Şimdi Ara

2015 JAGUAR XF 2.0 240 BG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

xf zaten şehir arabası değil abi,bakımı masrafı dert eden adamın e segment arabayla ne işi olur:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

Kısa ve net cevap; eğer binmek içinse mutlaka alın, yok üç-beş aya satarım diyorsanız yanaşmayın…

Jaguar her zaman segmentinin bir üstüyle kıyaslanır…
    Araban ne? Diye soranlara vereceğiniz cevaptan sonra alacağınız cevap genelde “Oooo” olacaktır….

Bulduğunuz araç o fiyatlar seviyesinde eski ve yüksek km olacaktır, satmak çok büyük sıkıntı…

Alırsam erken vade satmayı düşünmüyorum fakat çok zarar etmekte istemem. Fiyatı unutulmuş bir araba 2015 2014 55 60 bindeki araçlar bu fiyatta. Eski veya çok yıpranmış değiller. Kendimi gaza getirebilirsem alacağım cevaplarınız için teşekkürler.

hayallerinizi ertelemeyin, başkaları için değil kendiniz için yaşayın. ben clioyu sattıktan sonra w140 alacaktım öyle dediler böyle dediler vazgeçirdiler gittim başka bir araç aldım ama w140 içimde ukte kaldı. buna mukabil 40.000 km deki 2017 astramı 200.000 km deki 2013 chevrolet captiva ile takas ederken zerre düşünmedim ve hiç pişman olmadım. kendi iç sesinizi dinleyin, yarın pişman olursanız da kendi yüzünüzden olun başkaları yüzünden değil. hayatında jaguar'a binmemiş adamların kötülemelerine aldırmayın.

Jaguar XF 2.0 240 Beygir motoru Ford Mondeo, Range Rover Evoque, Land Rover Freelander'da kullanıldı.

Daha önce aynı araca sahiptim, şu anda halihazırda eşimde aynı motorlu Evoque var. Dolayısıyla burada söyleyeceklerim kullanıcı tecrübeleridir baştan belirteyim de alıntı yaparken bunu gözardı etmeyin.

Parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız, cam anahtarını dâhi sorun etmenize gerek yok Range Rover Sport ve Evoque ile aynı cam anahtarına sahip hatta ithalatını yaptığım bir ürün. Bendeki liste fiyatı 42$ + KDV civarında, sanayiden tahminen 50-55$ bandına satın alabilirsiniz aynı şekilde marş motoru, şarj dinamosu, fan motoru gibi bir çok elektrik aksamını da ithal ediyoruz ve emin olun ihracat yapan bir çok After Market üreticisinin de elinde bu parçalar halihazırda bulunmakta zira Avrupa ve Orta Doğunun bir kısım ülkelerinde çok fazla kullanılan bir araç kendisi üstelik Range Rover ve Ford'la bir çok ortak parçası var.

Araçta yaşadığım tek büyük sorun yağ eksiltme sorunuydu ben aracı 0 KM olarak almıştım, 55.000 km civarında yağ eksiltme sorunu yaşadım ilginçtir Evoque aynı motor olmasına rağmen yağ eksiltme sorunu şimdilik yok. Belki de kullanımla alakalıdır, ben biraz sert kullanırım.

Ayrıca benim aracımda 30.000 Kilometre civarında yağ kaçakları başlamıştı ki bu aracın en büyük kronik sorunu conta ve oringlerden sürekli su/yağ damlatması. En ufak bir oring serviste 30$'dan başlıyor işçilik hariç parça fiyatı. Dışarıda aynı oringi 15-20 tl civarına satın alabilirsiniz ama ben tavsiye etmem çünkü orijinali 30.000 km dayanan malzemenin yan sanayisi 5.000 km bile dayanmaz kanaatimce.

Birinci viteste bu araç yürümez, ışıklardan kalkışta 240 Beygiri hissetmek isterseniz yetersiz oluyor lakin 2. vites ve üzerinde çok ciddi bir şekilde hızlanması var ve bir çok aracı üzecek nitelikte bir hızlanma bu.

Yakıt tüketimi konusuna gelince kesinlikle sıkışık trafikte 14 litrenin altını hayal etmeyin ama üstü var o konudan şüpheniz olmasın. Şehir içi yarı boş trafikte ise 12-13 litre bandında yakar. Şehir dışı verisinin 9 litrenin altına düştüğünü görmedim ben. Bu araç bizim ülkemiz gibi yerlere satılmak amacıyla tasarlanmamış, daha çok yakıt konusunda pek problemi olmayan, deposunu 50-100 birim paraya dolduran ülkelerdeki sürücülerin kullanması amacıyla tasarlanmış.

Aracın dış görünümü oldukça güzel olmasına rağmen iç mekan konusunda çok kaliteli değil ayrıca zamanla trim sesleri duyulmaya başlamıştı benim aracımda.

Yol tutuş olarak düşük süratlerde güzel fakat yüksek süratlerde aracın kafası şeritten çıkma eğilimi gösteriyor, dış görüntüsü gibi süspansiyon olarak da sert bir araç konfor beklentiniz varsa kesinlikle bozuk yolda test edip size uyarsa alın derim.

Sormak istediğiniz başka bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 3 Eylül 2022; 20:26:42 >

• zarar etme imkan ve ihtimalin yok,bu enflasyonla 600e aldığın araba seneye 1 milyon olur.

buradaki mesele jaguar sahibi olabilecek kalibredeki kullanıcı mısın

yoksa 520i alayım 1.6 motor az yakar az mtv öderim tarzı kullanıcı mısın

üstat teşrif etmiş ben çekileykm:)

@Podgoritsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 3 Eylül 2022; 20:27:21 >

Estağfirullah hocam üstat olabilecek bilgi ve düzeyde değilim, bildiğim ve kullandığım kadarıyla paylaşıyorum sadece

Çok teşekkür ederim her şey gönlünüzce olsun.

Zaman ayırıp ayrıntılı yazmışsınız teşekkür ederim. Çanakkale'de ikamet ediyorum. Burada Borusan yok özel servis olarak ta jaguar konusunda tecrübeli birilerini bulabilirmiyim bilmiyorum. Yakıt tüketimi fazla olsada çok korkutmuyor. Sadece sık sık servise gitmem gerekirse Çanakkale'de doğru desteği alamam ve satmak zorunda kalırım. 1 milyon civarı başka premium diyebileceğimiz araba da yok. Daha fazla bütçede ayırmak istemiyorum. Düzgün kullanılmış bir araç bulursam alabilirim. Tekrar teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: en1gma

zarar etme imkan ve ihtimalin yok,bu enflasyonla 600e aldığın araba seneye 1 milyon olur.

buradaki mesele jaguar sahibi olabilecek kalibredeki kullanıcı mısın

yoksa 520i alayım 1.6 motor az yakar az mtv öderim tarzı kullanıcı mısın

üstat teşrif etmiş ben çekileykm:)

@Podgoritsa

Mtv ve tasarruf derdim çok yok yılda 30000km yapıyorum fakat o araca bineceksem bunu da göze almam gerek. Sadece servis(kronik problemler) konusunda üzülmek istemiyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Çanakkale de o arabayı hiçbir yere sokma,İstanbula yakınsın oradan hallet dostum.

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.