Şimdi Ara

2014 LYS FİZİK SORULARI 30 TANE (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
50
Favori
40.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: towelie

quote:

Orijinalden alıntı: jimijimix

Soru 23'te

k l ve m dizilmişti k- l+ m yi soruyordu
    I. m pozitiftir
    II. M nin kuveti l den büyüktür
    III.M K dan büyüktür

cevap====> yalnız 1 çnkü m ve l yi yorumlayamayız m ve k eşit olursa l ortaya gider eşit olabilir cevap yalnız 1

Bunun cevabinin yalnız 3 olması lazım.

haklısın hocam kesin cevap bu

• karşıt nötrino olucak leptonlar:elektron, müon ve nötrinodur. bunların karsıtları da leptondur. leptonun korunumu diyodu girenlerde bi tek nötron vardı yani lepton sayısı 0 ürünlerde de 0 olmalı elektronun yanına onu yok edebilecek herhangi bir karşıt lepton koymalıydık o da karşıt nötrino
    =1/4x64
    x=16

İ.D BİLKENT ÜNİVERSİTESİ Computer Science
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steamwork

Yayli pistonlu soruda h nasil artiyo ya?

bende anlamadım yav

Orijinalden alıntı: Asilzade101

9 olması lazım net 9 buldum g.m1.m2/d kare f ise g.m1.m2 bölü d/3 ün karesi 9f geliyo

yuuupppiiiii
    ayrıca zaten, 2 mıknatısı yanyana getirince, birbirlerine uyguladıkları çekim gücü arttığından, uzakta olması durumuna göre daha fazla itiyor, daha fazla kuvvet uyguluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mercek sorusu ıraksak mı yakınsak mı ben yakınsak yaptım

• 12. soru cvbo çok saçma degilmi h artar ama basınç artmaz demişssiniz :)bi kere sıvıyı etkıleyen bişey yok pıstonda cunku katı bir cisim yayı gerilme değişmez pgaz artar bunun ıcın toplam basınç artar h değişmez bnce ?
  • hayır abi pistonu itince gazın yogunluğu artıyo sonucta gazda o cisme bir kaldırma kuvveti uyguluyo gazın yogunluğu arttıgı için gazın uyguladıgı kaldırma kuvveti de artıcak cisim yükselicek yay daha cok gerilicek sıvı seviyesi düsücek gazın yaptıgı basınc arttıgı için toplam basınc artmış olucak

Orijinalden alıntı: onurkanmaz

hayır abi pistonu itince gazın yogunluğu artıyo sonucta gazda o cisme bir kaldırma kuvveti uyguluyo gazın yogunluğu arttıgı için gazın uyguladıgı kaldırma kuvveti de artıcak cisim yükselicek yay daha cok gerilicek sıvı seviyesi düsücek gazın yaptıgı basınc arttıgı için toplam basınc artmış olucak

gaz katı bir cisme kaldırma kuvveti uygulamaz kardesim çok yüzeysel düşüsnmussun bnce kesin doğru dıe iddaa etmıyorum yanlış anlama,ama böyle sorular cozmus biri olarak o pıstonlu sorularda katı cısım koyunca ona uygulanan kaldırma kuvveti yoktur diyoruz,gaz olsaydı hacmı kuculurdu batan hacım azalacağı ıcın fk azalırdı svı yukseklıgı duserdı ama sorudaki gazın hacmı azalır geri kalan hiçbirseyi etkılemez

Orijinalden alıntı: estonex26

w artarsa I azalır ne alaka? I mr kare ye baglı bir sabittir yarıçapla ilgili bilgi yoktu sadece 1 olacak cevabı. Dönme kinetik enerjisi 1/2 I.w kare bununla karıştırma.

L=ı.w açısal momentum dışardan bi tork uygulanmadıkça sabit kalır o yüzden ı azalır.

karşıt nötrino olucak leptonlar:elektron, müon ve nötrinodur. bunların karsıtları da leptondur. leptonun korunumu diyodu girenlerde bi tek nötron vardı yani lepton sayısı 0 ürünlerde de 0 olmalı elektronun yanına onu yok edebilecek herhangi bir karşıt lepton koymalıydık o da karşıt nötrino

ürünlerde elektornun yanında proton da vardı bu ikisi nötrler ve 0ın devam etmesi için nötron ekleriz?

quote:

karşıt nötrino olucak leptonlar:elektron, müon ve nötrinodur. bunların karsıtları da leptondur. leptonun korunumu diyodu girenlerde bi tek nötron vardı yani lepton sayısı 0 ürünlerde de 0 olmalı elektronun yanına onu yok edebilecek herhangi bir karşıt lepton koymalıydık o da karşıt nötrino

ürünlerde elektornun yanında proton da vardı bu ikisi nötrler ve 0ın devam etmesi için nötron ekleriz?

Kardeş bu soru Lepton Korunum Sorusu.

Lepton Korunum Yasasında Leptonlar +1 KarşıtLeptonlar -1 diğer tanecikler 0 alınır.

Solda nötron(0).Sağda proton(0) ve elektron(+1) var.Eşitliğin sağlanması için -1 olan bir şey lazım.Şıklarda -1 olan sadece karşıtnötrino var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wiggins22

quote:

quote:

Kardeş bu soru Lepton Korunum Sorusu.

Lepton Korunum Yasasında Leptonlar +1 KarşıtLeptonlar -1 diğer tanecikler 0 alınır.

Solda nötron(0).Sağda proton(0) ve elektron(+1) var.Eşitliğin sağlanması için -1 olan bir şey lazım.Şıklarda -1 olan sadece karşıtnötrino var.

AÇISAL HIZ sorusunda da L=I.W den dolayı I azalır fakat I da mr kareye baglı bir sabit oldugunu düşünürsek m ve r sabit o zaman sadece W artar diyemez miyiz?

• ben de yalniz 1 yaptim deprem sorusunu
    karsit notrino dedim lepton sayisi korunmasi icin -1 lepton sayili karsit notrino var o olmali
    evrenin yasini 12,5 yaptim grafikten hesapladim
    dogrulari nedir bilemiyorum ama ben boyle yaptim

<<<ASUS TF300T+DOCK TORCH RED KULLANICISI>>>
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.