Şimdi Ara

2014 YENİ MODEL İNSİGNİA ALANLAR BURAYA GELSİN (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.209
Cevap
38
Favori
317.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt
    hayır aralığın 9unda teslim alacam. ancak motoru inceledim. bana da forumda teslim alan yok gibi geliyor. ne fotoğraf paylaşılıyor ne de başka bir şey. hepsi reklamcı mıdır nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

hayır aralığın 9unda teslim alacam. ancak motoru inceledim. bana da forumda teslim alan yok gibi geliyor. ne fotoğraf paylaşılıyor ne de başka bir şey. hepsi reklamcı mıdır nedir?

fala bilmiyorum üstad ama fanatikler yada fanatikmiş gibi davrananlar var dikkatli olmak lazım.
    dediğine katılıyorum,benim arkadaş gitti 1.6 170 hp otomatik insignia aldı,abi formlarda okuyorum çok az yakıyomuş ,iyi şanzımanmış bilmem neymiş,ulan dedim,formlara güvenirsen evin yolunu bulamazsın,18-20 yaşındaki bebeler takılıyo formlara,iyice inceleyip sakına alma şu arabayı dedim,gidip aldı otomatik yakıt gideri ocağına incir ağacı dikiyodu az kaldı,hemen elden çıkardı,ulan bari manuel alaydın dedim,İyi güzel kaliteli araba insignia, Manuel şanzımanında hiç olmazsa eco tuşu var,baya bi tasarruf ederdin rahat rahat o güzel arabayı içine sine sine kullanırdın dedim.Tabi pişman oldu

Bence formlarda opel bayisi çalışanları takılıyo,adamların ellerinde ne çok varsa onun reklamını yapıyolar.millette güveniyo.Yok otomatikmiş yok bilmem neymiş.Senelik 10.000km de otomatikle manuel arasındaki yakıt sarfiyatını hiç hesaplayan yok.Herkez anlık tüketimi konuşuyor.

Otomatik şanzıman 100km de ortalama 50tl yaksa 10.000km(Senede) de 5.000 tl yakar

Manuel 100 km ortalama eco nun etkisiyle 35tl yaksa 10.000km de 3.500 tl ederki yıllık her türlü masrafını da çekersin rahatlıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angaralı C. -- 23 Kasım 2013; 7:34:47 >

• Angaralı C. A kullanıcısına yanıt
    Arkadasinizin kullanim tarzi nasildi. Simdi benim anlamadigim ayni aracin otomatigi manuelinden % 45 daha fazla mi yakiyor? Ben tarsus mersin de kullancam agirlikli olarak yakit farki yine bu sekilde mi olur? Eger boyle bir fark varsa iptal ettiririm siparisi. Herkes konusuyor bir video paylasan yok.Sirf bunun icin gidip baska bir bayide yakiti sifirlayacagim bu araci kendi kullanimima gore testedecegim. Eger 10dan fazla sehir ici yakarsa iptal ettiririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angaralı C. A kullanıcısına yanıt
    Araba çıkalı bir ay oldu arkadaşın ne ara aldı ne ara Ocağı'na incir ağacı dikti . Arabaya 80 bin tl verip yıllık 1.500 tl nin hesabını yapmak komik geliyor hele ki verdiği rahatlığın yanında .
    O mantıkla arabaya kaskoda yaptırmayalım boya korumada yaptırmayalım kış lastiğide alalım maşallah ocağımıza incir ağacı diker.
    Sayın hocam anlaştıkların doğrudur muhakkak ama aylık 100 tl gibi bir farkı bu kadar takan birisi 80 bin tl bir araca vermesi mantıklı gelmiyor .
    Bu arada opel temsilcisi felan değilim bende bu araç hakkında araştırma yapan bir vatandaşım.
    Iyi günler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drmurathan kullanıcısına yanıt
    Vallaha birisi bana senede 1500 verse gidip oturup yanina vites atmam cok haklisin. 17 yildir araba araba kullaniyorum. Toros duz vites kangoo duz vites focus titanium duz vites clio 4 var esimde o da duz vites. Dedim bu da otomatik olsun sonucta millet mercedes bmw alirken hep otomatik aliyor cunku sanirim duz vites zaten yok. Demek ki bu otomatik manuelden daha iyi:)

• ogretmenht O kullanıcısına yanıt
    Hocam bende uzun süreler düz vites kullandım 5 yıldır da otomatik kullanıyorum ve işe gidip gelirken mutlaka Eskişehir yolu Konya yolu gibi trafiğin çok aktif olduğu yollardan geçiyorum aylık 100 tl az yakacak diye vitesle ugraşıp sol bacağını feda edemem :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

şahsen ben bilerek otomatik aldım. biraz daha sakin kullanmak için. tamam manuel az yakıyor ama manuel bir aracı insan daha spor kullanmak istiyor o yüzden otomatiği de geçiyor. 80000 tl verip debriyaja basmak acaba baskı balatası mı aşındı demek bana anlamsız geliyor.

bir de motor zincirli arkadaşlar triger değişimi yok.

aynen hocam, ben alsam bu araçta manuele deli gibi yaktırırım. otomatik yine bir nebze frenliyor. 170ps araba , insan ister istemez beslediği o beygirleri koşturmak ister :D D sınıfı bence mutlaka otomatik olmalı ayrıca. Passat dışında tabi, DSG sorunlu.
  • quote:

Bir mani çıkmazsa Pazartesi teslim alıyorum , Adana Arpel den.
  • O kadar konu ve forum okudum bu kadar sallama bilginin bir arada oldugu bir yer gormedim. Önüne gelen atıp tutuyor. Herkes bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmus. Yok bu arac 15 lt yakar falanlar. Birinin arkadaşı almis sonra hemen satmış falan. Manuel cok ekonomikmis. Kendim de inceleyip bildigim icin o kadar komik geliyorki bu ifadeler.
    Neyse burası arabayı almayı düşünenler icin bence pek yararlı bir platform degil. Son olarak şunu diyeyim. İzmir'deki bayinin test parkuru. Manisa ya tırmanırken. Git gel yaklaşık 30 km. Her binen hem hayvan gibi basıyor hem de yokuş. Dönüşte de sıkışık sehir ici trafiği. Kimse oyle 90 la falan gitmiyor. Aracın ortalaması 12 lt idi. Insan gibi gidilse bu arac fabrika degerlerini görecektir. Kimse çıkıp da martaval okumasın. Arabaya binmeyen adam olmayan tecrubesiyle cikmis boş boş konuşuyor. Bilgi kirliliğinden baska birşey degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: metomurti

O kadar konu ve forum okudum bu kadar sallama bilginin bir arada oldugu bir yer gormedim. Önüne gelen atıp tutuyor. Herkes bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmus. Yok bu arac 15 lt yakar falanlar. Birinin arkadaşı almis sonra hemen satmış falan. Manuel cok ekonomikmis. Kendim de inceleyip bildigim icin o kadar komik geliyorki bu ifadeler.
    Neyse burası arabayı almayı düşünenler icin bence pek yararlı bir platform degil. Son olarak şunu diyeyim. İzmir'deki bayinin test parkuru. Manisa ya tırmanırken. Git gel yaklaşık 30 km. Her binen hem hayvan gibi basıyor hem de yokuş. Dönüşte de sıkışık sehir ici trafiği. Kimse oyle 90 la falan gitmiyor. Aracın ortalaması 12 lt idi. Insan gibi gidilse bu arac fabrika degerlerini görecektir. Kimse çıkıp da martaval okumasın. Arabaya binmeyen adam olmayan tecrubesiyle cikmis boş boş konuşuyor. Bilgi kirliliğinden baska birşey degil.

usta corsanın yakıt değerleri ne şu an ?

• Katalogta Karma yakit degerleri 6.6 olan bir araca 13 litre yaktiriyorsak ya bizde bir sorun vardir ya da opelde. Herhalde testleri yokus asagi yapmiyorlardir. Bence once biraz otomatik vites kullanmayi ogrenmemiz ve burada tecrubelerimizi arkadaslarimizla paylasmamiz gerekir. Bir c sinifi gibi ortalama beklemek zaten hayal olur. Volvo ecobost, Passat tsi 8-9 bu 12 yakiyorsa gercekten sorun var demektir. Diger markalarin d segmentinin reelde ne yaktigini bilen arkadas varsa lutfen bizi bilgilendirsin.

• Bugun test surusu yaptim biraz yokus biraz inis, yogun sayilabilecek trafikte hic zorlamadan 13lt ortalama ile dondum. Istanbul kopru trafigi cekenler icin gostergelere baktikca biraz piskolojik sikinti yaratabilir ama diger sehirdekiler icin cok sikinti olacagini sanmiyorum.

Birde a3 sedan test ettik. Farkli sinif ama baya bir aklimizi celdi. Cok kararsiziz

• Evet bugün arkadaşımla yeni opel insignia 1.6 otomatik ve manuel şanzıman testi yaptık,her ikimiz de depoları fulledik ve 100 km şehir içi ve dışı testini yaptık,testimizin seyehat kısmı çoğunlukla şehir içide geri kalanı otobanda geçti.

Benzinliğe geri geldiğimizde depoları yeniden fullettik ve yakıt değerlerini söylüyorum

1.6 otomatik 100km de ortalama 57 tl benzin yaktı

1.6 manuel 100km de ortalama 34 tl benzin yaktı,

manuel şehir içinde açık ara öndeydi çünkü durkalkların yoğunluğu çok olunca start-stop sistemi sayesinde baya bi tasarruflu çıktı şehir içi.

Hızlarımız ve güzergahlar aynıydı

Şu an arkadaş şokta bu sonucu hiç beklemiyordu ve fark almadan araçları değişelim diye başımın etini yiyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hicgidik -- 23 Kasım 2013; 20:00:30 >
  • Arkadaslar o zaman otomatik fiyasko. Aradaki fark kabul edilebilir degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: hicgidik

Evet bugün arkadaşımla yeni opel insignia 1.6 otomatik ve manuel şanzıman testi yaptık,her ikimiz de depoları fulledik ve 100 km şehir içi ve dışı testini yaptık,testimizin seyehat kısmı çoğunlukla şehir içide geri kalanı otobanda geçti.

Benzinliğe geri geldiğimizde depoları yeniden fullettik ve yakıt değerlerini söylüyorum

1.6 otomatik 100km de ortalama 57 tl benzin yaktı

1.6 manuel 100km de ortalama 34 tl benzin yaktı,

manuel şehir içinde açık ara öndeydi çünkü durkalkların yoğunluğu çok olunca start-stop sistemi sayesinde baya bi tasarruflu çıktı şehir içi.

Hızlarımız ve güzergahlar aynıydı

Şu an arkadaş şokta bu sonucu hiç beklemiyordu ve fark almadan araçları değişelim diye başımın etini yiyor,

aradaki fark startstopuda alt üst edecek şekilde hocam. Bu nedir yahu... peki her iki araçda ortalama yakıt ne gösteriyordu döndüğünzde ?

otomatik iptal ettirilip manuel alinir mi cunku bu manuelin sehir ici yakit verisi 180 turbo insigniadan 3 lt az.Bu motora bu otomatik tam adapte olamamis mi? Sen ne dusunuyorsun bu konuda. Arkadaslarin bahsettigine gore manuel neredeyse dizel gibi yakiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmenht -- 23 Kasım 2013; 23:07:37 >
  • quote:

Tsunami kardes manuel bana gel diyor. Beni cezbediyor iptal ettip manuel alinir mi cunku bu manuelin sehir ici yakit verisi 180 turbo insigniadan 3 lt az.Bu motora bu otomatik tam adapte olamamis mi? Sen ne dusunuyorsun bu konuda. Arkadaslarin bahsettigine gore manuel neredeyse dizel gibi yakiyor.

vala kardeş ben şu durumda manual derim... ben ötv indiriminden alacğım için otomatik düşünüyordum ama bu haldeyken biraz zor gibi..
  • Ortalama yakıt tüketimi bu araçlarda 1,5-2.0 lt civarı eksik gösteriyor.Bende 3 yıldır ortalama tutmadı.
    O yüzden test ettiğiniz araçlardaki göstergeye pek inanmayın.
    Bütün yaz uzun yolda kullandım.Ortalama 7 lt idi.2 aydır şehir içi ama fazla trafik yok ortalama 9.6lt gösteriyor lakin araç 12 lt civarı yakmakta.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.