Şimdi Ara

2015 YGS Tarih Soruları ve Cevapları [15/12] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
4
Favori
29.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayvancılık sorusuna dikkat edin yanlış olabilir.Din'in etkisi var diye biliyorum hoca öyle söylemişti.Tabi kesin emin değilim.
  • Reisülküttap sorusunun cevabı I ve II olacaktı.
    Öncüllerdede ;
    I iç ve dış yazışmaları iyi bilmesi
    II devletler arası ilişkilerde diplomasinin önem kazanması
    III Ayanların güçlenmesi
  • Dinin etkisi olabilir doğrudur ama soruda en az etkili diyordu yani.diğer şıklara göre etkisi en az dindir.

General sorusunu bi yerde okumuştum itilaflar padişahın hükümetin devletin otoritesi ve güvenliği için istanbulu işgal ettiklerini öne sürmüşlerdi buna dayanarak yalnız 1 yaptım ama yanlış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atimi

Ben de öyle yaptım hocam. İstanbul anadolu toprağı değil dedim ayrıca hükümet istanbulda dolayısı ile anadolu ya garezi yoksa istanbul u işgal edip savaşı bitirir sadece.

Bakın soruda anadolu ve trakyadaki türklerin çoğunlukta olduğu toprakları işkal etmek istemiyoruz tarzında bişey vardı
    Öncüllerdede istanbulun işkalı
    izmirin işgali
    Vede tbmmnin bi konferansa çağırılmasıyla alakalı bişey vardı

Bence cevap 1 ve 2 olmalı izmirin işkali kesin zaten istanbulun topraklarının bir kısmıda trakyada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnh

Hayvancılık sorusuna dikkat edin yanlış olabilir.Din'in etkisi var diye biliyorum hoca öyle söylemişti.Tabi kesin emin değilim.

1 kere olmuş ondada et yememişler.

• Tarihte Reisül küttabın neden öneminin arttığı sorusu?
    1 ve 2 olması lazım. Bu tür tarzda çok soru çözmüştüm. Reüsülküttaptan bahsediyordu. 1de ve 2de dışişleri diyordu...
  • Reisülküttap sorusu kesinlikle 1 ve 2. Türklerin yaşayış tarzıyla ilgili soruyu tam olarak hatırlamıyorum. Birinin detaylarıyla paylaşması lazım. Ama eğer göçebe hayat tarzından bahsediyorsa gök tanrı dini göçebe hayat tarzını etkilememiş, tam tersine hayat tarzları gök tanrı dinini yaratmıştır. Gel Gelelim Maniheist olduktan sonra bu dinin bazı yasakları gereği göçebeliği bırakmışlardır ki bu da ciddi bir değişikliktir. Dolayısıyla sorunun kastettiklerine bakmak lazım.

Sorunun cevabı ticaret olabilir, şu ana kadar ticaretin türklerin yaşam tarzına nasıl bir etki yaptığını bulamadım. Ancak kültürel alışverişle etki yapabilir ki o da en azlarından biri gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Fatih sultan mehmet İsanbul da ortodoksluğa çok iyi davrandı bunun iki sebebi vardı ilki hoşgörü ikincisi de katolikler ile aralarında olan husumetten yararlanmak. Ben katolik ortodoks ile ilgili olan şıkkı yaptım Sultan Mehmet zeki adamdı umarım o şıkta yazan gibi akılcı davranmıştır

Sanırım aynı cevabı verdik. Cevap söyleydi tam hatırlamıyorum ama : Din birlikteliğini ve aralarını bozmak amacıyla ?

• 14/11
  • Yok mu kalan 4 soruyu hatırlayan?
  • baykartal1903 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şeydi hocam tam hatırlamıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ataturk'un sozu olan bir soru vardi. turklerde tarih arastirmalariyla ilgili bir seylerden bahsedip hangisine ulasilamaz diyordu. cok celismistim o soruda, gelecekle ilgili tahmin yapma olanagi saglar dedim cevap olarak. ama tarih oncesi caglarin arastirilmasiyla cok arada kaldim.

hatirlayan yok mu bu soruyu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi von Hohenheim -- 16 Mart 2015; 23:03:32 >
  • Peki Coğrafya da kanallarla ilgili soruyu ne yaptınız . Hangi ülkenin gelir elde etmesi beklenemez diyordu iran olacak değil mi ?

• melisandre kullanıcısına yanıt
    Ösym'nin sitesi derken?
  • Yanlış hatırlamışım sızan fotoğrafta vardı bu soru.

• Felsefe sorusu nasıl deizm arkadaşlar? Yukarıdaki paragrafta tanrının evreni yaratmadığından bahsediyordu deizmin inancı tanrının evreni yaratıp evrene müdahale etmemesidir.
  • ben hatırlıyorum hocam tarih öncesi çağları öğrenmek dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pelekanon

arkadaşlar sınavda optiği full doldurdum, soru kitapçığının üstündeki boş yerleride eksiksiz doldurdum, ama kitapçığa imza atıp atmadığım aklıma gelmiyor, eğer atmadıysam sorun çıkarmı, lütfen yardım edin

Dostum gözetmenler onu kontrol ediyor.Eksik olan şeyleri tamamlıyor merak etme :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

ataturk'un sozu olan bir soru vardi. turklerde tarih arastirmalariyla ilgili bir seylerden bahsedip hangisine ulasilamaz diyordu. cok celismistim o soruda, gelecekle ilgili tahmin yapma olanagi saglar dedim cevap olarak. ama tarih oncesi caglarin arastirilmasiyla cok arada kaldim.

hatirlayan yok mu bu soruyu?

Ben de aynı şıkkı yaptım hocam. Ben de sizin gibi çok çelişkide kaldım ama Büyük Hun'ların M. Ö 200'lerde yaşadığı aklıma geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: takasindirimm

Felsefe sorunun cevabı DEİZM'dir.
    Onuda notlarda belirtmişiz. Aristo ve Deizm kısmını okursanız verilen parçanın aynısını görebilirsiniz.
    Notlar bu forumdan alınmıştır tüm arkadaşlara teşekkürler..
    http://ygshane.blogspot.com.tr/2015/03/ygs-felsefe-notlar.html

Mümkünse kesin konusacagınız zaman bir blogdan daha sağlam kaynaklar arayin.

"Aristotle believed in some sort of pantheism."

http://simple.m.wikipedia.org/wiki/Pantheism

Wiki de suphesiz kesin dogrular olan bir kaynak degil ama, herhangi bir blog'a gore daha cok guven veriyor. Baska kaynaginiz varsa, buyurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPrince27 -- 17 Mart 2015; 11:55:41 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.