Şimdi Ara

2014 VW Jetta 1.4 TSİ comforline Hk. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

Mazda 3 ün jetta dan iyi olduğunu söyleyen arkadaşı niye eksiliyorsunuz.

Jetta arbamı söylesenize Meksika üretimi dandik bir araç golf derseniz anlarında jetta nedir yahu mazda 3 jetta dan 2 gömlek üstün.

Şimdi ww fanları eksileyecek.

sen mazda al o vakit...
    lafa gelince herkesin fikri olur tabi....

Laf deyil mazda 3 mü aldım ama çok yaktığı için sattım.

Mazda kullanmadığın onun değerini anlayamazsın ww fanı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.2 tsi ile istanbul trafihi 7.5 lt goruyordum. 1.4 tsi ile 8.5 lt gorulecektir.
    Sehirdisi 120yi gecmeyerek 5.5lt gorecektir.
    Hayirli olsun.

• * 4 sene manuel eski kasa Jetta tsi kullandım. 48 binde aldım 115 binde sattım. ne bir lt yağ yaktı ne de eskitti!! ne de başka tanıdıklarımdan böyle bir şey duydum. Balon bir muhabbet bu yağ yakma hikayesi hiç takılma bile..

** Ben devirli ve sportif kullanırdım o yüzden genel ort. 7.2-7,5 lt idi. (İzmir ş.içi ve ş.arası karma) aracın b.kunu çıkarmadan ama keyfini sürerek kulandım. Aynı kullanımda dizel araçlarda 6,5 lt idi ort.lamam. (kiralık kullandığım dilze araçlarada focus,fluence, fiesta) Eski aracım 2000 cc dizel hyundai elentra idi ve onda 6.5 -6.8 lt genl ort.vardı aynı kullanımda.

*** İzm-Ant: 7,2 ort (sakin sportif) 7,8 lt sportif kullanım.
    *** İzm-İst : 5.8 lt 100-140 km bandında kocaeli otobana kadar (ki körfezi dolanarak) otabanda bastım tabi, beşiktaş girişim 6.2 lt idi.gebzeye feribotla geçiş 45 tl iken körfezi araçla geçmek 20-25 tl.ye geliyordu.
    *** Ank-Ist: 130-220 (2 radar cezası) 8.4 lt ort.
    *** İst Şehir içi: 7-9,8 lt arası
    ***İzm ş.içi 5.2- 8 lt arası (genel ort. 7-7,2 lt arası)

En son arabayı satarken genl ort. tüketimi sıfırladım Mersin-İzm 1060 km yol yaptım 6.2 ile teslim ettim ki 100-150 aralığı kullanımla ağırlıklı 120-130 da.

İst.da köprü,çevre yolu.tem vb yoğun trafikte kullanıyorsan tsi net olarak üzer!! 9-10 lt arası olur tüketim. Biraz rahat trafikte kullanıyorsan 7-8 lt s.içi 6-7 lt .dışı genel ortalamada 7-7.2 lt (az sakin biraz performas kullanımla) tüketimin olur ki aynı şartlarda dizel araçta 6-6,5 lt görürsün. Forumda dizelle-gazla 3 lt 4 lt 5 lt yakdım diyenlere hiiiiç aldanma. En sakin kullanımlı dizel megan,fluence ve focus larda 5.5 - 6 lt altını ne tecrübe ettim nede etrafımda gördüm. O da 80 yaşında dede kullanımı ile ş.içi max 50-60 ş.dışı max 90-110 ile ancak.

Netice olarak jetta albeandan daha fazla yakar o da senede 1-2 bin tl max maliyet yapar. Buna gücün,imkanın yoksa hiç düşünme,!! Scooter motor alırsan daha mantıklı albea yerine orası da ayrı konu.!!
    KEyif,güvenlik,karar senin hakkında hayırlısı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasap74 -- 12 Eylül 2014; 0:15:02 >

• Turbo boşluğu var diyen bir arkadaş var !! Halbuki jettada 1500 devirde turbo devreye giriyor ve sınıfında en üst seviyede, neyin boşlğunu bahsetmiş hiç anlamadım. Örnek versin misal audi,bmw vb 100 devirdemi turboya giriyor sanki !!??? Tsi nin turboları çok güçlü değil sadece ama oldukça iyi ve yeterli amacı için.
    99 model Volvo s70 t5 im vardı bir ara 225 bg twin turbo !! 3 yada 4 bin devirde ilk turbo 5 binde 2. turbo devreye girerdi. kalkışta acayip sağır bir araçtı. ama çfit turbosuyla 0-100 7.5 sn çıkışı vardı ve süper keyifli bir araçtı. 0-50 de bırak jettayı corolla-civic den bile tokat yerdi heralde ilk kalkışta. 11.5-12 lt ort.tüketimi vardı ve full basardım.
    Merso Clk 200 cabriom oldu y.dışında 2000 model, s 70 t5 volvonun tekeri değil rulmanı bile olamazdı performans ve keyif olarak ve 13-14 lt tüketimim vardı aynı kullanışla.
    Turbo boşluğunu hiç hissetmeyeceğin makul bir araç varsa tsi, tfsi vb motordur; bu sınıfta.
    Arkadaş corvette,porsche veya ferariden sonra jetta tsi gördüyse amennah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasap74 -- 12 Eylül 2014; 10:26:00 >

• rasap74 R kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için herkese çok teşekkür ediyorum....

Albeadan fazla yakacağımı biliyorum. Albea zaten dizeller içinde bile en az yakan bir araçken benzinliyse kıyaslanması saçma olur

Konfor güvenlik artsın istiyorum. Buna bağlı yakıt tüketimide artacak. Varsın biraz artsın. Senede 7-8.000 km yapıyorum uzun yolda dahil. Oyüzden fazla etkilemez diye düşünüyorum.

Tekrar çok teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper5353

Merhaba arkadaşlar...

2014 model sıfır VW jetta 1.4 tsi manuel vites almak istiyorum..

Yakıt tüketimi hakkında bilgi almak isterim.

1 yılda taş çatlasa 10,000 km yaparım ( uzun yol tatil dahil )

Yakıtı üzer mi ?

Teşekkür ediyorum...

1.4 TSİ 160 lük en güzel seçeneği bence passat motoruydu Jettaya yeni geldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingilizanahtari -- 12 Eylül 2014; 8:18:50 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

Mazda 3 ün jetta dan iyi olduğunu söyleyen arkadaşı niye eksiliyorsunuz.

Jetta arbamı söylesenize Meksika üretimi dandik bir araç golf derseniz anlarında jetta nedir yahu mazda 3 jetta dan 2 gömlek üstün.

Şimdi ww fanları eksileyecek.

sen mazda al o vakit...
    lafa gelince herkesin fikri olur tabi....

Laf deyil mazda 3 mü aldım ama çok yaktığı için sattım.

Mazda kullanmadığın onun değerini anlayamazsın ww fanı.

benim vw fanı olduğumu nereden çıkardın? hemen nasıl yaftaladın?
    senin şuan kullandığın araba mazda mı sen onu söyle?
    mazda jettayı 3 e katladığı için mi sen dahil alıcısı bu kadar az mazdanın? hadi burayı geçtim dünyada az...
    vw yazamıyorsunuz sonra fan diye laf yetiştiriyorsunuz vw babamızın malı sanki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trust06 -- 12 Eylül 2014; 11:24:26 >

• vw'e karşı japon aracı tavsiye edilince hemen eksiye boğuluyor.

2014 VW Jetta 1.4 TSİ comforline Hk.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.