Şimdi Ara

2016 Sony 55XD8505 4K Nasıldır? (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.265
Cevap
35
Favori
121.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ilanı bende gordüm ama nedense teknoloji marketten alırsam sorun yaşama ihtimalim daha az olur gibi bir algı var bende. Burada dikkatimi çeken aslında bu tv için verilen fiyatlandırmalar.
    Mediamarkt 7000 TL fiyat verirken başka bir satıcı aynı ürüne 5000 tl diyebiliyor, beklemek konusunda bu noktada kafa karışıyor. Normalde beklenti Ekim, Kaım ayında ürünün fiyatının düşmesi yönünde ancak hangi fiyattan indirime girer. 5000 TL nin altına iner mi ?
    Geçen sene bu dönemlerde XD8505 alanlar bu konuda fikir vereblirse güzel olur.
  • Ben SONY kadar aptalca yönetilen bir firma görmedim.
    Ya kardeşim kendin üretmiyorsun ama madem dışarıdan da alsan kaliteli panel kullanıyorsun, çok mu zor buna düzgün bir işletim sistemi yapmak?
    LG WebOs demiş Samsung Tizien demiş, sen de Bravia falan de yap multimedyasıyla,tuner ayarı,kanal düzeni,bağlantı kalitesiyle millet sıkıntısız kullansın.

Koca makinada cep telefonlarının kullandığı düzenekle iadare etmeye çalışıyorsun.Doğru dürüst mühendisi,ARGE si falan yok mu bu firmanın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavit63

Dün tarama yapıp sony editör ile kanal sıralamamı yaptım şu an için trt4k gösteriyor.1.aralıktan itibaren yeni frekansıda eklerim.Kendi zevkime göre hazırladığım kanal listesini ekliyorum isteyen indirip kullanabilir
    http://s3.dosya.tc/server9/cwuy4u/26-11_en_son_guncel_sirali.rar.html

Bu tv de yeni kanalı nasıl ekliyorsun?
    Ben frekans eklediğimde önceki kanallar kayboluyor.

Fav ile kendi listemi oluşturdum
    Ama kanal numaraları eski halinde kaldı.
    Bunu değiştirmenin imkanı var mı?

• 55XD8005 ile 55XD8505 tasarım ve donanım olarak sanırım tamamen aynı Android 7.0 çıkmış görünüyor USB'ile kurulum yapsam sorun yaşarmıyım?

https://www.sony.co.uk/electronics/support/downloads/00014699
  • Önceki mesajımda bu tvyi aldığımı yazmıştım
    1 haftalık kullanımım ve bu topicteki okuduğum 40 kusur sayfadan sonra görüşlerim şu şekilde
    Işık sızması hafiften var, ama izlerken belli olmadığı için önemsi bir ayrıntı.
    Ölü piksel videsu çalıştırdım tarif edilene göre yok gibi.

Bugune kadar ölü piksel diye bir kavram hep duyardım
    Ancak ışık sızması, siyah tonları, bulutlanma vs terimler ile tv kullanııcıları resmen hastalık seviyesinde takıntılı hale gelmişiz.
    Ölü piksel dışındaki terimlerinizi normal bir tv izleme sırasında hiç kimsenin anlamasına imkan yok
    Perdeyi kapat, özel videolar bul, salonu zifiri karanlık yap
    Noluyoruz yaa düğmesine basıp keyfimize bakcağımız yerde lab hassasiyetinde testler yapıyoruz

Panel ve bit olaylarına da ayrıca kıllandım
    Normal tv veya film izlerken filimi maçı bırakıp panelin 50 veya 100 hz veya 8 - 10 bit olmasını tespit mi etmeye çalışıyorsunuz?
    Yine VA - IPS farkını mı gözlüyorsunuz? ee orda ofsaytı kaçırdınız, filmin heycanı gitti. nollcak şimdi? :)

Local dimming nedir nasıl ayarlanır o nu da henüz çözemedim. menüde var ama nasıl işe yarayacak??

Eski tv lerde daha az ayar vardı ama daha iyi görüntü vardı.
    Led tv ler çıkmadan önce Led çıkacak bu saatten sonra lcd alınmaz diyorlardı
    Şimdi aynı muhabbet oled geliyor led alınmaza dönmüş.

Eski TV LCD toshiba 40 inchti. kendime göre yaptığım ayarlar ile bütün kanallarda aynı netlikte ve kaltiede izliyordum
    7 seneden sonra birden led tv karmaşasının içine düştüm ve izlediğim tv lerin hiç birisi ekran 40 inch olduğundan mı nedir
    toshibanın yanına bile yaklaşamadı,
    Evet bana şaşırdığınızı tahmin ediyorum ancak imkanım olsaydı da size tosh tv yi izletseydim beni anlayabilirdiniz

Bu aldığım Sony TV görüntüsü de toshibanın % 85 civarı kadar iyi gösteriyor
    Farklı kanallarda bazen görüntü ayarlarına dokunuyorum..

Yani sizin yüzünüzden nerdeyse Toshiba tv sattığıma pişman oldum
    Büyük ekran hevesim günlerimi aldı, 1 haftadır yeni tv de adam gibi bir film izleyemedim okumaktan ve tv yi çözmeye uğraşmaktan dolayı..

Diğer anlamadığım şey de siyah görüntüler
    Yani bu siyah olayı nasıl bir şeydir onu fark edemedim henuz
    İzledğimiz videoda oyuncu veya nesnenin rengi belki tam siyah değil. ama siz siyahlar iyi değil diyorsunuz
    her eşyanın siyah tonu farklı olabilir.

Teknolojinin her döneminde ve her sektöründe dünyayı ileri götüren bu japon ve kore firmalarının
    bazı kronik tv sorunlarına çözüm bulamaması bana garip geldi
    Işık sızması, ölü piksel, bundig veya bulutlanma, atlama problemleri..

Şimdi sırada 55XD8505 yorumlarım var

Önce negatifler
    Uydu ayarları ve kanal düzenlemesi çok kötü, yazılımı ve menusunu sanki yeni mezun stajerlere yaptırmışlar gibi
    Sony sitesindeki Kanal editörü indirdim o da çok kötü tasarlanmış muhtemelen üniversite öğrencisine yaptırmışlar.
    Andorid yerine normal bir sistem yapsalarmış keşke
    XD8505 modeli aldığıma pişman oldum resmen Harici reciever ile izliyorum Tv yi.

Yapılan güncellemeler ve sorunlar günden güne kendi kendine açılıp kapandıkça düzeliyor.
    Nisan yazılımına yükselttim cihazı

Bazen android sistem kasıyor ve komutlara geç cevap veriyor.

Web desteği çok kötü, Tv nin nasıl kullanılacağını kitabında anlatmamışlar
    Sadece duvara veya sehpaya nasıl monte olacağını anlatmışlar, bir de güvenlik risklerini yazmıslar.

Kayıt için özel hdd ve usb noktası istemesi saçma ve geri kalmışlık.
    Muadil markalarda USB yi takar takmaz media dosyası karşınıza çıkıyor.

Yani harici film seyretmek ve kayıt yapmak için ayrı ayrı HDD kullanmak zorundayım.
    İkisi tek HDD olur mu onu bulmak araştırmak lazım

Önceki sayfalarda birisi daha sormuş
    Bluetooth kulaklık bağlanmıyor, Bu devirde sonye yakışmayan hareket bunlar.

Ekran yansıtmak için bir dünya ayar gerekiyor sürekli bağlantı yok,
    Herkes bizim gibi bu kadar ilgili değil.
    Alan kişi bu ayarları daha kolay yapabilecek bir menusu veya sistemi olmalı

Üzerinde gelen video oynatıcısı berbat ve ilk 3 gün çalışmadı sonra çalışmaya başladı
    VLC player yükledim o da görmedi, En son Kodi kurdum da rahatladım,
    Kodi de sisteme yük getiriyor aslında.Boyutu büyük.

Kanal geçiş hızı zaten bilmeyen yok, yavas resmen. Bütçeyi toplarlarsam vuo veya gigablue cihaz alabilirim seneye falan.

Kumanda
    Bir kumanda ancak bu kadar kötü tasarlanabilir. Fav tuşu yok, son izlenen kanallara dönüş yok, dörtlü navi tuşları nokta şeklinde yapmıslar.
    Sesli arama sadece youtube için, ama işlevsellik yüzdesi tv geneli için % 35 tir.
    Sesli kumanda olmasa da kayıp değildir. Çünki bu bir PC değildir.

Elbette harici reciver gibi olmasını beklemiyoruz ama Sony olunca beklenti yüksek olmuştu

USB 2 bağlantısında yüksek kaliteli test videolarında bazen takılarak gösterdi.

Hele ki o adaptör nedir arkadaş öyle yaa kafam kadar adaptör nereye gizleyeceksin o koca parçayı...

Panelde elektrik tamamen kapatmak için power tuşu yok
    Yani 1 hafta evde yokum, tv boşuna elektrik harcayacak.
    Paneli ince yapcam diye elimize taş verdiler resmen. Bu kadar ince olması şart değil ki,
    TV nin Karşısına geçince zaten kalınlığı görmüyoruz ki...

Görüntüler güzel. Göze batan veya sırıtan görsel ve somut bir kusur görmedim
    Önceki sayfalarda bir kaç kişi görüntü ayarlarını paylaşmışlar
    Not ettim ama renk ayarının 50 ve üzerinde olması ve kontrastın max olması kesinlikle hatalıdır ve iyi ayar sınıfına giremez
    Renk 40 civarlarında ve kontrast 75 - 90 arasında olmalıdır
    Benim kıstasım insan ten ve yüzlerindeki gerçekliğe yakınlıktır.

İnternete bağlı olmadığı halde uydu üzerinden güncelleme yaptı şaşırdım +
    Youtube da video kalitesi seçilmesi güzel+
    4k görüntüye bayıldım, ilk 4K maçı heyecanla bekliyorum+
    4K film de bulabilsek güzel olurdu.
    netten indirdiğim 20 - 30 kadar 4k test videoları da pürüzsüz resmen.

İnt Browser hiç kullanmadım, gerek te yok. Evde PC var zaten.
    Film sitelerini henüz denemedim, Mkv film izlerim ben. Mp4 son çaredir, onu indirip öyle izlerim. siteye bağlı kalmam.

Netice itibari ile Sony Artık erbap falan değil.
    Sony markası gözümden düştü.Aklı olan android sistemli Tv almasın ,
    Seneye bu zamanlar android tv kulananlar kafayı yemezsek iyidir.
    Çünki sırf sony diye bu kadar soruna rağmen polyannacılık oynuyor pek çok kullanıcı,

Sony tv işinde resmen çuvallamış sistem olarak. Bu tv, diğer ürünlerine şüphe ile yaklaşma ihtiyacı doğurdu bende
    Bundan 10 sene önce Sony için böyle bir düşünce yazmak nerdeyse imkansızdı
    Ancak bu topicte bile benim kadar olmasa da eleştirenler vardı.

Muhtemelen Sony bütün yeni tv leri android tabanlı
    Demek ki bu yazdıklarım sony bütün tv lerinde geçerlidir.

Sorularım
    Sony tv için g.playde telefon kumandası hangisi?
    Birden fazla var emin olamadığım için yüklemedim.
    servis menusunde kullanıcının işine yarayan bir özellik var mı? aktif yapmamız veya kapatmamız gereken.

Bana cevap yazmak isteyenler sadece ilgili kısmı alıntılasın ki boşuna sayfada fazla yer kaplamasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 6 Temmuz 2017; 23:3:29 >

• TiSKE kullanıcısına yanıt
    Dayı sen bu TV yi iade hakkın varsa geri ver.Hiç uğraşma,vaktine yazık.
    Bak hemen sizin üstünüzde 4 satırlık bir mesajım var.
    Her şeyi gayet açıkça belirttim.
    SONY artık merdiven altı üretime geçmiş dersek abartmış olmayız.
    Kendi üretmedikleri hallice bir paneli bulup çöp yazılımlarla dayıyorlar millete daha başka ne diyeyim...
    Nerede ARGE, nerede yazılım mühendisliği "0" !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 1 Temmuz 2017; 17:8:7 >
    Harici 4K uydu alıcısı kullandığım için bugüne kadar televizyonun dahili alıcısıyla pek ilğilenmedim.Doğrusunu söylemek gerekirse frekans eklemesi hiç yapmadım ve araştırmadımda.
  • Televizyonu alalı 2-3 ay oldu, kendi uydu alıcısı ile kullanıyorum görüntülerden gayet memnunum. Özellikle TRT4K'da maç izlediğimde gayet memnun kaldım.
    Kanal geçişlerinde evet biraz yavaşlık var ama çok aşırı taktığım bir konu değil.
    Smart tv özellikleri ise beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Öyle canım istediği gibi açıp da dizi-film izleyemiyorum, hem çok kullanışlı değil kumandası sağolsun hem de sitelerde araya giren reklamlardan dolayı başlamıyor, istisnai bir kaç site vardır tabi,
    Puhu tv yüklenmiyor,
    Ayrıca kendi oynatıcısı altyazı olayında çuvalladı, ama oynatmadığı videoya denk gelmedim.
    Kodi kurunca bunlara çözüm buldum. Kodi ile sorunsuz izliyorum, gerçi çok garip bir ara kodi de iken kumanda işlememeye başladı ne oldu ise.
    Kodi'ye seyirtürk kurdum, bazı sitelerin linkleri ölü ya da başlamıyor, seyirturk ile ilgili olabilir bilmiyorum ama film izlediğim oldu seyirturk üstünden, görüntü gayet tatmin edici.
    Arada android sağolsun kendi menüsünde takılma yapıyor 2-3 saniye ama kendine geliyor.
    Kısacası görüntü olarak bence çok tatmin edici bir tv, ben çok memnunum, siyahlarda gayet iyi, ışık sızması yok en azından bende, çünkü bir kaç şikayet okumuştum
    Sorun smarttv özelliklerine geçince ortaya çıkıyor, yavaşlık, internetten açamama vb.
    Umarım alanlar iyi günlerde kullanır, hala almaya niyetli olanlar varsa da ufak bir yardımı dokunur.

• Bu tv yi ve çift tunerli tvlerden birini kullanıyorsanız
    Tek çanak var ise
    Harici reciever cihazdan da vazgeçemiyorsanız

size bir püf noktası vereyim.
    aynı anda kablo sökmeden hem tv hem de reciever alıcısı aktif kullanılıabiliyor

Harici reciverlarda LNB in yanında ikinci bir tuner çıkış jack var

Çanaktan gelen kabloyu LNB in e takın
    başka bir kısa anten kablosonu da reciver daki diğer çıkış ile tv deki main girişi arasına bağlayın
    her iki cihazda Tv kanalı Vertical da bırakılırsa diğer cihaz ile hem V hem de H yayınlarını izlersiniz

Her iki cihazdan biri H kanalda kalırsa her iki cihazda da sadece H yayınları izlenir

İşin sırrı ; kullanılmayan cihaz V yayınında kalmalı
    Reciver kapalıysa sorun yok. TV de V ve H yayınlarını izlersiniz
    Tv açık ise V yayında kalsın
    receiver ile H ve V yayınlarını izlersiniz

Ben bu şekilde kullanıyorum
    Tabii ağırlıklı harici cihaz kullanıyorum -Atlanta HD box.
    Eve gelen 4K yı merak edenlere bazen göstermek için TV nin alıcısına kumanda ile geçiş yapıyorum

• Merhabalar.Bende 55xd85 alarak aranıza katıldım.Alır almaz usb'den film izlemek için harici diskimi taktım ama tv hdd'yi okumasına rağmen içindekileri görmedi. 1 tb lik hdd içinde bir çok film,foto vs olmasına rağmen hiçbir öğe bulunamadi.Benzer şekilde dolu olan başka bir 1 tb'lik hdd taktım yine içindeki hiçbir film dosyasını görmedi.Yaklaşık 15 foto klasöründen ise sadece 3 tanesini okuyabildi. Benzer sorunlar yaşayan , bu işin çözümünü bilen var mıdır? Birde hddleri güvenli nasıl kaldırabiliriz , yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre162 -- 11 Temmuz 2017; 9:49:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sony tv ler cok tuhaf
    Bir kaç kere ve bir kaç gün çalıştıktan sonra kendi programı göstermeye başlıyor

Haricten Kodi kurman gerekecek
    TV yi internete bağla, ve gplayden kodiyi yükle, youtube kurulum videoları var

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xbmc.kodi&hl=tr

Çok fazla ayar var, Menuyu türkçe ye cevir ve bütün ayarları kendi isteğine göre yavas yavas yap.

HDD kaldırmak için servis elemanı tv yi kapatıp öyle takıp çıkartın diyor
    Takma sırasında usbdeki küçük gözle görülmeyen arklardan korumak gerek diyor
    Ama bana mantıklı gelmedi.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim.Gerçekten anlamak mümkün değil. Tvyi kumandadan kapattığımda hdd üzerindeki güç kesilmiyor, disk dönmeye devam ediyor. Tv'yi fişten çekip hdd'yi çıkarıyım desem, tv açıkken direk çıkarmakla aynı. Hdd'ye giden güç güvenli bir şekilde kesilmeden,disk hala okunurken yine çat diye kapatmış oluyorum.2009 model lg tv'imde bile böyle saçma bir durum yoktu.
  • http://www.akakce.com/siparis/?p=159282061&ref=akakce&v=1.47.3

Sony KD-55XD8505 55" 800HZ 4K UHD 3D Android Wi-Fi Uydu Alıcılılı Televizyon toplam 4722 tl.

novabazar satıcı.alınır mı?satıcı güvenli mi?
    sanki benim forumdan okuduğum 2016 2017 den daha iyi tutulmuş gibi.ips panel olanı.başka da bulamadım.bu teşhir değildir inşallah.novabazardan alayım mı?yoksa 2017 nin fiyat düşmesini mi bekleyeyim.
  • imsel1 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam xe9005 olan model nakite 5400 civarı fiyat alan arkadaşlar var. Xd8505den ciddi anlamda üstün. Aceleniz yok ise biraz daha bekleyin. Bu TV varken xd8505 gerçekten etmez o fiyat.

• Herkese Selam ,

Sony TV için yeni günceleme yayınladı.Tv arama yaptırın.
    https://www.sony.com.tr/electronics/support/lcd-tvs-android-xd85xx_x85xxd-series/kd-55xd8505

Windovs 10 ekran yansıtmayı yapamadım tv bulamıyor,kullanan deneyen bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoXGym -- 15 Temmuz 2017; 13:2:50 >
  • Arkadaşlar bende de Sony KD 49x8305c var ama bir türlü dizüstünün ekranını yansıtamadım akıllı telefon oluyor ama dizüstünde sıkıntı çıkıyor
    Bu arada işletim sistemi windows 10 dizüstü modeli Sony svp132a1cw
    yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaşlar hdd sorununa çözüm bulan oldu mu? Tv de 2 adet 1tb disk takılı birini kayıt için diğerini film izlemek için kullanıyorum. Tv yi kapatınca diskler çalışmaya devam ediyor tv nin fişini çekmem gerekiyor disklerinde kapanması için saçma bir durum var.

• Arkadaşım bence hiç uğraşma ekran yansıtma felan tak hdmı dan pc ni al bir tane kablosuz mause keyfine bak. Ekran yansıtma başta güzel geliyorda film felan izlerken takılmalar felan tadı kalmıyor.

• k700 K kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsun dostum işin bu yönünü hiç düşünemedim (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: k700

Arkadaşlar hdd sorununa çözüm bulan oldu mu? Tv de 2 adet 1tb disk takılı birini kayıt için diğerini film izlemek için kullanıyorum. Tv yi kapatınca diskler çalışmaya devam ediyor tv nin fişini çekmem gerekiyor disklerinde kapanması için saçma bir durum var.

Buna ben de uyuz oldum
    Sabah kalkıyom disk çalışıyor sesler geliyor, işe giderken kablosunu cekiyorum
    Sök tak USB ler bozulacak
    30 cm lik kısa ara kablosu alacağım 3 tane.
    Sony bu android tvler konusunda resmen cuvallamış.
    Bu saatten sonra sony androd tv tavsiye etmem kimseye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 17 Temmuz 2017; 9:16:24 >
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.