Şimdi Ara

2014 üniversite sınavına gireceklere tavsiye!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes harıl harıl kitap markası yazıyor soru bankaları vs...

Benim size tavsiyem her şeyden önemlisi baskı altında düşünebilmeyi öğrenin arkadaş yoksa inanın sınavda her şey çok farklı oluyor. Ortalık karışıyor zaman telaşına düşüyorsunuz. Evvela baskı altında düşünmeyi , stresi kontrol etmeyi öğrenin. Ne kadar çalışırsan çalış bunun üstesinden gelemessen fayda etmiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_76551544/f_//tm.htm#76553272

Buradaki 41 tane soruyu eve gelince çözdüm sınavda 18 soru işaretledim , kahroluyorum şimdi nasıl sorular kaçırdım diye. Şahsen ben zaman telaşı yüzünden rahat olamıyorum sınavda ortalık karışıyor o zaman. Sene başından beri süre tutarak çalışın , her sabah sınav saatinde deneme çözün. Dediğim gibi baskı altında düşünebilmeyi öğrenin arkadaş...

• +®©

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel şeyler yazmışsın ben 11. sınıfım ama yakından takip ediyorum şu mevzuları çok orjinal soruyor ÖSYM bu yüzden sınav anı çok önemli tabiki. Ekstradan sayısal ygs kitap tavsiyesi istiyorum sizlerden bende suan soru bankası var her dersten ama k.anlatım olmayınca bir işe yaramıyor.

• kesinlikle katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp314

Güzel şeyler yazmışsın ben 11. sınıfım ama yakından takip ediyorum şu mevzuları çok orjinal soruyor ÖSYM bu yüzden sınav anı çok önemli tabiki. Ekstradan sayısal ygs kitap tavsiyesi istiyorum sizlerden bende suan soru bankası var her dersten ama k.anlatım olmayınca bir işe yaramıyor.

Bekle biraz daha yakında ösymnin bu sene sorduğu stilde sorulara benzer soru bankaları cıkacaktır. Onları alırsın
  • Selamun Aleyküm abiler ablalar bende 2014 ygs/lys ye hazırlanıyorum yapılan yorumlara göre bu sene lys cidden kazıkmış bnde bundan bi nipzede ders çıkararak yarından itibaren çalışmaya başlayacağım elimdeki tek kaynak dershanenin verdiği FEM YGS/LYS Simetri Seti yazın bu setin ygs kısmını komple bitirmeyi planlıyorum bide üstüne Türkçe Dil Bilgisi konularını bitirmeyi amaçlıyorum çünkü cidden dil bilgim 0 :D 

-------------------------------- 
    sizlerden öneri beklıyorum yazın sadece YGS yi bitirmek yeterlimi ? (ygs den kasıt fizik kimya bio mat geo + türkçe dil bilgisi)

• quote:

Orijinalden alıntı: cabatli1903

Herkes harıl harıl kitap markası yazıyor soru bankaları vs...

Benim size tavsiyem her şeyden önemlisi baskı altında düşünebilmeyi öğrenin arkadaş yoksa inanın sınavda her şey çok farklı oluyor. Ortalık karışıyor zaman telaşına düşüyorsunuz. Evvela baskı altında düşünmeyi , stresi kontrol etmeyi öğrenin. Ne kadar çalışırsan çalış bunun üstesinden gelemessen fayda etmiyor.

Buradaki 41 tane soruyu eve gelince çözdüm sınavda 18 soru işaretledim , kahroluyorum şimdi nasıl sorular kaçırdım diye. Şahsen ben zaman telaşı yüzünden rahat olamıyorum sınavda ortalık karışıyor o zaman. Sene başından beri süre tutarak çalışın , her sabah sınav saatinde deneme çözün. Dediğim gibi baskı altında düşünebilmeyi öğrenin arkadaş...

Kardes bunlari herkes biliyor sınav aninda psikolojisi iyi olan kazanir vsvs. Herkesten aynı tavsiyeyi duyuyorum,ama kimse anlatmiyor nasıl kendimizi psikolojik olarak hazirlariz sinava iyi psikolojiyle gireriz biri bunu aciklasin.
    Not:Tepkim sana değil cevremden hep bu sinav aninda iyi olan kazanir lafini duyup sınav aninda nasıl iyi olacagimiz hakkinda hicbir şey soylemeyenlere sonucta biz de biliyoruz sınav aninda iyi olan kazanir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp314

Güzel şeyler yazmışsın ben 11. sınıfım ama yakından takip ediyorum şu mevzuları çok orjinal soruyor ÖSYM bu yüzden sınav anı çok önemli tabiki. Ekstradan sayısal ygs kitap tavsiyesi istiyorum sizlerden bende suan soru bankası var her dersten ama k.anlatım olmayınca bir işe yaramıyor.

Bu sorular yapılamayacak sorular değil sene başından beri düzenli çalışırsan yaparsın ancak sınav esnasında oku+düşün(yorum yap)+çöz 1 soru 1,5dk da toplam 75 dk da bana göre zor .. Geometride süreyi arttırdılar , Edebiyat da yalandan sınav bitiyor +30 dk artıyor , matematiğe neden adam gibi süre vermezler. Keşke isteyen geometri süresinde de matematik çözebilse. Dershanede bir hoca söylemişti artık lise 1 den itibaren geometri matematik kitaplarının içinde olacakmış ayrı bir kitap olmayacak , ohalde ya süre arttırsınlar yada isteye matematiğe devam etsin ..

• quote:

Orijinalden alıntı: s3ca6rcvv

Selamun Aleyküm abiler ablalar bende 2014 ygs/lys ye hazırlanıyorum yapılan yorumlara göre bu sene lys cidden kazıkmış bnde bundan bi nipzede ders çıkararak yarından itibaren çalışmaya başlayacağım elimdeki tek kaynak dershanenin verdiği FEM YGS/LYS Simetri Seti yazın bu setin ygs kısmını komple bitirmeyi planlıyorum bide üstüne Türkçe Dil Bilgisi konularını bitirmeyi amaçlıyorum çünkü cidden dil bilgim 0 :D 

sizlerden öneri beklıyorum yazın sadece YGS yi bitirmek yeterlimi ? (ygs den kasıt fizik kimya bio mat geo + türkçe dil bilgisi) 

Lys çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: NUDERA

quote:

Orijinalden alıntı: cabatli1903

Herkes harıl harıl kitap markası yazıyor soru bankaları vs...

Kardes bunlari herkes biliyor sınav aninda psikolojisi iyi olan kazanir vsvs. Herkesten aynı tavsiyeyi duyuyorum,ama kimse anlatmiyor nasıl kendimizi psikolojik olarak hazirlariz sinava iyi psikolojiyle gireriz biri bunu aciklasin.
    Not:Tepkim sana değil cevremden hep bu sinav aninda iyi olan kazanir lafini duyup sınav aninda nasıl iyi olacagimiz hakkinda hicbir şey soylemeyenlere sonucta biz de biliyoruz sınav aninda iyi olan kazanir

''Kelin ilacı olsa sürer kendi başına'' diye bir laf var...

Dershanelere milyarlar veriyorsunuz Rehber hocaları koymuşlar sadece deneme günlerini hatırlatır bu hocalar.. Ne meslek tanıtır ne sınav psikolojisi .. Okullardada durum aynı.. 12 sene okuyup mezun olursun Üniversite sınavı testtir ancak 12 sene çoğunlukla yazılı sınav olursun . Devlet okullarında kime adam gibi eğitim vriyorlar .. İçi boş kitaplar... Her ders yarım yamalak .. Okul biter 1 sene 2 senedershaneye girersin sonra sınava..

Bunun için bol bol okuyun gençler...

• Aynen öyle. Hayatta her zaman her şey yolunda gitmiyor. B planı olmalı. Stres anında zor durumda hemen kendini toplayabilmeli insan.
  • Çok çalışmak yerine verimli çalışın.Ben kitap başında çok dururum 10 saatleri bulurum diye kendinizi kandırmayın.Kafanızın rahat olmasına dikkat edin.Ne zaman kendinizi stres altında hissederseniz (dershane denemelerinde,zor soru çözerken vs.) o zaman birşeyler kazanırsınız.İlk kez gireceklerin işi çok zor,sınav anı bambaşka o yüzden siz siz olun kendinizi sakin tutmaya çalışın yoksa işin içinden çıkamazsınız.
  • YGSde bildiğiniz sorulari stres yüzünden yapamayacaksiniz. LYSde ise konuyu tam anlamiyla bilmediğiniz için yapamayacaksiniz.

YGS = zaman kontrolü, kriz yönetimi.
    LYS = Tam anlamıyla bilgi, hız .

• quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

YGSde bildiğiniz sorulari stres yüzünden yapamayacaksiniz. LYSde ise konuyu tam anlamiyla bilmediğiniz için yapamayacaksiniz.

YGS = zaman kontrolü, kriz yönetimi.
    LYS = Tam anlamıyla bilgi, hız .

LYS'de çok iyi bildiğim konulardaki soruları stres/panik yüzünden yapamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAMU -- 18 Haziran 2013; 1:59:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s3ca6rcvv

Selamun Aleyküm abiler ablalar bende 2014 ygs/lys ye hazırlanıyorum yapılan yorumlara göre bu sene lys cidden kazıkmış bnde bundan bi nipzede ders çıkararak yarından itibaren çalışmaya başlayacağım elimdeki tek kaynak dershanenin verdiği FEM YGS/LYS Simetri Seti yazın bu setin ygs kısmını komple bitirmeyi planlıyorum bide üstüne Türkçe Dil Bilgisi konularını bitirmeyi amaçlıyorum çünkü cidden dil bilgim 0 :D 

bence yazın sadece turkceden paragraf matematıkten problemleri fizikten elektrık ve optıgi kımyadan organık geometrıden ucgenlerı bıyolojıden sıstemlerı bitirmelısın. cunku cok fazla soru cıkıyor ve artık ygs lys bırbırıne karsıtıgı ıcın cok faydasını göruceksın bunlar bıtıncee
    basarılarr

• kimyadan organik haric bitiririm cunku hayatmda hc gormedm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.