Şimdi Ara

2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU= (346. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.572
Cevap
194
Favori
1.132.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altınkaya

Hocam iPhone harita dediğiniz.harita simgesinde 280 yazan harita değil mi? Ve Siri sesli yönlendirme yapıyor mu navigasyon olarak?eğer yapıyorsa Google map ten daha güzel zaten Siri harita

Benim tahminim, Androidde google maps çalışıyor ama Iphone larda kendi haritaları.

Özetle ikiside aynı şey, hatta iphone nun navigasyonunu daha çok beğenenler bile var.
  • başka bir forumda bulduğum bu yazıyı OKUTKAN diye bir arkadaşımız yazmış. kendisine teşekkür ediyorum emeğine sağlık.

İşlemi nasıl yapıyorlar?
    Aracı takviye kablosu ile harici bir güç kaynağına bağlıyorlar.
    Ardından vagcom cihazının servislerin kullandığı orijinal versiyonu ile araca bağlanıp güncelleme işlemini başlatıyorlar
    Güncelleme işlemi sırasında satın aldığınız kod kitapçığı içerisindeki kodu sisteme giriyorlar.
    Bu kod girildikten sonra bağladıkları bilgisayar VW sunucularına bağlanıp cihazınıza özel yeni yazılımı yüklüyor.
    Yani işlem vagcom kodlamalarında olduğu gibi sadace bir beyindeki değeri değiştirip kodlama şeklinde değil.
    Cihazınızdaki var olan bir fonksiyonu aktif hale getirmekten ziyade yeni fonksiyonun yüklenmesi diyebiliriz.

Yükleme yapıldıktan sonra neler değişiyor?
    -cihazda menü tuşuna bastığınızda cikan app-connect'te tıklayınca servisle iletişime geçin yazısı artık çıkmıyor.
    "Starting App-Connect" diyor.
    -Android cihazları ister mirrorlink ister android auto ile bağlayabiliyorsunuz. İlk açılışta size soruyor. İlerleyen günlerde daha detaylı karşılaştırmayı paylaşacağım.
    -
    Android-Auto ile neler yapabilirm?
    -Navigasyon barındırmayan composition media üzerinde google navigasyon kullanabiliyorsunuz.
    -Spotify üzerinden müzik dinleyebiliyorsunuz. Ekranda çalan albüm bilgileri ve albüm kapağı vb detaylar görüntüleniyor.
    -Android auto'da ekrandaki mikrofon tuşuna bastığınızda istediğniz bir lokasyonu aratıp navigasyon başlatabiliyorsunuz.
    -Yine aynı tuşa basarak "ahmet'i ara", ahmete mesaj gönder" şeklinde türkçe sesli komutlar verip arama ve sms gönderme yapabiliyorsunuz.
    -Android auto'da WhatsApp vb uygulamalardan mesaj geldiğinde sesli olarak okuyor. ve isterseniz cevapla dedikten sonra sesli olarak istediğiniz mesajı yazdırıp gönderebiliyorsunuz.
    -Yine aynı tuşla müzik çal, pop müzik çal, Şebnem Ferah çal vb diyerek ister Spotify ister google play music üzerinden müzik çalma işlemini sesli olarak başlatıp müzik dinleyebiliyorsunuz.
    -Android auto ana ekranında telefonunuza gelen ve android auto destekleyen uygulamalara ait bildirimleri ve bulunduğunuz konumdaki hava durumunu görebiliyorsunuz.
    -Android auto ekranındayken teybin kendi cd, radio veya media fonksiyonlarını kullanabiliyorsunuz.
    -Android auto kullanırken telefon ekranınız tamamen kilitleniyor telefonda başka bir işlem yapamıyorsunuz. (güvenlik amaçlı)
    -Android auto üzerinden gelen aramaları cevaplayabiliyorsunuz. Telefon rehberinde eğer kayıtlı ise arayan kişinin ismi ve resmi görünüyor.
    -Direksiyondaki ses + - tuşları çalışıyor, direksiyondaki |< ve >l tuşları parçalar arasında gezinmek için çalışıyor.
    -Direksiyondaki telefon simgesi bulunan tuş gelen aramaları cevaplama esnasında çalışıyor (arama yapma kısmını hatırlamıyorum deneyip yazarım.)
    -Direksiyondaki sesli komut düğmesi (üzerinde konuşan kafa resmi olan) maalesef çalışmıyor. Sesli komut aktive etmek için servisle iletişime geçin diyor. (bunu servisle tekrar konuşacağım. bana app-connect yükleyince bu da açılıyor demişlerdi)

Andorid Auto'yu nereden yüklerim?

Maalesef Google henüz play store üzerinden bu uygulamayı yüklemenize izin vermiyor.
    O nedenle internet üzerinde güvenilir olarak kabul edilen apkmirror.com sitesinden apk dosyasının indirip yükleyebilirsiniz.
    Forum kurallarına aykırı olabileceğinden direk link vermiyorum.

Android Auto hangi telefonlarla uyumlu?
    Adından anlaşılacağı üzere ilk şart telefonunuzun android bir telefon olması gerekiyor.
    android sürümümün de lollipop5.0 veya üstü olması gerekiyor.
    support.google.com
    Android Auto Help
    http://support.google.com/androidauto

Mirrorlink uyumlu telefonlar hangileri?
    www.mirrorlink.com
    MirrorLink
    http://www.mirrorlink.com/phones

Apple CarPlay uyumlu telefonlar hangileri?
    www.apple.com
    301 Moved Permanently
    http://www.apple.com/ios/carplay

App-Connect yaptırmaya değer mi?

App-connect'i açmak için verilen para bence değer çünkü aracı kullanırken aracın içindeki özellikler sizi mutlu eden, konforunuzu artıran şeyler.
    Baktığınızda arka stopların led olmasının siz aracı kullanırken size aslında hiç bir artısı yok
    Veya Egzozlara taktığımız krom uçlar da sizin sürüş deneyiminizi etkileyen şeyler değil.
    Dışarıdan bakıldığında evet güzel görünüyor. Veya stopların led olduğunu bilmek insanı mutlu ediyor ancak.
    Siz direksiyon başına oturduğunuzda deneyiminizi değiştiren birşey değil.

APP CONNECT HAKKINDA DETAYLI BİLGİ------------------------------------------------------
    App-Connect de ise direkt olarak sizin sürüş deneyiminizi etkiliyor.
    Telefonunuzu bağladığınızda android auto üzerinden google navigasyonu kullanabiliyorsunuz.
    Spotify,google music vb uygulamalar üzerinde müzikleri aracınızın teybinden dinleyebiliyorsunuz.
    Gelen sms,whatsapp,facebook messenger mesajlarına sesli cevap verebiliyorsunuz.
    Yine sesli komutla Google'a sorabileceğiniz birçok soruya Türkçe yanıtlar alabiliyorsunuz.
    Google navigasyonu kullanmanın avantajı ise internet üzerinden çalıştığı için sürekli en güncel navigasyon bilgisi oluyor.

Diğer navigasyonlu teyplerde olduğu gibi sürekli internetten yeni harita çıkmış mı? yeni yazılım çıkmış mı? cracklisini nerden bulurum derdiniz olmuyor.
    Diğer navigasyonlarda olduğu gibi adres girmek için şehir mahalle sokak cadde kapı numarası girmenize gerek kalmıyor.
    Ekrandaki mikrofon resmine tıklayıp nereye gitmek istediğinizi söylüyorsunuz (örneğin istinye park avm) google adresi bulup navigasyona başlıyor.

• menüde appconnect yoksa hiç mi oluru kalmıyor bu işin?

gerçi android auto tr uygulaması resmi olarak duyurulmadan sürekli vpnle uğraşmamak için kısa vadede çok mantıklı gelmiyor bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

menüde appconnect yoksa hiç mi oluru kalmıyor bu işin?

gerçi android auto tr uygulaması resmi olarak duyurulmadan sürekli vpnle uğraşmamak için kısa vadede çok mantıklı gelmiyor bana.

Bende aynı durumdayım, ileride bir şekilde halledilir bence. Beklemedeyim.
  • altınkaya A kullanıcısına yanıt
    Evet aynen dediğiniz harita iphone daki sesli ve görsel yönlendirme yapıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdasgun

quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

menüde appconnect yoksa hiç mi oluru kalmıyor bu işin?

Bende aynı durumdayım, ileride bir şekilde halledilir bence. Beklemedeyim.

Hocam zaten direk apk şeklnde yüklenmiyor mu ?
  • Kodiaq konusuna baktım anlaşılan araç peynir ekmek gibi satıyor. Sadece son sayfada 2 kişi sipariş geçmiş birisi de sipariş geçecekti. Bayilere gidenler sürekli Kodiaq sipariş geçtiklerini söylüyor. Bir de hep Prestige paket sipariş geçiliyormuş.

Benim Kodiaq'la ilgili endişem tutulup tutulmayacağıydı. Görünen o ki araç iyi tutuldu.

Şuanda Tiguan kullanıcılarının da aklına girdi bu Kodiaq. Otomobil genelde Tiguan'ını takaslamayı düşünenler vardı.

Donanımları çok iyi olmuş. Kodiaq'ın giriş seviyesi olan Ambition neredeyse Tiguan Comfortline'dan daha dolu. Bu arada App-Connect açık geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 5 Mayıs 2017; 19:48:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Kodiaq konusuna baktım anlaşılan araç peynir ekmek gibi satıyor. Sadece son sayfada 2 kişi sipariş geçmiş birisi de sipariş geçecekti. Bayilere gidenler sürekli Kodiaq sipariş geçtiklerini söylüyor. Bir de hep Prestige paket sipariş geçiliyormuş.

Benim Kodiaq'la ilgili endişem tutulup tutulmayacağıydı. Görünen o ki araç iyi tutuldu.

Şuanda Tiguan kullanıcılarının da aklına girdi bu Kodiaq. Otomobil genelde Tiguan'ını takaslamayı düşünenler vardı.

Donanımları çok iyi olmuş. Kodiaq'ın giriş seviyesi olan Ambition neredeyse Tiguan Comfortline'dan daha dolu. Bu arada App-Connect açık geliyor.

Bi kaç ay sonra odd verilerinde Ateca ile aynı satış rakamlarında olduğunu görürüz tr milletinin bayıldığı 1.6 dizel otomatikle gelseydi iyi bi satış yapma şansı vardı, ben şahsen tiguan verip kodiaq almam, 2. Eli ne olacağı meçhul.

• cagdasgun C kullanıcısına yanıt
    Sürekli vpn ile uğraşmaya gerek yok bir kere kurunca gerek kalmıyor

• 148km

60 km/h

6.3lt/100

Klima açık normal kullanım.

• Bugün Skoda Showroom'unda Yeni Kodiaq'ı inceledim. Kodiaq konusunda da fotoğrafları ve değerlendirmemi paylaştım burada da tekrardan paylaşayım. Bu fotoğraflar Prestige Paket Kodiaq'a ait.

2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 6 Mayıs 2017; 20:51:43 >

• Bu araç da giriş seviyesi olan Ambition.

• Aracı genel olarak değerlendirecek olursam;

Artıları

-Genel kalite olarak Tiguan ile aynı denebilir.
    -Büyüklük, bagaj ve arka diz mesafesi olarak Kodiaq, Tiguan'dan çok önde ama Tiguan'da geniş diz mesafesi ve büyük bagaj sunuyor. Kodiaq ondan da geniş devasa.
    -Diz mesafesini tekrar söyleyeceğim, aracın diz mesafesi S350 Long Mercedes'ler gibi.
    -Elektrikli bagaj kapağı çok güzel, fakat galiba ayak hareketiyle galiba çalışmıyor.
    -Sunroof'u gayet geniş.
    -Koltuk döşemeleri çok güzel.
    -Tüm donanımlarda tamamen dokunmatik 8'' ekran sunulması çok güzel.
    -8'' ekranda App-Connect, Skoda'nın deyimiyle Smartlink'in tüm donanımlarda standart şekilde açık gelmesi çok güzel.
    -Prestige pakette akla gelebilecek her donanım mevcut.
    -Her donanımda anahtarsız çalıştırma standart.
    -Her donanımda tavan barları standart.
    -Aracın içinde bir sürü çok kullanışlı saklama alanları mevcut hepsi geniş.
    -Kapı koruma plastiği çok güzel.
    -Daha birçok özellik var şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Eksileri

Araçta ayrıntılara dikkat edildiğinde Tiguan'a göre bir tık altta denebilir. Bunlara örnek verecek olursam.
    - Plastik kapı eşiklerinin tasarımında bir detay yok. Düz plastik o bölüm. Plastiğin üzerinde krom kapı eşiği bölümü yok.
    -Vitesin önündeki kayar kapaklı göz kendiliğinden açılmıyor. Açarken de kaparken de itip çekmemiz gerekiyor.
    -Kolçağın altında bulunan küllük kısmı ve küllük VW'lere göre bir tık altta.
    -Küçük bir detay ama Ambition donanımında far anahtarının krom kısmı yok tamamen siyah plastik.
    -En üst pakette dahi Hayalet ekran mevcut değil.
    -Kapı koruma plastiği deforme olabilecek yapıya sahip gibi.
    -Kadranlarda sayıların yazdığı bölüm beyaz olduğundan çok kolay okunmuyor.
    -Kapıların iç tutma yerlerinin kenar bağlantı yerlerinde krom veya piano black detaylar mevcut değil. Direk düz renk şeklinde geliyor.
    -DSG Vites kolundaki mandalın yanda olması çok ergonomik değil gibi. Ama alışınca sıkıntı olmaz.
    -Bu galiba diğer Skoda'larda da böyle, Klimada ''MAX A/C'' Fonksiyonu mevcut değil.
    -Böyle ayrıntı kısımlarda aracı Tiguan'a göre biraz kısmışlar.
    -Bunlar benim gözüme çarpan şeyler. Ama pek önemli detaylar değil. Ayrıntı bunlar.
    -Araç genel olarak Tiguan ile denk kaliteye sahip.

Bu araç çoğu SUV kullanıcısını ve SUV almayı düşünenleri kendisine çekmiş durumda. Satışları çok iyi. Şimdiden Ağustos'a gün veriliyor. Ama şunu da belirteyim, aracı inceledikten sonra şunu gördüm ki, Tiguan ile değiştirilecek bir araç değil. Tiguan'ın genişlik dışında daha üstün olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 6 Mayıs 2017; 21:1:5 >

• Bunlar görünen kısımlar birde sürüş konforuna bakmak lazım. İzolasyon süspansiyon gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: djkubi

Bunlar görünen kısımlar birde sürüş konforuna bakmak lazım. İzolasyon süspansiyon gibi

Aynen hocam doğru. Fakat test aracı olmadığından test edemedik. Bu arada Skoda'ya uğramadan önce yan tarafındaki Mercedes bayisine uğrayayım dedim. Yeni Kasa W213 E180 çok güzeldi ya. O araçlara baktıktan sonra böyle Skoda, VW gibi araçlar hiç ilgimi çekmemeye başladı.

Mercedes'te uygun kredi fırsatları da vardı. E180'de ahşap dekorlar gerçek ahşaptı. Araç tek kelimeyle mükemmeldi. Fiyatı yaklaşık 300.000 TL'yi. 1.6 TDI Passat bile 200.000 TL olmuşken bu araca 300.000 TL değer diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 6 Mayıs 2017; 21:27:16 >

• quote:

Kodiaq konusuna baktım anlaşılan araç peynir ekmek gibi satıyor. Sadece son sayfada 2 kişi sipariş geçmiş birisi de sipariş geçecekti. Bayilere gidenler sürekli Kodiaq sipariş geçtiklerini söylüyor. Bir de hep Prestige paket sipariş geçiliyormuş.

Yıllık 25 bin yapıyorum hocam.Beğeni karın doyurmuyor malesef 1.6 dizel gelirse ne ala yoksa Tiguande devam.Yeti yerine gelecek Karoqda 1.6 dsg gelirse onu da düşünebilirim hocam.Ben dizelde dahi 6.4 ~7.0 arası ortalamam var benzinli bana çok maliyetli olur be 10 litrelerde dolaşırım.

Bu arada dün amcama ford kuga dizel titanyum paket manual bir araç aldık adamlara ne kadar aracı soksakda listeden indirim alamadık iyimi.26 haziran teslim için kaporayı verdik.Bakalım otomatik dizeli icin tum otomotiv youtube kanalları çekmiyor diyordu.Araç Gelince dizel manualide ben deneyimleyip Tiguan ile mukayesesini yaparım.

• quote:

Bugün Skoda Showroom'unda Yeni Kodiaq'ı inceledim. Kodiaq konusunda da fotoğrafları ve değerlendirmemi paylaştım burada da tekrardan paylaşayım. Bu fotoğraflar Prestige Paket Kodiaq'a ait.

Kapı koruma aparatı güzel, bagaj perde, askı vs ufak detaylarla daha kullanışlı olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: osus3535

quote:

Bugün Skoda Showroom'unda Yeni Kodiaq'ı inceledim. Kodiaq konusunda da fotoğrafları ve değerlendirmemi paylaştım burada da tekrardan paylaşayım. Bu fotoğraflar Prestige Paket Kodiaq'a ait.

Kapı koruma aparatı güzel, bagaj perde, askı vs ufak detaylarla daha kullanışlı olmuş.

Hocam aslında o perde yükleme yaparken kullanışsız oluyor. Sürekli kapatıp açmak gerekiyor. Bir de cam açıkken oluşan rüzgardan ses yapma durumu olabiliyor.

• Tiguan candır gerisi heyecan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cango69 -- 7 Mayıs 2017; 21:6:0 >
  • 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.