Şimdi Ara

2014 PHİLİPS 3DTV (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
34
Favori
147.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • samsung foruma yazdım şimdi de philips çilerden öneri almak istiyorum arkadaşlar :-)
    aşağıdaki modellerdne hangisini önerirsiniz ?
    öncelikleri SD HD yayın kalitesti iyi olsun (okuduğum kadarıyla philips bu konuda iyi)
    menu geçişlerinde kanal değişiminde vd yavaşlık olmasın (d smart veya digiturk te bu sorunlar oluyor mu?)
    bulutlanma, ışık sızması, ölü pixel, banding vd kronik sorunu olmasın (hiç sorunsuz tv yok ama en az sorunsuzu diyelim)
    açılıp kapanma, reset atma ambilight ın keyfine göre takılması vd bunlar kronik sorunlar değildir diye düşünüyorum ?

47PFK7109
    50PUK6809
    49PUS7909 (bu tv yi teknosa elemanları pek tavsiye ediyor nedenini bilmiyorum. TV güzel görünüyor ama sesi bana az geldi son ses açtırdığım halde)

teşekkürler
    bende 4 yıldır bu makinayı kullanıyorum görüntü amblight özelliği mükemmel sorun yok fakat film izleme konusunda yani indirdiğim filmleri izleme işkence. altyazı olayı berbat. her formatı oynatmıyor. çok seçici. ayrıca bir türlü screen mirroring özelliğini kullanamıyorum. ben şahsen şimdi olsa almazdım bu makinayı. 2350 tl para verdiydim bir de 4 sene önce.

Orijinalden alıntı: matematiqci

1,5 ay önce Philips 46PFL8008 tv satın aldım. Şimdi her 15 saniyede bir reset atıyor kendine. Son güncellemesini de yaptım çözüm olmadı. Servis çağıracağım sanırım. Aynı durum başına gelen var mı? Sorunu videoya aldım izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=9lkkE0L_Xd0

Yaklaşık 1 yıldır aynı modelin 55 olanını da ben kullanıyorum. Ayda bir ya da iki kere benim televizyonda da kendi kendine kapanıp açılma sorunu oluşuyor. Prizden çekip bir 5 dk kadar bekleyip açtıktan sonra sorun çıkartmıyor. Bulunduğunuz bölge de voltaj değerleri nasıl? Kendim voltaj regülatörü ve yine voltaj korumalı prizle kullanıyorum. Bu televizyonların en büyük düşmanı voltaj iniş ve çıkışları. Tedbir almak adına paradan kaçmamak lazım. Çoğu kişi bu aletleri voltaj korumalı prizlerle kullanıyor ve ne yazık ki bu bir çözüm değil. Mutlaka voltaj regülatöründen beslenen yine voltaj korumalı priz takımı ile kullanmak gerekiyor. Bu arada yazılım olarak 045 sürümü şu ana kadar en stabil sürüm. Ben bu sürümü kullanıyorum.

• 7909 ve 7809 arasındaki farkı bugun teknosada bir kez daha gordum.7809 bariz cok daha iyi.aslınjda 7909 da bir problem var bence,zira alt modellere gore göruntusu cok kotuydu.alacaklara ürünügörüp almalrını tavsiye ederim.7909 alacakken bu nedenle vazgeçtim.
    bende film izlemede çok sıkıntı çekmiştim altyazı zaten sorun birde film seçiyor bazılarını açmıyordu 100 tl ezcool media playeralmıştım 2011,de her formatı açıyor altyazı boyut renk ayarlanıyor vs hiç sıkıntı çıkarmamıştı.
    pdl 8908,de ise altyazı boyutu hariç hiçbir sıkıntı yok
    evet bende şuan bir medya oynatıcısı almak üzereyim. bilgisayardan bağlayıp izledim hep film bugüne kadaramaartık konfor istiyorum çünkü... buradand philips alacaklara söylüyorum film izlemek istiyorsanız philips e dikkat edin sorun çıkarıyor.

Orijinalden alıntı: tarot73

7909 ve 7809 arasındaki farkı bugun teknosada bir kez daha gordum.7809 bariz cok daha iyi.aslınjda 7909 da bir problem var bence,zira alt modellere gore göruntusu cok kotuydu.alacaklara ürünügörüp almalrını tavsiye ederim.7909 alacakken bu nedenle vazgeçtim.

Sizinle aynı fikirdeyim. M markt da 10 dk boyunca 7809 ve 7909 izledim : aynı yayın ve aynı mesafeden. Ben 7809 dedim, fiyatlar aynı iken.
    Tv de 1. Önceliğim görüntü kalitesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Cmax141

quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

Dün Vatan'dan 3000 TL'na 55PUS 7809 4K televizyonu almış bulunuyorum. 31 Aralık günü 2999 Tl olan Tv Teknosa'da 3300 TL idi. Teknosa fiyat indirse kredi kartına para puan alacaktım, vatandaki fiyata rağmen Teknosa aynı fiyata inemedi, oysa benzer durumlarda ucuz olana inmekteydiler. Neyse sonuçlanmayınca yılbaşı gecesi eve döndüm, gece yarısını geçince bir baktım her ikisinde de 3499 TL na çıkıvermiş, anlayamadım neden.

Ertesi gün Vatan'a uğradım, bu tv dün 3000 TL idi neden arttı, dünkü fiyat olursa alıyorum dedim. Bir kaç mail-tlf görüşmesi sonucu onay alıp verdiler. Kurulum bugün yapıldı, daha tam inceleme fırsatı olmadı.

Ama dikkatimi çeken bir şeye servis elemanları çözüm bulamadı; Uzaktan kumanda ile Smart özellikleri kullanırken imleç belirip, kolay kullanma (fare gibi) özelliğini aktif edemediler. Tlf görüşmeleri yaptılar aralarında ve bu modelde bu özellik yok, üst model olan 7909 (androit işletim sistemli olan) da var dediler, ama kafama yatmadı. Sanki mağazada incelerken bu özellik benim modelimde de vardı gibi gelmişti. Mağazada yeniden bakacağım. Bu modeli kullanan varsa yanıtlayabilirmi acaba,7909 kullanan arkadaş varsa rica etsem.

Yeni yılın ilk günü içki ve sigaraya gelen ek vergilerin, her an TV cep- tlf ve otomotive gelmesini umuyor herkes. Zaten Bakan bey de açıklama yaparak sinyal vermişti. Bu yüzden aniden alayım dedim.

Cihazınız hayırlı olsun. Bende de aynı cihaz var almadan önce vatanda fiyat araştırması yapmış idim , sadece teşhir cihazı vardi.
    Sizinki teşhir mi yola kapalı kutusunda sifır ürün mü?
    Ben sadece tv olarak kullanmaktayım, d Smart HD box kullanmaktayım. Görüntü çok tatmin edici benim için

Kapalı kutu aldım Vatan'dan, ellerinde o an 12 tane vardı..Teknosa'da şehir dışında başka şubeden getirteceklerdi, stokta sadece teşhir vardı.

Bir de yukarıda sorduğum kumandadaki imleç(fare) özelliği aktif mi? benimkini servis elemanları da çözemedi.Yok deyip baştan mı savdılar anlayamadım. Gidip mağazada deneme fırsatı da bulamadım henüz.

Görüntü ve ambilight özelliklerini çok beğendim.

DTS ses çözüyormu filmlerde, henüz denemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cmax141

quote:

7909 ve 7809 arasındaki farkı bugun teknosada bir kez daha gordum.7809 bariz cok daha iyi.aslınjda 7909 da bir problem var bence,zira alt modellere gore göruntusu cok kotuydu.alacaklara ürünügörüp almalrını tavsiye ederim.7909 alacakken bu nedenle vazgeçtim.

Sizinle aynı fikirdeyim. M markt da 10 dk boyunca 7809 ve 7909 izledim : aynı yayın ve aynı mesafeden. Ben 7809 dedim, fiyatlar aynı iken.
    Tv de 1. Önceliğim görüntü kalitesi

Tekevizyonların ayarlarındanmıdır bilmem vatabda o iki televizyonun görüntüsünü bende karşılaştırdım ama bana 7909 çok daha iyi geldi.Özellikle siyah görüntülerde 7809 da heryerin karardığını ama 7909 da sadece ortalardaki objelerin 7809 a oranla çok daha parlak ve net göründüğünü farkettim.
    Birçok incelemede 7809 un 7909 a oranla 50 candela fazla olmasına rağmen siyahlarda yetersiz olduğundan bahsediliyor ki bunu kendi gözümle gördüm...Hatta bir yerde 50 candela yüksek fakat konstrat olarak çok düşük yazıyordu.
    Birde birçok incelemede 7809 larda clouding sorunu olduğundan bahsetmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 4 Ocak 2015; 1:20:00 >

• quote:

Televizyon ayarlarına bakma fırsatnız oldumu ikisi aynı ayardamıydı peki

• 49PUS7909 tv ile ilgili teknosa da ki cocuklarla konuşuyoruz. Bu tv 60hz diyorum, cocuk yok abi 60hz olur mu gecenlerde philips in muduru soyledi bi panel 100 hz diyor. Dedim bulutlanma var mi bunlarda? Bana menu de ekranin siyah oldugu yeri gosteriyor bak abi bukutlanma olsa burdan belli olur diye. Bir flash bellek getireyim bulutlanma olu pixel vd en azindan teşhir urunune bakalim dedim. Bu sefer de firmalar teshir ürünlerinde boyle testler yapilmasini yasakladi abi dedi. Izmir forum Bornova'da ki 2 teknosa magazasinin elemanlari bunlar. Hepsinin gozler fildir fildir tek dertleri yalan yanlis bilgilerle musteriyi kandirarak urunu satmak ve primi cebe indirmek. Yazik koskoca teknosa ya......

-Yine bakıyorum,bir sürü yalan-dolan/yalnış v.s "bilgiler"(daha doğrusu "sallama" laflar) uçuşuyor havalar da

-Fl.değeri(candela) ideal değer 120cd/m2 dir!! ancak TFT-LCD ler bunun çok üzerindedir! olması gereken candela 33/35 dir ancak 28/30 lar da olabilir

-PDP ler bu konu da daha zayıf candela üretirler ama çok daha "doğru renk üretimi" sunarlar,TFT-LCD ler de ise 200/250cd/m2 ler den insanlar bahsedip
    bununla doğru renk nasıl alındığını açıklayamazlar,çünkü adam ya vividçi ya da parlakçıdır 50/60 candela v.s olmaz beyler

-Üreticiler hileli bilgiler veriyorlar ve insanları da ciddi olarak yalnış yönlendiriyorlar! 60Fl. değeri ne demek yaw,araba farı gibi mübarek!

-Veya Fl.değerini max. şu kadar oluyor deyip bir de uzman yorumu yapabiliyorlar v.s bunlar tamamen yalnış bilgilerdir,heriflerin tek derdi yüksek baclit
    ile insanların gözlerini kör etmek gibi desem aynen yeri dir! veya paneli yüksek candelasına göre değerlendirip not veriyorlar

-Panel tip TV lerin hepsi de "standard">>> Vertical-Frequency değeri 60Hz dir(59,xxx)buna göre bir Display ünitesinin Hz.değerine bakılır
    yaw bu ara da satıcıları veya promotör v.s gibi insanları geçin bir kalem,bunlar adı üstün de "malı satan kişilerdir" neyi satıyorsa zaten en iyisi de o dur!
    veya bilgi diye bir dolu sallama veya panel efsaneleri gibi şeyleri sizlere sunarlar,böyle bilgiler,için forumlara bakınız ltf

Kaldıki adam "satıcı" ve sattığı mal da panel tip TV ler;kısaca bol bol sallama bilgiler vermesi gerekiyor,size panellerin handikaplarını veya sorunlarını
    v.s v.s anlatacak değil ya

-Bahsettiğiniz bulutlanma(mura efekti)konusun da işiniz "şansa" kalıyor sadece,fazla ise değişim sebebidir ama bunu da pek yapmıyorlar ve "abi normaldir"
    diyorlar! panel de mura efekti+homojenite falsoları fazla değilse insan gözünün görebileceği renk/ton farkını size sunmaz!! dolayısıyla "normaldir" bu durum kullanılan
    tekniğine göre tabiki!

Phil bu konu da çok iyi değildir,özellikle üretim Çin li TPV ye geçtik den sonra daha da kötü hale gelmiştir!

Phil de sadece eski Sharp panelli FALD tip paneller de(DirectLED+LocalDimming) ki bunlar da HiEnd 9xx serileridir,bunun haricin de artık bu sorunlar oransal
    olarak epeyi artmıştır,işleri ilk zamanlar da düzgün idi ama şimdiler de "Çin işi" gidiyor ve Servisleri de çuvallamaya başladı!

-Bir de özellikle bulutlanma ve homojenite ile yalnış test yapıyorsunuz ve de yalnış yorumluyorsunuz!

örneğin ekrana baız renk fonları vermek veya karanlık da siyah fon açmak v.s yalnış uygulamalardır,bunlar Monitör(prof.olanlar dan bahsediyorum tabiki)değil
    "Televizyon" dur ve üretim teknikleri de farklıdır! siz renk-fonu açıp paneli izlemeyeceksiniz ki bu şekilde falso testi sadece sizi aldatır ve adamlar da haklı olarak
    "abi normaldir" diyeceklerdir(eski den pek böyle demeyip,fazla arıza çıkarmadan değişim yaparlar dı ama son yıllarda onlar da uyandılar,çünkü paneller bu konuda cidden
    döküldüğü için,neyi görseler abi normaldir diye sallıyorlar sizleri)

Sizi bakmanız gereken tek kriter normal "hareketli" sahnedeki renk/ton durumudur! bu panel "TV" olduğu için,Monitör gibi teknik olarak değerlendirelemez!
    siz şayet sabit resimler de renk/ton sapması v.s var derseniz,onlar da sizlere bu panel "hareketli görüntüler-TV" dir diyeceklerdir!

Bazı insanlar paneli alıp "Monitör" yapıyorlar veya öyle olmasını istiyorlar v.s bu YALNIŞ!!

Böyle paneller vardır bazı üreticiler de ama 50"/60" lık böyle bir panelin fiyatı Araba parasınadır özel üretimdir ama bu panel ile istediğin atraksiyonları
    yapabilirsin!

-Siz paneli karanlık ortam da test ederken sabit fon çalışmasın da panel falso verir/verecektir ama "işlem yaparsanız" o falsolar kaybolur! zaten insan gözü o falsoları
    o zaman zaten göremez!

Bu testler size sadece genel bir durum testi gibi fikir verebilir,kısaca panelin bazı davranışlarını görebilirsiniz

-Phil deki Modüller(panel) genel olarak ya VA dır ya da IPS dir,bir de 9xx ların bazıların da Sharp vardır ama sanırım artık çok pahalı olan Sharp Modülleri de takmıyorlar!

VA ları da farklı Taiwan/Çin li üreticiler den alıyorlar,Entry/MidLevel paneller vasat ve düşük maliyetli olanlardır! IPS ler de aynen böyledir sadece bazı 7x ve üstün de
    biraz daha kaliteli Modüller kullanıyorlar

VA demekle de iş bitmiyor,çünkü bunların çok fazla çeşit de "kalitesi" vardır(teknik olarak) Phil artık üst seviye Modül takmıyor zaten
    IPS leri de LGD ve diğer Taiwan lı(Innolux) ile Çin li bir kaç üretici den alıyor;hangisi en ucuz ise onu alıp takıyor,heriflerin belli bir Modül standardı yok!

Malı satabilmek için de pazarlama hileleri yapıyorlar ama "yemiyor" zaten USA/Canada da Phil yok bir tek Avrupa alıyor bunları,ancak Avrupa da en az satılan
    panel;Sharp/Pany/Tosh ve Phil dir
    Bir yıl için de iki seri çıkıyor,daha yetmedi bir sürü kafa karıştırıcı modeller çıkıyor(çoğu da aynıdır zaten)bu numarayı da en çok Phil çekiyor ama yine yemiyor!

-Genel olarak IPS panellerin "Contrast" değerleri çok düşüktür! yüksek candela olsa bile hikaye kalıyor! Siyahları da yetersiz kalıyor haliyle
    IPS panel kullanıldığı zaman iyi siyah üretmek her üreticinin harcı da değildir(bunu bir tek en iyi olarak Tosh beceriyor o da sadece bazı serilerin de)!!

IPS=düşük contrast-yüksek siyah değeri(kötü anlamın da)olur ve bir de bu Modülün teknik değerleri de düşük/zayıf ise o IPS den pek hayır gelmez!
    İyi bir IPS panel demek=min. CR 1.600;1(Native)veya daha olmadı 1.200/1.400;1 CR olması demektir ki çok iyi doğru resim üretsin! buna panelin üreticisinin
    kullandığı SW(sistem uygulaması)iyi ise=oldukça iyi bir IPS panelli TV demek dir!

Not;ancak IPS lerin genel olarak "doğru resim" üretme performansı da VA lar dan daha iyidir veya ciddi olarak daha iyidir gibi de bir davranışları vardır

Phil de serileri adeta birbirinin içine girmiş gibi,bu da aslın da malı gazlayabilmek için bir taktik dir,Phil bunu hep yapıyor

Benim düşüncem ise daha spesifik ve daha kaliteli ve çok daha az çeşitlilik de paneller üretmesidir! örneğin serileri 3 kategoriye ayırıp bir kaç model çıkarması
    yerine herifler bir dünya çeşit panel çıkarıyorlar ve üstelik sadece Avrupa da satabiliyorlar!

9xx serisini ise hala adam gibi sunamıyorlar ve fiyat da zaten tam geçirmece tarifesinden oluyor! halbuki Phil 9xx lar çok çok iyidir

Eskiden klasik olarak en sorunsuz ve performanslı Phil ler hep 8xx ler olurdu,artık bu iş bitti! 9x ları saymıyorum,hatta o zamanlar da 8xx ler 9xx lara göre teknik olarak
    çok daha az sorunlu idiler!

Bir de 5x serilerinden(2011 e kadar)ara da çok çok iyi paneller çıkardı(VA olanlardan bahsediyorum,hatta Sharp panelli 5xx serisi 40" lık seri bile vardı)
    Benim kızıma 46/5507 almıştım 2012 de,bu panel iyi den öte en iyi Phil paneller arasındadır! özellikle üzerindeki Samsung(yan üretimi olan ve şimdiler de tüm Sony ve
    Samy ler de kullanılan VA_PSA Modül takılıdır) resim kalitesi şimdiki tüm Phil lerden ya daha iyi ya da en iyi serileri gibi! "Motion" performansı süper! şu andaki tüm
    Phil paneller den bu konu da daha iyi veya çok daha iyi 3D si ise(SD-Active)tek kelimeyle mükemmel,sıfır falso var ki ben böyle SG-Active olan performansı
    sadece Pany PDP ler de görmekteyim!

Ancak panel de bulutlanma da var,az da olsa homojenite de iyi değil,izleme açısı zaten 3D olan tüm VA_PSA lı paneller de dardır,SmartTV si dandiktir,Kumandası da tepkime
    olarak insanı hasta eder! dahili uydu alıcısının resim kalitesi de yaramaz(DigiTürk kullanılıyor) kısaca her panel de olan olan klasik sorunlar v.s gibi sorunları vardır,ancak
    panelin resim performansı ile bazı çok önemli teknik çalışmaları da tek kelimeyle süper diyebilirim,bu panel den ben o zaman bir dünya satın aldırdım ve tek tük sorun
    panel dışın da çok iyi performans vererek kullanılıyor bir de "Kırmızı" rengi,doğru üretiyor bu panel!!! genel olarak Kırmızı rengi LCD ler iyi üretemez,sadece PDP ler
    en iyisi üretiyor,Pio ise "referance-RED" üreten tek paneldir

Phil de kırmızı falsoludur! 5507 de tam doğru gibidir,9xx larda bile kırmızı az da olsa sapmalıdır!

Phil panel alanların çoğu şeyi aşmaları gerekiyor,özellikle inanılmaz bir seri/model karmaşası vardır 2014/13/12 olarak aman aman şu panel öne çıktı diyemiyoruz Phil için!
    yok böyle bir serisi heriflerin hala

Ben onun için hala 8007 diyorum son zamanların en iyi Phil paneli olarak! veya eskilerin 8xx serileri gibi,kısaca 2014/15 olduk ama efsane olmayı bırakın,adam gibi şak diye seçilecek bir Phil
    panel yok! ama bir alay seri/model var,iyi de bu "taktik" global pazar da iş görmüyorki neden ısrar ediyorlar!

Üreticisi olan TPV bu işleri süper bilir! ama heriflerin belliki kafası işin başka yönlerine çalılıyor ve zaten bu üretici Çin de bir numara ama herifler belliki başka işlere bakıyorlar,Phil de "yan kuruluş"
    gibi kaldı,sanırım bir kaç sene sonra da onlar da bırakır Phil markasını,TPV den önce malları LGE üretiyor du,o iş de tutmamıştı,bana göre ise Phil de aslın da alt-yapı çok çok iyi olarak mevcut
    ama ortaya güzel bir iş çıkaramıyorlar,yoksa heriflerin "Engine" sistemleri çok iyi ama orta da iyi bir panelleri yok! 9xx lar OK ama fiyat absürt! dolayısıyla 9xx üretip para kazanamazlar!

Sonuç olarak Phil sadece bir Avrupa da satılan panel olarak sonlar da kalıyor!

Phil da bunları izleyip ona göre bir yol çizecektir kendisine diye düşünüyorum veya panel işini tamamen de bırakabilirler! saha da KORE li çakallar dolanırken,diğer markaların artık iş yapmaları
    neredeyse imkansız hale geldi++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: fierro35

quote:

Ayarlar aynıydı. Bugun de medimarkt ta 7109 ile karşılaştırdım.bariz tüm ayarlarda 7909 kötüydü. Bu arada Sony harika OLDUĞUNU bir kez daha gördüm.samsungun 6 modelleri de bence iyi değildi izlerken farkettim.

Orijinalden alıntı: torku42

Albaniyi okumak keyifli anlamasanda zama geciyor ama satin alim kararina pek yardimi olmuyor
    55pus7909 mu 55ub850v mi yoksa ikiside ayni halt mi?

bugun medimarkte ikisini de karşılaştırdım.görüntü kalitesi aynı ve kotuydu. 950v yi onerdi sorumlu eleman.
  • merhabalar Can abi, philips pfk6309 modelini almak istiyorum sizce nasıldır ? pfk7109 'u da düşünmekteyim. ikisi arasındaki farklar nelerdir? 2000tl ye önereceğiniz bi tv modeli var mı ? Teşekkürler ve saygılar...

quote:

Orijinalden alıntı: fierro35

quote:

Ayarlar aynıydı. Bugun de medimarkt ta 7109 ile karşılaştırdım.bariz tüm ayarlarda 7909 kötüydü. Bu arada Sony harika OLDUĞUNU bir kez daha gördüm.samsungun 6 modelleri de bence iyi değildi izlerken farkettim.

Sırf merakimdan burdaki medi markt a gidip 7909 ve 7809 u tekrar inceledim.Ben yine dediğiniz gibi bir fark göremedim.Ya benim gözlerim bozuk yada sizin gözleriniz çok daha iyi görüyor.
    Bahsettiğiniz fark renk ton farkımı yoksa parlaklık farkimidir peki.
    7909 ve 7809 u parlaklık ta ciddi farkla geçen sadece 8000 serisinin tüm modelleriydi. Bununda 8000 serisinin IPS panel kullanılmadığı için olduğunu söyledi görevli arkadaş
    Birde kendi tv imde bir şey farkettim gelişmiş ayarlarda renk sıcaklığını özel e alıp renk ayarinda 55 lere getirdiğinizde ciddi bir renk ve parlaklık farkı oluyor. 7809 fabrika ayarlarında bu ayarla geliyor olabilir bir nevi aldatma olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 4 Ocak 2015; 15:28:05 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.