Şimdi Ara

2013 ygs/ lys sözel için tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
17.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle; sisteme, sistemin sınavıyla cevap veren herkese selam olsun :)

yardımcı olmak isteyen herkese teşekkürler öncelikle;

hedefim; sözelde derece ( ilk binde olmak )
    temelim sıfır, vaktim az gibi.
    olmayacak diyenler olabilir, yapamazsın da diyebilirsiniz, ama benim kesinlikle bunu yapmam lazım.
    düz lisede 9. sınıfta neredeyse hepsi sayısal seçen sınıf arkadaşlarımın, sözele olan önyargıları, küçümsemeleri yüzünden anlık bir sinirle yabancı dil bölümüne geçtim.
    yıl sonu notlarım sırasıyla; 65-70-75... okul puanı ne gelir bilmiyorum.
    okul hayatım boyunca da maalesef sınavlardan önce bile ders çalışmadım, zaten lisenin son iki senesinde özel problemlerle cebelleştim ve genel olarak derslerden ziyade benim vaktimi çalan başka konulara odaklandım.
    bu sene 12. sınıfım, dershanede sözel bölümüne kaydoldum.
    size şu kadar diyeyim; şu ay aklım başıma geldi.

şu an kafamda geleceğimle ilgili planlamalarımı yaptım ve ilk adım olarak kesinlikle ilk binde olmam lazım sözelde.

yapamazsın diyin isterseniz, isterseniz moralimi bozun ama lütfen bana fayda sağlayacak bilgilerinizi, tecrübelerinizi de o arada paylaşın.

misal; yaklaşık 10 ayım var; dersleri bu on aya nasıl bölerim ?
    sözele verimli nasıl çalışılır ?

herkese teşekkürler...

• ygs de ilk 20k ya gir.

lys de edebiyat 45+ coğrafya 20+ diğer sınavlardan da iyi yap. ilk 1000 desin garanti. ilk 500 bile olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: follow the leader

ygs de ilk 20k ya gir.

lys de edebiyat 45+ coğrafya 20+ diğer sınavlardan da iyi yap. ilk 1000 desin garanti. ilk 500 bile olabilir.

ilk gelen yorumda klavyeden bal damlıyor :)

ilk bin istememin tek sebebi de; istediğim üniversitenin istediğim bölümüne ancak bu şekilde kaydolabilirim, bunu da yeri gelmişken belirteyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanlıkalemlik -- 24 Temmuz 2012; 8:38:46 >
  • konumu biraz öne çekeyim :)
  • biraz daha öne :)
  • quote:

ygs de ilk 20k ya gir.

25 k mı? Ygsde? Yok artık. Ygs 79k yım lysde 1645. Ki lys netlerim iyi değil. Konuyu açan arkadaş ygsde 100k ya girsin,lys netleri daha iyi olsun yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blacklife94

quote:

ygs de ilk 20k ya gir.

25 k mı? Ygsde? Yok artık. Ygs 79k yım lysde 1645. Ki lys netlerim iyi değil. Konuyu açan arkadaş ygsde 100k ya girsin,lys netleri daha iyi olsun yeter

teşekkür ederim size de iç açan yorumunuz için :)
    anladığım kadarıyla sıkı çalışmayla olmayacak bir şey değilmiş hedefim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TM için TYT FEN hakkında..
    4 yıl önce açıldı
    YKS(TYT-AYT) Kaynak ve Tavsiye
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lys daha önemli onu belirtmek istemiş arkadaş. Düzenli , sistemli bir şekilde çalışırsan girersin ilk bine
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~REALİZE~

Lys daha önemli onu belirtmek istemiş arkadaş. Düzenli , sistemli bir şekilde çalışırsan girersin ilk bine

bu sene sınava giren herkesin yazdıklarını takip etmeye çalışıyorum, genel kanı o yöndeymiş zaten :) teşekkür derim size de mesajınız için :)

peki, bir de bu konuya bakanlardan çalışma tüyoları rica edebilir miyim misal matematiğe en verimli nasıl çalışılır, konu anlatım kitabından bir konuyu öğrenip, hemen o konuyla ilgili test mi çözülmeli yoksa konuları bitirip sonra tüm konulardan deneme amaçlı testler mi yapılmalı ?

şu anki planım, iki ayda bir dersin ygs/ lys konularını beraber öğrenip, düzenli soru çözmek :)
    yoksa her dersi karışık mı götürmeliyim, yani bu ay coğrafya' nın şu konuları, türkçe' nin bu konuları diye ?

• Tarih'e diğerlerinden biraz daha fazla önem vermeni tavsiye edebilirim.Zira bu sene çoğunluğun tarihten ters köşe olduğunu tahmin ediyorum.YGS'de 100binden yukarıya çıkmasan yeterlidir senin için.LYS'de de adam akıllı bi çalışmayla çok rahat ilk bine girersin.Tabi AOBP de önemli artık(seneye obp mi oluyor tam emin değilim ama).Benim gibi 4binden 9bine atmasın da
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazpiyon

Tarih'e diğerlerinden biraz daha fazla önem vermeni tavsiye edebilirim.Zira bu sene çoğunluğun tarihten ters köşe olduğunu tahmin ediyorum.YGS'de 100binden yukarıya çıkmasan yeterlidir senin için.LYS'de de adam akıllı bi çalışmayla çok rahat ilk bine girersin.Tabi AOBP de önemli artık(seneye obp mi oluyor tam emin değilim ama).Benim gibi 4binden 9bine atmasın da

sağolun hocam, böyle ufak detaylar çok yardımcı oluyor :) umarım, okul puanından çok çok iyi bir şey beklemiyorum, geriye atmasa yeter :) size de geçmiş olsun diyeyim artık :)
  • Mesajım bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalaxyS1 -- 4 Ağustos 2012; 0:01:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanlıkalemlik

öncelikle; sisteme, sistemin sınavıyla cevap veren herkese selam olsun :)

yardımcı olmak isteyen herkese teşekkürler öncelikle;

hedefim; sözelde derece ( ilk binde olmak )
    temelim sıfır, vaktim az gibi.
    olmayacak diyenler olabilir, yapamazsın da diyebilirsiniz, ama benim kesinlikle bunu yapmam lazım.
    düz lisede 9. sınıfta neredeyse hepsi sayısal seçen sınıf arkadaşlarımın, sözele olan önyargıları, küçümsemeleri yüzünden anlık bir sinirle yabancı dil bölümüne geçtim.
    yıl sonu notlarım sırasıyla; 65-70-75... okul puanı ne gelir bilmiyorum.
    okul hayatım boyunca da maalesef sınavlardan önce bile ders çalışmadım, zaten lisenin son iki senesinde özel problemlerle cebelleştim ve genel olarak derslerden ziyade benim vaktimi çalan başka konulara odaklandım.
    bu sene 12. sınıfım, dershanede sözel bölümüne kaydoldum.
    size şu kadar diyeyim; şu ay aklım başıma geldi.

şu an kafamda geleceğimle ilgili planlamalarımı yaptım ve ilk adım olarak kesinlikle ilk binde olmam lazım sözelde.

yapamazsın diyin isterseniz, isterseniz moralimi bozun ama lütfen bana fayda sağlayacak bilgilerinizi, tecrübelerinizi de o arada paylaşın.

misal; yaklaşık 10 ayım var; dersleri bu on aya nasıl bölerim ?
    sözele verimli nasıl çalışılır ?

herkese teşekkürler...

Sevgili rakibim ! ben bu sene 3. Kez sinava girecegim.. Hemde istanbul universitesi turk dili ve edebiyatinda 2. Sinifa gectigim halde ! Derdin ne ki ? Diyeceksin hemen aciklayayim . Mutsuzum !! Edebiyat bolumu gorundugu gibi kolay degil.hemde fen edebiyat fakultesinde okuyosaniz surundunuz demektir bu sene puanim kesilmesin diye girmedim . Ama 2 hafta once 2013 icin calismaya basladim. Ve aynen benimde hedefim derece yapmak. İyide bu derece nasil yapiliyo ? Gokten hazir dusmuyo ya onune !! Acikca soyluyorummm kaba olduysam affedin ama " Kopeek " gibi ders callismalisin !! Hocalardan bile iyi tarih ve cografya bilgin olmali !! Bunun icin tarihe oyle bi yuklenmelisinki lys tarih kitabini hatmetmis olmalisin !! Gozun kapaliyken hangi sayfada ne var hemen gozunun onune getirmelisin !! Ve 3 aya kalmaz test cozme hizini gunde 100 sorudan 650-700 e cikartmalisin !!! Dersane denemelerinde 1 bilemedin 2. Olmalisin !!! Sosyal hayati unut artik !! Cunku arkadaslarin kurtarmayacak seni !! Birdaha univ. Sinawindan sonra onlarla gorusmeyeceksin bile !! Sakin onlara aldanip bos zamanin var zannetmee !! Ben sinava 10 ay kala gunleri sayardim. Onume yazardim.bugunluk yeteri kadar bilgi depoladimmi diye . Son 2 ayda saatlere basladim . Niyemi ? Gicikligina olsun diye degil !! Zamani iyi kullanmak icin !! Cunku sinawlari verdikten sonra artik zaman kavraminin bi onemi kalmayacak !! Ve sana buyuk tavsiye ; 2010 dan beri yapilan istatistiklere gore lise son seviyesinin sinav basarisi hizla dusuyormus . Bu durumu kendi yararina cevirmeye bak !!!! Aralarindan siyrildinmi yukardasin demektir.tabii "Kopek" gibi calisip 1 seneni ezber yapip gecirirsen simdi diyeceksin rakibine neden bukadar bilgi veriyorsun senin kârin ne ?? Cok bilen cok yanilir bilgilerin arttikca kafanda hepsi birbirine giricek. Yeri gelicek bildigini yapamayacaksin . Ben yasadim ordan biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lys ts2 de ilk 10k hangi bölümler ve üniversiteler gelir yardım eder misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borusän

Lys ts2 de ilk 10k hangi bölümler ve üniversiteler gelir yardım eder misiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.