Şimdi Ara

2015 Market Kurban Fiyatları ve Fırsatları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
21
Favori
26.863
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Metro küçükbaş için karaman 14 kg 669 tl
    16 kg 769 tl , büyükbaş hisse 20 kg kemiksiz et 989 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Kilo ile et alınca daha uyguna geliyor, böyle saçmalık olur mu?

Kurban bayramını bile resmen fırsata çevirmişler.

Hocam zaten kaç yıldır bu iş böyle. Antalya da yaşıyorum ve son 5-6 yıldır acayip bir şekilde artış var. Her yıl hayvanlar 500-1000 tl arası artıyor büyük başlarda. Küçükbaşlar da ise 100-200 arası artış var. İnsanlar yılda bir kez olduğunu bildiği için acımadan geçiriyorlar.

Cakirlara giderken uncali taraflarinda adaklik kesen yerler var. Normal zamanlarda 300-400 liraya koca afisler asip adaklik kesenler kurban bayrami yaklasirken bu afisleri kaldiriyorlar. Hayvanlar ayni mi bilmem ama farkli fiyatlar verdikleri kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluesnight

quote:

Orijinalden alıntı: Ebu Yunus

quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

Teşekkür ederim çok iyi anladım.

Ha bu arada, ham sofuluk da yapmamak lazım. İlla ki kurban keseceğiz illa ki kan akacak diye bir kaide yok. Bunun şartları var elbette. Fakat öyle bir hal olur ki, bir akrabanın, öz kardeşinin veya dayının, bir sevdiğin dostunun veya bir komşunun kirayı ödeyecek gücü yoktur, evine yemek-ekmek alamaz çoluk çocuğu vardır bez alamaz, su alamaz, kısacası evde çorba kaynamaz.. Bunu bile bile ona yardım etmemek ve koştura koştura gidip kurban kesmek de ne kadar doğrudur? Kestiğin kurbanın etinden ona verirsin sevaptır, evet. O ayrı bir şey, kurban kesmek ayrı bir şey. 3-4 kişilik bir ailenin bir aylık mutfak masraflarının tamamını karşılamak ayrı bir şey.

Sadakalar, bağışlar Kurban yerine geçer mi? Geçmez. Peki böyle bir durumda sevap bakımından hangisi hangisini geçer? Sadaka mı üstün gelir kurban mı üstün gelir, Onu da ancak Allah bilir. Ben şunu diyebilirim ki, daha önce kurban kesmiş biriysen ve çevrende de böyle zorlanan bir aile varsa, ya kurban kes, etinden onlara ver ve biraz da sadaka ver. ya da kurban parasını ona komple ver. Sen zaten daha önce de kesmişsin, bu sene de böyle bir şey yap ne kaybedersin?

Bu fetva mı? Değil. Ben akıl verecek kadar akıllı mıyım? Hayır. Bu yazılanlar doğru mu? Kısmen.. Bunlar basit bir kaç fikir paylaşmak. En doğrusunu Allah bilir. Gerçekten böyle bir niyeti olan kimse gider ya ehli sünnet adamakıllı bir hocaya sorar, veya İsmailağa camii'nin fetva hattına telefonla sorar doğruyu öğrenir, akıl alır. İnternette var her yerde numaraları..
    Bkz:http://www.ismailaga.org.tr/ismailaga-fetva-hatti#

İyi niyetle yazılmış bir yazıydı bu....

lütfen fikir vermek amacı ile de olsa insanların aklını karıştırıcı şeyler yazmayalım. sen susadığında ben suyu içince susuzluğun gidiyor mu?
    her şey olması gerektiği gibi belirtilmiş zaten kurallarda, bunları felsefeye dökmeye gerek olmadığını düşünüyorum. lütfen biraz hassasiyet.

Felsefe ? Ben?
    Sanırım mesajları karıştırdınız..

Derseniz ki, şu konuda haksızsın, buyrun söyleyin, neymiş o yanlışım? Düzelteyim..

• quote:

Orijinalden alıntı: iyo

quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

4 kişi için dana sorduk.kişi başı 25 30 kilo et düşer dedi 4500 tl.pazarlıkla 4000 e düştü ,nasıl fiyat biraz yüksekmi? Kesme parasıda içinde .Yahu birde bu nasıl is anlamadım adam 4500 diyo 4000 e düşüyor bukadar pazarlık payını olur yuhh

25-30kilo kemikli et mi ?

Kemiksiz

25 kilo kemiksiz et
    4 kişide 100 kilo kemiksiz et yapar.
    150-200 kilo karkas
    300-400 kilo canlı ağırlık demek

canlı baskül 10-14tl ye geliyor.

"kemik ağırlığı karkas ağırlığının ortalama %20 si kadardır ama bu durum sıfır kemik için geçerli kurban bayramında kemikler tamamen sıyrılamadığı için %50 olarak hesapladım. "

Rakam dana için geçerli değil mi, "2 yaşını doldurmuş dana"

düve, inek değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalet_tr

quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Kilo ile et alınca daha uyguna geliyor, böyle saçmalık olur mu?

Kurban bayramını bile resmen fırsata çevirmişler.

Hocam zaten kaç yıldır bu iş böyle. Antalya da yaşıyorum ve son 5-6 yıldır acayip bir şekilde artış var. Her yıl hayvanlar 500-1000 tl arası artıyor büyük başlarda. Küçükbaşlar da ise 100-200 arası artış var. İnsanlar yılda bir kez olduğunu bildiği için acımadan geçiriyorlar.

Cakirlara giderken uncali taraflarinda adaklik kesen yerler var. Normal zamanlarda 300-400 liraya koca afisler asip adaklik kesenler kurban bayrami yaklasirken bu afisleri kaldiriyorlar. Hayvanlar ayni mi bilmem ama farkli fiyatlar verdikleri kesin.

Hocam biz varsak tarafından alıyoruz normal zamanlarda 400 e küçükbaş bulursun fakat kurbanda o 400 e satılan hayvan otomatikman 500-600 oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

4 kişi için dana sorduk.kişi başı 25 30 kilo et düşer dedi 4500 tl.pazarlıkla 4000 e düştü ,nasıl fiyat biraz yüksekmi? Kesme parasıda içinde .Yahu birde bu nasıl is anlamadım adam 4500 diyo 4000 e düşüyor bukadar pazarlık payını olur yuhh

25-30kilo kemikli et mi ?

Kemiksiz

25 kilo kemiksiz et
    4 kişide 100 kilo kemiksiz et yapar.
    150-200 kilo karkas
    300-400 kilo canlı ağırlık demek

canlı baskül 10-14tl ye geliyor.

"kemik ağırlığı karkas ağırlığının ortalama %20 si kadardır ama bu durum sıfır kemik için geçerli kurban bayramında kemikler tamamen sıyrılamadığı için %50 olarak hesapladım. "

Rakam dana için geçerli değil mi, "2 yaşını doldurmuş dana"

düve, inek değil.

Evet 2 yaşında dedi.25 30 ar kilo et düşer dedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Perakende grubu Kipa, kurban paket afiyatlarını açıkladı. Buna göre 12-14 kilogram kuzu 660 liradan, 16-18 kilogram kuzu 770 liradan ve 18-20 kilogram dana 990 liradan satışa sunuluyor. Ayrıca müşterilere 50 lira WorldPuan da veriliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perakende grubu CarrefourSA, kurban paket fiyatlarını ilan etti. Buna göre marketlerde 16 - 18 kilogram Karaman Koç Kurban Paketi 769 liradan, 16-18 kilogram Kıvırcık Koç Kurban Paketi 869 liradan, 18-20 kilogramlık 1/7 Pay Büyükbaş Kurban Paketi 989 liradan satışa sunulacak.

Talepler 5-26 Eylül tarihlerinde alınacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: demores

Perakende grubu CarrefourSA, kurban paket fiyatlarını ilan etti. Buna göre marketlerde 16 - 18 kilogram Karaman Koç Kurban Paketi 769 liradan, 16-18 kilogram Kıvırcık Koç Kurban Paketi 869 liradan, 18-20 kilogramlık 1/7 Pay Büyükbaş Kurban Paketi 989 liradan satışa sunulacak.

Talepler 5-26 Eylül tarihlerinde alınacak.

Paraf ile CarrefourSA’ larda kurban kolisi alışverişlerinde %10 indirim ve 9 taksit!

04 Eylül İtibarı ile CarrefourSA’ larda vewww.carrefoursa.com’ da ParafPOS’larından yapılacak kolili kurban alımlarında %10 indirim fırsatı sunulacaktır.
    İndirim tutarı kasada otomatik olarak yansıtılacak ve alışveriş fişinde ayrıca belirtilecektir.
    Carrefoursa.com üzerinden yapılan işlemlerde ise indirim tutarı 05/10/2015 tarihinde ekstrenize yansıtılacaktır.
    Yararlanılacak indirim tutarı kart başına 200 TL ile sınırlıdır.
    Her kart kampanyadan bir kez yararlanabilecek, asıl ve ek kart sahipleri ayrı ayrı yararlanabilecektir.
    Business kartlar ve Parafly ile yapılan işlemler kampanyaya dahil, ParafPara kullanılarak yapılan işlemler ve iptal/iade işlemleri kampanyaya dahil değildir.
    Kampanya CarrefourSA stokları ile sınırlıdır.

• İlk mesaj güncellendi. Carrefour ve Kipa fiyatları eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 6 Eylül 2015; 14:47:00 >
  • Valla ben soganlik erkek talebe yurdunda kestiriyorum bir kac senedir. Inanilmaz memnunum.hemde cok hijyenik bir sekilde kesjm yapiliyor. En azindan paranin nereye gittigi belli. Suanda on talep aliyorlar. Detaylari arayin sorun bence. Istanbul kartal soganlik erkek talebe yurdu. Allah kesilen kurbanlarinizi katinda kabul etsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migros 2015 Kurbanlık Fiyatları açıklandı, küçükbaş kurbanlıklar adrese teslim Money Kart avantajı ile 600 lira, büyükbaş 1/7 hisse kurbanlıklar ise yine Money Kart avantajı ile 920 liradan adrese teslim ediliyor!

Migros Kurbanlık Fiyatları açıklandı, Migros bol seçenek ve bol taksit sloganı ile bu yılki Kurban Alımlarında 75 TL indirim sunuyor. Sizlerde Kurbanınızı adrese teslim alabilirsiniz, adrese teslim kurbanlarda teslim ücreti alınmamaktadır.

Küçükbaş Kurbanlıkları Money kart ile 600 ile 700 TL'ye Büyükbaş 1/7 hisse kurbanlığı ise yine Money Kart ile 920 TL ye alabilirsiniz.

2015 Kurbanlık Fiyatları - 2015 Yılı Kurbanlık Koyun Ve Büyükbaş Hayvan Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Migros Adrese Teslim Kurbanlık
    12-14 Kiloluk Koç: 675,00 TL (MoneY Kart İle 600 TL)
    16-18 Kiloluk Koç : 775,00 TL (MoneY Kart İle 700 TL)
    Büyükbaş Hayvan 1/7hisse(18-20kg.kemiksiz et) : 995,00 TL (MoneY Kart İle 920TL)

Migros Mağazadan Teslim Kurbanlık
    12-14 Kiloluk Koç : 675,00 TL (MoneY Kart İle 600 TL)
    16-18 Kiloluk Koç : 775,00 TL (MoneY Kart İle 700 TL)
    Büyükbaş Hayvan 1/7 hisse (18-20kg.kemiksiz et) : 995,00 TL (MoneY Kart İle 920 TL)

Not: Migros KUrbanlıklarını en yakın Migros mağazalarından yada Migros sanalmarket'ten alabilirsiniz.

[album][/album]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemlink -- 6 Eylül 2015; 16:48:58 >

• Bende Diversity Derneğinde kestirmistim geçen yıl. İnternet siteleri mevcut dileyen inceleyebilir. Kurbanları çeşitli afrika ülkelerinde kesip watsap tan Size İsterseniz fotoğrafını gönderiyor. Malum kurban kesmek isteyipte bütçe uygun dusmedigi durumlar olabiliyor.kurban bedeli 100$ . Belki böyle arkadaş varsa onlar için fikir olabilir diye yazmak istedim

• Kurban ibadet ve paylasmaktir. Rabbim bize bu ibadetimizde suriyeli kardeşlerimizi hatırlamayi nasip etsin.

• Ankara çağdaş market 16 kg koç 575 TL. Ben en uygun çağdaşTan buldum ama deneyen var mı, güvenilir mi? Yoksa Migrosu düşünüyorum.
  • Geçmiş yıllarda carrefour'dan mağaza teslim alıp da kasap bölümünde migrostaki gibi etleri parçalatma,kıyma çektirme vs işlemleri ücretsiz yaptıran oldu mu?
    Sitelerinde bununla ilgili bir bilgi paylaşmamışlar o yüzden sordum...
  • salihoğlu S kullanıcısına yanıt
    istanbulda olsaydı güzeldi
  • muratacar_ kullanıcısına yanıt
    İstanbula normalde haftada bir gün frigo kamyonumuz var,ama kurban bayramında aksayabiliyor.lezzetleriye meşhur lokantaların,şiirlere konu olmuş lezzetlerin et tedariğini yapıyoruz...
  • iyo kullanıcısına yanıt
    et verimi hayvanın cinsi,cinsiyeti ve beslenme şekline çok farklılık arzeder,%38 e kadar düşer %65 e kadar çıkar.düve doğum yapmamış inektir.keşke kesilmese hem et verimi düşüktür ve hayvan ırkının geleceği açısından yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malemsteen

Ankara çağdaş market 16 kg koç 575 TL. Ben en uygun çağdaşTan buldum ama deneyen var mı, güvenilir mi? Yoksa Migrosu düşünüyorum.

çok iyi fiyatmış, istanbulda da var mıdır acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.