Şimdi Ara

2014 Bmw 520i / E180 sahibi arkadaşlar. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
6.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    performans, motor-şanzıman uyumu, hayalet gösterge ve vakum gibi E180de olmayan donanımlar
    E180 nin artıları
    Konfor,prestij,iç mekan malzeme kalitesi ve görece daha düşük yakıt tüketimi
    Dış görünüş tamamen kişisel değerlendirmeye açık.
    Benim tercihim, önceliğim performans olmadığı için ve E180 nin dış görünüşünü daha çok beğendiğim,direkiyon başına geçince daha iyi hissettirdiği için E180 olurdu.
  • Her iki Araçta benzinli olduğu için yakıt konusunda çok çok Üzer ve Bıktırır...Dizellerine bak gücün yetmezse, D sınıfı araçların Dizellerine yönel.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana nedense E'nin tasarımı daha çekici geliyor. Tabi amg paket olmak kaydıyla.

E'nin iç mekan kalitesi de daha yüksek gibi.

Bmw'nin mootoru, şanzımanı ve multimedyası daha üstün.

Almadan önce ikisini test ederdim fakat bu ikiliye audi a6 2.0 tdi'ı da eklerdim. Nedense aynı fiyata sahip. Muhtemelen audi a6 alırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @souza1907 Dediklerinize aynen katılıyorum ama performans konusunda aracı çekebilecek mi bilmiyorum.
    @Başpiskopos Aynı modeller ve donanımları ile dizel almaya kalksam arada uçurum var. Senede max 10k km yapacağım için çok problem yaratmaz diye düşünüyorum.
    @İndividual A6 ile aralarında baya bi fiyat farkı var ondan dolayı hiç düşünmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asa00 -- 8 Ekim 2018; 19:5:34 >
  • iki aracıda detaylıca test etmiş hala 2016 5.20i executive sahibi olarak kısaca görüşlerimi paylaşayım...
    eski ortağımda 2015 E180 editionE paket mercedesi var,hala zaman zaman onuda kullanıyorum buradakiler gibi işkembeden sallayarak gibi değil harbiden görüşlerimi paylaşmak isterim..

seçim yaparken 5serisi ile mercedes e180+editionE+Amg paket lacivert bir mercedesle Bmw arasında kaldım...
    genel olarak aynı model yaşında 5 serieri E serisinden bie 10-15 bin daha pahalı olmasına rağmen Bmw yi tercih ettim...

Bmw nin bence artıları:
    *kesinlikle inanılmaz sessiz,yol sesi rüzgar sesi yok,yalıtımı ok iyi

*kesinlikle sürücü odaklı ve sürüşü çok zevkli! gerçekten zevkli arkadaşım bildiğin zevkli,gemide gibisin yaylanışı salınımı gaz tepkileri gerçekten iyi hissettiriyor.
    mercedesten o keyfi alamıyorum

*navigasyon proof ,hayalet,idrive ,connected drive gibi özellikler çok güzel

*şanzıman tork konvektörlü ama dsg gibi çok hızlı ve sarsıntı sıfır ayrıca bence iyi gidiyor.

Bmw nin eksileri:(beni gıcık edenler)

*arka koltuklar yatmıyor!!(opsiyonel)
    *emniyet kemeri yükseklik ayarı yok!!(opsiyonel)
    *sentetec derisi rezalet birşey!leş gibi terletiyor,kesinlikle opsiyonel olan dakota alınmalı!
    *servis aralıkları değişken ,teleservice bir 11 binde bakıma çağırıyor bir 9binde..
    kafasına göre bakıma çağırıyor,burdada servise bilgi gönderiyor,servis arayıp randevu ayarlıyorlar.
    *standart ses sistemi çok kötü,en azından hi-fi alınmalı yada harman kardon tercih edilmeli

mercedesin bana göre avantajı;
    *sabit bakım periyodu
    *standart donanımın bmw ye nazaran daha dolu olması
    *çarpışma asistanının standart olması
    *derilerinin daha iyi olması
    *komple cam tavan alınabilmesi

mercedesin bana göre kötü yönleri:

*rüzgar sesi alması
    *elektirikli bagaj-vakumlu kapı standart değil
    *orta ekranının küçük ve işlevselliğinin kötü olması
    *sürüş dinamiğinin kötü olması,kısaca zevksiz
    *büyük hissetmiyorsunuz
    *farları güyya led ama kesinlikle aynı yolda bmw bixenonlar daha başarılı
    *verimsiz motor verimsiz şanzıman...

kısaca düşüncelerim ve gözlemlerim bunlar...

olabildiğince objektif yazmaya çalıştım...

iki araçta yakıyor,yakıtı düşünen uzak dursun,bunlar keyif arabası...

• guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Peki Bmw ikinci elde bir Mercedese göre niçin Değer kaybediyor ?

İkinci soru, Bmw motorlarının bir Mercedes motorlarına göre ömrü kısa deniliyor, Yani kullananlar bunu diyor, Bu konuda ne dersin ?

Son olarak peki 5.20d dizeller Yakıt konusunda normal sakin kullanımlarda Üzer mi ?

• guvenxoca kullanıcısına yanıt
    E serisinde bu esnemeler, gemi hissi, abartı büyüklük olsa anlarım neticede Mercedes derim ama F10 bunu yapıyor diye beğenmeyi aklım alamıyor benim. Bana da ikame araç F10 520i vermişlerdi ve inanılmaz şaşırmıştım arabanın kofluğuna. Bir yerden dönmek dert, direksiyonu kırarsın azıcık gaza basıp fren yaparsın çapraz sallanır amerikan arabası gibi, esner, yatar, direksiyon genel olarak iyi ama yol hissi sıfır Camry mi kullanıyorum, BMW mi kullanıyorum anlayamadım valla. Kızılcahamam-Ankara yaptım, aşağı inerken viraj kasamadım, tam bir dana.

Yalıtım gerçekten efsane iyi, akıcılık, üst sınıf araba hissi, alan kullanımı gerçekten Mercedes E serisinin önünde, hatta genişlik olarak bir sınıf yukarıda gibi geliyor. Fakat dizayn öğeleri ve sürüş pozsiyonu dışında BMW ile alakası yok arabanın. Adaptif süspansiyonlu olanı çok merak ediyorum, böyle olmaması lazım bu arabanın normalde. E60 520d M sport kullanmıştım seneler önce, o araba Ferrari gibi F10'un yanında

• Başpiskopos kullanıcısına yanıt
    Evet, mercedesin 2006 model e serilerine 120-130k para istiyorlar. Bmw'de ise ise 70-80k civarı. Bana göre prestij ve donanımdan kazanıyor.
    @guvenxoca Bilgileriniz için teşekkürler.
  • Aynen.

Bmw sanırım Yüksek performanslı Motoru sayesinde hep Zübbeler, Sapıklar, Aracın Canına Okuyan Şımarıklar yüzünden kullanılıp tercih edildiği için bunların sayesinde, İkinci Elde temiz Bmw kalmıyor, Haliyle İkinci Elden Bmw alan ve Mağdur olanların içler Acısı durumları dilden dile Yayılıyor ve Bu sebepler bu Bmw markanın İkinci Eldeki Güven İmajını zedelediği için Değer kaybı gerçekleşiyor diye düşünüyorum.

Bmw motorununda bir Mercedes motoruna göre Çabuk bitmesinide gene, Zübbe, Sapık, Supuk, Şımarık kullanıcı insanların payı büyük ancak bir etki daha var Oda şudur, Bmw motoru yüksek performans sebebiyle Çabuk Bitiyor...Biliyorsunuz her Elektronik cihazı çalıştırırken her zaman En Son Ayarda maksimum seviyede kullanmayın diye Uyarırlar...Uçakların saatteki son hızı 1.200 Kilometre hızsa Yolculuk esnasında 800 - 900 Kilometre hızla seyrettikleride bu tezi doğrular Niteliktedir...YANİ HEM YAKIT HEM MOTOR ÖMRÜ İÇİN.

Büyük bir genelleme olmuş ama gerçekten de öyle.
  • 2015 model 520i premium paket hayalet gösterge vakumlu kapılar elektrikli bagaj mevcut 85 bin km de. 195 bin tl diyor iyi mi fiyatı? Hata boya yok.

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    2014-2015 5.20 Dizel’inin Temiz, Boyasız, Değişensiz, Hatasız olanı 230.000-250.000 TL Arasında...BENZİNLİYE SAKIN BULAŞMA FECİ YAKIYORMUŞ, NE YAP NE ET DİZEL AL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başpiskopos -- 29 Ekim 2018; 21:33:30 >
    Fiyat baya bi yüksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

Bugün internette dolaşırken denk geldi.

Bunun gibi bir kaç tane var. Bir göz atın isterseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bugün ki baktığım aracı kullanma fırsatım oldu ortalama hız 40km ile 6 bin km yapılmış ortalama 9.5 litre yakmış. Bu kadar heybetli gemi gibi araba için güzel bir değer, aslında araç çok yakmıyor malum benzin fiyatı yüzünden cep yakıyor.

Dizel alırsam 20 kuruş daha az yakacak ama 30-40 bin tl fazla vereceğim. Kafam sürekli karışıyor :)

Bmw F10 şahane bir Araçtır ama Dizelinin temizini bulmazsan Ocak söndürür...Mercedes E250 Cdi’yide unutma...BU KADAR PARAYI ÇIKIYORSAN BENCE BİRAZ DAHA SABRET MİKTARI YÜKSELT, BU İKİ ARACIN TEMİZ VE DİZELİNİ AL, BİR DEFALIK İŞ OLSUN KAFAN RAHAT EDER...Benzinli araç sahibide oldum Dizel sahibide, Benzinli araca inan Huzurla binemiyorsun O kafan hep Yakıtta...Kesinlikle Dizelden taviz verme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başpiskopos -- 29 Ekim 2018; 21:40:14 >
    F10 benzinli Şehiriçi rahat 10-11 Litreleri görür, Tabi bunda şöför Faktörüde çok Önemli.

• Önce e 250cdi sonrasında da 5.25xd kullandım. (Peder almıştı ara ara kullandım ben de) 1 er yıl kaldı iki araç da. Tartışmasız 5 serisi. Konfor sürüş hissi yol tutuşu yakıt durumu açısından 5 e ye göre bir adım önde. Ancak mercedes daha sorunsuz diye söyleniyor. Bence 5serisi m paket olmazsa e serisi daha yakışıklı. M paket olacaksa 5 serisi.

• mufat kullanıcısına yanıt
    Bu her iki Araçta tek Ful Dolu Yakıtla sakin kullanımda ne kadar Menzile sahip herhangi bir Tecrübeniz var mı ?

İkinci bir Sorum, Bu araçların Temizini Yorgun olanından nasıl Ayırt Edebiliriz ?

• mufat kullanıcısına yanıt
    Mercedes E, Bmw 5’e kıyasla İkinci El piyasada Değerini Koruyor...Birde Bmw’nin motoru Mercedes’in motoruna göre daha çabuk Bitiyorda deniliyor, Aslı var mı yok mu Bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başpiskopos -- 29 Ekim 2018; 22:32:49 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.