ciddi bir konu açıp üzerine 3 gb i bile daha guclu diyorsan bir açıklama borçlusun bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Kardeşim senin amd ye karşı bir zorun mu var? 1060 3gb rx 480 8gb dan güçlü öyle mi? Hadi 1060 6gb guclu diyodun yine yakin kartlar diye çok umursamiyodum da yani boyle ciddi bir konu açıp üzerine 3 gb i bile daha guclu diyorsan bir açıklama borçlusun bence.

performansları aynı
  • Evet i5 6400 le i7 7700k yi ayni kefeye koyan birine göre mantikli olabilecek bir açıklama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mart 2017; 12:59:41 >
  • quote:

Evet i5 6400 le i7 7700k yi ayni kefeye koyan birine göre mantikli olabilecek bir açıklama.

Battlefield 1 multiplayer
    Grand Theft Auto V gibi
    işlemci ağırlıklı (işlemciye bağlı) oyunlar
    hariç aradaki performans farkı % 10 u geçmez
  • O oyunlar 3 5 taneyle sinirli degil. Witcher 3... watch dogs 2... Bunlarin hepsi de yeni oyunlar. Yani yeni basliyor islemcilerin zorlanmasi. Gitgide de sayisi artacak bunlarin. Çunku ryzenin cikmasiyla 8 izlek standartlasacak yani orta seviyeye inecek ve yapimcilar 8 izlegi verimli kullanmaya baslayacak. Directx 12 zaten islemcilerin tum izleklerini daha verimli kullanan bir api. E gelecek directx 12 de zaten. Bundan birkaç yıl önce dediğinde mantık vardı. Çünkü ekran kartlari zayifti. Oyle gtx 570 alayim 110 fps le oynayayim falan yoktu. İşlemciler haliyle zorlanmiyordu. Zaten gunumuzun 7700k si bile 5 6 yil oncesinin 2600k sindan yaklasik %30 daha guclu o kadar. Ekran kartlari ama firladi gitti. İşlemciler artik yetişemiyor. Devir 144 hz devri. Hangi işlemci bunu rahatlikla sagliyor? Ben kivraniyorum gtx 1070 i beslerken. Battlefield 1 de darbogazi gectim fps droplari oluyor fps i limitlemezsem. 7700k bile yer yer zorlanir eminim. Kisacasi o mantik eskiden okeydi. Ama günmüzde degil. Gelecekte hic degil. Kaldi ki senin mantiginla titan pascali olan bir adam i5 6400 alsin fark etmez. Buraya da cikiyor dedigin. Buna da %10 diyorsan zaten Allah akil fikir versin diyorum. Ekran karti olarak da 1060 6gb i rx 480 8gb, 1060 3gb i rx 470 4gb ile ayni siraya koysan bence en mantikli olani yaparsin. Yanlis oldugunu dusunuyorsan GUNCEL olduguna emin oldugun ve çok sayida oyunun karsilastirildigi videolara bakabilirsin. Guncel diyorum cunku eski driverlarla yeni driverlar arasinda ciddi performans farki var rx serisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mart 2017; 13:28:31 >

• quote:

O oyunlar 3 5 taneyle sinirli degil. Witcher 3... watch dogs 2... Bunlarin hepsi de yeni oyunlar. Yani yeni basliyor islemcilerin zorlanmasi. Gitgide de sayisi artacak bunlarin. Çunku ryzenin cikmasiyla 8 izlek standartlasacak yani orta seviyeye inecek ve yapimcilar 8 izlegi verimli kullanmaya baslayacak. Directx 12 zaten islemcilerin tum izleklerini daha verimli kullanan bir api. E gelecek directx 12 de zaten. Bundan birkaç yıl önce dediğinde mantık vardı. Çünkü ekran kartlari zayifti. Oyle gtx 570 alayim 110 fps le oynayayim falan yoktu. İşlemciler haliyle zorlanmiyordu. Zaten gunumuzun 7700k si bile 5 6 yil oncesinin 2600k sindan yaklasik %30 daha guclu o kadar. Ekran kartlari ama firladi gitti. İşlemciler artik yetişemiyor. Devir 144 hz devri. Hangi işlemci bunu rahatlikla sagliyor? Ben kivraniyorum gtx 1070 i beslerken. Battlefield 1 de darbogazi gectim fps droplari oluyor fps i limitlemezsem. 7700k bile yer yer zorlanir eminim. Kisacasi o mantik eskiden okeydi. Ama günmüzde degil. Gelecekte hic degil. Kaldi ki senin mantiginla titan pascali olan bir adam i5 6400 alsin fark etmez. Buraya da cikiyor dedigin. Buna da %10 diyorsan zaten Allah akil fikir versin diyorum. Ekran karti olarak da 1060 6gb i rx 480 8gb, 1060 3gb i rx 470 4gb ile ayni siraya koysan bence en mantikli olani yaparsin. Yanlis oldugunu dusunuyorsan GUNCEL olduguna emin oldugun ve çok sayida oyunun karsilastirildigi videolara bakabilirsin. Guncel diyorum cunku eski driverlarla yeni driverlar arasinda ciddi performans farki var rx serisinde.

bilinçli sistem toplayacak birisi 6400/7400 yerine F/p işlemcisi olan 7500 alır
    6gb 1060 ile 3gb 1060 arasında performans farkı var
    480 = 3GB 1060

1070 alan birisi bütçe durumuna göre F/P işlemcisi olarak 7500 / 7600K alır

bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 1 Mart 2017; 16:3:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Atik Abi

quote:

O oyunlar 3 5 taneyle sinirli degil. Witcher 3... watch dogs 2... Bunlarin hepsi de yeni oyunlar. Yani yeni basliyor islemcilerin zorlanmasi. Gitgide de sayisi artacak bunlarin. Çunku ryzenin cikmasiyla 8 izlek standartlasacak yani orta seviyeye inecek ve yapimcilar 8 izlegi verimli kullanmaya baslayacak. Directx 12 zaten islemcilerin tum izleklerini daha verimli kullanan bir api. E gelecek directx 12 de zaten. Bundan birkaç yıl önce dediğinde mantık vardı. Çünkü ekran kartlari zayifti. Oyle gtx 570 alayim 110 fps le oynayayim falan yoktu. İşlemciler haliyle zorlanmiyordu. Zaten gunumuzun 7700k si bile 5 6 yil oncesinin 2600k sindan yaklasik %30 daha guclu o kadar. Ekran kartlari ama firladi gitti. İşlemciler artik yetişemiyor. Devir 144 hz devri. Hangi işlemci bunu rahatlikla sagliyor? Ben kivraniyorum gtx 1070 i beslerken. Battlefield 1 de darbogazi gectim fps droplari oluyor fps i limitlemezsem. 7700k bile yer yer zorlanir eminim. Kisacasi o mantik eskiden okeydi. Ama günmüzde degil. Gelecekte hic degil. Kaldi ki senin mantiginla titan pascali olan bir adam i5 6400 alsin fark etmez. Buraya da cikiyor dedigin. Buna da %10 diyorsan zaten Allah akil fikir versin diyorum. Ekran karti olarak da 1060 6gb i rx 480 8gb, 1060 3gb i rx 470 4gb ile ayni siraya koysan bence en mantikli olani yaparsin. Yanlis oldugunu dusunuyorsan GUNCEL olduguna emin oldugun ve çok sayida oyunun karsilastirildigi videolara bakabilirsin. Guncel diyorum cunku eski driverlarla yeni driverlar arasinda ciddi performans farki var rx serisinde.

480 = 3GB 1060

bu kadar basit

rx 480 = 3gb 1060 ... Allah akıl fikir versin diyorum. 1070 in yanına da 7500 alan adama da Allah bir gün akıl fikir verir inşallah. Bari bir kaynak bir kanıt gösterin. Bu yanlış testi kim yapmış merak ettim. Yahu kendim 6600k yı 4.6 ghz da kullanıyorum. 4.7 de denedim. 7600k isterse 5.2 ghz olsun yine tıkanacağına adım gibi eminim. Ha 7600k yanına alınır mı? Ryzen çıkmasaydı aslında alınırdı. Oveclock merakın varsa o da. Yoksa soğutucusuna vereceğin para yüzünden 7700 alırsın yine daha iyi. Ama 7500 almak parayı çöpe atmaktan başka bir şey olamaz çözünürlük 2k değil ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mart 2017; 16:8:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atik Abi

quote:

480 = 3GB 1060

bu kadar basit

rx 480 = 3gb 1060 ... Allah akıl fikir versin diyorum. 1070 in yanına da 7500 alan adama da Allah bir gün akıl fikir verir inşallah. Bari bir kaynak bir kanıt gösterin. Bu yanlış testi kim yapmış merak ettim. Yahu kendim 6600k yı 4.6 ghz da kullanıyorum. 4.7 de denedim. 7600k isterse 5.2 ghz olsun yine tıkanacağına adım gibi eminim. Ha 7600k yanına alınır mı? Aslında alınır. Oveclock merakın varsa o da. Yoksa soğutucusuna vereceğin parayla 7700 alırsın yine daha iyi. Ama 7500 almak ahmaklıktan başka birşey olamaz.

allah sana akıl fikir versin
    sen 1070 yanına 7700k al

ben 7600k alayım

kim ahmak

• k.bakmayın da rx 480 le 3gb gtx1060 ı eşit görmek pek bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheFword

k.bakmayın da rx 480 le 3gb gtx1060 ı eşit görmek pek bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmışsınız

performans farkı olduğunu ispatla
  • Kardeşim imzama bir bak. Dediğin sistemi ben kullanıyorum. Ha 7600k ha 6600k ne fark eder. 300 mhz le işler değişmiyor. Kullanan biri olarak söylüyorum yetmediğini. Daha neyin tartışmasını yapıyorsun? Battlefield 1 gibi oyunlarda darboğaz olacağında hemfikiriz. E ben de diyorum gelecekte o oyunların sayısı artacak. Mantıklı da bir açıklamam var bunun için. Eee bu daha neyin tartışması o zaman? Hani işlemci kullanmasıyla ünlü olmayan bir oyun söyleyeyim. Just Cause 3. Darboğaz olmanın eşiğinde çalışıyor. Çok oynamadım ama bol npc li bir ortamda darboğaza girebilir de yani. RX 480 için de bir kanıt göster diyorum... yok. Sadece bu böyledir diyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.