Şimdi Ara

2015 Poloya Bi Xenon Takilabilir Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba.Baslikta yazdigim gibi bi xenon far takmak istiyorum.Opsiyon listesinde yoktu olsa ekletecektim.Muayene ve bakima giderken sokup halojenleri takacagim.Acaba boyle bir uygulama yapilabilir mi ? 2013 modellere bazilari yapmis ve uyumlu olmus fakat 2015 modellere far yuvalari farkli oldugundan olmuyor sanirim.2015 GT deki bi xenonlardan bulmaya calisacagim fakat bunun maliyeti ne olur isin icinden cikabilirmiyim stabil olarak calisir mi ? Bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirlerse sevinirim.Tesekkurler

• bi-xenon farları takmakla bitmiyor. far yıkamaları+ otomatik far yükseklik modülünü ve arka tekerleklerde bulunan yük sensörlerini de taktırmak gerekiyor. tahmini masraf 5000tl değer mi siz düşünün.
  • Merhaba, işini bilen biri her araca bi-xenon mercek takabilir. Yeni nesil Hella bi-xenon mercek mercedes, bmw gibi yeni model araçların perte ayrılmış olanlarından sökülüp piyasada satılıyor. Hella merceğin çifti 200 TL'dir. Far kapalıykan selektör yapabilen hızlı bir xenon balasta ihtiyaç duyarsanız gen5 balast ve d1s ampul setinin çıkması 400 TL'dir. Sadece far açıkken selektör istiyorsanız gen4 balast ve ampul seti 200 TL'dir. Kullanılacak malzemeler bunlardır ve 400-600 TL olarak değişir.

İşin işçilik boyutu çok önemlidir zira farınız açılarak montaj yapılacak. Montaj sonrası buğu yapma sorunu, far ayarı, görsellik açısından bu işi yaptıracak kişiye dikkat edin. Oktay Toker, İlker kemal beyler bu alanda adı duyulmuş montajcılardır. İşçilik ortalama 400-500 TL civarındadır.

Özetle yeni nesil araçlarda bulunan kaliteli bir sistemin aracınıza sağlıklı montajı 1000 TL civarında tutar. Bu işi 500 TL'ye Çin işi mercek ve kalitesiz balastlarla yapacak birçok ticari firma karşınıza çıkacaktır. Kesinlikle 2015 model bir araç için böyle bir yola girmeyin başınız çok ağrır. Gece uçuşu sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Not: 3 yıl muayene sorunu yaşamayacaksınız, muayene zamanı geldiğin halojen ampul fara takılır ve hafif kusurlu şekilde muayeneden geçersiniz. Yıkama, sensör vs. gibi uygulamalara girmenize gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 26 Mart 2015; 15:33:02 >

• İngiltere'de bile sadece gt donanımla alabiliyorsunuz şu an. opsiyon fiyatı 800 pound. Türkiye'de olsa 3500tl. sonradan taktırmak daha pahalı olur. Almanya'dan tüm parçaları sipariş geçip burada montajı yapabilirsiniz. ancak daha önce böyle işlerle uğraşmadıysanız zor olur. bizzat ilgilenmeniz gerekir. hella sitesine girip item number bulup o item number ile sipariş geçmek lazım. diğer elektronik parçalar için yurtdışı ile görüşülebilir. şu an Türkiye'de yapan yer yok ama ender elektronik yakında başlar.

başlamışlar bile

4400tl.

http://enderelektronik.com.tr/oem-parcalar/volkswagen/polo/polo-6c-2014/anten-adaptoru-audi-fiat-volkswagen.html

otomatik far yükseklik ( muayene zorunluluğu var) istenirse

http://enderelektronik.com.tr/oem-parcalar/volkswagen/polo/polo-6c-2014/anten-cubugu.html

6000tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 26 Mart 2015; 15:40:59 >

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Dediginiz gibi yikama sensor vs girmeyecegim yoksa hem cok zahmetli hemde maddi olarak gucum yetmez.Yukarida soylediginiz mercek ve balasti nereden temin edebilirim.0 alirsak fiyatlari cok mu yuksek olur.Montaj konusunda size katiliyorum isinin ustasi birine yaptirmak lazim sonradan basimiz agrimasin.Birde aracin orjinal bi xenonlarini set halinde almak istesem fiyati ne kadari bulur,cikmasini bulabilirmiyim aracin uzerinde siritmasini istemiyorum sahine takilmis mercekler gibi.
  • servise taktırınca da fiyat çok değişmez, ya ender elektroniğe yaptır 6000tlye, ya da farları yurtdışından getirtip taktır bir yere, ama 2 türlü de muayeneye girerken aracı eski haline çevireceksin
    Dediginiz gibi bu islerle hic ugrasmadim.Acikcasi vaktimde yok ogrenci oldugum icin.Ender elektronik sitesine baktim fakat istanbula gitmem ve montaj eklenince 5000 lirayi buluyor ve beni kat kat asiyor.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

servise taktırınca da fiyat çok değişmez, ya ender elektroniğe yaptır 6000tlye, ya da farları yurtdışından getirtip taktır bir yere, ama 2 türlü de muayeneye girerken aracı eski haline çevireceksin

Yurt disindan getirmek istesem gumruge takilabilir hocam.Ender elektronik cok pahali.

www.otolok.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzdrk

quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

servise taktırınca da fiyat çok değişmez, ya ender elektroniğe yaptır 6000tlye, ya da farları yurtdışından getirtip taktır bir yere, ama 2 türlü de muayeneye girerken aracı eski haline çevireceksin

Yurt disindan getirmek istesem gumruge takilabilir hocam.Ender elektronik cok pahali.

gümrüğe takılmaz ama fatura bedeli üzaerinden %18 vergi ödersiniz. açıkçası zaman ayıramayacaksanız ve bütçeniz kısıtlı ise tavsiye etmem.

Dediginiz gibi yikama sensor vs girmeyecegim yoksa hem cok zahmetli hemde maddi olarak gucum yetmez.Yukarida soylediginiz mercek ve balasti nereden temin edebilirim.0 alirsak fiyatlari cok mu yuksek olur.Montaj konusunda size katiliyorum isinin ustasi birine yaptirmak lazim sonradan basimiz agrimasin.Birde aracin orjinal bi xenonlarini set halinde almak istesem fiyati ne kadari bulur,cikmasini bulabilirmiyim aracin uzerinde siritmasini istemiyorum sahine takilmis mercekler gibi.

Parçaların sıfır fiyatları çok yüksektir. Bosch gen5 balastın çifti Mercedes ve Bmw'de 3000 TL üzerinde. Balastlar eskimez sıfırı ile çıkması arasında hiçbir fark bulunmaz. Ampul'ün çıkması şans işi, uzun sürede gidebilir 1 yılda bitebilir de bu yanma sürelerine göre değişir. Ampullerin sıfırı 200 TL civarında çifti.

Parçaları temin etmek kolay siz montaj yapacak kişiyi ayarlayın. Türkiye'de bu işi layıkıyla yapan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. İlker Kemal Bikeç İstanbul'da bu konuda en iyilerdendir. ismini aratırsanız gerekli bilgiyi bulabilirsiniz. Elinde tüm parçalar bulunur.

Aracın bi-xenon setini bulamazsınız ama farları bulabilirsiniz. Farlar 2500 TL'den aşağı olmayacaktır. Bahsettiğim isimler uygun mercek kapakları ile orijinal benzeri montaj yapacaktır yaptıkları işleri sahibinden sayfasında bulabilirsiniz.

Ender elektronik konusu bütçeye bağlı ama 6000 TL ve 500 tL işçilik vereceksiniz yine muayene sorun olacak zira yıkama olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Parçaların sıfır fiyatları çok yüksektir. Bosch gen5 balastın çifti Mercedes ve Bmw'de 3000 TL üzerinde. Balastlar eskimez sıfırı ile çıkması arasında hiçbir fark bulunmaz. Ampul'ün çıkması şans işi, uzun sürede gidebilir 1 yılda bitebilir de bu yanma sürelerine göre değişir. Ampullerin sıfırı 200 TL civarında çifti.

Parçaları temin etmek kolay siz montaj yapacak kişiyi ayarlayın. Türkiye'de bu işi layıkıyla yapan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. İlker Kemal Bikeç İstanbul'da bu konuda en iyilerdendir. ismini aratırsanız gerekli bilgiyi bulabilirsiniz. Elinde tüm parçalar bulunur.

Aracın bi-xenon setini bulamazsınız ama farları bulabilirsiniz. Farlar 2500 TL'den aşağı olmayacaktır. Bahsettiğim isimler uygun mercek kapakları ile orijinal benzeri montaj yapacaktır yaptıkları işleri sahibinden sayfasında bulabilirsiniz.

Ender elektronik konusu bütçeye bağlı ama 6000 TL ve 500 tL işçilik vereceksiniz yine muayene sorun olacak zira yıkama olmayacak.

Anladim hocam sanirim ilk basta soylediginiz en mantiklisi cikmalarini bulacagim.Internete bir bakayim arastirayim cikmalarini.Ankarada yasiyorum dby garaj ve oktay toker gozume carpti onlarla bir goruseyim bakalim ne diyecekler.

• Oktay abiyle görüşün detaylı bilgi verecektir, çok kaliteli bir insandır yardımcı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.