Şimdi Ara

2014 SAMSUNG 3DTV (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.712
Cevap
50
Favori
247.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @stylerbb @engurlu @reppu

    Arkadaşlar clouding sorunu anladğım kadarıyla sadece düz arkaplanlarda ortaya çıkıyor. Kurulduğundan beri 1 film, 1-2 saat kadar TV, youtubedan video ve maçın ilk yarısını izledim herhangi gözüme çarpan bir clouding sorunu olmadı. Öğlenki tedirginliğim geçti şu anda ve alacak arkadaşlara şunu söyleyeyim belirttiğim gibi fotoğraflarda görüldüğü kadar baskın değil bulutlanmalar.
  • Reppu kullanıcısına yanıt
    Ekran büyüdükçe clouding artabilir ya da daha büyük olduğu için daha çok göze çarpabilir. Fakat avforums da övülen şey resim kalitesi. Ben çok beğendim renklerini. Uzman değilim ama lg de gördüğüm yapay renkler yok. Suratlar makyajlı pudralı gibi oluyor birçok ledde. Tendeki lekeler ben vs. gözükmüyor. Bu tv de gerçek ten rengi var ve en ufak ayrıntıya kadar görünüyor. Yapısından dolayı karanlıktaki performansı iyi bir plazma gibi olamaz ama renklerde yarışır. Gün ışığında zaten çok çok iyi. En büyük problemi yüksek açıda görüntü kalitesi düşüyor. Ama ben bu sorunu yapay görüntülere tercih ederim.
  • O kadar kişi ayar tavsiyesi istemiş, bir kişi de paylaşmamış :) Ben de tavsiye bekleyenlerdenim. Kontrast, parlaklık ve değil de şu ekstra ayarların hangi kombinasyonu optimum olur çözemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balliba kullanıcısına yanıt
    Ayarları kendinize ve kendi ortamınıza göre yapmanız gerek. Renklerin ince ayarları profesyonellerin özel kalibrasyon aletleri ve programları ile yapabileceği şeyler. Fabrika çıkış renkleriyle oynayarak son kullanıcının fazla yapabileceği birşey yok. Genelde daha kötü bir hal alır. Kırmızı fazla biraz düşüreyim dersiniz ama bu sefer de başka ayrıntılar kaybolur görüntüde.
    Avforumsda verilen sinema modu için kalibrasyon ayarlarını tv ye uyguladık iyi sonuç alamayacağımızı bile bile. Ve sonuç kötü oldu. Sinema modunda arka ışığı 18 yapmışlar mesela. Fakat bize çok yüksek geldi o ışık. 10 lara düşürdük. Detayların da kaybolduğunu farkettik o renk ayarlarıyla. Fabrika ayarlarına çekince kendine geldi. Her ortama göre kalibrasyon ayarları değişiyor. Yalnız bulunduğunuz ortama göre arka aydınlatma, siyah seviyelerini kendi gözünüze hitap edecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Arka aydınlatmayı gözünüzü rahatsız etmeyecek fakat görüntü kalitesini de bozmayacak şekilde düşürürseniz çok daha iyi siyahlar ve renkler görürsünüz. Siyah seviyesi için de ayrı ayarlar var.
    Arka aydınlatma üzerinde çok durmamın nedeni bu tv nin gereğinden çok yüksek ışık vermesi. Profesyonel kalibrasyon optimum 120 cd/m2 üzerinden yapılırken bu tvler 300cd/m2 nin üzerinde ışık verebiliyor. Gündüz güneş ışığının çok girdiği bir evde bile bu fazla geldi bize. Yüksek ışıkta izlersiniz gözünüz alışır ama çok yorar. Işığı düşürerek gözünüzün alışmasını bekleyerek denemeler yapın. Doğru seviyeyi her mod için bulunduğunuz ortama göre bulabilirsiniz.
    Aynı zamanda tv deki sanal olarak hz yükselten ıvır zıvır özellikleri kapatmak performansını arttıracaktır. Aslında bu özelliklerle çok daha iyi görüntü vermesini bekleriz fakat öyle olmuyor.




  • bahsettiğiniz ayarlar belli bir modelde mi geçerli yoksa genel anlamda mı bu yorumunuz?
  • GcGokhan kullanıcısına yanıt
    Avforumsdan alıp uyguladık dediğim ayarlar h7000 e özeldi. Fakat bahsetiiğim kalibrasyon durumu tüm tvler için geçerli. Sizin ortamınızda size göre güzel olan ayarlar başka ortamda farklı sonuçlar verir sizi tatmin etmez. Sanal hz arttırmayı başarılı olarak uygulayan bir tv ye de şimdiye kadar rastlamadım. Buna da her tv için geçerli diyebilirim. Işık seviyesi olarak da bu yılki samsung ledlerde 6350 den 8500 e kadar 320 cd/m2 ye çıkabiliyormuş. Aynı şekilde açıdan kaynaklı renk kaybı da bu serilerin hepsinde mevcut. Daha alt seriler hakkında bilgi bulamadım.
  • stylerbb kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Bahsettiğiniz renk ve parlaklık gibi ayarlarda hemfikiriz. Herkesin zevkine ve ortamına göre ayarlaması en doğrusu. Aslında benim öğrenmek istediğim "Digital Temiz Görünüm, MPEG Przt Filtresi, Motion Plus" gibi özelliklerin hangi kombinasyonlarla kullanılarak en temiz görüntü elde edilebileceği. Bu konuda bir tavsiyeniz olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloody Mary

    @stylerbb @engurlu @reppu

    Arkadaşlar clouding sorunu anladğım kadarıyla sadece düz arkaplanlarda ortaya çıkıyor. Kurulduğundan beri 1 film, 1-2 saat kadar TV, youtubedan video ve maçın ilk yarısını izledim herhangi gözüme çarpan bir clouding sorunu olmadı. Öğlenki tedirginliğim geçti şu anda ve alacak arkadaşlara şunu söyleyeyim belirttiğim gibi fotoğraflarda görüldüğü kadar baskın değil bulutlanmalar.

    bende clouding netten ve usb'den film izleyince belli oluyor, tv'de çok belli değil.
    ilk kuruldugunda çok barizdi, samsung ç.m. yönlendirmesiyle yeni surum yukledikten sonra baya düzelme oldu ama görüntü de önceki gibi iyi değil artık.
    Sizin kullandığınız sürüm nedir?




  • Samsung UE-55H7000 playstation 4 performansı nasıl ? input lag değerleri nedir
    bilgim yok bu konuda bilgi veren var mı arkadaşlar

    55h800 ile arasında fark nedir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balliba kullanıcısına yanıt
    Motion plus hz yükseltme. Sd yayınlarda açık olması sıkıntı çıkarmıyor. Fakat hd yüksek çözünürlüklü yayınlarda bu ayarı açmak görüntüde zaman zaman kare atlamalara sebep oluyor. Görüntü ne kadar yüksek boyutta veri içerirse işlenmesi de doğal olarak o kadar zordur. Tv sanal olarak hz arttırırken iki kare arasına fazladan kareler ekliyor. Sd yayınlarda bunu yapabiliyor fakat hd yüksek çözünürlükte çuvallıyor. Sd yayınlarda da bunu başarabiliyor derken görüntüye de bizim algılayabileceğimiz gibi bir etkisi olmuyor. Yani zararı faydasından çok. Kapalı tutmak en iyi çözüm.
    Ama bu tv lerin 800 hz 1000 hz diye yarışları çok ilginç bir durum. Herkes tv alırken ama bu 1000 hz ama bu 800 hz diye almaya başladı. Resim kalitesi açısından bu sanal hz arttırma hiçbirşey ifade etmezken bizim daha yüksek olsun daha iyidir egomuzdan iyi faydalandılar.
    Dijital temiz görünüm ve mpeg przt filtreleme nin işlevini bilmiyorum. Kapalı tutulması tavsiye ediliyor. Birkaç deneme yaparak etkilerini görebilirsiniz. Yayın kalitesine göre de farklı etki gösterebilirler.




  • Arkadaşlar Merhaba

    1-2 gün içerisinde bir tv almam gerekiyor. 4K Tv alma konusunda kararsızım . PS4 performansı ve SD Yayın performansının çok kötü olduğunu duydum. 4K yeni bir teknoloji . Almışken yeni nesil olsun 4K olsun istiyorum . 7000 Serisi Samsung düşünüyorum. 4K'den vazgeçip 50 yada 55" FHD Sony almam öneriliyor. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Hangi TV'yi önerirsiniz ?
  • yardım yok mu bu topic de

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kontrolsuz_guc kullanıcısına yanıt
    [simage][/simage]Selam bende bugün 48H6500 aldım ancak TV yi hiç kurcalamak nasip olmadı performans ve internetten film izlemek,telefondakinoyunu ekrana aktarmak ve bilmediğim diğer özelliklerini bana anlatma @kontrolsuz_guc @kontrolsuz_guc
  • h7000 manuel kanal arama nasıl yapılıyor bilen var mı ?
  • Beyler benim oturma odasinda hu8500 samsung tv varda, daha cok film izlemek icin kullaniyoruz. Ben isin dogrusu bu sesin kalitesi vesaire isinden pek anlamam. Sizce samsungun bir soundbarini alayim mi farklilik yaratir mi? Sesi aciyoruz tabi ama cok yuksek sesli izleyemiyoruz birde malum komsular vesaire... Samsung Hw450-551-751 hepsine butce ayirabilirim ama verecegim paraya degsin isterim tabiki...

    Odada tvye uzaklik 3 metre, oda yaklasik 15 metrekare, duvarlar baya kalin ve tok...

    Tesekkurler
  • Buyrun samsung 46f6470 in yeni kanal listesiç biraz düzenledim. chansort ile kafanıza göre düzenleyebilirsiniz.
    https://www.dropbox.com/s/vr62bcdrtped7xk/channel_list_UE46F6400_1201.rar?dl=0
  • samsung h7000 tv nin kurulumu yapıldı.izleme mesafem 2.5-3 m olmasına karşın görüntü kalitesi gayet güzel.hd yayınlar zaten cam gibi.bu mesafelerden izleyipte tv büyük gelir diye kararsız kalanlar düşük ekrana kesinlikle yönelmesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stylerbb

    http://www.eisa.eu/awards/home-theatre-display-video/9/european-full-hd-tv-2014-2015.html#award


    Uzun uzadıya araştırıp bir marka modelde karar kılıp ürünü aldıktan sonra bu tarz ödüller ile döndüğünü görmek gerçekten çok güzel.

    Bu bizim araştırmamızın boşuna olmadığını gösteriyor.




  • 3 ay önce aldım 46h7000 yeni fark ettim maçlarda fena bulutlanma ve yan taraflarda ısınma var ne yapmalıyım ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Geri iade falanda söz konusu olmaz mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcap35 -- 18 Eylül 2014; 13:45:13 >
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.