Şimdi Ara

2014 Mid MacBook Pro Retina

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar Mühendisliği okumaktayım ve başlıktaki mac modelinin i5 işlemcili ve 8gb ramli modelini almak istiyorum bütçe sebebiyle okulda windows temelli uygulamalar da kullanmaktayız visual studio gibi

Sormak istediğim bootcamp yapmam gerekecek ve bu durum bilgisayarın performansını ya da pilini etkiler mi ve siz önerir misiniz benim adıma

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• karasahinemre kullanıcısına yanıt
    windows kullanırken sarj süresinin 4-5 saatlere düştüğünü söyleyen arkadaşlarım vardı ve windowsta yaşayabileceğin bazı sorunları yaşayabilirsin.

Ama mac os kullanırken aynı performansı alırsın tabiki önemli olan nokta windowsa ne kadar boyut ayıracağın bu performansı biraz etkileyebilir
    Kesinlikle bootcamp yapıcaksan 512 ssd almanı öneririm.
    Eğer .net platformunda çalışmıcaksan visual studio (c#) ve windowsa hiç bulaşma , demek istediğim java c , c++ vs. dillerinin IDE lerini macta bulabilirsin.
  • hocam bu bootcamp çift işletim sistemi mi oluyor? mac düşünüyorum bende konulardan bilgi toplamaya çalışıyorum. bende arkadaş gibi i5 bakıyorum şuan için. i7 ile çok bir fark yoksa i5 önceliğim..
  • Hangi uygulamarı kullanıyosunuz bilmiyorum ama bootcamp gerektiren uygulama sayınız fazla ise bence macbook almayın.Ama visual studio gibi 1-2 tane ise parallels gibi programlar kullanarak bootcamp yapma zahmetinden kurtulabilirsiniz.Performans ve batarya süresini etkiler.
  • avianca kullanıcısına yanıt
    Bootcamp bilgisayarım içinde olab bir özelliklik bilgisayarının belli bir kısmını ayırıp windows kuruyorsun iki ayrı işletim sistemin oluyor, bilgisayyarı ister ma istersen windows olarak açarsın . Windows performansını daha iyi alırsın fakat windows kullanırkwn sarj süresi ve bilgisayarın performansı daha düşük olur.

Visual machine ( sanal makine ) ise program yardımıyla windows çalıştırmadır , programı ücretiyle alırsın ve windowsu istediğinde progranile açarsıb , bilgisayar mac olarak açılır istesende windows olarak açamazsın işin düştüğünde programı açarak windowsa geçersin

Bilgisayar mühndisliği için idealdir çok windowsa geçmen gerekmez istediğini bulursun macte

• quote:

Orijinalden alıntı: keremsen1

Bootcamp bilgisayarım içinde olab bir özelliklik bilgisayarının belli bir kısmını ayırıp windows kuruyorsun iki ayrı işletim sistemin oluyor, bilgisayyarı ister ma istersen windows olarak açarsın . Windows performansını daha iyi alırsın fakat windows kullanırkwn sarj süresi ve bilgisayarın performansı daha düşük olur.

Visual machine ( sanal makine ) ise program yardımıyla windows çalıştırmadır , programı ücretiyle alırsın ve windowsu istediğinde progranile açarsıb , bilgisayar mac olarak açılır istesende windows olarak açamazsın işin düştüğünde programı açarak windowsa geçersin

Bilgisayar mühndisliği için idealdir çok windowsa geçmen gerekmez istediğini bulursun macte

teşekkürler gereken cevabı aldım sağol

• Arkadaş bootcamp yapacaksan mac alma boşuna o kadar para ödeme.Macbook yazması için o kadar para ödeme sırf macbook olmuş olsun diye ödeyeceksen boşver
    Ancak Mac avantajlıdır.Bilgisayar mühendisi olacaksan c+ java felan bunları sanıyorum ki macte öğrenebilirsin.
    Yani mac al,ama ille de Mac'e yükleyeceğin bazı yazılımlar yoksa windows al boşuna mac'e o kadar para ödeme

Mac düşünüyorsan alacağın ideal model şudur;

13 inç bakıyorsan;

256gb SSD
    2.8 i5 (daha fazlasına ihtiyaç duyabilirsin.i7'liği düşünebilirsin)
    16gb ram (farz.kod mod gerekli yani)

bu sana sanırım yeter ama bütçe varsa 15'lik için

baz modele sadece orta işlemciyi ekle,2.5'lik bir i7 ekleyebilirsin

Ancak o kadar para vermişken GPU mobil yani ya 13'ü tavsiye ederim ya da 15'in gpu olanı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Air 2013 Mid
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bootcamp yapma sebebim okulda kullanılacak windows temelli bir kaç program

Yoksa windows gibi kendi kendine şişen bi sisteme daha fazla dayanamayacagim

Bahsettiğim gibi butcem 3500 TL civarı o sebeple bana tek bir model kaliyor

Paralells ile ilgili bir kac yazı okudum ama ne kadar verimli olur bilemiyorum sonuçta bi visual studio 11 GB kadar tutuyor

• karasahinemre kullanıcısına yanıt
    Okulunuzu merak ettim bu kadar sizi windowsa şartlıyorlar vs dışında okadar ıde varken

3500 e 8gb ram 256 ssd lik mid 2014 ü alabilirsin rahatça yeticektir sana

Bütçemi zorlarım diyorsab 3900₺ e late 2013 512 ssd i troydab alabilirsin

• keremsen1 kullanıcısına yanıt
    Dokuz Eylül deyim bir iki ders için geçerli bi durum o sebeple :)
  • 13 inç li modellerdeki i7 upgrade i gereksiz, çünkü quadcore yerinde dualcore bir i7 takılıyor ve development için okadar farkedilecek bir getirisi olmayacaktır. 2009 makineleri ile vm üzerinde development yapan bir sürü insan var hiç performanstan şikayet eden birini görmedim. Bende yakın zamanda i5 256 ssd li modele 16 gbb upgrade i ile almayı planlıyorum. Ssd için ayrıca baştan fazla para vermey gerek yok çünki external ssd ler ve flash usb 3.0 diskler ilede ilerki zamanda yararlanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkwaves

13 inç li modellerdeki i7 upgrade i gereksiz, çünkü quadcore yerinde dualcore bir i7 takılıyor ve development için okadar farkedilecek bir getirisi olmayacaktır. 2009 makineleri ile vm üzerinde development yapan bir sürü insan var hiç performanstan şikayet eden birini görmedim. Bende yakın zamanda i5 256 ssd li modele 16 gbb upgrade i ile almayı planlıyorum. Ssd için ayrıca baştan fazla para vermey gerek yok çünki external ssd ler ve flash usb 3.0 diskler ilede ilerki zamanda yararlanabilirsiniz.

Ben harici ekran kartlı model aldığım için 512 ssd aldım yoksa 256 gayet yeterli 512 için boşuna para vermeyin derim.
  • tamamen aynı durumdayız bende 2. sınıfa geçtim teşekkür ederim yorumun için dönem başlamadan alacağım büyük ihtimalle aynı modeli
  • Mac i nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim ? Kutuyu evdemi açtınız yoksa mağazadamı ?
    Çok önemi olmasada evde kendi başıma açmak istiyor insan

• Ben vatancomputer dan almak istiyorum umarım kapalı kutu teslim edilir cihaz
  • Pupa mağazasından mı internetten mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağazadaki görevli mağazada açmak gibi bi zorunluluktan bahsetti applein isteği doğrultusundaymış bu yüzden sordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • keremsen1 kullanıcısına yanıt
    Onu bilmiyorum ama ben online store dan aldım jelatini kendim açtım özenle

• ben macbook pro mu istanbul zorlu center'daki apple storedan almıştım
    mağazaki arkadaşlar isterseniz kurulum konusunda yardımcı oluruz dedi
    tecrübeli olduğum için kabul etmedim evde kendim açtım
    anlayacağınız böyle bir zorunluluk yok ancak daha önce mac OS ile uğraşmadıysanız mağazadan destek almanız çok faydalı olacaktır.
  • Zorlu centr da egitim indirimlerinden yararlanmak icin belge soruyorlar mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.