Şimdi Ara

2015 SAMSUNG TİZEN TV (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.720
Cevap
84
Favori
388.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heyyyttt

@albani

Yukarıda fotoğraflarını koyduğum sorunla ilgili az önce samsung servis tarafından arandım. Kaydı açtırırken panelde dikey çizgi oluştuğunu söylemiştim. Personel henüz tv'yi görmeden panelde hata olduğunu belirtti.( Büyük ihtimal sık rastlıyorlar bu duruma) 2 seçenek sunuldu; ya panel değiştirilecek (bu durumda ekstra 1 yıl garantimi uzatacaklarını söylediler) ya da değişim olacak dediler. Bende aldığım yerden zaten 3 yıl ekstra garanti satın aldığımı belirttim ve değişim talep ettim. Akşam gelip alacaklar televizyonu. Umarım bu değişim süreci çok uzun sürmez.

Her iki durum da zaten panelini halledecekler,senin için farketmez ancak Panel değişimi de olsa veya Modül de değişse,yeni bir "macera" demektir,senin açın dan sanırım bunu biliyorsun

İşin teknik detayını yeniden yazmıyorum ama telefonla "dikey çizgi" oldu dersen;karşı taraf bunu VSL hatası(Modül kaynaklı) veya "defective-data-block" dediğimiz aynı sorunu anlar!
    ama sende ki hata biraz daha değişik;ben de onun için sana iki olasılık yazmıştım modül hatası veya TCB hatası diye

Şimdi o panel Servise girince tam ne olduğunu anlarlar,sana da bunu teknik olarak söylemezler çünkü garantin var,ama sana edilen ilk teklif panel görmeden yapıldığı için(teknik açıdan)
    sonradan bunu tam karara bağlayacaklardır,takma kafanı buna,herkesin başına gelebilen klasik sorunlar bunlar yaw,yeterki ilgilenip işi bitirsinler kısa sürede,çünkü Samy de parça v.s
    değişimi gerektiği zaman herifler her zaman kore den parça bekliyoruz deyip 1/2 ay sallarlar yaw,ülen sizin hiçmi yedek parça stoğunuz yok

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: TurQich

quote:

Orijinalden alıntı: enphys

Bir de tizen konusu var ki H serisine neden tizen yüklenemiyor bana mantıklı açıklamasını yapabilen olacağını da sanmıyorum. smart işlemlerini yöneten İşlemci ve anakart değişti mi hayır. O halde tizen neden bize gelmiyor tek nedeni olabilir elinizdekinin güncelliğini kaybettirip sizi yeniyi satma politikası. ayrı bir tartışma konusu.
    Gördüğüm kadarıyla tv yi aldıktan sonra yeni teknolojileri takip etmeyi bırakmak lazım yoksa insanın aklı hep yeniye gidiyor bunu da bu adamlar iyi pazarlıyorlar

Gelistirici kit ile H serisine Tizen yüklenemiyor mu?

Hayır böyle bir şey olmaz(teknik olarak mümkündür ama olmaz veya yapmazlar) ayrıca yukarı da arkadaş olayı güzel anlayıp,güzel açıklamış
    herkes elindekiyle yetinecektir,2/3 sene sonra gider bir panel daha alırsınız onda başka bir sürü özellikler gelir v.s kısaca panel işinde böyle gidiyor bunlar++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• İyi günler;
    Yeni Tv alacagım yazılanları epey bir okudum. Ancak tam bir fikir edinemedim. Samsungda kararlıyım ama samsungun hangisi?
    Samsung 55H6470 full hd
    55J6370 full hd
    48JU6470 4K

4k evet kesinlikle daha üst olduğu anlaşılıyor. ancak arada ekran ebadı da göz önünde bulunduruldugunda 600TL daha pahalı. Değer mi sizce. En yuksek verebileceğim fiyat 3000 ama değsin de isterim...
    Bunlardan hangisini önerirsiniz ya da bu fyatlarda önereeceğiniz başka bir ürün olabilir mi?

Orijinalden alıntı: ceeeeets

İyi günler;
    Yeni Tv alacagım yazılanları epey bir okudum. Ancak tam bir fikir edinemedim. Samsungda kararlıyım ama samsungun hangisi?
    Samsung 55H6470 full hd
    55J6370 full hd
    48JU6470 4K

4k evet kesinlikle daha üst olduğu anlaşılıyor. ancak arada ekran ebadı da göz önünde bulunduruldugunda 600TL daha pahalı. Değer mi sizce. En yuksek verebileceğim fiyat 3000 ama değsin de isterim...
    Bunlardan hangisini önerirsiniz ya da bu fyatlarda önereeceğiniz başka bir ürün olabilir mi?

55H6470 geçtiğimiz senenin modeli,uretimi artık ne zaman yapılmıştır bilemiyorum.

48JU6470 tv hakkında forumda başlık açılmış,görüntü titremesi gibi konulardan dolayı pek memnun değil sanırım kullanıcı.

Ayriyetten panel 4k ancak yerleşik uydu alıcısı hd,yani trt 4k gibi kanallar izlenemiyor.
    İlerde harici 4k uydu alıcı alırsanız kullanabilirsiniz veya bluray flim izleyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba 40ju7000 modeli Türkiye'ye gelmeyecek mi acaba ?

Teşekkürler
  • 48Ju7500 var ben de bende değişim olmadı şansıma güzel çıktı Tv, ama kumandasında rakamlar olsaymış daha kullanışlı olurmuş tek sıkıntı bu bana göre. Onun dışında memnunum tv den hatta 55 inç alsaydım iyi olurdu.
  • 2014 h6900 ve üzeri, 2013 f9000 ve s9 serilerine Evolution Kit değişikliği yapılarak codec, tizen vb.. gibi özellikler kazandırılabilmektedir. Kit yurt dışında sek-3500 olarak çıkmış ve bir süredir kullanılmakta. Ancak Samsung Tr geçen senenin kitini getirmediği gibi, bu kitide henüz getirmemiş ve getirip getirmeyeceği meçhul. Eğer getirir ve h6900 üzeri tv varsa, tizen i kullanabiliyor olursunuz. Ne kadar gerekli, o kısmı tartışılır.

http://www.samsung.com/us/video/tvs-accessories/SEK-3500U/ZA
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurQich

quote:

Orijinalden alıntı: enphys

Bir de tizen konusu var ki H serisine neden tizen yüklenemiyor bana mantıklı açıklamasını yapabilen olacağını da sanmıyorum. smart işlemlerini yöneten İşlemci ve anakart değişti mi hayır. O halde tizen neden bize gelmiyor tek nedeni olabilir elinizdekinin güncelliğini kaybettirip sizi yeniyi satma politikası. ayrı bir tartışma konusu.
    Gördüğüm kadarıyla tv yi aldıktan sonra yeni teknolojileri takip etmeyi bırakmak lazım yoksa insanın aklı hep yeniye gidiyor bunu da bu adamlar iyi pazarlıyorlar

Gelistirici kit ile H serisine Tizen yüklenemiyor mu?

Geliştirme kitini bayiye sordum "gelmedi ne zaman geleceğini bilmiyoruz" demişti ama fiyatı konusunda tahminde bulunup 600-700 TL gibi fiyatlardan bahsetti. O parayı tizen a geçmek için kaç kişi verir bilemem ama şahsi fikrim ben vermem.
    Tizen konusunda da soru işaretlerim var yeni çıktı eskisinin üzerine ne artı getirdi inanın henüz görmüş değilim. Adamlar sürekli bir yenilik derdinde olduklarından donanıma yenilik koysalar maliyetler artacak en kolayı yazılımla oynayıp yeni serileri böyle pazarlama stratejisi izliyorlar düşüncem bu.
    Albani üstadın yazılarına bakarsanız teknik olarak o bu konuları derinlemesine açıklayabiliyor benimki kullanıcı görüşü.

Not: Kit için Amerika sitesinde 400$ fiyat var. Bizdeki fiyatı 1000TL üzeri bir rakama gelirse zaten satmaz o yüzden getirmiyorlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enphys -- 1 Temmuz 2015; 16:54:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kliksada dün 48j5570 1799 du
    Öğlen 1999 oldu
    Şimdi 2399tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: karizmas

2014 h6900 ve üzeri, 2013 f9000 ve s9 serilerine Evolution Kit değişikliği yapılarak codec, tizen vb.. gibi özellikler kazandırılabilmektedir. Kit yurt dışında sek-3500 olarak çıkmış ve bir süredir kullanılmakta. Ancak Samsung Tr geçen senenin kitini getirmediği gibi, bu kitide henüz getirmemiş ve getirip getirmeyeceği meçhul. Eğer getirir ve h6900 üzeri tv varsa, tizen i kullanabiliyor olursunuz. Ne kadar gerekli, o kısmı tartışılır.

http://www.samsung.com/us/video/tvs-accessories/SEK-3500U/ZA

USA/Canada için olan bazı uygulamalar Avrupayı kapsamaz,ANCAK bazı seriler "satılırken" Evo.Kit desteğinin ücretli/ücretsiz sadece bazı serilerini kapsayacağı
    Samy açıklaması en başta vardı(biraz da "yuvarlak" ifadeli idi)

US/CD satışları her yerden farklıdır,örneğin orada ücretsiz veya ücretli bunu veriyorlar ama o fiyat orası için özeldir ayrıca biz Avrupa uygulamasına bakmalıyız
    bu herifler bazı şeyleri net olarak açıklamıyorlar ve destek işini de sallayabiliyorlar!

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    iste bende tam bu sebeple samsung u birakip philips 8109 u aldim.tv eger bir ariza vs cikartmazsa 10 numara tv.bakalim cuma gelecek beklemeye gectim. 6370 bunu yaninda hikaye gercektende

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Beyler kimseye belli edilmiyor ancak, Euro tv nin köşesinde yazdığı değer değil çok daha yüksek. Alışveriş sitelerinin çoğu zam yaptı. + otomotiv sektörü yüzyılın zam hazırlığı içinde. Vw gurubu 5 bg artış için 10 bin TL den fazla geçirdi. Dahası gelecek. + 2 yıldır kullanıdığım ziraat bank kart, daha önce yoktu. Hesap işletim ücreti aldı. Millet çok şikayetçi. + asker ve öğrencilerin yatan harçlıklarını dahi kesmiş.. Çok zor günler, büyük başlar bizi enayi yerine koyuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: akprogrammer

Beyler kimseye belli edilmiyor ancak, Euro tv nin köşesinde yazdığı değer değil çok daha yüksek. Alışveriş sitelerinin çoğu zam yaptı. + otomotiv sektörü yüzyılın zam hazırlığı içinde. Vw gurubu 5 bg artış için 10 bin TL den fazla geçirdi. Dahası gelecek. + 2 yıldır kullanıdığım ziraat bank kart, daha önce yoktu. Hesap işletim ücreti aldı. Millet çok şikayetçi. + asker ve öğrencilerin yatan harçlıklarını dahi kesmiş.. Çok zor günler, büyük başlar bizi enayi yerine koyuyor.

tr ye girmiş cihaz zam yapmalarına kızıyorum ben zaten.
    tr ye yeni giren bir ürün olsa tamam.

Linkte ju7500 ve js9500 karşılaştırması var.

js9500 sadece siyah ayrıntılarda iyi, başka göze çarpa birşey yok.

Ben 2 katından fazla pahalı olmasını gerektiren birşey göremedim,

Bu da başka bir karşılaştırma, yine siyahlarda iyi sadece, js8500 vs ju7500

www.avsforum.com
    Samsungs JS8500 is not as good as the JU7500 and JU7100 and Here's Proof ! - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1992490-samsungs-js8500-not-good-ju7500-ju7100-here-s-proof.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haunt54 -- 1 Temmuz 2015; 23:58:46 >

• Dün akşam samsung servis geldi ve televizyondaki hatayı tespit etti. Kendilerine özel bir kumanda kullandılar. Servis kumandası. Bir takım fotolara baktılar. sonrasında fotograflarını çekip tutanagı imzaladılar. TV değiştirilecek. Değişim işlemi için de herhangi bir şey yapmamıza gerek yokmuş. onay alındığında yine servis gelip kapalı kutu tv yi kurup şuandakini götürecekmiş. Yani bu süreç içerisinde de tv'yi kullanmaya devam edeceğim. Servis tutanağa "likit akması" şeklinde not aldı. Sık karşılaşılan bir durum mudur diye sordum. Hayır dedi sık rastlamıyoruz. TV'nin de iyi seçim olduğunu söyledi. Şimdilik bu kadar.

Orijinalden alıntı: cenktun34

quote:

İyi günler;
    Samsung 55H6470 full hd
    55J6370 full hd
    48JU6470 4K

55H6470 geçtiğimiz senenin modeli,uretimi artık ne zaman yapılmıştır bilemiyorum.

48JU6470 tv hakkında forumda başlık açılmış,görüntü titremesi gibi konulardan dolayı pek memnun değil sanırım kullanıcı.

Ayriyetten panel 4k ancak yerleşik uydu alıcısı hd,yani trt 4k gibi kanallar izlenemiyor.
    İlerde harici 4k uydu alıcı alırsanız kullanabilirsiniz veya bluray flim izleyebilirsiniz.

İlginize tesekkurler Cenktun34
    48JU6470 hakkında ben de olumsuzluklar duydum tereddüt ettim. 4k ya belli bir süre gecilebileceğini düşünmüyorum zaten.
    O zaman
    55H6470 full hd ve 55J6370 full hd arasında bi öneriniz olabilir mi. Eski üretim olmasının bir sakıncası olabilir mi? Yoksa en azından olumsuz seyler okumadım şimdiye kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: heyyyttt

Dün akşam samsung servis geldi ve televizyondaki hatayı tespit etti. Kendilerine özel bir kumanda kullandılar. Servis kumandası. Bir takım fotolara baktılar. sonrasında fotograflarını çekip tutanagı imzaladılar. TV değiştirilecek. Değişim işlemi için de herhangi bir şey yapmamıza gerek yokmuş. onay alındığında yine servis gelip kapalı kutu tv yi kurup şuandakini götürecekmiş. Yani bu süreç içerisinde de tv'yi kullanmaya devam edeceğim. Servis tutanağa "likit akması" şeklinde not aldı. Sık karşılaşılan bir durum mudur diye sordum. Hayır dedi sık rastlamıyoruz. TV'nin de iyi seçim olduğunu söyledi. Şimdilik bu kadar.

Likit sızması bu değildir yaw

>>Likit sızması daha çok dandik kalite eski LCD Monitör lerde olur/oluyor! bunlar "TN" Modüllerdir,her üretici de bunlar çıkar/çıkıyor hala!
    ama "Panel tip TV" ler de çıkma oranı ise oldukça düşüktür ya da çok çok düşüktür,ama sendeki hata bu değil onu söyliyeyim!

Benim iki monitörüm de bu likit sızması olmuştu HP idi TN Modüllü ilkin de LGD modül vardı 13 ay sonra likit sızdı ve direk Monitör değişti gelen yine aynı model HP idi ama Modül CMI idi
    bunda da 1,5 sene sonra likit sızması oldu ama 24aylık garanti sürem dolduğu için değişim olmadı ama ben Monitörü hala kullanıyorum+

Bir bilgi daha vereyim;bunu Monitörler de ekrana çok yakından baktığınız için genellikle görebilirsiniz ama TV ler büyük ve uzak mesafeden izlediğiniz için genel de göremezsiniz,
    pixel patlayıp/sızdırıp v.s olunca o bölgede bir "Böcek" girdiğini sanırsınız çünkü tıpkı böcek gibi olur(çok büyük patlama değilse tabiki) ve hareket eder aşağıya ve sağa-sola gibi!
    gördüğünüz anda sakın ellmeyin o bölgeyi(bastırmak suretiyle)bir süre hareket eder yer çekimi dolayısıyla aşağıya gibi sonra likit biter ve durur ve ortada bir leke oluşur
    ama bunu görenmler genel de yaw panelin içine böcek girmiş hem de canlı hareket ediyor derler

zaten teknik tanımında üreticiler nezdinde buna "böcek girmiş" de deniyor bu arada

ANCAK bir de gerçek "Böcek" girmesi de vardır,bu farklı bir şey tabiki

++

neyse değişim olacaksımış,takılma artık,umarım çabuk getirirler diğer panelini

• Bugün 40" olan modelini aldık 2499 tlye. JU6570UXTK bu sanırım. TV nasıl beyler memnun musunuz?
    2015 Volkswagen CC TSI DSG
    2017 Skoda SuperB TDI DSG
    2017 Volkswagen Passat TSI DSG
  • quote:

quote:

quote:

İyi günler;
    Samsung 55H6470 full hd
    55J6370 full hd
    48JU6470 4K

48JU6470 hakkında ben de olumsuzluklar duydum tereddüt ettim. 4k ya belli bir süre gecilebileceğini düşünmüyorum zaten.
    O zaman
    55H6470 full hd ve 55J6370 full hd arasında bi öneriniz olabilir mi. Eski üretim olmasının bir sakıncası olabilir mi? Yoksa en azından olumsuz seyler okumadım şimdiye kadar...

Birbirlerine kıyaslarsak;

55J6370 modeli, 2015 serisi,Fhd,Tizen,Curved panel,200hz,

55H6470 modeli, 2014 serisi,Fhd,Düz panel,3D,400hz

(Ekran yenileme hızları yarı yarıya ancak öyle gözle görülebilecek ciddi bir fark olmaz,zaten verilen değerler maksimum değerler o değerleri yakalayabilecek yayın yok)

55H6470; Eski model olması çok konuşulan tizen işletim sistemi olmayacak cihaz,güncel bir tv olmayacak. Bunların haricinde bir sıkıntı olmaz.

Ancak tv iyimidir,kötümüdür nasıldır eski seriyi hiç bilmiyorum hocam. Şimdi özelliklerine bakarak iyi diyebilirim ancak,kullanmadığım görmediğim için birşey diyemiyorum.

Şimdi bana ikisinden birini şeçdesen seçemem, Biri curved diğeri düz, biri 3d diğeri değil. 3d sizin için önemli değilse 55J6370 modeli alınabilir.

Her nekadar iyi güzel desekte,cihazları görmeden incelemeden almayın hocam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyi günler;
    Samsung 55H6470 full hd
    55J6370 full hd
    48JU6470 4K

O zaman

Birbirlerine kıyaslarsak;

55J6370 modeli, 2015 serisi,Fhd,Tizen,Curved panel,200hz,

55H6470 modeli, 2014 serisi,Fhd,Düz panel,3D,400hz

(Ekran yenileme hızları yarı yarıya ancak öyle gözle görülebilecek ciddi bir fark olmaz,zaten verilen değerler maksimum değerler o değerleri yakalayabilecek yayın yok)

55H6470; Eski model olması çok konuşulan tizen işletim sistemi olmayacak cihaz,güncel bir tv olmayacak. Bunların haricinde bir sıkıntı olmaz.

Ancak tv iyimidir,kötümüdür nasıldır eski seriyi hiç bilmiyorum hocam. Şimdi özelliklerine bakarak iyi diyebilirim ancak,kullanmadığım görmediğim için birşey diyemiyorum.

Şimdi bana ikisinden birini şeçdesen seçemem, Biri curved diğeri düz, biri 3d diğeri değil. 3d sizin için önemli değilse 55J6370 modeli alınabilir.

Her nekadar iyi güzel desekte,cihazları görmeden incelemeden almayın hocam.

j6370 100hz in panel 100hz mi ?bilginiz var mı ?

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.