Şimdi Ara

2014 YGS'DE BİR SORUYU ANLAMADIM -TÜRKÇE-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    başlıkta da belirttiğim gibi 2014 ygs'de bir türkçe sorusunu yaptım az önce ama yanlış yaptım ve soruyu 10 defa daha okudum ama bir türlü anlayamadım cevabın niye o olduğunu.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/YGS/YGS_2014_INTERNET.pdf

bu linke girdiğinizde 24 numaralı soruya bakarsanız bahsettiğim soruyu görürsünüz. Biri lütfen anlatabilir mi bu sorunun cevabını? Teşekkür ederim

• hocam nesini anlamadın tam olarak kitabı bir zamanlar açıp kendini okur sananlardan kendilerine hangi kitabı okuyorsunuz diye soranlara ben okumuyorum diye cevap veremeyen okurlardan bahsediyor e şıkkındada tam bunu söylüyor banada 3.soruyu açıklayın ya :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilzade101 -- 3 Şubat 2015; 20:16:22 >
  • sanırım bu sorunun cevabını sınavda d yapmıştım. 8 yanlışımdan biri de buydu herhalde

d daha mantıklı e şıkkından. işte böyle abuk subuk soru yazıyorlar milletinde hakkını yiyiorlar. şu soruyu yazan adama Allah akıl fikir versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akordiyon

sanırım bu sorunun cevabını sınavda d yapmıştım. 8 yanlışımdan biri de buydu herhalde

d daha mantıklı e şıkkından. işte böyle abuk subuk soru yazıyorlar milletinde hakkını yiyiorlar. şu soruyu yazan adama Allah akıl fikir versin.

Ben de D dedim o soruya gecen sene. Simdi yine D dedim. Bir de o kadar gelisti saniyorum turkcemin meger hala ayni yanlislari yapiyorum. Ama baksana yukaridaki arkadas acik acik E oldugunu soyluyor cevabin. Bende bir sorun var heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asilzade101 kullanıcısına yanıt
    3. Soruda diyor ki bu bulus 1976 yilinda yapildi. 1976'ya kadarki tasimacilik islemleri hayvanlar araciligiyla yapiliyormus demek ki. Oradan cikiyor C ama bence de abuk bir soru. Yani kesinlik sorularinda parcada birebir yazmasi gerekir cikarilacak sonucun.

• 3. Soru çok saçma cidden

• Hocam o soruda D şıkkıda çıkarılabilir ama parçanın anlam akışını göre sona getirilemez önceki cümlede diyoki böyle insanların okumamalarını kendilerine yedirememeleri ilginçtir E şıkkındada böylelerine yeterde artar bile diyor bir önceki cümlede bahsedilenle uyumlu D şıkkında direk ülkemize atlamış anlam bütünlüğü sağlanmamış soruda düşüncenin akışına göre ne getirilir diyor 3.sorudada belki 1600 lü yıllardan önce insan gücü vardı 1600 den 1769 a kadar hayvanlarla çekilmiş olabilir yani hayvanlar uzun süre kullanılmamış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla ben cevaba bakmadan ya e ya c dedim pragrafın son cümlesinde şeref namus geçmiş ondan e'yi işaretlerdim heralde
  • 13. Soruda belgisiz sıfat nerede arkadaşlar?

• Hocam bunda paragrafın gidişatını çözmen lazım son cümleyle kopukluk olmamalı, son cümleyi destekler nitelikte olmalı

• 3.soru cidden saçma ama bu senede benzeri gelir diye bekliyorum KPSS'de geliyordu yanlış hatırlamıyorsam LYS edebiyatta da geldi. Demek ki ösym; "uzun süre" olgusunu öznelden saymıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

Hocam o soruda D şıkkıda çıkarılabilir ama parçanın anlam akışını göre sona getirilemez önceki cümlede diyoki böyle insanların okumamalarını kendilerine yedirememeleri ilginçtir E şıkkındada böylelerine yeterde artar bile diyor bir önceki cümlede bahsedilenle uyumlu D şıkkında direk ülkemize atlamış anlam bütünlüğü sağlanmamış soruda düşüncenin akışına göre ne getirilir diyor 3.sorudada belki 1600 lü yıllardan önce insan gücü vardı 1600 den 1769 a kadar hayvanlarla çekilmiş olabilir yani hayvanlar uzun süre kullanılmamış

ilk mekanik taşıt yapılıncaya
    KADAR kara taşımacılığı; katır, at gibi hayvanlar
    tarafından çekilen arabalarla sağlanıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koaservat -- 3 Şubat 2015; 23:03:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İntizam

13. Soruda belgisiz sıfat nerede arkadaşlar?

bir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

Hocam o soruda D şıkkıda çıkarılabilir ama parçanın anlam akışını göre sona getirilemez önceki cümlede diyoki böyle insanların okumamalarını kendilerine yedirememeleri ilginçtir E şıkkındada böylelerine yeterde artar bile diyor bir önceki cümlede bahsedilenle uyumlu D şıkkında direk ülkemize atlamış anlam bütünlüğü sağlanmamış soruda düşüncenin akışına göre ne getirilir diyor 3.sorudada belki 1600 lü yıllardan önce insan gücü vardı 1600 den 1769 a kadar hayvanlarla çekilmiş olabilir yani hayvanlar uzun süre kullanılmamış

1600 lerden önce insan gücü vardı gibi bir yargıya nereden ulastın bence bu soruda hiçbiri dogru olmuyor

• ben kesin olmadığını örneklemek için verdim belki 1600 de başlamıştır dedim kesin doğru değil dedim bencede soruda kesin doğru yargı yok
  • Asilzade101 kullanıcısına yanıt
    Anladım.Üzerinde fazla düsünülmemiş sınavdan 1 gün önce soruları yetiştirmek adına yazılmış bir soru şimdi bu soruyu çözen adam çözemeyenden daha mı zeki olcak Allah belanı Ösym

• aşırı çelişkili soru ama tabi büyük iskender bile kitap okumamasına ragmen okur gibi görünmeye çalışıyomuş.kitap okuyorum gibi gösteriyormuş kendini diye düşünen yapmıştır soruyu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsaracoglu

aşırı çelişkili soru ama tabi büyük iskender bile kitap okumamasına ragmen okur gibi görünmeye çalışıyomuş.kitap okuyorum gibi gösteriyormuş kendini diye düşünen yapmıştır soruyu...

Bende cidden fazla kitap okumadigim icin bir eksiklik var sanirim. Ben parcadan cikaramiyorum buyuk iskenderin bile kitap okudugunu gostertip aslinda kitap okumadigini. Burada su cumleden mi cikiyor bu: "... o kilicla cok kesmis bicmis ama o kitabi kilica kirdirmamis hicbir zaman.". Yani orada kitabi kilica kirdirmamayi anlayamadim. Ya bunu soylerken kendimi inanilmaz dusuk zekali biri gibi hissediyorum. Bence benim bu soruda elenmem normal bir durum. Hedefim de 460 gibi bir sey, normalde turkcede 38 net civari gelir ama su hale bak yani rezalet

• bence kendine haksızlık ediyosun.soruyu yapamamanın sebebi sadece arkasında ösym yazdıgı için gözünde büyütmüş olman.paragrafta konuyu değiştirdiginde.başka yere yöneldiginde bazı kavramlar kullanır sonra da yeni konuyu o kavramın ya da düşüncenin üzerine inşa eder.Günümüzdeyse “Neler okursunuz?” türünden bir soruyu,
    adı okumaza çıkmasın diye yanıtlayan birçok kimse.cümlesinden anlaşılıyor.insanlar kitap okumuyor.ama kitap okumayı önemli bir şey gibi gördükleri için de kitap okumuyorum diyemiyor.kendini kitap okuyan biri gibi göstermek(iskenderin okumamasına ragmen yastıgının altına kitap koyması gibi) ve kitap okuyan kişi sıfatından nemalanmak istiyor gibi...önerim bir kavram veya bir fikir yakala ve paragrafı o kavramın sana verdigi bakış açısından oku.cevap çıkmadıysa unut ve yeni bir paragrafmış gibi tekrar oku.hedeflerimiz aynı.belki de ilerde aynı kampüste ders dinlicez...

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsaracoglu

bence kendine haksızlık ediyosun.soruyu yapamamanın sebebi sadece arkasında ösym yazdıgı için gözünde büyütmüş olman.paragrafta konuyu değiştirdiginde.başka yere yöneldiginde bazı kavramlar kullanır sonra da yeni konuyu o kavramın ya da düşüncenin üzerine inşa eder.Günümüzdeyse “Neler okursunuz?” türünden bir soruyu,
    adı okumaza çıkmasın diye yanıtlayan birçok kimse.cümlesinden anlaşılıyor.insanlar kitap okumuyor.ama kitap okumayı önemli bir şey gibi gördükleri için de kitap okumuyorum diyemiyor.kendini kitap okuyan biri gibi göstermek(iskenderin okumamasına ragmen yastıgının altına kitap koyması gibi) ve kitap okuyan kişi sıfatından nemalanmak istiyor gibi...önerim bir kavram veya bir fikir yakala ve paragrafı o kavramın sana verdigi bakış açısından oku.cevap çıkmadıysa unut ve yeni bir paragrafmış gibi tekrar oku.hedeflerimiz aynı.belki de ilerde aynı kampüste ders dinlicez...

çok teşekkür ederim biraz rahatladım. Şu an aslında soruya yeniden baktığımda biraz daha iyi anlaşılıyor o anlam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.