Şimdi Ara

2013 YGS-LYS'de Ortaöğretim başarı puanı kaldırıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
74.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: primated


    quote:

    Orijinalden alıntı: FunkyCJ

    quote:

    Orijinalden alıntı: blacktox55

    temel okulda atılır,dershanede üzerinden geçilir.aksini iddia eden gelsin.

    birak allah askina okula ben 1 ay gitmesem hic birsey kaybetmem, ama dershaneye 1 gun gitmesem cok sey kaybederim. okuldaki adam da maaş aliyor, dersanedeki de ama okuldaki adam nedense isini iyi yapmiyor. kendi okulumdan ornek verirsem;

    biyolojici derste 5-10 dk boyunca kocasiyla telefonda konusuyor.

    matematikci espri yapacam diye, dersi kaynatiyor.

    geometrici aziz yildirimdan giriyor, aykut kocamandan cikiyor.

    fizikcimiz robot gibi formulleri yazip kitap gorevi goruyor.

    kimyacinin dersini uyumadan dinleyebilen hic kimse yok sinifta. oyle derinlere daliyor ki ulan sanki universitedeyiz.

    Arkadas her okul bir degil benim sınıfımda en kotu derece 9 binlerdeydi kadiky anadolu lisesi
    temel lisede alnr senin okulun bok gibiyse biz ne yapalım?

    Fen lisesinde okuduğunu söylemiş arkadaş sence b*k gibi bi lisemi ayrıca anladık çok basarılı bir liseden mezun olmussun on kere söylemene gerek yok !
    Arkadaşın söylediklerinede harfiyen katılıyorum bizim hocaları anlattı sanki adamlar maaşlarını nasılsa anlatsada alıyo anlatmasada alıyo.Denetim yok adam rahat niye anlatsınki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali 1907 -- 3 Mart 2012; 11:54:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kızıldag

    Peki son bir ay düz liseye geçersek bizim AOBP miz oraya göre mi hesaplanır. Ben şuan ki okulumda 75 ile okul sonlarında oluyor. Düz liseye geçersem daha yüksek bir grafikte yer alırım. Sanırım daha fazla puan gelir. Böyle bir şey yapabiliyor muyuz ?

    ya.kardesım.su.sıstemı.yanlıs.anlamayın.okul.sonuncuları.30puan.almayacak.yalnızca.mesela.en.kotu.kac.notla.bıtırebılıyorsun.lıseyı.45.dıyelım.45.puanla.mezun.olsan.sana.30.puan.eklenecek.ama.dıyelımkı.70lerde.dıploma.notun.var.40-45.arası.bırsey.gelır.hangı.okulda.olursan.ol.ıster.ankara.fende.ol.ıster.en.dandık.bı.lısede
  • seneye düz liseslere geçiş bayağı artıcak ben de düşünmeye başladım şöyle bir durum var:Mesala Anadolu lisesindesin,bu tür liselerde ingizilizce ve sözel dersi iyi olan ve ortalaması sayısal dersleri iyi olan kişilerden daha iyi sayısalcılar vardır. yani sadece dillerle 77 ortalama getirir fizikten bişey bilmezken, fizikten soru kaçırmayan adam da 75 ortalmayla 77 in gerisine düşer.
    bu tasarı yasalaşmadan önce şu alan sisteminin değiştirilmesi gerekiyor mesala benim gittiğim okulda sözeller 22 ders sayısallar 13 ders (bedenle fiziğin kimyanın etkisi filan aynı,edebiyat fizikten yüksek) takdir alan kızlar fian oluyor bir bakıyorsun ortalamada üst sıralardalar ama ygs-lys de yapamıyorlar
    işin kötüsü alanlar kaldırıldı, artık tmciler sayısalcılarla eşitler. yani ortalama sıralamalarında yine mf ciler tm ye göre daha kolay düşecekler.
  • valla zamanında mezun olmuşuz resmen bitirmişler fen liselerini. yazık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jan.Valjan.

    quote:

    Orijinalden alıntı: blacktox55

    quote:

    Orijinalden alıntı: FunkyCJ

    quote:

    Orijinalden alıntı: blacktox55

    temel okulda atılır,dershanede üzerinden geçilir.aksini iddia eden gelsin.

    birak allah askina okula ben 1 ay gitmesem hic birsey kaybetmem, ama dershaneye 1 gun gitmesem cok sey kaybederim. okuldaki adam da maaş aliyor, dersanedeki de ama okuldaki adam nedense isini iyi yapmiyor. kendi okulumdan ornek verirsem;

    biyolojici derste 5-10 dk boyunca kocasiyla telefonda konusuyor.

    matematikci espri yapacam diye, dersi kaynatiyor.

    geometrici aziz yildirimdan giriyor, aykut kocamandan cikiyor.

    fizikcimiz robot gibi formulleri yazip kitap gorevi goruyor.

    kimyacinin dersini uyumadan dinleyebilen hic kimse yok sinifta. oyle derinlere daliyor ki ulan sanki universitedeyiz.

    dostum okuluna göre değişir tabi bu.mesela ben analitik geometriyi okuldan öğrendim.dershanede adam 2 saatte doğrunun analitik incelenmesini bitirdi.bu arada bizim coğrafyacı her ders siyaset yapıyor,edebiyatçı desen dersi laf etmekle geçiriyor sınavdada yalakalarına kopya veriyor.

    Genelleme yapılamaz bende evde öğreniyorum. Herkes başka yerde öğrenebilir. Evde öğreniyorum okulda test çözüyorum (zaten okulda hocalar bazen 20 dk geç geliyor bazen hiç gelmiyor, gelenler dersi sohbetle geçiriyor aynı şekilde kendi kafasından olanların kopya çekmesine göz yumuyolar ), dersanede de tekrar ediyorum

    Ben Allaha havale ettim o hocaları.Hala aklıma geldikçe sinirleniyorum, psikolojim bozuldu.Hak yerini er geç bulacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MESLEK LİSELİLER İÇİN NE DEĞİŞTİ PEKİ ?????????????????????????
  • yine yatanlar kazanıyor arkadaş. bu ülkede çalışmıycan çalışırsan aç kalıyon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robb Stark

    yine yatanlar kazanıyor arkadaş. bu ülkede çalışmıycan çalışırsan aç kalıyon

    aynen güzel yorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÀnıL

    kabul edildi ve seneye uygulanacak ayrıca çok uygun bir karar olmuş helal olsun.

    daha alt komisyondan yeni geçti bilip bilmeden konuşuyonuz milleti yanlış bilgilendiriyorsunuz
  • Bu sene uygulanma ihtimali var mıdır:?
  • Ne zaman yasalaşacak bu saçmalık ? İnsanda zerre motivasyon bırakmıyorlar.
  • Beyler bunun 2013 te uygulanma ihtimali nedir ki? Hiç kimse mi çıkıp sen neden bizi ...yorsun demiyecek.Bu yasa beni direk eler.Doğal seleksiyon 12.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jan.Valjan.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

    Bu sene uygulanma ihtimali var mıdır:?

    İmkansız



    ihtimal varmı bilmem ama imkansız değilMİŞ.
  • Bu konu çok sakat bi konu. Adaletsizlikler doğacak gene. Eskisi gibi okul değişimleri olacak ben fen lisesi öğrencisiyim şimdiden söyleyebilirim.
  • Ben , Bursa ilinde çok iyi sayılabilecek bir anadolu lisesinde (Fen lisesiyle eşit sayılır) okuyorum.Hedefim TIP kazanmaktı ama ygs sem el vermedi bir talihsizlik yaşadım...Hala ders çalışıyorum ama kafamda seneye girip güzel bir üniversitede TIP okumak var.Okulumun sınavları çok zor ve diploma notum okuldaki ortalama civarda(72 tam olarak).Bu haberi duymak beni cidden büyük bir şekilde demoralize etti ; çünkü okulumuzun ygs lys başarısıyla aldığımız okul başarı puanıyla düşük okul sınavı puanlarından oluşan okul diploma puanı birbirini dengeliyordu ve bu bize bir sorun yaratmıyordu.Sizden tek ricam beni bu konuda aydınlatmanız. Seneye girecek olursam 73 diploma puanıyla alacağım kişisel başarı puanı (ham puana eklenecek olan) kaç puan civarında olur? Ve bu yasa kesinlikle 2013 yılında ygs-lys de uygulanacak mı?Birkaç arkadaş kazanılmış hak dediler ama benim kafama pek yatmadı...Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.




  • düz liseliler kendilerini belli etti hemen
    biz götümüzü yırtıyoruz her sınavda 60-70 almak için türlü olimpiyat sorularıyla uğraşıp duruyoruz adamlara 3-4-5 üçgeni soruluyor azıcık kafası basan adam zaten düz lisede 80den aşşa not almaz açık net söylüyorum. bu mu şimdi adalet liseyi kazanmak için götümüzü yırtalım liseyi kazandık sonra lisedeki sınavları vermek için götümüzü yırtalım. okul sınavlarıyla uğraşmaktan ygs lys çalışmaya fırsat bulamayalım hatta sonra birileri çıkıp desin ki yok ya ne desem az şuan nasıl sinirliyim belli değil
  • hiç bir halt anlamadım kafam allak bullak oldu, biri hayrına özet geçse ne neymiş diye ?

    Yani okul puanı kalkıyor ben sınavdan 400 alırsam direk 400 geliyor düz liselide fen liselide 400 puan alsa 400 geliyor üzerine puan eklenmiyor mu?
    edit:tamam anladım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b00zT -- 30 Mayıs 2012; 14:37:26 >
  • LYS’lere yaklaşık 2 hafta kala üniversite yerleştirme puanlarının hesaplanma yöntemi değiştirildi. ÖSYM’nin dün yayımladığı kılavuza göre artık yerleştirme puanı hesabında okulların başarısı dikkate alınmayacak. Yalnızca bireysel başarı önemli olacak. Uzmanlar, “Bu uygulamayla en iyi okullar boşalır, parayla not satışı başlar” dedi ÖSYM’den bu yıl üniversiteli olacak gençlere son dakika sürprizi geldi.

    Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) 2 hafta kala yapılan değişiklikle üniversite yerleştirme puanlarının hesaplanmasında yalnızca bireysel başarı dikkate alınacak. Okulun başarısına göre öğrencinin puanının ağırlıklandırılması yani AOBP uygulaması son buldu. Uzmanlar son dakika duyurulan değişikliğin “öğrencileri gafil avlandığını”, önümüzdeki yıllarda da fen ve Anadolu liselerinin boşalacağını, okulların sahte yüksek notlar vermeye başlayacağını söylüyor. ÖSYMdün eğitimsistemini 4+4+4 şeklinde değiştiren 6287 sayılı kanunda yer alan ve yükseköğretime yerleştirme puanlarının hesaplanmasında değişiklik getiren düzenlemeye göre yeni kılavuz yayımladı. Yeni hesaplama sistemi bu yıl YGS’ye giren ve önümüzdeki ay yapılacak LYS’ye katılacak öğrencileri etkiliyor.

    AOBP ORTADAN KALKTI
    Yeni değişikliğe göre artık okulların başarısı yerleştirme puanlarında etkili olmayacak. Çünkü okulun başarısını da dikkate alan Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) artık olmayacak. Bunun yerine Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) yani öğrencinin diploma notu dikkate alınacak. Bu notun da yüzde 12’si yerleştirme puanına eklenecek. YÖK’ten bir yetkili “Eşitsizlik giderildi” derken, eğitimciler uygulamanın başarılı fen ve Anadolu liselerinin sonu olacağını söylüyor.

    YENİ HESAPLAMA SİSTEMİ
    Yeni hesaplama yöntemine göre eskiden ortaöğretimbitirme başarı notlarının en küçüğü 100 en büyüğü 500 iken bu kez en düşüğü 250 en büyüğü de 500 olarak hesaplanacak. Bu puanın da yüzde 12’si öğrencininmerkezi sınavdan aldığı puana eklenecek. Böylece öğrenciler OBP’den en düşük 12, en yüksek 60 alırken, bu kez en düşük 30, en yüksek 60 alacak.

    AĞIRLIKLANDIRMA NEDİR?
    Ortaöğretim Başarı Puanı’nın ağırlıklandırılmasında bir okulun tüm öğrencilerinin YGS-1 ve 2 ortalamaları alınıyor ve okulun sayısal, YGS-3 ve 4 ortalamalarından sözel, YGS-5 ve 6 ortalamalarından da eşit ağırlık ortalaması bulunuyordu. Bireysel OrtaöğretimBaşarı Puanı da buna göre ağırlıklandırılarak, öğrencinin yerleştime puanları için kullanılacak Ağırlıklı OrtaöğretimBaşarı Puanı oluşturuluyordu. Uzmanlar bu uygulamanın özellikle sınav başarıları yüksek okullarda okuyan “ortalama” öğrencileri etkileyeceğini vurguluyor.

    (Habertürk)




  • hortlatıp durmayın şu başlıkları yav.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylmz12

    hortlatıp durmayın şu başlıkları yav.

    Hort değil bugün çıkan bir haber daha var .kesin olarak kalkmış ve bu sene için de geçerliymiş.
    http://www.haberturk.com/polemik/haber/746385-universite-sinavinda-cok-onemli-degisiklik
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.