Şimdi Ara

2016 FORD GT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Detroit’te sürpriz bir şekilde konsept olarka tanıtılan otomobil, çift turbo V6 motora sahip olacak

Ford, otomotiv dünyası tarafından efsane olarak nitelendirilen GT modelinin yeni jenerasyonunun konseptini Detroit Otomobil Fuarı’nda sürpriz bir şekilde tanıttı.

Marka tarafından “ultra yüksek performans süper otomobili” sözleri ile betimlenen yeni model, orijinal modele sadık kalınarak tasarlanmış. Şık hatlarının yanı sıra drag’ı azaltmak ve daha fazla downforce üretmek amacıyla aerodinamik olarak optimize edilen iki koltuklu otomobilin tasarımı yukarıya doğru açılan kapılarla taçlandırılmış. Karbon fiber yolcu hücresinin yanı sıra, yol şartlarına göre otomatik ayarlanan aktif arka spoylere sahip olan konsept otomobil, markanın “şimdiye kadar sunulan en iyi güç/ağırlık oranına sahip seri üretim otomobillerden birini üretme” amacına ulaşması için karbon fiber gövde panelleri ile de donatılmış.

Ford tarafından 600 bg’den fazla olarak açıklanan gücünü, otomobilin ortasında yer alan çift turbo V6 EcoBoost motordan alan süper otomobil ürettiği gücü “neredeyse anında vites değişimleri sunmayı vaat eden” 7-ileri çift kavramalı şanzıman üzerinden arka tekerleklerine aktarıyor. 20 inçlik jantlara sahip olan GT’nin jantları da otomobil için özel olarak tasarlanan Michelin Pilot Super Sport Cup 2 lastikler ile sarılmış.

Konsept otomobilin kabininde F1’den esinlenerek tasarlanan direksiyon ve tamamen dijital ve ayarlanabilir gösterge paneli dikkat çekerken, orta konsolda ise Ford’un SYNC 3 infotainment sistemi göze çarpıyor.

Yeni jenerasyon Ford GT’nin üretim versiyonunun 2016’da tanıtılması beklenirken, otomobilin seri üretimine 2016 yılı sonunda başlanması planlanıyor.

ALINTIDIR
     2016 FORD GT 2016 FORD GT
     2016 FORD GT 2016 FORD GT 2016 FORD GT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenomi -- 12 Ocak 2015; 23:49:33 >

• Ohaaaa, tasarım harikası olmuş.

Önü klasik GT havasındayken, arkası tam bir yeni tarz oluşturmuş. Stoplar Ferrari 458 Italia'ya çok benziyor ama gerçekten harika duruyor.

V8 + SuperCharger + 6 ileri Tremec ile de gelir umarım, Amerikan hissini dibine kadar yaşatır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeceze -- 13 Ocak 2015; 0:09:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki bir efsaneden sonra yeni nesil bir şey yaratmak daha da zor . Ben beğendim ancak ilki kadar etkilemedi ama gideri var .
  • Oy oy oy oy!!

Ford naptın yahu

Ferrari'ye bir kez daha tokat indiricek
  • lamborghini aventador a rakip olcak araba
  • Alacağımızdan değil tabiki ama o çift turbo yerine veya yanına atmosferik bi 6 litre civarlarında motor seçeneği koysalar bir de manuel şanzıman koysalar efsane olur.
  • Bayıldım, harika olmuş hele ki mavi müthiş yakışmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • standart supercars tasarimi var
    offf yaaaa, dedirtmiyo ama bunlarda bile motor kuculmeye basladi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuncagi ne zaman cikar acaba..

• Yalnız arabada eksikler var.

Öncelikle kesinlikle bir V8 blok olmalıydı.

Manuel şanzıman gelmeliydi.
  • Tasarım facia olmuş. Ford Gt efsane bir araçtı yenisininde eskisine göndermelerde bulunan bir araç olmasını beklerdim. Bu haliyle ford gt'nin değilde saleen'in falan modeliymiş gibi duruyor.

Ford GT bence Ferrari, Lamborghini, McLaren tarzı araçların rakibi değil, olmamalıda. Daha farklı, daha sıradışı bir araçtı ve öylede kalmalı.

Motor olarakta keşke çift turbo v6 yerine atmosferik v8 veya v12 olsaydı.

• BenGiDeR B kullanıcısına yanıt
    Hocam, Ford GT tamamiyle Ferrari'ye rakip olması için üretilen bir araçtı. (GT40'tan bahsediyorum ilk jenerasyondan.) ve Ford bu araçla amacına ulaştı, Le Mans'ta 1966-67-68-69'da terör estirdi. Ama dediğinizde de haklısınız, GT bambaşka bir segment ...

• GT'nin tek rakibi Ferrari'dir

Diğerleriyle işi olmaz
  • süper
  • Olmuş...

• Eski modeliyle karsilastirmak cok haksizlik etmek olur. Aralarinda 10 yildan fazla fark var ve tasarimi çağa uydurmak zorundalar. Ben çok beğendim, Ford tasarım olarak iyiye gidiyor.

• çok güzel olmuş. yalnız arkasını ferrariye benzeten bir tek ben olamam. yuvarlak stoplardan dolayı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Amon|

çok güzel olmuş. yalnız arkasını ferrariye benzeten bir tek ben olamam. yuvarlak stoplardan dolayı sanırım.

Ford Gt efsanesinde yuvarlak stoplar zaten var yeni bir sey degil .

• Bilmeyenler için kısaca Ford GT hikayesi.

1960-65 arası kesintisiz üst üste bir şekilde bütün Lemans yarışlarını Ferrari kazanmıştır ve Lemans yarışlarını tekeline almıştır.

Ford Motor Company, Ferrari'nin Lemans'taki bu ezici egemenliğine son vermeyi kafaya koymuştır. Yarış efsanesi Carroll Shelby ile birlikte GT40 modeli geliştirilir ve ilk defa 1966 yılındaki Lemans'a katılır.

Lemansa katılmasıyla birlikte Ferrari'yi pistten resmen siler atar. Üst üste 4 yıl Lemans'ı kazanır. Hatta bir yıl ilk 3 arabanın hepsi Ford GT40'tır. Ford GT40'ın olduğu yarışlarda Ferrari'ye ekmek yoktur artık.

Herkes Ferrari'den karşı atak beklerken Ferrari Ford'a cevap vermeyi başaramaz. Ama beklenen karşı atak Ferrari'den değil Porsche'den gelir. Porsche 917, 1970-71 Lemans yarışlarını kazanır ve GT40'ın Lemans egemenliğine son verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: |Amon|

çok güzel olmuş. yalnız arkasını ferrariye benzeten bir tek ben olamam. yuvarlak stoplardan dolayı sanırım.

Ford Gt efsanesinde yuvarlak stoplar zaten var yeni bir sey degil .

eski modeline baktım stoplar yine yuvarlakmış ama bu biraz ferrariyi andırmış.

2016 FORD GT
     2016 FORD GT

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.