Şimdi Ara

2014 PHİLİPS 3DTV (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
34
Favori
147.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1...43...848586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

size yazmıştım sanırım,lanelin kafa dan MB si değişmez diye ve yine sanırım benim düşündüğüm doğru işlemi yapmışlar ve paneli test alıp önce baktılar sonra da SW yeni den yüklendi!
    normal de ilk yapılması gereken işlem bu olmalıdır ki öyle yaptıklarını anlıyorum ve daha sonra bunun da bir süre testi yapılır ve sorun bir şekil de çıkarsa bu sefer SW yeni den yüklenme den
    direk MB değişir,Servisler genel de işi tam bilmiyorlar veya size sallıyorlar bazı şeyleri ama Merkez işi bilir

-Sana "yazılım güncellendi" demişler ama sanırım onu da sallamışlar! yazılımla düzelmez onların bahsettiği durum yaw Merkez ne yapılacağını bildiği için genel de "yazılım yüklendi"
    deniyor buna ve Türkçe karşılığı da zaten yok,"FW update" ayrı şeydir veya update de ayrı şeydir ama benim bahsettiğim SW den yazılım yüklenmesi sistemin ana yazılımıdır! çoğu servisler
    bunları da bilmez!

MB değiştirmek 5dk.lık işlemdir ama devamın da belirli testler vardır bunu da pek yapmazlar zaman kaybı diye ve paneli aynen postalarlar zira sıra da çok panel var servise girecek
    Ancak umarım sorun çıkmaz zira SW yüklenmesin den sonra da teste alınması gerekiyordu++

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@proteo

size yazmıştım sanırım,lanelin kafa dan MB si değişmez diye ve yine sanırım benim düşündüğüm doğru işlemi yapmışlar ve paneli test alıp önce baktılar sonra da SW yeni den yüklendi!
    normal de ilk yapılması gereken işlem bu olmalıdır ki öyle yaptıklarını anlıyorum ve daha sonra bunun da bir süre testi yapılır ve sorun bir şekil de çıkarsa bu sefer SW yeni den yüklenme den
    direk MB değişir,Servisler genel de işi tam bilmiyorlar veya size sallıyorlar bazı şeyleri ama Merkez işi bilir

-Sana "yazılım güncellendi" demişler ama sanırım onu da sallamışlar! yazılımla düzelmez onların bahsettiği durum yaw Merkez ne yapılacağını bildiği için genel de "yazılım yüklendi"
    deniyor buna ve Türkçe karşılığı da zaten yok,"FW update" ayrı şeydir veya update de ayrı şeydir ama benim bahsettiğim SW den yazılım yüklenmesi sistemin ana yazılımıdır! çoğu servisler
    bunları da bilmez!

MB değiştirmek 5dk.lık işlemdir ama devamın da belirli testler vardır bunu da pek yapmazlar zaman kaybı diye ve paneli aynen postalarlar zira sıra da çok panel var servise girecek
    Ancak umarım sorun çıkmaz zira SW yüklenmesin den sonra da teste alınması gerekiyordu++

++

Bana anlattıkları hikaye, merkezden benim gönderdiğim videoyu inceledikten sonra yeni bir yazılım gönderdikleri. bu yazılımın bizlerin internetten indirip kurduğumuz yazılımlardan olduğunu ama henüz yayınlanmamış olduğundan bahsettiler. Kendim bizzat yazılım sürümünü gördüm kendi yüklediğim en son yazılım yüklü yani internetten indirdiğimiz yazılım olmadığı kesin. Keza cidden merkezden böyle bir yazılım gönderildi mi, gönderilir mi, bu tür arızalar yazılım ile geçer mi şüphelerim var. TV yi aldığım günden bu yana yaklaşık 15 yazılım yayınlandı, hepsini tek tek kurmama rağmen herhangi bir değişiklik görmemiştim. Yazılım olayına güvensizliğim bu yüzden. Ne yaptılarsa bu tv deki falsoları bir türlü gideremediler.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: albani

@proteo

sana sanırım daha evvel de yamış olmam lazım,SW sorunu varsa,öncelikle org.SW yeni den atılıp test edilmesi gerekiyor veya komple MB yi yenisiyle değiştirmek de
    bir çözümdür ama ben Merkez de hangi işlemi sırasıyla yaptılar bilemiyorum açıkçasdı,bazen emir geliyor "MB yi değiştirin" diye iyi de kardeşim hangi teknik kritere göre
    veya hangi testleri yaptınız da MB değişiyor! bu işler gördüğüm kadarıyla istenen teknik kalite de gitmiyor biz de ve Phil Servisleri teknik donanım olarak da artık
    çok iyiler zira TPV bu işin ana mutfağıdır ama çalışan elemanlar kalitesi böyle olamıyor! şimdi kazmanın birisi bilmem ne Üniversitesin bitirmiştir! tepeye gelir ama "işi bilmez"

Phil/TR de hala abuk işler oluyor laf aramız da! veya komik şeyler de duyuyorum eski den beri

Neyse panelin gitti hele bir gelsin bakarız gari kalanına,bana bilgi ver ltf++

++

@alp

-benim bahsettiğim baclit sistemi FullLED(veya DirectLED) başka dır ve tek başına panelin DL olması da işi götürmez! ama EDGE-LED panelere göre daha avanjlıdır örneğin malum sorunların çıkmasın da
    sonuç olarak Baclit DL olması artı dır+

bunu destekleyen dimming sistemleri ise Phil de Pro-LED çakmasıdır(en başarılı örneği ise Tosh da idi!) Phil ProLED bulucusu olup HiEnd panellere uyguluyor ve kötü değil ama işin tekniğine uygun
    tam olması gereken sistem de yine değildir!

-"TPV" diye bir panel yoktur kardeşim;TPV Çin li ana üreticisinin ismi dir Phil 8/10 ayrı Çin/Taiwan(eski den Sharp da vardı) Modül fabrikasın dan kendi serilerinin seviyesine göre Modül alıp takar
    VA veya IPS,IPS lerin ucuz yollu olanları LGD de alınıyor biraz daha iyileri CMI/Taiwan dan alınıyor veya duruma göre yine LGD den alınıyor,fason yaptırdığı Modüller de uyanık TPV kendi adını
    basıyor

-3D için SG veya FPR;kullanıcı tercihi dir! ben her zaman için SG den yanayım gözlerim de sorun yaratmıyor ama bunda kullandığım panelin de çok ciddi katkısı vardır!(Tosh WL863 by LGD S_IPS Modül
    Premium serisi-1.200:1 CR oranı/10-bit(çakma değil harbi 10-bit)100Hz CEVO Engine ile sıfır LAG var gibi sayılır)

FPR sistem ise göz sağlığı açısın dan daha elverişli ve sorunsuz v.s olan tip dir! resim kalitesi v.s olarak detaylara girmiyorum çünkü işin önemli kısmı kullanıcı hangisi daha çok beğenmiştir veya hangisi gözlerine
    daha iyi gelmektedir mühim olan burasıdır,SG-FPR seçimi ona kalıyor artık,benim işim değildir

-"Resim kalitesi" genel de Phil paneller de 2002 den beri iyidir veya çok iyidir! çok daha Natural-soft/mat+olması gereken luminance değeriyle(ışık)bana göre güzel resim üretiyor,hele paneli çok sıkı bir
    Receiver ile kullanırsanız SD&HD ciddi iyileşiyor,zira panelin(K modelleri) DVB kalitesi bana göre SD ler yaramaz,HD ler de iyidir;Receiver yine bana göre şart

-Yeni model işletim sistemli WebOS/Tizen/Andro v.s benim ilgi alanım değildir bunlara hiç bakmam zira benim baktığım yerlerin bu işletim sistemleri ile de zerre kadar alakası yoktur!

Not;teknik açıklamalarını zaman içinde SamyTizen ve SonyAndro başlıkların dan veriyorum,bu sistemler panelin ıvır-zıvır özelliklerini çalıştırmak için dir! bu sistemlerin olması demek
    mevcut panelin HIZ sistemlerini felç etmesi demektir ben sevmiyorum hiç bunları

3D de ki SG-FPR seçimi gibi bunu da ben kullanıcı tercihlerine bırakıyorum,bana göre hiç değil ama sizleri bilemem;ben panellerin içini çok iyi bildiğim için,üretimin den gelerek;her bir
    çalışmanın(buna özellikler de diyebiliriz) external cihazlar tarafından yapılması taraftarıyım! teknik doğrusu da budur aslın da! herifler "all-in-one panel" çıkarıyorlar her tarafı sorun yaw
    sürekli Fw çıkıyor bir şey düzeliyor bir başka sistem bozuluyor! ben "MONİTÖR" panel istiyorum;herkes kendi işini yapmalıdır eskimiş TFT-LCD teknolojisin den abuk subuk işler yapıp
    bir de performans bekliyorlar!

-TPV ana üreticisi aslında "kalite" anlamım da iyidir hatta en iyisi sayılıyor ama parasına göre mal yapıldığı için çok üst düzel Phil paneller de göremiyorsunuz! ben kalite derken "tasarım"
    kasa/bezel/stand dan bahsetmiyorum bunlar hikaye dir! kalite demek=panelin kullandığı HW elemanlar dan bahsediyorum ksasını veya arka kapağını ne yapayım yaw ya da bezel incecik imiş
    iyi de bana ne! bunlar hikaye tefferruatlar dır(bana göre tabiki) malın özü kalite olsun+Engine güçlü olsdun zırt-pırt FW çıkmasın hatta hiç çıkmasın ki ben ona adam gibi veya Pio gibi panel diyeyim

Taiwanlı yazılımcılar köe oldular bu çakallar sebebiyle yada kötü yiyorlar Çin li ile Koreli yi

Adama aracı topla diyorsun normal bir binek arabası olacak bu ve diyelim Ford olsun;ama herife uygun olmayan malzemeler veriyorsun v.s sonra bana sedan Ford yap diyorsun
    bizim paneller de biraz öyle,toplama malzemeler ile(kalite zaten dandik) uyumsuz Engine ile ortaya habire tekleyen LCD paneller çıkıyor!

Millet de bir sürü para verince bu meretleri matah bir şey sanıyor

O işlerin kalitesi v.s 2010 da bitmiştir,geçmiş olsun!

-kendinden kapanma "klasik" bir Phil sorunudur(bin defa bunu anlattım) HiEnd de aynı Entry paneli de aynıdır! PWB leri ile bir uyumsuzlık vardır sistemin genel çalışmasın da,herkesin başına gelebilir!
    fazla dert etmeyin,24 aylık Garanti kapsamın da ise müdahale edilir halledilir çoğunlukla,24 ay bittimi,sonrası Allah kerim gari,şansınıza devamö eder veya etmez,ayrıca kapansa bile açılıyor

Not;herifler SW den yazılımsal olarak hala çoğu şeyi çözemedikleri için bunlar oluyor! Çin li böyle işlere bakmaz ayrıca

Gelelim bizim "Dansöz" gibi oynayan Voltajlara; valla bence yine de iyi dayanıyor panellerin PWB leri bu Dansöz lere yapacak bir şey yok,o habire oynuyor yaw
    VR kullanmak yine de oldukça doğru bir tercihtir ama tek başına yeterli değildir ama en azından uzun süreli oynamalar da(tepkime süresi uzun süren!) veya düşük voltajlar da veya tam tersi
    aşırı yüksek voltajlar da(235/240 ve üzeri gibi ki gece ölçün çoğu şehir de 240/250V görebilirsiniz ki bu da PWB için zararlıdır,bunlar normal de 100/240V arasıdır ama dandik olunca bu regüleyi
    sağlıklı yapamıyor ya da kafası attımı,kapatıyor sistemi veya kafasına göre kapatıp-açıyor v.s kısaca bizim voltajlar adamı aptal ediyor yaw)

Tavsiyem gidin Analog veya Digital 25/30 kağıda satılan bir Avometre alın ve ölçün voltajlarınızı sürekli olarak!

-Webos/Andro/Tizen sistemleri ayrı bir konudur ama panelciler ne varsa panellerin sistemlerinin içine tıktıkları için ne zaman sorunlar biter v.s orasını bilmiyorum ve ilgilenmiyorum
    kendim girsem yine fabrikaya,tam kafama uygun bir paneli Monitör gibi üretir çıkarım yaw

-3D yi kaldırmaya çok tan başladılar çünkü sistemi bozuyor+yoruyor!

Paneller de yüksek Latency değeri(lag üretimi)

3D+4k+yeni nesil işletim sistemleri+pavyon gibi yapan Ambi sistemi+ARC port kullanımı+SmartTV+bir sürü diğer ıvır-zıvır sistemler+bağlı olarak bunların yarattığı "bilinmeyen" sebebler=
    min.120/150ms oluyor!! 200/250ms leri bulan 55/65 ve özellikle 65 üzeri paneller ortaya çıktı!!!

Olmayacak "DUA" ya amin deniyor yaw! şimdi herifler düzelteceklerine daha da kötüye gidiyorlar! olmaz kardeşim olmaz,bu sistemin kapasitesi belli,bir sürü "sanal" atraksiyonlar yapılarak çözüm
    aranıyor ama haybeye çabalar bunlar! bana göre derhal artık TFT-LCd gibi eskimiş ve teknolojisi bitmiş panellere yatırım yapmak yerine Amoled ve Oled ve devamın da bir sürü yeni nesil
    paneller vardır(LED tabanlı) bunlara geçilmelidir,LCD leri de HDR/FHD olarak bırakıp Entry tip paneller üretip devam ettirmek dir! Oled 4k panel çok daha doğru ve güzel yeni panel tercihi olmalıdır

Ama herifler tam çakal,biz böyle düşünürken bunlar seneye veya 2017 de alın size 8k panel diyecekler ki Sharp/AUO/LGE bunu çoktan dedi bile yaw ülen nefes aldırmıyorlar insanlara
    ama ben ona en çok şuna gülüyorum,kendini bir şey bildiğini sanan bazı tipler vardır,paneli aldım kafam 10 sene rahat veya 8 sene düşünmem veya bir panel 8/10 sene gitmeli deyip buna göre akıl veren
    tiplere gülüyorum yaw kendim bu işten geldim ve içindeyim şöyle geçmişe bakıp neler neler çıktığını görünce sadece gülüyorum,komik halimize
    DH de bir alay çakal/fake satıcı firma elemanı ve doldurmacı/yemlemeci tipler dolanıyor! milleti haybeye satış uğruna sürekşli yemliyorlar "sıfır teknik bilgileriyle"! ayıp-günah da kalmamış bu tipler de

ülen hani TÜRK malı olsa %100 verin o zaman gazı,helal olsun diyeyim,elin çakal çekik-gözlüsü para kazanıyor bizde veriyoruz gazı hiç çekinmeden! yeri geldimi de Vestele de veriyoruz odunu
    yaw halimize Kargalar gülüyor be++

Amann diyeyim Beyler işi bilmeyenlerin yemine-gazına filan sakın ha gelmeyin ltf zaten olması gereken değerinin 3-5 katına bu panelleri alıyorsunuz bir de bunları yok kalitelidir yok parası yüksek
    ama değer diyen tipleri gördünmü kan beynime sıçrıyor ülen sen panelin nesini gördün de kalite den bahsediyorsun!

Sonuç;çıtayı sakın yüksek tutmayın,beklentlerinizi hayal alemlerine filan kaptırmayın ltf! bir de az biraz kafayı işletin-uyanık olun yaw

Saygılar

CAN++

sayın albani size damışmam gereken bir husus var.pm atamıyorum malesef arkadaşlık isteği gönderdim size sonra tekrardan silersiniz.bende alanya dan yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

• PM alışım kapalıdır+

canozy@yahoo. com

buradan eMail atabilirsin++

CAN
  • Arkadaşlar merhaba geçen Vatanbilgisayar da 55pus9109 modelini gördüm. özellikleri hoşuma gitti bu tv yi kullanan varmı ? uydu alıcısının 4k açıp açmadığını sordum tam cevap veremediler yazılımla açıyor dediler ama ben pek inanmadım birde tv nin diğer performansı nasıl sorun çıkarıyor mu panel hızı filan iyimidir ?

uydu alıcısı kanser eder

Tek artısı ambilight

Orijinalden alıntı: black_67

4k açmıyor

uydu alıcısı kanser eder

Tek artısı ambilight

Teşekkürler hocam cevabınız için demek 4k açmıyor neden açıyor dediler bu marketteki satıcılar demekki tamamen sallıyor ve bilgisiz. Amblight sadece görüntüden ibaret bize sorun vermeyen tv lazım gerçi ben D-smart kullanıyorum ama eğer beğenmediyseniz pek tutmadım.

en dandik tv markası philipstir .git bimden seg- vestel filan al daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55 PUS 88009 LCd tv daha taksiti bitmeden cortladı.Ekran görüntüsü ortadan ikiye ayrıldı.Bir taraf net,hd,diğer taraf karanlık,kırmızı ve sarı renk hakim.Durup dururken tv kapandı,açıldı ve görüntü böyle oldu.Lan bari 1 yıl geçeydi.Evimde emektar philipsler yıllardır tık demeden çalışıyor ama bu en çok para verdiğim,son teknoloji,kralların kralı dediğim tv beni hayal kırıklığına uğrattı.Böyle bir olay yaşayan var mı ?
  • PFK6309'a güncelleme geldi bugün, nedir bu ?

Orijinalden alıntı: hekimoglu08

arkadaşlar 55 pus 9109 kullanan, bilgisi olan var mıdır? tavsiye eder misiniz?

Benim de aklımda 4k yı kendi uydu alıcıdından izlenemiyor. Bu çok önemli değil görüntü kalitesi ve ses kalitesinin cok iyi olduğu söyleniyor fiyat 3.600 tl civarlarında aslında makul

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Benim de aklımda 4k yı kendi uydu alıcıdından izlenemiyor. Bu çok önemli değil görüntü kalitesi ve ses kalitesinin cok iyi olduğu söyleniyor fiyat 3.600 tl civarlarında aslında makul

aslında 4k yayınları kendi alıcısından oynatamaması iyi olmamış, harici bir alıcıyla çözülebilir fakat böyle donanımlı bir üründe bu durum garibime gitti açıkçası.

hatalar, arızalar konusunda bilginiz var mı?

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

aslında 4k yayınları kendi alıcısından oynatamaması iyi olmamış, harici bir alıcıyla çözülebilir fakat böyle donanımlı bir üründe bu durum garibime gitti açıkçası.

hatalar, arızalar konusunda bilginiz var mı?

4k yı oynatsa zaten 5 bin aşağı vermezler bu tv yi :)

Kronik sorunu yok bildiğim bu tv nin

• 9109 yorum yapacak yok mu

https://www.youtube.com/watch?v=zdvrBlrqUCM
    Televizyona hiçbir şekilde müdahele edemiyorsunuz.Kendi başına açılıyor kapanıyor,kafasına göre takılıyor.

• Geçmiş olsun

Philips serviste gerçekten rezalet bir firma

yazılım güncellemeden başka bir çözümleri yok malesef

gelip güncelledikten sonra sorun devam ediyorsa götürüyorlar ve evde çalışmayan tv her ne hikmetse serviste çalışıyor ve ikinci çağırmanızda para istiyorlar.

Hakem heyetine gidin katlanılacak sorun değil

Ayrıca servisi şikayet edin. Eğerki servis şikayetinizden olumlu sonuç alırsanız benide bilgilendirin bende aynı adımları uygulayacağım
    androıd kısmında bır takım yazılımsal sıkıntıalr var fakat okadarda abartılacak kadar degıl xbmc youtube sorunsuz kullanıyorum

gelelim tv nın altyazılardaki bulanıklaşma tıtresım olayına bunuda ben yabancı kaynaklardan bulduğum goruntu ayarlarından hallettım hem goruntu daha doğal ve goz yormayacak kadar parlaklıgıvs cok ıyı oldu
    kayan alt yazılarda ve hareketlı sahnelerde sorun yasayan arkadaşlar asagıdakıverdıgım ayarlayı uygulayıp bır denesinler
    modeller farklı olsa bıle cogu4k tv lerde ayarlar hemen hemen aynıdır..
    asagıdakı resımde veverdıgım ayarları bır yapıp olumlu olumsuz sonuçları yazarsanız sevınırım.

• 
Sayfa: önceki 1...43...848586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.