Şimdi Ara

2014 ygs tarihten 1 soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fatih İstanbul'da bulduğu dinî ve millî teşkilatı olduğu gibi bıraktı.İstanbul'un fethinden beri Müslüman olmayanların mazhar bulundukları bu geniş imtiyazlar, milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en müsaadekâr ve civanmert bir milleti olduğunu ispat eder Başka dinlere saygılı tek milletiz"
    Atatürk ün yukarıdaki sözü hangi ilke ile ilgilidir?
    A)Cumhuriyetçilik
    B)Laiklik
    C)Milliyetçilik
    D)Halkçılık
    E)Devletçilik

Bunu gerçek cevabı ne acaba ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• halkçılık
  • Gercek cevabini bilmiyorum ama din konusunda imtiyazli davranildigi icin ben laikligi yapistirirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen yıl aisten bakanlar söyeleyebilir mi

• layıklık demiştim doğruydu heralde
  • Laiklik, devletin vatandaşlarıyla olan ilişkilerinde inançlara göre ayrım yapmaması ve ayrıca, herhangi bir inancın, özellikle de bir toplumda egemen olan inancın, aynı toplumda azınlıkların benimsediği inançlara baskı yapmasını önlemesi demektir
  • Gecen yil sinava girdim bu soruyu hatirlamiyorum :D Bence de laiklik yahu. Sirf din ozgurlugundem bahsedilmis

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ygs 2014 Türkçe eser sorusu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Laiklik olmalı.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackks66 -- 10 Şubat 2017; 17:13:50 >
  • blackks66 B kullanıcısına yanıt
    millet lafı 4-5 kez geçiyor milliyetçilikte olabilir Ama çok merak ettim şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayınarayışları -- 12 Mart 2015; 22:31:51 >
  • Dini özgürlük laiklik demektir, paragrafta bunu belirtiyor. Teokrasi mi desinler cevabına?

• Soruda Osmanli hangi ilkeyi uygulamistir diye sormuyor farkindaysan. Hangisiyle ilgilidir diyor. Ona bakarsak diger ilkelerde cumhuriyet zamanlarindan

• adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    ama milleti övüyor milliyetçilikte olabilir. paragrafta 4-5 kez millet milli lafı geçiyor

• ya benim kızdığım o değil,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackks66 -- 12 Mart 2015; 22:40:42 >
  • cevap laikliktir soran kişiye göre cevabı değişebilen bir soru olmuş saçma açıkçası, milliyetçilikte olur halkçılıkta ama ösym bunu laiklik kabul etti
  • Millet sistemi nedir araştır istersen dini bir sınıflandırmadır, adı millet sistemidir ama milliyetçilik esasına dayanmaz.

• Arkadaşlar malum konumuzu bilmeyen yoktur umarım. O yüzden bilgim var. Cevap yüzde yüz laiklik.
  • laiklik olsa gerek din vicdan özgürlüğü bariz.
  • "...milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en müsaadekâr ve civanmert bir 'milleti' olduğunu ispat eder Başka dinlere saygılı tek 'milletiz' "

Yoğun bir millet yüceltmesi olduğundan cevap milliyetçilik bana göre. Geçen sene çok tartışılmıştı bu soru.

• gerçek cevap halkçılık yüzde yüz eminim geçen sene tarihteki tek yanlış sorum buydu sorunun tam halini 3 ayrı hocaya tam paragrafıyla sordum geçen sene halkçılık

edit:ben laiklik işaretlemiştim yanlış çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1270393 -- 13 Mart 2015; 18:59:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.