Şimdi Ara

2015 SONY ANDROİD TV (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.819
Cevap
83
Favori
310.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: sdcvn

Arkadaşlar 50w805c Televizyonum hakkında hata var arzı var deyip duruyordum, bu akşam tekrar resetledi..ARC girişte sorun var diye TV elektrikten kesip portları değiştirdim..Şimdi TV açılmıyor, Gri renkli bişeyler gelip duruyor..Sizlere Ömür..

Sonye durumu izah ettim dinlemediler, değişim yapın dedim beni servise yönlendirdiler..Sony nin Tüketicilere yaklaşımı budur..

Okuyordum sizi merakla bekliyordum sonucunu hocam bunun servis menüsünden dediklerinizi yapmadınız mi veya teknik destekten bu problemin çözümü için yardım alabilirdini benimde samsun tv farklı bir arıza meydana geldi garanti süresi bitmişti bulunduğum bölgede 3 servis panel arizasi deyip bir tv parası istediler tam 4 ay öyle izledim bir gün kumanda da 3d tuşu o problemin giderDigi ni gördüm bu işle ugrasan türkiyede belli başlı panel tamirci leri var sonuçta tamir ücreti 250 tl tuttu cihaz ist izmir ve Adana sonuç tv eskisinden daha iyi ne içine koydularsa tv 200 Hzdi tv sanki 800 Hz olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Tv de Donanım +Yazılımsal sorun var..Belliydi ama işte Sony laf dinlemiyor..Teknik servis zaten benim yaptığım şeyleri söylüyor..

İade etmeyecektim belki çözüm olur diye ama iade etmek şart oldu...

İşin garibi, TV de ana menu yok, gri bir ekran var..INPUT tuşuna basında TV/PS3 geliyor, ordan izliyorum..Komedi gibi

Artık Tv almak %50 sans..Bana da hatalı ürün denk geldi..

Servis elemanları sizden bizden daha iyi bilmiyor..Sony hiç anlamıyor, Çağrı Merkezinde bir kadın mailimi okudu, HDMI, ARC, MHL..anlamıyorum dedi :)

Sonra geri dönüş yapmışlar, Teknik Servisten yardım alabilirsiniz diye..Tv lerinin hata sürümleri için yaydıkları sürümden haberleri yok

Teknik elemanlara bağlayım diyorum bzim yetkimiz yok diyorlar..nasıl bir şirketse..

Tv iade etmeyi de geçtim, adam gibi Tv yok piyasada...Zor işler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 31 Aralık 2015; 23:19:05 >

@sdcvn Geçmiş olsun :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 1 Ocak 2016; 2:36:27 >
  • geçmiş olsun.

değişim inşaalah olur.

ne almayı planlıyorsun ??

setra19 (teşekkür)

arkadaşın yardımı ile Stanbye 10 saniye basılı tutup bırakınca Tv kendini Check in yaptı düzeldi şimdilik..Yazılımsal hata mevcut..

W805c serisinde benim yaşadığım sorunu yaşayan yok sanırım..Güzel seri, aynı model ile değişim düşünüyorum..

Şu android konusunda çok yorumlar var bazı arkadaşlar farklı uygulamalar ile sorun almazken, bazı arkadaşlar fazla uygulama kurma diyor..

Özellikle harici apk yüklenmeyecekse androidin anlamı yok..

İşin kötü tarafı şu Yılbaşı Tatili vs tam Pazartei 14ncü gün bitiyor..Teknosaya mail attım Kargo talep ettim, Ups ten Kargo talep ettim umarım günü geçirtmezler..

Tebliğ tarihi 14 günden sayılması lazım..Haftasonu ve tatiller sayılmıyor sanırım..hesap hatası yaptım yoksa Tv yi Teknosa almak için aradı, ben bekleyin dedim..Şansız bedevi olduk umarım yırtarız :)

14 gün iade için iade yerine değişim hakkı kullanan var mı? Çağrı merkezinin kafası karıştı, Kıza diyorum değişim istiyorum kabul edilmezse iade alın..Bana diyor ki Arıza kaydı açın ??

Yardımcı arkadaşlara teşekkür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Ocak 2016; 8:22:38 >

• Herkese yeni yıllar..

Soruma cevap bilen varsa yazabilir..

Can Hocam yeni yıllar,

Teknik bir sorum olacak size: Benim Dune Player HDMI out ayarları 12bit yapmıştım..(8bit standarttır diye uyarı mesajı da var, 8-10-12 gidiyor)

Play Station Çıkış ta 12 bit gözüküyor..

Siz bir dönem, bu Bitler gerçek değil demiştiniz..Ama benin Dune HD cihaz sanırım gerçek 12bit çıkış veriyor, şimdi:

Eski W905A da sorun yoktu (S-Va, 10 bit diye biliyorum..) ama bu W805C (8bit belki,düşük te olabilir..) de 2 kere dune üzerinden video açtığım anda sanki HDMI girişi kısa devre yapmış gibi -kısa devre sesi yaparak/spark ne derseniz öyle- Tv resetledi..

Dünde tamamen bu tür şeyden Görüntü gitti, şimdi tekrar düzeldi (Check in yaparak)

Bu Cihazların 8 -10- 12 bit çıkışlar şimdiki 8 bit panellere böyle ters etki yapıp TV yi nakavt edebilir mi??

Dune HD Çıkışı 8 bite düşürdüm..Ps3 içinden de bunu düşürmem gerek gibi??

Ps3 1080p--1080i yaptım görüntü kalitesi düştü..Ps3 içinde de HDMI çıkış özellikleri var onu da 8 bit mi yapmak lazım..

Bu Bit olayının ne etkisi oluyor görüntüye??Tvnin bunu UpScale veya Donwscale etmesi gerek, Auto'nu anlamı yokki..cihazın ne kadar sinyal yolladığınını nasıl ölçeceğiz..Tv de sol üstte yazıyor GİRİŞ sinyali ama ona da güven yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Ocak 2016; 11:11:03 >

• arkadaşlar 43W805C nin input lag ı hakkında bilgisi olan var mı? oyun konsolunu aktif kullandığım için input lag önemli bir konu.

Gelelim "BIT" lere

Beyler bu "bit" değerleri bir çok alanda kullanılıyor ama çoğu zaman da karıştırılıyor,ben işin teknik detayına uzunca girmeden anlayatım

-tüm Modüller artık 8-bit dir ya da "çakma 8-bit" sadece USA/Canada serilerişnin bazıların da 10-bit vardır veya IPS tip olursa yine çok azında 10-bit vardır

-bu yukarıda yazdığım bit değeriyle sizin bahsettiğiniz örneğin "video-processing" hiç bir alakası da yoktur!!

-ext.cihazların bit- değerleri de çoğunlukla sallama değerlerde dir ancak bu değer 36-bit lere kadar çıkar/çıkıyor,ext.cihazın VP desteğine ve de performansına göre!

-"panel tip TV ler de" video-processing performansı dır asıl önemli olan,Modül isterse 8 isterse 8 veya 6 olsun bunlara takılmayın açıkçası
    ama VP performansı da bu işin dünya da ilk ve en iyisini yapan da Pio PDP ler dir zaten Pio nun en büyük başarısı da işte buradan geliyor! ve bu işin
    uzmanı ve de en iyisidir Pio PDP ler

bir de şöyle düşünün tam tersi olsun durum;Modül harbi 10-bit ama Engine sistemi hikaye olursa video-processing de tam hikaye olur o zaman ne anladın panelin
    10-bit olmasın da ve son olarak TFT-LCD lerin VP eprformansları çok iyi değildir çünkü olamıyor ama tam tersi PDP lerin VP performansları ise çok iyidir

-Modül bit değeri örneğin Colour-depth ve bağlı olarak col.sistemleri ile ilgilidir! ama VP performansına göre de tepki yapar,burada işin ana esprisi VP performansıdır
    buda üreticinin "becerisi" ile alakalıdır!

-diğer bahsettiğin interlaced/progressive (i ve p) performansı ise farklı bir durumdur ve görüntü kalitelisi etkilenir/düşer v.s durumu olur tabiki!

ve bunun ölçümünü siz yapamazsınız! bunlar gelişmiş testler ile fabrikada olur/oluyor ama üretici bu bilgileri sizlere sunmaz

ve en son olarak ekranda görülen bazı bilgi gibi değerler ise "yazılımsal" dır yaw takılmayın bu değerlere,sinyal tavan da gösterir veya uçmuş bir değer v.s
    bunları en çok Uydu-Receiver cihazlarında görüsünüz,Sinyal seviye+kalite olarak hep 100 dür gibi ama külliyen sallama değerlerdir bunlar

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• bilgisayardan 55w805c' ye kablosuz görüntü aktarımı mümkün mü, nasıl yapılır bilen var mı,
    Masaüstü bilgisayarımın kablosuz özelliği var ve tv ile aynı ağa bağlılar, film izlemek için kullanmak istiyorum, bir yöntem varsa yardımcı olursanız sevinirim
    Es File explorer uygulamasını tv ye indirip deniyebilirsiniz.
    Aşağıdaki linkte forumdan bir arkadaş güzelce anlatmış. Umarım işe yarar.

http://forum.donanimhaber.com/m_85886770/f_//tm.htm#85886770

PC de bir paylaşım dosyası yapın, örnek ESDOSYA , paylaşın izin verin..şifre vs vermeyin, herkes izinli olsun

Es Dosya içinden (TV deki) Ağ-LAN-Yeni (+ işaretine basacaksınız) Açılan pencerede (sizin ip no örnek 192.168.10.10)

Sunucu : 192.168.10.10 /ESDOSYA
    Adsız (çentikleyin)

diğer alanlar boş, Tamam, anında görüyor (refresh ile anında görür)

Tabi sabit IP olmadıkça her sefer IP adresini yazmanız gerek

Bunu yapamazsanız AirDroid apk kurun, bunun web linkinde masaüstü istemci programını Pc ye kurun,Pc içinde TV ye atacagınız-paylaşım dosyalarını sürükleyin..

Es Dosyadan Airdroid çalıştırın kopyalananlar orada (Pcde kopyalamak uzun sürüyor programa)

Google Drive girin (Gmail adresle)--Pc için de program var..veya Mail içinde Drive yükleyin(Tüm Pc drive açık gibi sevmedim PC dekini)

Google Drive apk yükleyin TV ye..(Playde bulunabilir)

Drive---- cloud Bulut gibi çalışıyor ordan erişiyorsunuz 25 Gb sanırım depolama alanı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Ocak 2016; 23:05:49 >

• Edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 1 Ocak 2016; 23:43:04 >

Orijinalden alıntı: alpert86

arkadaşlar 43W805C nin input lag ı hakkında bilgisi olan var mı? oyun konsolunu aktif kullandığım için input lag önemli bir konu.

Bence yüksek bir değer.

Using the Leo Bodnar lag tester we measured 36ms in game mode which is a very good result and shouldn’t impact on the majority of gamers, even with online gaming. Out of the game mode the input lag is much higher (56ms) and would thus be noticeable to a larger number of users.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpert86

arkadaşlar 43W805C nin input lag ı hakkında bilgisi olan var mı? oyun konsolunu aktif kullandığım için input lag önemli bir konu.

Input Lag: 37.4 ms
    With Interpolation: 50.3 ms
    Outside Game Mode: 54.1 ms

RTINGS.com
    Sony W800C Review (KDL50W800C, KDL55W800C)
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/w800c

• _____________________________
    MGA
  • mga93 M kullanıcısına yanıt
    bilgi için sağolun hocam, çok yüksekmiş ama sony şaşırttı beni

Orijinalden alıntı: mercutiotybalt

Teşekkürler. Hepinize Mutlu Huzurlu Aradığınızı bulacağınız yıllar dilerim.

@sdcvn Geçmiş olsun :(

Hocam TV aldınız mı? Yorumlarınıza baktım kriterlerimiz aynı gibi. Yani ilk planda ben de akıcılık arıyorum. En son LG 950v için bekliyordum ancak forumdan alanların sorunlu TVlerini okudukça canım sıkıldı. Oledler de pahalı hala. Max 5000 verebilirim. Ama o kadar para bayılıp sıkıntı çekmek istemiyorum. Ucuz bir modele yönelip 3-5 sene içerisinde yeni teknolojileri bekleyeceğiz artık. Ama sıkıntı su; o F/P ürünü ucuz model hangisi olacak?

Rakamlara bakmayın siz..En az 100Hz, Va panel olmasına dikkat edin..Sony içinde de alt segment- üst segment TV ler var..

43W805C bilmem ama 50Hz olması muhtemel..

50W805C ile Ps3 oynamada sorun yok (Maşallah diyelim)

Mantıken Ekran büyüdükçe, + smart özellik + 3d + android + 4K + + eklendikçe LAG olayının yükseldiği söyleniyor..O sebeble OYUN modu, bu özellikleri kapatıp Oyuna yönleniyor ..Ama oyun Modu da görüntüden taviz veriyor soluk renkler..

Düz Sadece Panel olan güçlü Tv ler aslında ideal oyun için veya Sadece Monitör görevi gören Paneller ama bunlar da pro oluyor pahalı

Sony Tv ler sizi oyun konusunda üzmez..bu konuda şikayet duymadım ben..

Ama Tv değil de modem,oyun,İnternet, Konsolun kendisine bağlı, Oyun Serverine bağlı Gecikme dedilen şeyler olabilir..LAG tabiri ile bunlar karıştırılıyor..

LAG her LCD/TFT/LED ( Ne derseniz deyin) Tv lerde doğal olan birşey, makul seviyede olanlarda sorun yok...

Gecikme denilen şeye herşey girer..Siz adama ateş edersiniz mesela ama o size daha önce milisaniye önce ateş etmiştir Serveri/Neti hızlı olduğundan siz ölürsünüz..

Işığı görürsünüz, ses sonradan gelir :)

Avrupa serverlerinde oynadığınızda bu olur..Yıldırım Çakar-Düşer, görürsünüz.....Ses sonra gelir..(Anlatabildim sanırım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 2 Ocak 2016; 20:22:07 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.