Şimdi Ara

2015 PHİLİPS ANDROİD TV (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
4.398
Cevap
65
Favori
349.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu link nerederdir, orjinal sitede bulamadım
    Bir de anladığım philips normal güncelleme yazılımlarında tv ye 4k vermeyecek, onun için extra eklenti ya da yazılım çıkaracak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonic35

Philips'e mail atmıştım.Andoid 6 güncellemesi olacakmı ?4k güncellemesi neden resmi olarak verilmiyor ?Hdr özelliğinin güncelleme ile gelmesi mümkün mü?Cevap;

Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak; cihaz temel yazılım güncelleştirmesi ve 4K sürümleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle cihazlara otomatik dağıtımı yapılamamaktadır. 4K app.box linki resmi web sayfamızda S.S.S. > UHD/HEVC Yayınlar başlığı altında yer almaktadır. HDR özelliği yazılım ile eklenememekte olup, Android yükseltmesi yapılamamaktadır.

Android 6 guncellemesi alinacagi soylenmisti sanki.Simdi odami olmiyacakmiş?
    4K yazilimi ayri vermeleride acilabilecek davalarin önünü kesmek icin heralde.Stabilmis degilmis cok onemli degil maksat aha bakinda 4k aciyor demek icin sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 11 Ekim 2016; 20:36:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım en son birkaç ay önce sormuştum henüz yok demişlerdi Bir ara yine sorarım varsa sizle paylaşırım

• saitates kullanıcısına yanıt
    Ilk 38.41 4k güncellemesi yayınlandığında bende açılacak iade davalarını önlemek için yapıldığı düşünmüştüm lakin 4k için 6.0.5 ve son olarak 6.24 güncellemesi yayınlandı.İlk yazılımda tv de açılmama sorunu oluyordu.6.05 ve 6.24 de bu sorun olmadı.Şuan tv den şikayetim özellikle maç yayınlarında hızlı sağa sola görüntülerde banding belli oluyor bu sorunda çoğu tv de varmış.Android 6 güncellemesi söylentisi vardı bende ondan sordum ama yanıt olumsuz oldu.

• Haberci1981 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam da sormanıza gerek kalmadı 0.6.24 4k güncellemesi yeni yayınlandı 😊

• kadirman37 kullanıcısına yanıt
    Destek,sıkça sorulan sorular, hevc ile ilgili kısımda link var.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirman37

Bu link nerederdir, orjinal sitede bulamadım
    Bir de anladığım philips normal güncelleme yazılımlarında tv ye 4k vermeyecek, onun için extra eklenti ya da yazılım çıkaracak

Tamam abicim, buldum linkin yerini
    Şimdi indiriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonic35

Ilk 38.41 4k güncellemesi yayınlandığında bende açılacak iade davalarını önlemek için yapıldığı düşünmüştüm lakin 4k için 6.0.5 ve son olarak 6.24 güncellemesi yayınlandı.İlk yazılımda tv de açılmama sorunu oluyordu.6.05 ve 6.24 de bu sorun olmadı.Şuan tv den şikayetim özellikle maç yayınlarında hızlı sağa sola görüntülerde banding belli oluyor bu sorunda çoğu tv de varmış.Android 6 güncellemesi söylentisi vardı bende ondan sordum ama yanıt olumsuz oldu.

Dogrudur.Son beta yazilimlari denemedim.4k ile simdilik cok isim yok.Dediginiz banding bendede var.Ama benim en buyuk sikayetim 23,796 fps(tam aayi olmayan) hizlardaki filmlerde natural motion acinca titreme yapmasi.Boyle basit bir sorunu nasil cözmezler aklim almiyor.

• saitates kullanıcısına yanıt
    Natural Motion açık olunca titreme olduğu için tam kullanıp test de edemedim ne işe yarıyor anlamadım hep kapalı ayarda tutuyorum.Bana 6.24 önceki yazılıma göre daha stabil geldi bi tık daha seri olmuş.Usb den 4k denemedim.

• Siz Renk,Kontrast,Renk Geliştirme,Kontrast Modu,Dinamik Kontrast ayarlarını hangi seviyelerde kullanıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 13 Ekim 2016; 0:07:48 >
  • Tv yayinlarinda dinamik minimum,en iyi goruntu,renk gelistirme standart olarak kullaniyorum.Natural motion minimumda acik..

Bu arada tv saati hep bir saat geride.Ne yaptiysam duzelmedi:)

• Arkadaşlar merhaba,
    forumu rahatsız etmek istemem, ancak içerik o kadar karışık ki sorularımın cevaplarını bulmak isterken sürekli tv tavsiyesi isteyen arkadaşların mesajlarını buluyorum.
    sorularımı özelden de olsa yanıtlarsanız çok sevinirim. takdir edersiniz ki 54 sayfa olmuş.

PUK 55' 7100/12 kullanıcısıyım.
    1) kodi'nin stabil çalışması için hangi eklentiyi önerirsiniz? (top tutorials vb gibi) Sürekli sorunla karşılaşıyorum. Arabellek dolu gibi. Veya top tutorials taki 4k seçeneğinde hiçbir içerik bulamıyorum
    2) kodi kullanırken güvenlik açısından vpn kullanılması gerekiyor mudur?
    3) 4k yayını nasıl izleyebiliriz? tv yayınları ile 4k istemiyorum. Digiturk kullanıcıyım. USB den 4k film izlemek için neleri tv ye yüklemem gereklidir?
    4) 4k yayını netflix ve youtube dan izleyebilmem için ne yapmam gerekiyor? resmi olmayan 4k güncellemesini nereden indirebiliriz ?
    5) herhangi bir mouse takar takmaz, mouse çalışıyor mu?
    6) gamepad ile tv de oyun performansı nasıldır? İlk aldığım zaman çok takılmalar yaşıyordum.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jailbreak -- 13 Ekim 2016; 16:22:37 >

• jailbreak J kullanıcısına yanıt
    Arabellek dolu sorunu için xunity maintanance tools eklentisini yüklemeniz lazım.Link de nasıl yükleneceğini anlatıyor.Tweaks kısmında Advanced 0 Xml ye tıklayın evet diyin.

Maintanence kısmından gereksiz dosyaları temizleyebilirsiniz.

https://seo-michael.co.uk/tutorial-how-to-install-xunity-maintenance-tool/

Usb den 4k video sıkıntılı 30 Fps üzeri videoları oynatmayabiliyor.Mx player donanım + yazılım ile oynatma seçeneklerini deneyebilirsiniz.
    Kablosuz mouse bağlayabilirsiniz.
    Youtube için gerekli olan vp9 kodek yok donanım olarak olmadığı için yazılım olarak eklenemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 13 Ekim 2016; 10:44:39 >

• 000.005.038.117 yeni orj yazilimhttp://www.p4c.philips.com/cgi-bin/eula.pl?ctn=55PUS8700/12&dct=FUS&link=/files/5/55pus8700_12/55pus8700_12_fus_eng.zip&mode=inpage&scy=FI&slg=ENG 4k varmı yokmu bilmiyorum deneyen arkadaş lar yazsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realboy21 -- 14 Ekim 2016; 17:11:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • QV151E_R0.5.38.117 (software publish-date: October 12, 2016)
    - Replacer for the 5.38.93/5.38.93 sürümü yerine
    - Stability improvements-Kararlılık güncellemesi
    - Update to preinstalled channel list-önceden yüklenen kanal listesi güncellendi
    - Updated channel logos -kanal logoları güncellendi

4k ile iglili bir gelişme yok
  • daha once konusu gecmistir buyuk ihtimal ama bilmeyen arkadaslar icin geciyorum bu bilgiyi zira ben de yeni fark ettim ve cok hosuma gitti; tv yi abajur olarak kullanmak. bunun için tv standby'dayken kumandada sol ustteki ambilight tusuna basın arkadaslar, her basışta renk degisiyor, harika bir özellik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gturedi -- 15 Ekim 2016; 3:51:35 >
  • Bence orj yazılıma 4k uydu desteği veemiyecekler test yazılımda verecekler hangi mantıkla bunu yapıyorlar ..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dahil olayım konuya.

Philips 49PUS6551 aldım. Sadece mediamarkt'ta gözüküyor bu model. 2800 TL. 13 Ekim tarihinde kurulumu yapıldı.
    TRT 4K mevcut. Ambilight özelliğine hayran kaldım.

Ekran Yenileme Hızı: 1800
    Yenileme Hızı (Gerçek): 100 Hz
    Enerji Tüketim Sınıfı: B
  • Arkadaşlar ben bugün pus7600/12 ye , destek kısmından indirdiğim dosyayı usb ile kurdum, 4k kanalları artık izleyebiliyorum. 3 saat izledim herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Dosya philips destek sayfasındaki soru cevap kısmında mevcut.

• Televizyonu aldım, 1 haftadır kullanıyorum. 6.24 demo yazılım yükledim.

trt4k çekiyor vivid modda görüntü kalitesi çok güzel, yayında kasma yok, köşelerde bir sorun görmedim, 4k yayın açıkken ayar menüsüne girmek sorun oluyor, kasıyor, 4k yayında iken televizyonu kapattığımda ertesi gün açılma problemi yaşadım, 2 kere açılır gibi yapıp tam açılacakken kapandı, 3. seferde tv açıldı.

usbden avc, hevc kodekli videolar oynatabiliyor, ancak rasgele bazı videoları oynatmıyor, format desteklenmiyor diyor, hevc veya avc codekli bir vidyoyu oynatırken diğerini oynatmayabiliyor, hatta xvid, mpeg4 gibi çok yaygın ve eski kodekli videoları bile oynatmaya biliyor, bunun mantığını çözemedim.

usbden video açarken bir kere resetlenme, video, film açmaya veya adroidde dolaşmaya çalışırken çok kere donma problemi ile karşılaştım, sorun fişi çekip tekrar takmakla düzelebildi.

usbden kablosuz logitech m325 mouse bağladım mousu tanıdı, alıcısını uzatma kablosu ile tvnin arkasından çıkardığımda algılama problemi hallodu, ancak sistem mouse scrollunu desteklemediği için mousela harici haddiskte gezinebilmek mümkün olmadı.

usbden kablosuz logitech klavye takmaya çalıştım, sistem çöktü, ekran gitti kumandaya tepti vermez oldu, fişten çekerek kendisine getirebildim, sonraki denemelerim de aynı şekilde sonuçlandı.

kumandasında mouse imleç özelliği yok, kumandadaki taçped hiçbir yarar sağlamadığı gibi kullanımı son derece sorlaştırıyor ve hatalı çalışıyor, çok kere kumanda aldılama ve/veya tvnin kumandaya tepki süresinde gecikme sorunu yaşadım.

6-7 kez tvnin kapanmaması sorunu ile karşılaştım, kapatma tuşuna bastıktan sonra tv kapanıyor gibi yapıyor 20-30 saniye sonra tekrar açılıyor, bunların hepsi tvnin kendi uydusu aktifken oldu.

Micro dimming:
    tv siyahları siyah gösteriyor fakat siyah alanlar yansımadan etkileniyor, yerel karartma özelliğinin aktif etme veya kapatma özelliği bulamadım, sanırım otomatik çalışıyor, test için kullanılan siyah zemindeki hareketli beyaz noktanın etranıda ışık sızmaları (bloom) veya diğer çoğu tvdeki (lg uh serisi örneğin) ekranın 1/4 'ünün aydınlanması gibi bir problem olmuyor fakat nesne çok hızlandığında parlaklığını kaybediyor. bana diming performandı lg uh ve samsung js ve ks serilerinden daha başarılı geldi.
    Örnek:
    https://www.youtube.com/watch?v=wDlPgJHAhAg
    https://www.youtube.com/watch?v=zYnrfjkAKNQ
    https://www.youtube.com/watch?v=6pL4kWnqaaw

Işık sızması:
    Ortamda az bile ışık varsa siyah alanda ışık sızması görülmüyor, ışık tamamen karartıldığında 4 köşede ve yanlardada ışık sızmaları farkediliyor ama fazla değil, mavi ve kırmızı zeminlerde ise her iki yanda ışık sızması etkileri görülüyür ama bu fazla değil.
    Tv nin bazı sitelerde direkt led kullandığı belirtiliyor ama bana gelen tv edge led, ledler iki yan tarafta.

Tüketim:
    TV'nin ortalama tüketiminin 116 watt olduğu belitilmiş ama bendeki trotec güç ölçere göre vivid ayarlarda 210-220 watt elektrik harcıyor, naturelde arka ışık 80 ve best picture modu seçildiğinde 170-180 watt harcıyor, daha düşük güç tüketimi için görüntü performansından önemli ölçüde taviz vermek gerekiyor.

Motion:
    Benim için en önemlisi olan hareketli resimlerdeki titreme takılma (blur, judder) önleme performansı yönünden ise tv bu konuda başarılı fakat bunun bedeli hızlı sahnelerde ciddi bir artifakt oluşumu oluyor, ya resimde yırtılmalar oluyor, ya da resim titrek bir hale içinde görünüyor. bunu azaltmak için natural motion özelliğini minimuna getirmek faydalı oluyor, bu özellik kapatıldığında ise titremeler oluyor.

3d:
    Aktif 3d ile bir film bir kaç demo denedim, gayet başarılı titreme fazla rahatsız edici gelmedi, zaten 3d desteklemesi tv'yi alma sebeplerimden biri idi.

Sonuç: Görüntü kalitesi diğer televizyonum olan LG 49uh850v den bir tık üstte tabi elekrik tüketimi de (tabi boyut farkı da var) ancak 2009 model eski philip televizyonumdan üstün değil.
    hareketli resim performansı özellikle kamera döndürülürken lg'ye göre 2 tık üste, eski philipsime göre 1 tık düşük.
    kullanım kolaylığı, kumanda, smart özellikleri 10 üzerinden puanlama yapsam lg 10, philips 1 puan alır, yani LG mükemmel philips iğrenç.

Ben bu ürünü kimseye tavsiye etmem, hakta kalırım, hem paraya hem sinirlere yazık.

• 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.