Şimdi Ara

2016 Renault Megane 4 -IV- ANA KONU (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.636
Cevap
115
Favori
510.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nautilus20

2016 Renault Megane 4 -IV- ANA KONU

Bu da benim spoyler.Sağda solda yamuklulk var orta kısımda çok az bir yamukluk var

2016 Renault Megane 4 -IV- ANA KONU

• Nautilus20 kullanıcısına yanıt
    Bu araç için 7.5-8lt çok iyi bir değer. Rakiplerinden Peugeot 1.2 130hp den 200kg, Leon'dan ise 120 kg daha ağır ve 20hp daha güçlü.Bu araçlardan çok yakması gayet normal.
  • Bende servisden gün aldim aracin on fark uzunluk ayari ve arka lambalardaki farklilik için. Benimde spolier da sag sol uclarda orantisizlik var biraz ama onun için değiştirmekle uğraşmak pek mantıklı gelmiyor. Resimdeki arkadaşlarin attığı gibi ara ara uyumsuzluklar olmadığı için tasarımı oyle gibi duruyor

Benim sormak istediğim bu ön farlardaki morluk sizlerdede var mı yandığında ışığın tam bitiş yerinde mor çizgi oluşuyor. Tasarimsal bir durum mu tam karar veremedim ben ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brthsyn kullanıcısına yanıt
    O morluk farların hepsinde var sanırım.Benimkinde de var.
  • ognemir kullanıcısına yanıt
    Evet sizin araçtada var işte parçanın kalıbından dolayo bir sorun var ben showroomdaki 4 araca baktım 3 nün spoileri sorunluydu.fabrikaya ileteceklerini bildirdiler neyse çok kafaya takmıyorum ama fabrikadan çıkıştaki o son kontroller falan hikaye heralde insan olan çeşitle montaj hatalarını mutlaka görür birden fazla ve kronik çünkü.

• İspanya'daki fabrikanın vasat işçilik çokarması en çok Türkiye'deki fabrikanın işine yarayacak.Akıllı olup sorunları saman altı değil direk üzerine gitmeliler.

Golf 1.4

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunhul kullanıcısına yanıt
    Turbo benzinliye alışıksın.Ondaki tüketim nasıldı.Bende Avcılarda 9lt gibi bir oryalama ile geziyorum.Klima açık olunca çok farkettiriyor.Anlık tüketimi açınca hafşf gaz tepkilerinde 15-20 li rskamlara çıkıveriyor.Bu şekilde olmaması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ognemir -- 11 Ağustos 2016; 23:02:42 >
    Hangi sürüş modunda kullanıyorsunuz en ideal ayarlar nedir paylaşırsanız sevinirim su ana kadar edindiğiniz tecrübe olarak

8.8 lt civarıydı sehir içi

• Genelde ekodayım, 3000d/d civarı vites değiştiriyorum.Lastiklerim 17'' ve 205 taban.Bu biraz fark yarayabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: gunhul

8.8 lt civarıydı sehir içi

1.4 tsi deki anlık tüketim megane daki kadar dalgalımıydı.Benim önceki benzinli okadar dalgalı değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ognemir -- 11 Ağustos 2016; 23:08:12 >
    Eco da 90 km aşarsan cok yaktığını söyledi servis kişiselliştirmek yakıt tüketimini azaltır dedi 90 nıngecmiyosan eco cok iyiymiş

• gunhul kullanıcısına yanıt
    İstanbulda otobanda sürmediğin sürece 90'a nerde çıkılıyor, 2-3 şanslıysan 4. vites :)
    Ben uzun yolda cc ile eco da giderken giderken sport moda geçtim ve tüketim bir anda arttı.Modlar arasında çok değişken var klima çalışması dahi değişiyor.Dizelde nekadar farkediyor bilmiyorum ama benzinlide oldukça farkediyor.

Hocam ben de icon düz vites 1.2 tce 18 jant derin mavi 8.7 niç ekran olarak 75 bine satın aldım aracı. Saruhan Çanakkale'den.
    İstanbul içi kullanıyorum. En yoğun trafik olan tophane- aksaray hattından geçerek yedikule'ye gidiyorum.

Arabayı servisten ilk aldığımda 6km de 24litre idi. Belliki bağırtmışlar test sürüşünde.

Şu anda aracım 300 km de sadece test amaçlı kısa süreli spor mod kullandım. Araba nefis uçuyor ama 2 katı yakıyor eko'nun.
    300km nin 250 sini eko sürdüm. En yoğun trafik ve klima 3-4 arası hiç durmuyor en düşük ısı ayarında.

11.3 litredeyim ve hergün 0.2 ve 0.3 arası düşüyor. Ama acayip dikkatlı kullanıyorum genel skorum 64 oldu. Gaza mümkün olduğu kadar az dokunuyorum.
    Tahminim 1000km sonunda 8'li değerleri göreceğim.

Bir önceki aracım 2012 Astra J 1.3 Dizeldi. O bile 7.8 lerde dolaşıyordu.
    Araçtan çok memnunum. Sıfır ses. Tek eleştirim camlar kapanırken sert çarpıyor yukarı. Oraya bir ufak yumuşak ses çıkması için fitil koyabilirlerdi.

Arabadan 2-3 tane ya gördüm ya görmedim bu da insanı ayrıcalıklı hissettiriyor açıkçası. :)

Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim merak ettiklerini sorsunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D72B5DAB5 -- 12 Ağustos 2016; 11:54:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MTERZY

Hocam ben de 1.2 tce 18 jant derin mavi 8.7 niç ekran olarak 75 bine satın aldım aracı. Saruhan Çanakkale'den.
    İstanbul içi kullanıyorum. En yoğun trafik olan tophane- aksaray hattından geçerek yedikule'ye gidiyorum.

Arabayı servisten ilk aldığımda 6km de 24litre idi. Belliki bağırtmışlar test sürüşünde.

Şu anda aracım 300 km de sadece test amaçlı kısa süreli spor mod kullandım. Araba nefis uçuyor ama 2 katı yakıyor eko'nun.
    300km nin 250 sini eko sürdüm. En yoğun trafik ve klima 3-4 arası hiç durmuyor en düşük ısı ayarında.

11.3 litredeyim ve hergün 0.2 ve 0.3 arası düşüyor. Ama acayip dikkatlı kullanıyorum genel skorum 64 oldu. Gaza mümkün olduğu kadar az dokunuyorum.
    Tahminim 1000km sonunda 8'li değerleri göreceğim.

Bir önceki aracım 2012 Astra J 1.3 Dizeldi. O bile 7.8 lerde dolaşıyordu.
    Araçtan çok memnunum. Sıfır ses. Tek eleştirim camlar kapanırken sert çarpıyor yukarı. Oraya bir ufak yumuşak ses çıkması için fitil koyabilirlerdi.

Arabadan 2-3 tane ya gördüm ya görmedim bu da insanı ayrıcalıklı hissettiriyor açıkçası. :)

Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim merak ettiklerini sorsunlar.

Hayırlı uğurlu olsun..Bence araç gayet güzel.
    Ben aracı 6 temmuzda aldım şuan 2500kmyi geçmiş durumdayım Gidişinde-duruşunda kesinlikle güvensizlik hissettirmiyor. Klima açıkken dahi rampalarda çekişi eco modta olmasına rağmen hiçbir sorun çıkartmıyor. Hiç te 1.2 motormuş izlenimi vermiyor. Yakıt tüketiminin zamanla biraz daha düşeceğini düşünüyorum.Bayramda memlekete giderken dağ yollarında spor modta ne yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum
    Senin aracın sağında solunda burda bahsedilen montaj sorunları var mı.Birde bir sonraki muayene tarihi ne görünüyor.
    75'in içinde tesçil masrafları var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ognemir -- 12 Ağustos 2016; 11:58:52 >

• arkadaşlar bu yakıt tüketimleri normal mi? yukarıda bazı arkadaşların paylaştığı 11, 12, 9, 8 lt gibi tüketimler bence çok uçuk... eco modda böyle tüketim verileri varsa bu araç alınmaz bence :((
    sağolasın sanada hocam.
    senin gerek yayınladığın videoyu gerekse gösterdiğin görselleri hep dikkatli inceledim. benzer bir sıkıntı yaşamamak için.
    bende herhangi bir hata çıkmadı gözüme batan şükürler olsun. çok ufak tefek şeyler görürsem de gözümün zevkini bozmadığı sürece gitmem.
    çünkü servise gitmek bırakmak almak dünya kadar zamanıma denk geliyor.
    ilk aldığımda sağ arka kapı içerden açılmadı panikledim. meğerse çocuk kilidi açıkmış. çocuk kilidi kapı iç mandalının ordan ayarlanıyor şöför tarafından değil. aynı sıknıtıyı yaşayan arkadaş olursa paniklemesin benim gibi:)

ben aracı çanakkaleden aldım ama istanbul'da ki kendime yakın olan renault hedef'e istedim. ücretsiz oraya geldi. 20 temmuzda aldım.en geç 10 ağustos teslim dediler. 3 ağustos'ta verdiler.
    75.000bin harici 1300 küsür trafik sigortası ödedim. 1900 de kaskosu. vergiyi yatırmışlar ödemedim.
    39 bin peşin verdim. 36 bin kredi kullandım 0.99'dan. aylık 1200 e geliyor. 6 ay sonra başlaması büyük avantaj.

800 tl ye yetkili bayide seramik kaplama yaptırdım. dışarda yaparsam garantiden çıkar dediler. çok ama çok farklı birşey.
    kuş pislemiş arabaya normalde kuruyunca yapışır neredeyse kazımak gerekir. ıslak mendil ile tek hamlede alıverdim.

yıkatırken asla fırça havulu vurdurmayın dediler. gerekirse 2 su köpüklü yıkatın. mikrofiber bez ile kurulatın havlu ile kurulatmayın dediler.

yılda toplam 10-13 bin km yapan birisiyim. dizel olayına 85bin tl leri bulduğu için girmedim. bir önceki aracım astra j 2012 1.3 dizele göre çok daha konforlu teknolojisi gelişmiş bir araç.
    Sürerken d segmenti hissi veriyor. ve çalışması inanılmaz sessiz. 10bin tl ile kaç depo benzin ile kaç km yol yapılır hesabı az çok anlarsınız. çok km yapanlara lafım yok.

start stop sistemi çok akıllı herşeyde stop etmiyor. öngörüsü başarılı. navigasyonu mükemmel. sadece ara ara şive kayması oluyor bayan arkadaşta :)))

hocam siz ne sıklıkla yıkatıyorsunuz aracı?

• thormentor kullanıcısına yanıt
    Hiçbir turbo benzinli aracın gerçek hayatta ortalama 8lt den daha az tüketeceğine inanmıyorum. He uzun düz yolda 90 la gidersin o zaman düşer belki 6.5lt ye ama ortalama minimum 8-9 malesef. Çok tecrübe ettim.

• thormentor kullanıcısına yanıt
    hocam istanbul'un en yoğun bölgelerinde full klima açık 8-9lar bence iyi rakam.

eski aracım astra j 1.3 dizelde bile 7-8 arası görüyordum. illa ki asla dizel gibi olmaz ama ocağınıza incir ağacı da dikmez :)

dizel+otomatik 18 bin tl fark ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.