Şimdi Ara

'2014 YGS-LYS' Hakkında Her Şey *Ana Konu* //YENİLENDİ// (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.056
Cevap
83
Favori
117.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fem ygs 2, 82 net. Giren arkadaşlar sizlerin nasıl

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keep on rising

quote:

Orijinalden alıntı: Şarlatan

Ben de 2014'de gireceğim. Hedefim biraz büyük ama olsun o kadar; ilk 100 girip, 2000 lira bursla Bezmialem Tıpta okumak. Şu an yaptıklarım: Mat-1 Güvender YGS setini bitirdim. 3 kitaptan oluşuyor. Birey Soru Bankası B bitti. Tabii sadece Mat-1 kısmı. Mat-2 hala duruyor. Meraktan Limit, Türev ve İntegrali bitirdim. Şu an sorularını yapabiliyorum. Fizik-2 çok uzun geldi bana. O yüzden hemen başladım. Mekanik kısmı bitti. Sadece elimdeki iki soru bankası var bitmeyi bekleyen. Elektrik, Optik, Dalgalar ve Modern Fizik kaldı geriye. Onları da halledeceğim Haziran sonuna kadar. Yazın ise Geometri, Kimya ve Biyoloji çalışacağım. En korktuğum ders geometri çünkü çok kötüyüm bu konuda. Zor soruları zar zor görebiliyorum. Harf harf çalışmam lazım sıfırdan. Kimya ile Biyolojim iyidir. Hallederim her bir konularını ama yine de şansa bırakmamak için detaylamasına çalışıyorum.

Benim tavsiyem hiçbir konuyu küçümsemeyin. Ve yüzeysel çalışmayın. Derinlemesine inin. Fiziği öyle çalışıyorum mesela. Hiçbir soruyu es geçmedim. Yapamadığım ya da zorlandığım soruları işaretliyorum. Her hafta bir günümü ayırıp, hepsini baştan çözüyorum. İnanmayacaksınız belki ama bazen anladığımı sandığım sorularda tekrar çözümlerinde takılıyorum. Ama üç hafta üst üste çözünce artık olayın efendisi oluyorum :) Amacım böyle çalışmak siz de böyle çalışın.

Size göre dezavantajlarım var. Bir dershaneye gitmeyeceğim çünkü çalışmak zorundayım. Liseden mezun olalı baya oldu. Ama ilk defa çalışıyorum sınava. O yüzden pek de tecrübeli sayılmam. İnşallah hepimiz en iyi yerlere geliriz. Sevgiler ve iyi çalışmalar.

Hocam Fizik için ilk önce konularına hepsine çalışıptamı test çözmeliyiz yoksa sırayla mı mesela Tork çalıştım ardından onun testi mi hangisi daha mantıklı

Bence sinava hazirlanan adamin kaynak eksik diye derdi olamaz cunku piyasa kitap kayniyor. O nedenle 3 tane soru bankasi al. Birini Konu Anlatim ile beraber bitir. Buna ragmen konu icine sinmediyse digerlerini de cozersin. Tamamen bitince ise diger iki soru bankasini bitirirsin. Bir de dedigim gibi hosuna giden guzel sorulari, yapamadigin sorulari isaretle ve bos zamanda tekrar tekrar coz. Bu isin puf noktasi tekrarmis onu anladim. Ilk sefer calisiyorum. Anliyormus gibi oluyorum. Ama ayni konunun ustunden iki uc kez gecince oh be simdi hazirim diyebiliyorum. Fizikte 32 ye yakin konu var. Bol vakit gerektirir. Simdiden calis bence. Cok da kompleks degil. Konular hemen biter ama sori cozumumu bol bol vakit alir. Soru cozerken vakitten cimri olma. Saatlerce zaman ayir. Inan her dakikasi sana kar olarak doncektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ygs lys fem setim geliyor, 15 kitap, Sizce almakla iyi mi ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikotr96

quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Orijinalden alıntı: psikotr96

Dostlar ygs Türkçe'de 26-30 net arasindayim ama benim bunu 35 lere cekmem lazim ne onerebilirsiniz bana? Yanlislarimi genelde paragrafta yapiyorum

Soru bankasi bitirdin mi hocam hic? Bitirmediysen iyi bir kaynak alip bol bol soru cozersen halledersin bence

Hocam kaynak olarak ne onerirsin?

Bende FEM YGS hem konu anlatimli hem de soru bankasindan var Turkce icin, soru bankasinin sorulari gayet kaliteli gibi ama biraz daha arastirin isterseniz, benim Turkce kaynagi konusunda pek bilgim yok cunku

• Her sene ilk 1000 bizim forumdan çıkıyo farkettiniz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Perfect Stranger

Her sene ilk 1000 bizim forumdan çıkıyo farkettiniz mi

Hedef koymak kötü bir şey değil. Hedefini düşük tuttuğun için ya da ilk 1000 ağzına almadığın için seni kimse alkışlamaz. Bizler samimi olarak hedefimizi yüksek tutuyoruz ve o bilinç altında çalışıyoruz. Gerisi Allah'a kalmış. Verir vermez onun takdiri. O yüzden sarcastik sarcastik cevaplar vermeye gerek yok.

• Arkadaşlar moral olarak yardımınıza ihtiyacım var. Matematik geometri de deneme sınavlarında hedefime yakın yapıyorum 70-73net civarı. Onlardan artık deneme çözeceğim. Ama fen durumum çok kötü. Gerçek sınavdaki amacım fizik 5y kimya 2y biyoloji 3y. Hepsinden 4 yanlış ya da. Ama bu netlerden uzagım. Hem de bütün konuları bitirmiş olmama rağmen. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor sizce? Ygs2de 8bin olmuştum. Korusam yeter ama olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Perfect Stranger

Her sene ilk 1000 bizim forumdan çıkıyo farkettiniz mi

'2014 YGS-LYS' Hakkında Her Şey *Ana Konu* //YENİLENDİ//

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LDR* -- 14 Mayıs 2013; 13:03:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Marvel_

Arkadaşlar moral olarak yardımınıza ihtiyacım var. Matematik geometri de deneme sınavlarında hedefime yakın yapıyorum 70-73net civarı. Onlardan artık deneme çözeceğim. Ama fen durumum çok kötü. Gerçek sınavdaki amacım fizik 5y kimya 2y biyoloji 3y. Hepsinden 4 yanlış ya da. Ama bu netlerden uzagım. Hem de bütün konuları bitirmiş olmama rağmen. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor sizce? Ygs2de 8bin olmuştum. Korusam yeter ama olmuyor.

Yapılabilecek çok şeyin var. Son çözdüğün 10 Fen denemesini al ve yanlışlarının istatistiğini çıkar. Büyük ihtimalle benzer konulardır. Çıkan her konuyu tekrar çalış. Atiyorum Guvender varsa elinde konu icin 12 ornek soru vardir. Onlari bir kagida guzelce ve yavasca coz. Ornekleri iyice anladiktan sonra cozmus oldugun soru bankalarina git. Oradaki yanlislarini coz ya da bos soru bankan varsa onlari coz. Fazla vaktini almaz. En fazla 15 konu cikar karsina. Iki haftada halledersin. Eger farkli konular yanlis yapiyorsan bu daha iyi. O zaman bol bol deneme coz. Yanlialarini hallet. Cozdukce nettin artar. Tabii konu eksigin yoksa. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şarlatan

quote:

Orijinalden alıntı: _Marvel_

Arkadaşlar moral olarak yardımınıza ihtiyacım var. Matematik geometri de deneme sınavlarında hedefime yakın yapıyorum 70-73net civarı. Onlardan artık deneme çözeceğim. Ama fen durumum çok kötü. Gerçek sınavdaki amacım fizik 5y kimya 2y biyoloji 3y. Hepsinden 4 yanlış ya da. Ama bu netlerden uzagım. Hem de bütün konuları bitirmiş olmama rağmen. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor sizce? Ygs2de 8bin olmuştum. Korusam yeter ama olmuyor.

Yapılabilecek çok şeyin var. Son çözdüğün 10 Fen denemesini al ve yanlışlarının istatistiğini çıkar. Büyük ihtimalle benzer konulardır. Çıkan her konuyu tekrar çalış. Atiyorum Guvender varsa elinde konu icin 12 ornek soru vardir. Onlari bir kagida guzelce ve yavasca coz. Ornekleri iyice anladiktan sonra cozmus oldugun soru bankalarina git. Oradaki yanlislarini coz ya da bos soru bankan varsa onlari coz. Fazla vaktini almaz. En fazla 15 konu cikar karsina. Iki haftada halledersin. Eger farkli konular yanlis yapiyorsan bu daha iyi. O zaman bol bol deneme coz. Yanlialarini hallet. Cozdukce nettin artar. Tabii konu eksigin yoksa. Kolay gelsin.

Teşekürler yorumun için. Genelde farklı konulardan oluyor benim yanlışlarım. Sanırım çok fazla deneme çözmem gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Marvel_ -- 14 Mayıs 2013; 13:19:43 >

• 100 net civarı ygs yapıyorum fen hariç tm öğrencisiyim fenden kaç net yapsam yeter
  • Arkadaslar seneye icin whatsapp grubu kuralim 2014 icin birisi kursu soru cozumu icin girelim varsa mesaj atin girmek isterimm

• quote:

Orijinalden alıntı: robin scherbatsky

Merhaba arkadaşlar 2012 mezunuyum ben. Geçen sene mf4te 45kdaydım pek çalışmadım. Okulu dondurup seneye tekrar sınava girmek istiyorum. Sizce yazın çalışmaya başlasam mf4te ilk 5kya girebilir miyim? Çok mu geç olur? Lütfen fikirlerinizi paylaşın nasıl çalışmalıyım? Okul puanı nasıl hesaplanıyordu unuttum ama karne ortalaması 73tü.

Ya biri yorum yapsın kafam çok karışık :(

• Whatsapp grubunu kurdum katilmak isteyenler numarasini pmden atabilir

• merhaba arkadaşlar bende yerimi alayım. yabancı dil öğrencisiyim matematiğim iyidir matematikte hedefim yabancı diller türkiyede ilk 50 diğer derslerime bakacak olursa hiç fen görmediğimden şu an o yok.tarih ve coğrafya 9 dan başladım 1 2 aya biter türkçede sorun yok.durumum nasıl,bu arada anadolu üniversitesi ingilizce öğretmenliği istiyorum puanı 467 :)
  • fen bilimlerine giden var mı? gelecek sene için yapılacak sınıf belirleme sınavı hakkında bir sorum var.
  • Ben varım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MDogukan

Ben varım

bu sınav kaç soru olacak bilgin var mı? Bir de ne kadarı ygs ne kadarı 11 olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

quote:

Orijinalden alıntı: MDogukan

Ben varım

bu sınav kaç soru olacak bilgin var mı? Bir de ne kadarı ygs ne kadarı 11 olacak?

Valla bi bilgi vermediler verirseler haber veririm sana burdan.
  • fem sayısal dergilerine abone olmayı düşünüyorum sizce iyimidirler
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.