Şimdi Ara

2015 LYS MATEMATİK VE GEOMETRİDE ÇIKMASI MUHTEMEL SORULAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
17
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1. Mod konusunda Fermat Teoremi ile direkt çıkan bir soru gelecek. Öbür türlü çözmek uzun sürecek.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Fermat%27nın_küçük_teoremi

2. İkinci dereceden bir fonksiyonun tersini alma gelecek. (Tam kare oluşturup yapıyoruz.)

3. İşlem konusunda tablolu bir soru gelecek.

4. Ters trigonometrik fonksiyonların tanım ve değer kümesini bilmeyi gerektirecek soru gelecek. (Arcsinx'in tanım aralığı [-1,1] değer aralığı [-90, 90]) (Arccosx'in tanım aralığı [-1, 1] değer aralığı [0, 180]) (Arctanx'in değer aralığı R\{tanımsız yapan değerler} değer aralığı [-90, 90]) (Arccotx'in tanım aralığı R\{tanımsız yapan değerler} değer aralığı [0, 180])

5. Dik üçgen biçimindeki bir dağa tırmanmak isteyen birinin yürüyeceği yolu soracak. Yatay uzaklığı ve yolun eğiminin yaklaşık değerini verecek (örneğin: tan18~0,32) ve bizden yürüyeceği yolu isteyecek.

6. Trigonometrik bir denklem verip kökler toplamını soracak.

7. Matrislerde 3x3'lük bir matrisin ek matrisini isteyecek. (Her elemanın kofaktörü bulunup hesaplanıyor.)

8. Matrisin tersi yoksa x kaçtır diye bir soru olacak. (Tersi yoksa determinantı 0'dır.)

9. Limitte uzun işlemli bir soru olacak. Öğrencilerin geneli 0/0 çıkar diye direkt L'Hopital uygulayacak ama hepsi patlayacak. Çünkü sonuç x yerine verilen değeri yazınca direkt çıkacak.

10. Türevde yol-hız ilişkisini soracak. (Yolun zamana göre türevi hızı verir gibi)

11. Türevde elips verecek ve içine yerleştirilebilecek en büyük alanlı karenin kenar uzunluğunu isteyecek.

13. İntegralde (pi üzeri x)+(x üzeri pi) gibi basit bir ifadenin integralini soracak.

14. İntegralde (e üzeri m) ile (ln n) eğrileri arasında kalan alan ile x=k ve x=l doğrularının sınırlandırdığı bölgenin x ekseni etrafında 360 derece döndürülmesiyle oluşan cismin hacmini isteyecek. (m ve n birer fonksiyon, k ve l ise pozitif tam sayı)

15. Sonsuz serilerde x metre yükseklikten bırakılan top yere her çarptığında bir öncekinin a/b'si kadar zıpladığına göre durana kadar alacağı yolu soracak. (Cevap x.[(a+b)/(b-a)])

Geometride:
    1. Çizdirmeli sorulardan bol bol soracaklar. Tekrar etmekte fayda var.

2. Bir denklem verip bu denklemin neye ait olduğunu soracak. (Çember, elips, kesişen iki doğru, paralel iki doğru, parabol vb.)

3. Döndürme, yansıma, ötelemeyle ilgili bir soru gelecek.

4. Homotetikle ilgili soru soracaklar.
    http://www.matematiktutkusu.com/forum/geometri-formulleri/3945-homotetik-donusum-konu-anlatimi.html

5. Düzgün dört yüzlü ile ilgili soru gelecek. Formüllere bakmakta fayda var.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Dört_yüzlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paralel Doğrular -- 11 Haziran 2015; 23:41:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Vahiy mi geldi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel tespitler yapmisin kardesim eline saglik.

• 11.ci madde nasıl çözülüyor??

• Hocam çok iyi niyetli bir konu olmuş eline sağlık

Ama şu soru gelsin bir daha forum dünyasında bulunmayacağıma yemin ederim.

15. Sonsuz serilerde x metre yükseklikten bırakılan top yere her çarptığında bir öncekinin a/b'si kadar zıpladığına göre durana kadar alacağı yolu soracak. (Cevap x.[(a+b)/(b-a)])
  • Girişte vazaline sıkıntı çıkarıyorlar mı beyler? Geçen senelerde girenler bir aydınlatsın

• Dediklerini pek sormuyolar tespitler güzel ama eline sağlık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    ayt matematik ilk sorular
    5 yıl önce açıldı
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elipsin icine kup yerlestirme ulan dhahahahahahsahsbshsb

• 7 nin ihtimali çok çok düşük
  • Düzelttim beyler.

• Beyler geometride paralel çekmeyin mazallah soran olursa yan çevirip dik çektim dersiniz
  • Katsayılar matrisi sonuçlar matrisi nedir bunlara kesin bakın geometride simetriye bakım kesin soru var

• Kardesim su 2. maddeyi ayrintili aciklar misin? Anlayamadim tam olarak nasil cozulecegini. :)

• Fermat teoremini açıklayabilir misiniz

• Bende anlamadım 2 yi açıklama istiyoruz

• Sorular çıkmazsa bişey olmaz ama çıkarsa olay olur

• f(x)=x^2+4x+7 verilsin ve f^-1(x) istensin.

y=x^2+4x+4+3
    y=(x+2)^2+3
    y-3=(x+2)^2
    Karekök(y-3)=x+2
    Karekök(y-3)-2=x
    y=Karekök(x-3)-2

• Paralel Doğrular P kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler kardesim sinavda ciksa zor bulurdum bunu. Yalniz ben de matris sorusunun cikacagini dusunmuyorum 3x3'luk. Basarilar. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AHOME

Cok tesekkurler kardesim sinavda ciksa zor bulurdum bunu. Yalniz ben de matris sorusunun cikacagini dusunmuyorum 3x3'luk. Basarilar. :)

Rica ederim. Ama yine de bakmakta fayda var, ÖSYM'nin nereden soracağı belli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paralel Doğrular

quote:

Orijinalden alıntı: AHOME

Rica ederim. Ama yine de bakmakta fayda var, ÖSYM'nin nereden soracağı belli olmaz.

Bence haklısın zaman kaybettirmek için sorabilir ben şaşırtıcı olarak havuz problemi bekliyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.