Şimdi Ara

2015 İnterrail Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yaz arkadaşlarla interrail yapmayı düşünüyoruz. Hepimiz 26 yaş altı öğrenciyiz yani yeşil pasaport çıkartacağız. 22 günlük (flexi) yapmayı düşünüyoruz. Bulgaristan-Romanya-Macaristan-Slovenya-Çek yapmak planımız. Sizce kaça patlar? Önerebileceğiniz şeyler veya yerler var mı?

• Yeşil pasaport anne ve baba da varsa olur.İnterrail maliyeti en ucuz olanıdır.Hiç düşünmeden incelemeden planlayın ve gidin derim
  • Ben de hiç daha fazla dü?ünmeden kararynyzy verin ve bileti alyn derim. Ama sonra temel bir plan yapmanyzy öneririm :) Bilgi iyidir. Her türlü sorunuz için de interrail rehberimize buyrun;

http://www.kesfetsene.com/interrail
  • Bende sizle aynı durumdayım yeşil pasaportum var en azından 25 yasına gelmeden ınterrail yapmayı planlıyorum
  • Yeşil pasaport alamayan bir arkadaşın katılma durumu var. İnterrail vizesi alırken sorun yaşar mı?
  • Saydığın ülkeler genelde ucuz, dikkatli olursan fazla birşey harcamazsın.
    En kolay vizeyi İtalya veriyor , internette araştırın. Bir sorun yaşayacağını sanmıyorum, sonuçta sadece yeşil pasaportlular gitmiyor...
    @ViskiMatarası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puzzles

Saydığın ülkeler genelde ucuz, dikkatli olursan fazla birşey harcamazsın.
    En kolay vizeyi İtalya veriyor , internette araştırın. Bir sorun yaşayacağını sanmıyorum, sonuçta sadece yeşil pasaportlular gitmiyor...
    @ViskiMatarası

Hocam tek tek ülkelerden vize mi alınması gerekir. Globall pass bileti alıcaz. İnterrail vizesi veya schengen tarzı bir şey yok mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2018 YGS KAYNAK ÖNERİLERİ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ViskiMatarası

quote:

Orijinalden alıntı: Puzzles

Saydığın ülkeler genelde ucuz, dikkatli olursan fazla birşey harcamazsın.
    @ViskiMatarası

Hocam tek tek ülkelerden vize mi alınması gerekir. Globall pass bileti alıcaz. İnterrail vizesi veya schengen tarzı bir şey yok mu ?

Schengen ülkelerinden birinden vize alırsanız hepsinde geçerli olur. Tek tek almaya gerek yok , sadece İtalya'dan schengen alın istediğiniz üye ülkeye gidin dostum.
  • Teşekkürler dostum
  • 2015 te bende bir arkadasimla gitmeyi dusunuyorum. Ama vize ucak bileti vs gibi kisimlari nasil hallederim bilmiyorum. Vizeyi italyadan alacagim. Ancak siralamasi nasil olmali acaba ? once pasaport sonra interrail bileti sonra ucak bileti sonra vize mi alinmali ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackgates

2015 te bende bir arkadasimla gitmeyi dusunuyorum. Ama vize ucak bileti vs gibi kisimlari nasil hallederim bilmiyorum. Vizeyi italyadan alacagim. Ancak siralamasi nasil olmali acaba ? once pasaport sonra interrail bileti sonra ucak bileti sonra vize mi alinmali ?

sanırım schengen vizesini ilk girdiğin ülkeden almayınca sorun çıkartıyorlarmış
  • Arkadaşlar bişey dicem DH olarak böyle topluca yazın bitimine doğru bi interrail yapsak hem eğlenceli olur hemde ne kadar kalabalık o kadar güvenli aramızda er türlü insan olur hem ben Fotoğrafçıyım mesela. Ne diyosunuz hem sonrasında baya takırız
  • Kardeşim aslında plansız doğaçlama yapılan şeyler en iyisidir ama yurtdışı olduğu için hiç olmassa gideceğiniz ülkede kesinlikle gitmeniz gereken yerleri not alın oturup ucuz biraya gömülmeyin. Yai a oraya gitmedinm. Abi oraya niye gitmedik ya olmasın. Bende bu sene düşünüyomda hayrılısı.

NOT:GİDEMEDİ
    NOT(GİDERSE): GİTTİ UCUZ BİRAYA GÖMÜLDÜ
  • o ülkeler için 22 gün fazla . ve neden o ülkeler ? hollanda , ispanya , italya kala kala ?
  • ViskiMatarası kullanıcısına yanıt
    vize ve uçak ücretleri yoksa rotaya birkaç ülke daha ekleyin bence..
    romanya ve slovenya yerine sırbistan ve hırvatistanı ekleyin..

yazın gidecekseniz hırvatistanın adriyatik kıyılarında takılın uzun süre.
    özellikle split ve hvar adası.

tabii siz doğru bir rota çizin çok fazla para harcamak istemiyorsanız batı avrupa tarafı biraz tuzlu olabilir..
    bence doğu avrupa ve adriyatik kıyıları uygun olucaktır size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dicaprio96

o ülkeler için 22 gün fazla . ve neden o ülkeler ? hollanda , ispanya , italya kala kala ?

Euro çok yüksek :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rom11

vize ve uçak ücretleri yoksa rotaya birkaç ülke daha ekleyin bence..
    romanya ve slovenya yerine sırbistan ve hırvatistanı ekleyin..

yazın gidecekseniz hırvatistanın adriyatik kıyılarında takılın uzun süre.
    özellikle split ve hvar adası.

tabii siz doğru bir rota çizin çok fazla para harcamak istemiyorsanız batı avrupa tarafı biraz tuzlu olabilir..
    bence doğu avrupa ve adriyatik kıyıları uygun olucaktır size.

Uçak kullanmayacağız bu yüzden yolculukta vakit harcarız diye düşündüğümüzden böyle bir plan çizdik birde bütçemiz çok yüksek değil. Merak ettiğimde bir şey var bilen varsa yazabilir mi arkadaşlar? Romanya ve Bulgaristan Schengen ülkesi değil ama schengen vizesini kabul ediyormuş sanırım. Doğru mudur acaba?

doğrudur..schengen vizeniz varsa hırvatistan, bulgaristan, romanya gibi EU ülkelerine giriş yapabilirsiniz..
    rota olarak trden bulgaristan üzerinden çıkış yapıp en son romanya üzerinden trye giriş yapabilirsiniz.
    yani rota olarak U çizmeye çalışın.
  • rom11 kullanıcısına yanıt
    Dostum Romanya ile kara bağlantımız yok ki? Son olarak şeyi sorucam. Schengen vizesinde tek giriş , çift giriş gibi şeyler oluyormuş beni aydınlatabilir misin ?
    yok ben interrailin ilk durağı ve son durağını kastetmiştim. Sizin için zaman kaybı olmaması açısından tekrar tekrar aynı ülkeden şehirden geçmeyin diye.
    bükreşten istanbula trenle geliş için tccd sitesine bi bakın. ya da daha garanti olması açısından siz telefonla filan teyit edin yinede.
    http://www.tcdd.gov.tr/home/detail/?id=233
    ama tavsiyem trenle dönmemeniz. otobüsle gelirseniz daha az zaman kaybı olur ve daha konforlu olur.
    bir şehir daha fazla gezin olmadı. interrail biletinizin son günü geçersiniz romanya.
    oradandan otobüs vardır her gün.

evet vizelerde tekli, ikili ve çoklu giriş çıkış olayı var.schengen bölgesine giriş-çıkış sayısını belirliyor.
    O yüzden vize alırken vereceğiniz seyahat planını ona göre ayarlayın.
    tekli verirlerse schengen bölgesine bir kere girebilirsiniz aksi halde tekrar sizi ülkeye sokmazlar.
    mesela tekli giriş-çıkış var. macaristana giriş yaptınız sonra hırvatistana gittiniz
    oradan slovenyaya ya da tekrar macaristana geçemezsiniz. İkili ya da çoklu olması lazım.
    bulgaristan, romanya ve hırvatistan daha schengen bölgesine dahil değil.

rotanızı iyi belirleyin ve trenlerin kalkış-varış saatlerine göre planınızı yapın.
    tren saatleri için bahn.de sitesinden sorgulama yapabilirsiniz.
    http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en?rt=1&

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.