Şimdi Ara

2016 YGS Yanlış Soru Skandalları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sınavdaki birçok yanlış soru yüzünden herkes vakit ve net kaybı yaşadı ki ilk 30k'da bile 1 puan 1k fark ettiriyor.Bu kadar hassas sıralamaların olduğu bir sınavda 5-6 tane iptal edilmesi gereken soru varken sıkıntılı olmayan soruların iptal edilmesi ayrı bir skandal.
    İptal Olması Gereken Sorular:
    1-Türkçedeki yüklem sorusu:
    doğru yapmama rağmen açık bir şekilde yanlış olduğu için iptal edilmeli
    2-Matematikteki vagon sorusu
    28 ve 35in ikisi de sağlıyor en az dedigi için 28 yapmıştım cevabı ama soru net değil.Birçok kişinin bu soruda vakit kaybettiğini ve sorunun doğru açıklanmadığını düşünüyorum.
    3-Fizikteki ışık sorusu:
    Işık görünür ışın bölgesi anlamına geldiği için ışın kelimesini kullanması gerekiyor.Açık bir şekilde bilgi hatası olduğu için sorunun cevabı yoktur ve iptal edilmeli.
    4-Sosyaldeki Hidrografya sorusu:
    Muson bölgesindeki noktaya baktığımızda iklimin daha çok etkili olduğunu,mısır bölgesindeki noktaya baktığınızda su kaynaklarının daha çok etkili olduğunu görüyorsunuz.Sorunun net bir cevabı olmadığı için iptal edilmeli.
    5-Sosyaldeki determinizm sorusu:
    Saçma sorulardan birisi daha;determinizm-indeterminizm ayırımını bilginizle bulabiliyorsunuz.Ama otodeterminizm ikisinin ortası bir şey olduğu için onunla ilgili bir yargıda bulunmamız beklenemez.Soru iptal edilmeli.

    İptal edilmesi gerektiği iddia edilen veya iptal edilen sorular:
    1-Kaykay Sorusu:
    Soru bankalarında yukarıdan bırakılan bir cisim yerden geçerken 1/2mv2=mgh yapılırken h yi yerden yükseklik olarak alıp ağırlık merkezini nasıl hesaba katmıyorsak o soruda da ağırlık merkeziyle ilgili veya kişinin boyutlarıyla ilgili herhangi bir bilgi verilmediği için ağırlk merkezinin hesaba katılmasının istenmediği belli.
    2-Isı Sorusu:
    Soru kökünde farklı maddeler diye belirtildiği için özısılarını bilemeyeceğimizden dolayısıyla ısı sığası hakkında yorum yapamayacağımızdan 3.öncüle ulaşamayız.Hangisi doğrudur? diye sorulduğu için açık bir şekilde 3.öncül alınmamalıdır.Sorunun iptal edilme sebebini birçok kişinin soru kökünü okumayıp yanlış yapması ve itiraz etmesine bağlıyorum.
    3-Fonksiyon Sorusu:
    Bilmsel olarak yanlış olabilir ama bu kadar skandal yanlışların olduğu ve öğrencilerin gerçekten puan,zaman ve motivasyon kaybı yaşadığı bir sınavda öğrencileri etkilemeyen ama bilimsel bir yanlışlık olduğu için bu sorunun iptal edilmesi saçmadır.Hiçbir öğrencinin tanım kümesini düşünüp bu soruyu yanlış yapmadığını düşünüyorum.







  • Bu saatten sonra hiçbirşey değişmeyecek güzel kardeşim tartışmanın bir anlamı yok önüne bakıcan artık
  • dragon_fab D kullanıcısına yanıt
    Tepkimizi ve gerçekleri tartışmamız lazım ki bir şeyler değişsin değişmeyecek diye düşünürsek zaten değişmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.