Şimdi Ara

2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
28
Favori
167.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canlee89


    quote:

    Orijinalden alıntı: predator93


    quote:

    Orijinalden alıntı: canlee89


    quote:

    Orijinalden alıntı: predator93


    quote:

    Orijinalden alıntı: canlee89


    quote:

    Orijinalden alıntı: süleyman süleyman

    merhaba 3000 km ikinci el otomatik dizelini aldım şu an 5300 km de yakıt şehir içi 5-5.5 lt arası dizel olanlarda titreme olayı olmuyor sanırsam benim başıma henüz gelmedi kışın görüp bende test etmiş olacağım. ayrıca ses izalasyonu çok kötü değil. tavsiyem cam filmi çektirmeniz güneş ışınlarından korunmak için.Birde araç yüksek hızlarda viraja girdiğinizde devrilcekmiş hissi veriyor. fakat zamanla alışıyorsun o hisse 100-120 girdiğim virajlar oldu.ama yinede tavsiye etmem.

    İyi günler

    Hayırlı olsun virajlara o hızlarda giriliyor ama lastikler çok önemli dikkat edin

    Aynen katılıyorum.lastik çok önemli özellikle goodyear efficientgrip takılı olan stepwaylerin yol tutuşu cok düşüyor.özellikle ıslak zeminde frenlemesi cok kötü E sınıf etiketli zaten.şuan kuruda cok iyi tutan hankook ventus prime3 aldım.Hankook tercih etme sebebim ise ıslak ve kuru zeminde testlerde fren mesafesinde 1. Olması.eskiden goodyear takılıyken her kavsakta veya viraja girdigimde ESP ışığı yanmaya başlardı.ışıklarda kalkarken, dik yokuşta kalkarken hemen patinaja düşüp ASR devreye girerdi.şuan gayet zorlamama ragman ESP ve ASR devreye girmiyor.aracın limitleri arttı.

    Evet bende sıfır aldığım aracın lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum daha 200km de :) ama hayatımda bukadar kötü lastik görmedim zaten Goodyear oldum olası sevmem. Michelin yada bridgestone ile değiştiricem fırsat bulursam bunu düşünüyorum

    http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-energy-saver-plus?fromTyreSelector=true&brand=dacia&selectorMode=byCar&model=sandero%20ii%20stepway&range=sandero&engine=1.5%20dci%2090%20fap&year=2012&zp=false&fromTyreSegment=1&carId=4W93932&dimensionId=energy-saver-plus-05982-111723-85255&originalFitment=205-55-16-91-H

    energy saver+ ı hiç tavsiye etmem avrupa testlerinde 15. olmuş.goodyear efficientgrip ten hiçbir farkı yok.

    energy saver+ 15. olduğu test
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-European-Tyre-Test-205-55-R16.htm

    benim önerim continental premiumcontact5.

    Hocam ıslak zeminden A almış yakıt tüketimi B bence okadarda kötü olmaması lazım ama araştırmak lazım iyice

    Etiket degerlerini üretici belirliyor. Michelin Primacy 3 de A sınıfı Energy saver+ da A sınıf ama Primacy 3 yol tutuş ve frenleme mesafesi olarak energysaver dan kat be kat ustundur. yakit tüketimi odaklı Energysaver , efficientgrip, Ecocontact, kinergy eco gibi lastikler hicbir zaman iyi yol tutmazlar.




  • Dacia Sandero Stepway aracında Easy-R,otomatikleştirilmiş manuel şanzıman kullanan arkadaşlar var ise,deneyimlerini paylaşabilirler mi?0.9 benzinli veya 1.5 dci motoru olan araçlarda şanzıman kullanım farkı da vardır sanırım.Yani aynı şanzımanın farklı güçte motora verdiği tepki.Ayrıca farklı yol durumlarında düz,yokuş,ş.içi,ş.dışı farklı hızlardaki rampa çıkış performansı nedir?Yığılma veya vites geçişlerinde kararsızlık,performans kaybı gibi durumlar var mı?
  • Arkadaşlar merhaba .7 ay önce yazmışım bu konuya son mesajımı. 7 ay önce aracım 2500 - 3000 km civarında iken bu titreme olayı iyice çığrından çıkmıştı. Kartal ASF servisi bu arabada bir şey yok deyip 3 kez geri gönderdi beni. Normalmiş onlara göre bu. K.Tepretoğulları'na gittim en son. Onlar aracı kabul etti sorunlu olduğunu. Böyle binilmez demeye getirdiler. Araç 4 gün serviste yattı anlaşmazlıktan dolayı. Ne anlaşmazlığı derseniz; aracı bozan benmişim. Otomatik vites arabayı, yokuş kalkışlarda yada sıkışık trafikte frene köküne kadar basarak kullanmadığım için bozmuşum. Arabamın Volan dişlisi bozulmuş. Çok küfürleştim Mais yetkilisi ise. 2300 TL fatura çıkardılar. Sonra iyi niyet vs. göstermişler sözde 1500 e düştü. 7 ayda ben 13 bin km yol daha yaptım. aynı şekilde kullanıyorum. Hiç değişmedi sürüş tarzım ki zaten başka nasıl kullanılır otomatik vites araç. Hiç bir sıkıntı yok. Benim iddiam parça sıkıntılı idi ve değiştirildi. Bu arada bozuk dedikleri o 10-15 kg dişliyi kavga dövüş aldım servisten. Öyle duruyor garajda. Bir fotoğrafını çekip yükleyeceğim belki anlayan olur :) Vakit bulduğum ilk anda tüketici haklarına gidip dilekçe vereceğim. Bu arabanın her parçası normalde garanti dahilinde olmalıydı ama o parçalar garantiden değişmiyormuş.

    Arabamda ilk aldığım günden beri devam eden devir göstergesinde oynama hala var. O da arabanın yapısından dolayı imiş :) sorun olmaz diyorlar yine dur bakalım nerede patlayacak. Klima her açtığımda yüksek bir Fıs sesi geliyor ve klimayı kapatana dek düşük seste devam ediyor. bu ikisi için servis kaydı açtırıp baktıracağım. Yol bilgisayarını yine açmıyorlar. Asla açmayız diyor :)

    aracım şu an 17bin civarında ve şehir dışı 21 kuruşa kadar düştü. şehir için 35 kuruş civarı yakıyor.

    Birde bu aracın koltukarının altında bir elektrik bağlantısı var. Bunun ne olduğunu merak ediyorum. Onu soracağım servise. belki bir fonksiyonu vardır ( emniyet kemeri uyarısı vb gibi ) açık değildir. Konuyu bilmeyenler için aracım 2016 makyajsız kasa 09 easy-r




  • cedubal C kullanıcısına yanıt
    Bende de titreme var fakat şöyle ilk 2 3 dakika oluyor sonra eser yok. Sizdeki her daim mi oluyordu?
  • 2017 benzinli otomatik olanını kullanıyorum. Bu bahsedilen titreme 400-500kmlerden sonra başladı malesef ilk kalkışla özellikle park manevralarında ciddi şekilde oluyor hızlanınca yok oluyor ama tekrar bir dur-kalk yerine gelince ortaya çıkıyor,ilk kalkıştan 10-15dk geçtikten sonra da komple kayboluyor. Kartal ASFden aldım henüz gidip sormadım ama umarım ellerinde bu bahsedilen yazılım vardır çünkü titreme ilerde başka sorunlara yol açabilir.
  • Arkadasimin Agustos ayinda aldigi Easyr şuan sanziman degisimi icin serviste parca bekliyor
  •  2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R





     2016 Sandero Stepway Turbo 90bg Euro 6 Easy-R



    Gecen hafta kontrol ettigimde minimum seviyesinde duruyodu. Simdi bu halde. Sikinti olur mu bu sekilde ?




  • heroesx kullanıcısına yanıt
    Bende 1 yıl kullandım minimuma gelmemiş ama ortanın bir tik altındaydı bakımda tamamladılar. Çok az da olsa markette satılan kireçsiz sudan koymanı tavsiye ederima ama kış ayı için donma noktasını yükseltmiş olursun. Dondurucu soğuklarda kontrol ettirmen gerekebilir yada yeşil antifriz ile tamamlaman uygun olur.
  • Judaz49 J kullanıcısına yanıt
    Benzini Shellden al. Nitro özellikli olanla dene 3 5 alımda hep aynı benzini kullan sonra normal Shell benzin alırsın. BÇünkü nitro benzin çeşidinde yakıt tüketimi artıyor. Bu titreme olayını bayağı azaltıyor. İlk kalkışta gazla kalk yada yarım fren ile hareketler yap. Örneğin iki aracın arasından çıkacaksan yarım fren ile ilk harekete başla yok önün boş gideceksen motoru baymayacak güçte gaz ver. Kısaca benim araç bazen hiç yapmıyor. Bazen de hafif hissettiriyor. Ben şunu deneyimledim motor soğukken ilk harekette easyr şanzımanın verdiği gaz tepkisi aracı tam güçle itebilecek kabiliyette değil. ya yarım fren yada normal gaz ile kalk. 1. dur kalktan sonra bniki daha da yapmıyor. Birde aracı 1 ay karadenizde kullandım o zaman hiç yapmadı. Ama anormal bir şey var araçta o kesin servis kesinlikle kabul etmiyor ben aracı baktırdım cevap hiçbir sorun yok ve yazılım güncellemesi diye bir şey de yok denildi bana. Şu da var tek kavramalı robotize şanzımanlarda kalibrasyon yapılıyor bu araçta nasıl oluyor bu durum onu bilmiyorum. Sonuçta debriyaj kullandıkça aşınacak ve kavrama hep aynı noktada olmayacak ama robotize kol hep aynı noktada aracın kavrama yapmasını bekleyecek. Aracım 19000 kmye geldi ayda yaklaşık 2500 3000 km yapıyorum tüketim 23 kuruş.




  • Merhaba arkadaşlar. Aracımı Ocak ayı başında aldım. Benzinli otomatik. İlk başlarda titreme problemi hiç yoktu. Sonradan rahatsız edecek seviyede artmaya başladı. Titreme ileri ve geri manevralarda oluyordu. Ekim ayı başında aracımı aldığım bayiye götürdüm. Usta deneme yaptı. Tabi o anda hiç bir problem olmadı. Derdimi anlattığımda bunun normal olduğunu, hafif gaz vermem gerektiğini söyledi. Ben de kabul etmedim tabi. Öyle bir şey olsa aldığımdan itibaren bu sorunun olması gerektiğini söyledim. Neyse. Servise bırakın detaylı inceleyelim dedi. Servis kaydı açılırken 1 haftalığına şehir dışına çıkacağım için aracın 1 hafta kendilerinde kalabileceğini belirterek, aracımdaki problemin detaylı olarak incelenmesini istedim. Ne tesadüftür ki aynı sorundan dolayı bir kişinin daha kayıt yaptırdığına kulak misafiri oldum. Görüştüğüm başka bir görevli, böyle bir kaç aracın dah geldiğini ve program yoluyla ya da parça değişimi yapılarak garanti kapsamında problemin giderildiğini söyledi. 5 gün sonra aracınızın onarımı tamamlanmıştır yazan bir SMS aldım. İstanbul'a döndüğümde ilk işim servise gitmek oldu. Parça değişimi yapıldığı, şu anda bir problem olmadığı, aksi bir durumda yeniden yardımcı olacaklarını belirttiler. Sonuç itibarıyla şu an aracımı sorunsuz olarak kullanıyorum. Titremeden eser kalmadı. Sonradan yine olur mu bilemiyorum tabi. Umarım olmaz. Değişen parçalara ilişkin detayları sonradan yazarım. Hatırladığım kadarıyla volan dişlisi ve vites kutusu değişimi yapıldı. Bu arada aracımı Kurtköy Kıyı Otomotiv'e götürdüm. Sağ olsunlar her anlamda yardımcı oldular. Herhangi bir problem yaşamadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skuller

    Merhaba arkadaşlar. Aracımı Ocak ayı başında aldım. Benzinli otomatik. İlk başlarda titreme problemi hiç yoktu. Sonradan rahatsız edecek seviyede artmaya başladı. Titreme ileri ve geri manevralarda oluyordu. Ekim ayı başında aracımı aldığım bayiye götürdüm. Usta deneme yaptı. Tabi o anda hiç bir problem olmadı. Derdimi anlattığımda bunun normal olduğunu, hafif gaz vermem gerektiğini söyledi. Ben de kabul etmedim tabi. Öyle bir şey olsa aldığımdan itibaren bu sorunun olması gerektiğini söyledim. Neyse. Servise bırakın detaylı inceleyelim dedi. Servis kaydı açılırken 1 haftalığına şehir dışına çıkacağım için aracın 1 hafta kendilerinde kalabileceğini belirterek, aracımdaki problemin detaylı olarak incelenmesini istedim. Ne tesadüftür ki aynı sorundan dolayı bir kişinin daha kayıt yaptırdığına kulak misafiri oldum. Görüştüğüm başka bir görevli, böyle bir kaç aracın dah geldiğini ve program yoluyla ya da parça değişimi yapılarak garanti kapsamında problemin giderildiğini söyledi. 5 gün sonra aracınızın onarımı tamamlanmıştır yazan bir SMS aldım. İstanbul'a döndüğümde ilk işim servise gitmek oldu. Parça değişimi yapıldığı, şu anda bir problem olmadığı, aksi bir durumda yeniden yardımcı olacaklarını belirttiler. Sonuç itibarıyla şu an aracımı sorunsuz olarak kullanıyorum. Titremeden eser kalmadı. Sonradan yine olur mu bilemiyorum tabi. Umarım olmaz. Değişen parçalara ilişkin detayları sonradan yazarım. Hatırladığım kadarıyla volan dişlisi ve vites kutusu değişimi yapıldı. Bu arada aracımı Kurtköy Kıyı Otomotiv'e götürdüm. Sağ olsunlar her anlamda yardımcı oldular. Herhangi bir problem yaşamadım.

    Aynı problemler yüzünden bende dün servise bıraktım aracı.Özellikle hava soğukken araç zangır zangır titriyor 2dk falan sonra titreme gidiyor.Bana da yazılım atıcaz eger ise yaramazsa birkaç parça değiştirilecek dendi.Araç daha 5bin km'de parça değişimi yapılmasına izin vermeli miyim? Yeni araç isteme hakkım var mı araştıracağım.70 ve 130 km yol yapmışken abs ışığı yandı durduk yere.Servise götürdüğüm Renault sorduk neden diye cevap bekliyoruz dediler hala onun cevabı alamadım.




  • heroesx kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda 5 bin km'de. Parça değişimi ile çözülebilecek bir problem için araç değişikliğinin söz konusu olacağını sanmıyorum Ancak aynı problem sürekli tekrarlar, parça değişimi ile sorun giderilmez o durumda araç değişikliği söz konusu olur diye düşünüyorum. Sonuçta garanti kapsamında, orijinal parça ile değişim yapılıyor. Bence buna takılmayın.
  • Skuller kullanıcısına yanıt
    İkame araç talebiniz oldu mu? Rica etsem değişen parçaları tam olarak paylaşabilir misiniz?Bende parça değişimi olduğunda karşılaştırma yaparım.Teşekkürler.
  • heroesx kullanıcısına yanıt
    Şehir dışında olacağım ve araç ihtiyacım olmadığı için ikame araç talep etmedim. Değişen parçaları bu akşam veya yarın sabah paylaşacağım.
  • https://www.youtube.com/watch?v=_6RQMP62gY4 Sorun bunun gibi mi ? Bende de böyle ama bukadar sarsıntılı değil. Sorunu sanırım bir sonraki bakımda dile getireceğim yada bu araçlar çabuk baskı bitirdiği için 60 binde değişecek. Fark ettiğim şey araç ilk çalışmada silecekler vs. biraz cılız kalıyor. 1 2 dak titreme yapıyor. Silecekler sonra canlanmaya başlıyor ve titreme bitiyor sanki 1 2 dk elektirği bir şey sömürüyor da bu yüzden titriyor. Volan aynı volan beyin ayynı beyin 2 dk önce titrerken nedense 2 dk sonra eser yok.
  • Birde dikkat edin easy r yazılımı araç çalıştıktan sonra 3 5 dk arası farklı bir mod sergiliyor sonra normal moda geçiyor belki de bu ilk 3 5 dk için geliştirilen yazılımda sorun var. Dikkat edin araç ilk çalıştıktan sonra vitesler motor ısınsın diye erkenden yükselmiyor. Acaba sorun burada mı? Bir gün kafayı taktım aracı 5 10 dk motor ısınana kadar ve silecekler normal hızda çalışana kadar yerinde ısıttım bir kalkış yaptım silkelemenin s si yok ama çalıştır ve yarım dk sonra git ilk 1 2 dk hissettiriyor.
  • NightmareII N kullanıcısına yanıt
    Bu neki zangir zangir titriyodu. Yazilim attilar teslim aldim sikinti yok gibiydi. Sabah belli olacak ise yarayip yaramadigi. İse yarayip yaramadigini paylasicam.
  • Bana yazılım yok denildi. Yazılımla düzeliyorsa bende getireyim. Hangi servis ve yarınki sonuç ne merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim. Yazılım atma işlemi garantiden karşılanıyor sanırım değil mi?
  • Birde bu yazılım yeni bir yazılım mı yoksa var olanı formatlıyorlar mı?
  • NightmareII N kullanıcısına yanıt
    İnanlar da yapıldı. Herhangi bir ücret vermedim. Yeni mi eski mi onunla ilgili bilgi almadım.Bana denilen yazılım atıcakları işe yaramazsa arkadaşın da bahsettiği parçaların değişeceği bilgisi verildi.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.