Şimdi Ara

2013 SONY X9005A 4K & X850A 4K & W905A & W805A & W655A 3D LED TV MODELLERİ (292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.875
Cevap
55
Favori
497.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birde w685 var. Fiyati w805 den uygundur. Hamde pasif 3d si var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermis1453 -- 3 Mart 2014; 1:59:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

En az 2800 tl hocam bu urun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heartseeker

quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

En az 2800 tl hocam bu urun.

Ben fransadayim. Fransada w805 daha pahali. Hatda yeni cikan w805b dende pahali

• @dervis selam

Benim tanıdığım bir derviş vardı Fransa da olan,yoksa o senmisin

-Bahsettiğin paneller yaklaşık aynıdır! zaten SW leri tamamen aynıdır,bir kaç fark ile çeşitli seri olmuş bunlar!

-"daha pahalı" dediğin durum da normal ve doğrudur,çünkü yeni seriler daha "ucuz maliyetlidir",bu çakallar her sene kaliteyi HW olarak düşürüp
    maliyeti de haliyle düşürüyorlar,Sony den örnek verirsem,2014 ler;2013 lerden daha ucuz veya 2012 ler;2011 lerden daha ucuz gibi devam ediyor...

-Sony ler input_LAG konusun da piyasadaki en iyileridir

-3D efekti için aktif-pasif;senin tercihine kalıyor ama ben her zaman aktif den yanayım,sana tavsiyem aktif seçmendir ama izleme de rahatsızlık verebilir aktifler!
    baş-ağrısı/dünmesi/bulantı v.s gibi ancak pasifler böyle değildir(genelde böyle değildir)bu senin gözlerine bağlı olarak tercihine kalmaktadır

-Sen nasıl bir Gamer sın?? örneğin on-line olacakmı? veya göz/refleks-hassasiyet durumun nedir(bunlar da etkendir!)o zaman W6x daha doğru tercih olabilir
    ancak bunları bir şekilde kendin test et!! ona -buna sorma LAG durumunu,kendin gözlerinle bunu anlaman gerekiyor

-Sony ler Gaming de kullanıcısını pek üzen paneller değildir,ancak bahsettiğin panellerin Black&Contrast&karanlık sahne çalışmaları v.s çok iyi değildir,daha doğrusu üst
    seviye değildir çünkü teknik yapıları öyle değildir! yarın paneli alırsın yaw siyahlar kötü dersin veya contrast iyid eğil diyebilirsin ....
    Kısaca neyi alsan zaten bir şekilde bir veya bir kaç yeri insanı tatmin etmeyebiliyor!

CAN++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@dervis selam

Benim tanıdığım bir derviş vardı Fransa da olan,yoksa o senmisin

-Bahsettiğin paneller yaklaşık aynıdır! zaten SW leri tamamen aynıdır,bir kaç fark ile çeşitli seri olmuş bunlar!

-"daha pahalı" dediğin durum da normal ve doğrudur,çünkü yeni seriler daha "ucuz maliyetlidir",bu çakallar her sene kaliteyi HW olarak düşürüp
    maliyeti de haliyle düşürüyorlar,Sony den örnek verirsem,2014 ler;2013 lerden daha ucuz veya 2012 ler;2011 lerden daha ucuz gibi devam ediyor...

-Sony ler input_LAG konusun da piyasadaki en iyileridir

-3D efekti için aktif-pasif;senin tercihine kalıyor ama ben her zaman aktif den yanayım,sana tavsiyem aktif seçmendir ama izleme de rahatsızlık verebilir aktifler!
    baş-ağrısı/dünmesi/bulantı v.s gibi ancak pasifler böyle değildir(genelde böyle değildir)bu senin gözlerine bağlı olarak tercihine kalmaktadır

-Sen nasıl bir Gamer sın?? örneğin on-line olacakmı? veya göz/refleks-hassasiyet durumun nedir(bunlar da etkendir!)o zaman W6x daha doğru tercih olabilir
    ancak bunları bir şekilde kendin test et!! ona -buna sorma LAG durumunu,kendin gözlerinle bunu anlaman gerekiyor

-Sony ler Gaming de kullanıcısını pek üzen paneller değildir,ancak bahsettiğin panellerin Black&Contrast&karanlık sahne çalışmaları v.s çok iyi değildir,daha doğrusu üst
    seviye değildir çünkü teknik yapıları öyle değildir! yarın paneli alırsın yaw siyahlar kötü dersin veya contrast iyid eğil diyebilirsin ....
    Kısaca neyi alsan zaten bir şekilde bir veya bir kaç yeri insanı tatmin etmeyebiliyor!

CAN++

Peki hocam.. 655 ve 805 in ayni anda sergilendigi bi sony center veya teknoloji magazasi bulamadim.. Ustelik bulsamda ps4 baglatmazlar herhalde lag test etmem icin..

Online olacak hatta sadece online bile denebilir hocam.
    Reflex goz hassasiyetine gelince goz reflekslerim oldukca iyidir basim agirmaz 15-16 saat bilgisayarin basinda otursam bile. Bu televizyomlarda ne kadar farkeder bilemiyorum ama gozlerime guveniyorum. Kolay kolay etkilenmezler.
    Lagsa aralarinda kucuk bir fark gorunuyor. 655 ve 805in.
    Aydinlatabilir misiniz hangi panelin renkleri canliligi vs. daha iyidir ve aralarindaki 200hz motionflow farki ve 805in motionflow ayarlari ps4 oynarken bana yarar mi..
    Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heartseeker -- 3 Mart 2014; 12:44:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• >sadece on-line için ilk iki ve en doğru alternatifler

1-CRT monitör
    2-"TN" panelli monitörler ve şimdile de bazı çok düşük lag lı IPS monitörler

bunlar ok dir her türlü gaming için;ben bunları eleyip de sadece panel tip TV leri direk tavsiye etmem,bunu başkaları yapacak sana

>bahsettiğim refleks/hassasiyet v.s öncelikle input-lag içindi!!

>diğer bahsettiğim ise bazı kişiler de aktif sistem(3D-SG)gözlükle izlemede baş ağrısı/bulanma/baş dönmesi/yorgunluk gibi belirtilerdir,
    monitörün veya TV nin karşısında 10/15 saat oturmakla bu 3D izleme durumu aynı şey değildir,karıştırma bunu!
    PC başında 12saat oturabilirsin ama,3D uzun süre izlenemez ve zaten zararlıdır!

>bahsettiğin paneller için sana ancak gamer olup da bu panelleri kullananlar en güzel pratik sonuçlarını verebilirler

>çoğu gaming de 1/2-frame-lost ile sorun çıkmadan oyun oynanıyor! 1/2-lost=16/32ms demektir! ve pratikte panel(TV den bahsediyorum)
    30/35ms ve altı gibiyse sorun çıkmaz ve belki on-line gaming de 2-frame-lost olursa sana bağlı olarak az da olsa gecikmeyi yaşayabilirsin

>Sony ler "Game mode" ile ortalama/max 30/35ms lag verebiliyor,W6x ise daha düşük gecikme veriyor!

ANCAK burada asıl önemli olan şudur ki bana göre Sony deki asıl başarı da bundan kaynaklanıyor;işlemci "stabilitesi" özellikle çok iyi,çok hızlı
    olmasa bile stabilite daha önce geliyor ve gelen tüm sinyalleri hızlı algılayıp işleme koyarak gecikme yaşatmadan stabilite çizgisini hep sabit eğride tutabiliyor!
    Bu nu LGE ve Samy hiç yapamıyor ve eğri skalası inişli çıkışlıdır bu da lag i pratikde yükseltiyor! diğer paneller de yaklaşık böyle,hızlı demek=stabilitenin
    aynı çizgide tutulmasıdır!

örneğin panel acaip hızlı olsun(böyle bir panel yok ama ben teorik olarak ve aslında doğrusu olarak anlatıyorum);gelen sinyali bir çok hızlı işliyor bir
    gecikmeli işliyor sonra yine acaip hızlı işliyor ama arkasından hız iyice düşüyor ve kalp elektrosu gibi eğri oluşuyor,şimdi bu panel hızlımı peki?

evet total de çok hızlı ama devamlılığı olamıyor! zaten panel tip TV lerdeki en büyük ana sıkıntı da işte budur!

Bana göre 16/18ms üstü yavaş demektir(gaming de)veya standard/normal mod larda ise 45/50ms üstü yine yavaş demektir! gerçi bu değerler yinede çok iyidir
    ve çoğu işlemde yolda bırakmaz insanı

Sony W6/8 v.s için verilen lag 16ms doğru değildir ve 8ms hepten sallamadır gibi... bu değerleri günümüz hiç bir paneli vermez! ayrıca test ederken sabit nokta
    ölçümü yapılıyor ve böyle test olmaz ama düşük göstermek için böyle yapılması gerekiyor
    Doğru ve teknik ölçüm ise paneli ölçüm cihazına bağlayıp game açıp en az 30/60dak.oyun oynayıp tüm grafik eğrisine bakıp ona göre sonuç almak gerekiyor!
    o zaman işte yukarıda anlattığım "stabilite" durumu ve neticesinde tam doğru olarka panelin lag değeri bulunur!

Not;bahsettiğin MotionFlow ile bu anlattıklarımın zerre kadar alakası yoktur,takılma "Hz" değerlerine v.s

ülen yıllardır yalan-salnış ve sallama bilgiler ile insanları "donattılar" Hz ile Hızın alakası yoktur diye en az 10 senedir yazarım yaw

diğer bahsettiğin PS4 de ise hız ayarı için>>öncelikle içeriği MF OFF iken açman gerekiyor,olası bir falso da Clear v.s yapabilirsin!
    ancak çok hızlı sahnelerde bazen ters etki yapıyor "sanal-kare-ilave" etmek!! çünkü sahne hızlı+sanal-kare lerde araya girince bu sefer hem stabilite
    bozuluyor hemde işlemcinin kafası aptallaşıyor bir hızlı bir yavaş v.s işlem yapıyor bu sefer ve ileri takılma/atlama yapıyor resim!

çoğu insan bunları göremiyor veya anlamıyor ama hassas ve hızlı olanalr bunları görüyor tabiki!

Not;Bugün hala dışarda(özellikle caponlar ile coniler) CRT kullınırlar çoğu iddialı işlerde veya CRT kullanarak gaming yarışları yaparlar

Diğer sorduğun renk canlılığı(vivid)parlaklık v.s bana göre işler değil,bunu kullanıcı kendisi belirlemesi gerekiyor,ben Gamer olmadığım gibi
    sadece "Natural" takılırım,vivid/sature/aşırı canlı-parlak v.s işler bana göre hiç değildir,bunlar sizin tercihleriniz olacaktır,o paneller arasında
    IPS olanların "doğru renk üretimi" daha iyidir,lag biraz daha düşüktür(bu durum değişse de genelde böyledir! ama hızlı bir Engine ile birleşirse
    örneğin LGE de boktandır!)buna karşılık siyah+contrast IPS lerde çok iyi değildir(bu da değişir ama Sony lerde bana göre orta karar bu durum
    IPS lerde)

Kısaca her panelin benzer/ayrılan bazı kriterleri vardır,hepsi olsun her birşeyi iyi olsun v.s dersen böyle bir panel yok!

++

• arkadaşlar TV alma arifesindeyim.
    Ona buna bakıyorum dönüp dolaşıp 42W805 de ses 10w+10w=20w karar veriyorum da.....

TV deki browserdan yabancı dizi izleyi seçsem oradaki dizileri rahatça seyredebilir miyim.

SONY KDL42W655 ses 5W+5W = 10W mı alsam 200hz ile 400hz benim için çok önemli değil. 3D olmasa da olur.

42 inc olsun

USB kayıt ve her filmi oynatsın ( DTS olsun )

DLNA ya da NFC olsun

WİFİ li olsun yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mga93 -- 3 Mart 2014; 16:17:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mga93

arkadaşlar TV alma arifesindeyim.
    Ona buna bakıyorum dönüp dolaşıp 42W805 de ses 10w+10w=20w karar veriyorum da.....

TV deki browserdan yabancı dizi izleyi seçsem oradaki dizileri rahatça seyredebilir miyim.

SONY KDL42W655 ses 5W+5W = 10W mı alsam 200hz ile 400hz benim için çok önemli değil. 3D olmasa da olur.

42 inc olsun

DLNA ya da NFC olsun

WİFİ li olsun yeter.

Öncelikle Sony TVlerde SMART olayı, browserde film,dizi izlemek zayıf.Siteye baglı olarak Flash destekli, tam ekran olmayan sitelerde Sony TV ler sizi üzer..DTS konusunda sanırım SONY desteği yok diye biliyorum yanlış olmasın..
    Oyun, düşük LAG olarak W6 serisi tavsiye edilir..Sinema, TV perfonmansı orta karar olacaktır...
    DLNA tamam ama NFC sanırım W6 serisinde yok, benim üst sayfada NFC destek TV ve Cep telleri vermiştim...Cep telin de NFC SOny olması gerek..
    USb destek te yok diye biliyorum SONY de...
    Filim desteği geldi W serisine ama her formatı %100 oynatma konusunda garantisi yok..Oynatmama, altyazı görmeme, ses sorunları olabilir..
    Sony alacaksanız harici media Player de almanız gerekebilir.
    Fazla eksi oldu sanırım ama dediklerinizi W6 ve diğer Sonyler sağlamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

quote:

42 inc olsun

DLNA ya da NFC olsun

WİFİ li olsun yeter.

Öncelikle Sony TVlerde SMART olayı, browserde film,dizi izlemek zayıf.Siteye baglı olarak Flash destekli, tam ekran olmayan sitelerde Sony TV ler sizi üzer..DTS konusunda sanırım SONY desteği yok diye biliyorum yanlış olmasın..
    Oyun, düşük LAG olarak W6 serisi tavsiye edilir..Sinema, TV perfonmansı orta karar olacaktır...
    DLNA tamam ama NFC sanırım W6 serisinde yok, benim üst sayfada NFC destek TV ve Cep telleri vermiştim...Cep telin de NFC SOny olması gerek..
    Filim desteği geldi W serisine ama her formatı %100 oynatma konusunda garantisi yok..Oynatmama, altyazı görmeme, ses sorunları olabilir..

eee o zaman hangi TV yi alacağım....sonycenter daki müdür W805 te DTS var demişti.

42 inc olsun
    wifi olsun
    USB kayıt olsun ve film oynatma olsun.
    DLNA olsun

200hz üzeri olsun :)

• mga93 M kullanıcısına yanıt
    Yanınızda bir USB disk içine (Avi,MKV,Mp4 uzantılı Filim+Altyazıları ile, DTS ses kayıtlı, AC3 ses kayıtlı,) varsa sizin özellikle kullandığınız formatlarla 2'şer tane filim kaydedip almak istediğiniz modelde deneyin, görün..DTS olayında DTS değil Stereo olarak verdiğini okudum ama onu da harici bir A/V receivere baglı iken anlarsınız, cihaz ekranında DTS, Dolby, Stereo yazar...
    Filim konusu harici Media Player olmadan ne kadar tatmin eder size kalmış..Altyazılar siyah bant üzerinde ve büyümüyor örneğin..Bazı filimlerde formata bağlı ses/altyazı gelmeme durumları da olabilir..televizyonun filim oynatmasına güvenmeyin demek istiyorum..görüntü güzelse ona bakın..
    DLNA özelliği ise tam bir muamma, kendimden biliyorum..TV ile cihaz desteklese bile her media serverde altyazı stream olmuyor..altyazısız seyredilebiliyor o da Cihaz ile TV yi eşleştirebilirseniz..DLNA standart olması gerekir ama maalesef internet, modem markası, Tv markası ile alakalı bazen Cihaz görmüyor..Eğer DLNA üzerinden Filim seyretmeyi dşünüyorsanız bu konuda Cihazınızı da test etmeniz gerekebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 3 Mart 2014; 17:08:55 >

• quote:

quote:

quote:

42 inc olsun

DLNA ya da NFC olsun

WİFİ li olsun yeter.

eee o zaman hangi TV yi alacağım....sonycenter daki müdür W805 te DTS var demişti.

42 inc olsun
    wifi olsun
    USB kayıt olsun ve film oynatma olsun.
    DLNA olsun

200hz üzeri olsun :)

Dostum W805 de DTS var.

• Dolby® Digital / Dolby® Digital Plus / Dolby® Pulse
    yazıyor özellklerde, DTS farklı bir ses sistemi Digital Theatre System...
    DTS li bir kaynagı oynatıp ses vermesinden mi bahsediyoruz (down olarak Stero)
    Yoksa DTS bir kaynagı DTS olarak vermesinde mi??
    eskiden DTS destekli olmazsa ses çıkmazdı, sonradan DTS bile olsa cihazlarda bunu düşürüp stero olarak veriyor...
  • buluton kullanıcısına yanıt
    W805,ses özellikleri, yanlış ise düzeltin..
    Dolby® Digital / Dolby® Digital Plus / Dolby® Pulse

Bahsedilen DTS, Digital Theatre System...DTS sesin stero olarak çalması farklı, DTS sesin AV recieverde DTS olarak çalması ayrı, TV çıkışı DTS midir??

NOT: DTS sonradan çıkmış Dolby Digitale göre daha üstün kabul edilen, lisan ücreti ve filimleri DD ye göre daha pahalı deniyor..Lisans ücreti sebebi ile DTS pek konulmuyor cihazlarda, downmix ile steroya çevriliyor diye biliyorum..AMA TV de DTS dinlemenin anlamı yok, 6 veya 7 haporlör+Woofer olmadıkça DD,DTS, Surround pek farketmiyor olsa gerek TV den..AMA TV yi Harici Ses sistemine baglayacak iseniz durum değişir beklenti karşılanmaz derim..saygılar.

detaylı bilgi:
    http://forum.donanimhaber.com/m_50463777/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 3 Mart 2014; 17:37:41 >

• Haldun bey selamlar

-55W9x panelin hayırlı olsun,bu arada resimlere bugün baktım ve her dört-köşelerden bleed var,alt solda fazla,alt sağda daha az
    üstlerde ise biraz daha az,clouding e takılma gerçi o da var ama normal resim izlerken onlar sıkıntı yapmayacaktır,homojenite
    yine biraz fazla kötü ancak bunun için bir süre paneli izle(özellikle sıfır açıdan izle ve karanlık sahnelerde tonlamaya bak,benim
    resimlerden gördüğüm kadarıyla o homojenite falso yapmayacak gibi durmaktadır!)

ANCAK o homojenite panel açılı izlenirse daha çabuk düşmeye sebeb olacaktır!!! örneğin 10/15dereceden itibaren çok az da olsa
    düşme başlar ama sen bunu 20/25lerde belirgin halde görebilirsin,bu panel önzelikle açı vermiyor! hele de homojenite bozuksa
    bu da açıyı etkileyip,daraltmaktadır! oturma düzenini bilmiyorum ama yandan izleme olmaz bu panelde ve aslında hiç bir TFT-LCD de olmaz!

Max.açı 25/35derecedir bunlarda!

-O panel peki değişirmi demişsin;valla biraz zorlar bu panel değişimi yani herifler "abi normal" diyeceklerdir kafadan

o panel de seni tek rahatsız edecek durum;köşelerdeki sızmalardır,sen FILM ci olduğun için seni gerebilir bunlar!FILM leri de cinematic-video
    ölçüsün de izleyeceğin için,sızmalara her zaman gözün kayacaktır! sen yine de Servise göster bu durumu,aslında senki durum genel olsa da
    bana özellikle BB konusunda biraz fazla geliyor,hatta kesin fazla!

BB yi bahsettiğin şekilde kaybedemezsin,bunlar ancak panel Full-LED+LocalDimming olursa kaybedilir ki zaten FL+LD li bir panelde böyle BB sızması
    olmaz veya olanlarda ise bu şiddet de olmaz ve baclit ayarını düşürerek(örneğin FL+LD li paneller de zaten normal baclit seviyesi skalanın 1/3 ü
    kadar olur bu da BB yi yok etmeye yeter! +Brightsensor/ABS v.s gibi "doğru dimming" ayarıyla da oynayarak bu sorunlar tamamen kaybedilir
    çünkü FL+LD li paneller de bunlar sistemsel olarak zaten doğru teknik yapıda olduğu için sorun çıkarmazlar

Senin bahsettiğin şekilde baclit+bright.düşürülürse o zaman detaylar/siyah çalışması v.s tamamen çuvallar! olmaz o şekilde bir ayar,o ayarlar
    ile zifiri karanlıkta bile o panel filmi bozar! hatta siyahlar daha da düşecek,her ne kadar contrast artsa bile baclit+brigh.değeri olması gerekenden
    daha düşük kalacağı için filmi tadın da izleyemezsin,bunları yazıyorum çünkü sen PDP cisin,bunlar sana hep terso gelecektir
    şayet diğer durumun olmasaydı sana kafadan PDP ve Pany aldıracaktım(özellikle VX300 paneli)

Bir süre izle,nereleri falso veriyorsa bana bildir ama Servis de yazdır sen yine de!

++
    yaw ben panellerin ıvır-zıvır özelliklerine hiç bir şeyine bakmam ve ilgilenmiyorum ve anlamıyorum da doğal olarak onları
    sen kendin sorup öğreneceksin artık,ülen sinir oluyorum şu panel üreticilerine ilk Samy çakalı başlattı bu işi,sonra da gelsin bunların bir sürü şikayetleri
    sankim panel adam gibi asli görevini yapıyor da iş bunlara kalmış!

bunun ext.MediaBox durumu var ama bu da maliyet sebebiyle hiç birisinin işine gelmeyip ne varsa panelin içine tıkıyorlar sonra da sistem felç
    halbuki bu sistemi uygulasalar ve "optional" olsa o zaman insanların tercihine kalır! ben örneğin hayatta almam ama meraklısı olan da gider alır
    böylece tüm bu sistemler ext.olarak panelin ana Engine kısmından çıkar ve panel de asıl işine döner!

CAN++

not;eMail attım,o içerik için oradan kontrol et+diğer konu içinde bulursam sana linkini vereceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 4 Mart 2014; 19:13:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanbozkurt

Herkese selamlar,
    yaklaşık 1 hafta önce 42W655 almıştım,

renk ayarlarının default da kullanıyordum sadece gelişmiş ayarlardan siyah düzelticiyi yüksek yaptım ve normal ayarlardan parlaklığı biraz düşürdüm.

Renk ayarlarında sıcak renk veya canlı renk seçenekleri var ancak ben çok parlak renkleri tv izlerken film izlerken çok sevmem her ne kadar göze hoş gelse de gerçeklikten çok yapay bir görüntü elde ediyormuş gibi oluyor.

Bilmiyorum aynı model de panellerin renkleri farklı oluyor mu ama benim tv de sanki yeşil daha baskın gibi onu azaltmayı bulamadım bir türlü,
    bunu daha çok tv yayınlarında arka planda ağaç varsa oralarda hissediyorum.

Filmlerde ise renkler dediğim gibi parlak değil istediğim düzeyde sadece tv nin aksine burada da benim bilgisayarda izlediğime kıyasla kontrastı çok üst ve normal de benim bilgisayarda izlerken siyaha yakın koyu renk gördüğüm şeyler daha mavimsi oluyor, (örneğin; takım elbise giymiş insanların ceketleri ben siyah sanırken lacivert çıkması veya kıyafetlerin üstündeki ince çizgilerin belirgin olması) ve arka planda koyu bir sahne varsa gölgede kalan orası bazen gürültülü gözüküyor bu acaba filmin kalitesinden mi fark ediyor bilmiyorum. Bir tek bu konuda şikayetim var ve mavisi fazla mı yoksa gerçekte olması gereken bu mu bilmiyorum.

Ayrıca belirtmek isterim ki sarı rengi çok güzel gösteriyor. Tv nin kendi menüsünde bir çok ayarı var çok fazla elleyip bozmak da istemiyorum ama temel de görüntüyü
    iyileştirmek için yapılması gereken basit ayarlar varsa sizleri dinlemek isterim.

Yeni televizyon alacak arkadaş için de gerek fifa olsun gerek araba yarışı olsun pc'yi bağlayarak denedim, benim pc de kullandığım monitör tepkime süresi 8 ms ve ghosting effect oluyordu, ona kıyasla başarılı gördüm renkler gayet güzel oyunlarda tavsiye ederim ama tabiki üst modeller ile kıyaslayacak birisi daha yardım olur.

Hayırlı olsun. Bende de bu Tv'den var. Siyahları maksimum orta yapmani tavsiye ederim. Yüksekte kötü oluyor. Bu cihazın siyahi kötü maalesef. Sd kalitesi de iyi sayılmaz. Sadece oyun ve hd filmler icin iyi. Fazla bir şey beklememek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Haldun bey selamlar

-55W9x panelin hayırlı olsun,bu arada resimlere bugün baktım ve her dört-köşelerden bleed var,alt solda fazla,alt sağda daha az
    üstlerde ise biraz daha az,clouding e takılma gerçi o da var ama normal resim izlerken onlar sıkıntı yapmayacaktır,homojenite
    yine biraz fazla kötü ancak bunun için bir süre paneli izle(özellikle sıfır açıdan izle ve karanlık sahnelerde tonlamaya bak,benim
    resimlerden gördüğüm kadarıyla o homojenite falso yapmayacak gibi durmaktadır!)

ANCAK o homojenite panel açılı izlenirse daha çabuk düşmeye sebeb olacaktır!!! örneğin 10/15dereceden itibaren çok az da olsa
    düşme başlar ama sen bunu 20/25lerde belirgin halde görebilirsin,bu panel önzelikle açı vermiyor! hele de homojenite bozuksa
    bu da açıyı etkileyip,daraltmaktadır! oturma düzenini bilmiyorum ama yandan izleme olmaz bu panelde ve aslında hiç bir TFT-LCD de olmaz!

Max.açı 25/35derecedir bunlarda!

-O panel peki değişirmi demişsin;valla biraz zorlar bu panel değişimi yani herifler "abi normal" diyeceklerdir kafadan

o panel de seni tek rahatsız edecek durum;köşelerdeki sızmalardır,sen FILM ci olduğun için seni gerebilir bunlar!FILM leri de cinematic-video
    ölçüsün de izleyeceğin için,sızmalara her zaman gözün kayacaktır! sen yine de Servise göster bu durumu,aslında senki durum genel olsa da
    bana özellikle BB konusunda biraz fazla geliyor,hatta kesin fazla!

BB yi bahsettiğin şekilde kaybedemezsin,bunlar ancak panel Full-LED+LocalDimming olursa kaybedilir ki zaten FL+LD li bir panelde böyle BB sızması
    olmaz veya olanlarda ise bu şiddet de olmaz ve baclit ayarını düşürerek(örneğin FL+LD li paneller de zaten normal baclit seviyesi skalanın 1/3 ü
    kadar olur bu da BB yi yok etmeye yeter! +Brightsensor/ABS v.s gibi "doğru dimming" ayarıyla da oynayarak bu sorunlar tamamen kaybedilir
    çünkü FL+LD li paneller de bunlar sistemsel olarak zaten doğru teknik yapıda olduğu için sorun çıkarmazlar

Senin bahsettiğin şekilde baclit+bright.düşürülürse o zaman detaylar/siyah çalışması v.s tamamen çuvallar! olmaz o şekilde bir ayar,o ayarlar
    ile zifiri karanlıkta bile o panel filmi bozar! hatta siyahlar daha da düşecek,her ne kadar contrast artsa bile baclit+brigh.değeri olması gerekenden
    daha düşük kalacağı için filmi tadın da izleyemezsin,bunları yazıyorum çünkü sen PDP cisin,bunlar sana hep terso gelecektir
    şayet diğer durumun olmasaydı sana kafadan PDP ve Pany aldıracaktım(özellikle VX300 paneli)

Bir süre izle,nereleri falso veriyorsa bana bildir ama Servis de yazdır sen yine de!

++
    yaw ben panellerin ıvır-zıvır özelliklerine hiç bir şeyine bakmam ve ilgilenmiyorum ve anlamıyorum da doğal olarak onları
    sen kendin sorup öğreneceksin artık,ülen sinir oluyorum şu panel üreticilerine ilk Samy çakalı başlattı bu işi,sonra da gelsin bunların bir sürü şikayetleri
    sankim panel adam gibi asli görevini yapıyor da iş bunlara kalmış!

bunun ext.MediaBox durumu var ama bu da maliyet sebebiyle hiç birisinin işine gelmeyip ne varsa panelin içine tıkıyorlar sonra da sistem felç
    halbuki bu sistemi uygulasalar ve "optional" olsa o zaman insanların tercihine kalır! ben örneğin hayatta almam ama meraklısı olan da gider alır
    böylece tüm bu sistemler ext.olarak panelin ana Engine kısmından çıkar ve panel de asıl işine döner!

CAN++

not;eMail attım,o içerik için oradan kontrol et+diğer konu içinde bulursam sana linkini vereceğim
    editlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 3 Mart 2014; 23:00:17 >

• Merhaba,ben aralık ayında SONY KDL42W655 modelini aldım,

PIP modunda HDMI girişlerini ayırmadığı için bir alıcıyı (D smart yada digitürk)scartla av ye bağlıyım dedim ve şöyle oldu.

AV modunda scart kablodan görüntü alamıyorum sadece ses alabiliyorum,menüde av den görüntü almak için scart rec açık konumda olması

gerekir diye uyarı veriyor,açık olduğu halde görüntü alamıyorum ,d smart ve digiitürk teki bütün scart modlarını denedim ama hala görüntü gelmiyor sadece

ses geliyor,3 gündür kafayı yedim netten araştırdım bulamadım servisi aradım kabloyu değiştirin dediler,acaba neden olabilir bilen varmı?

Teşekkür ederim.

NOT:3 AYRI SCART KABLO DENEDİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SK8KEMAL -- 4 Mart 2014; 22:04:58 >
  • SK8KEMAL kullanıcısına yanıt
    Emin değilim ama,PIP/AV modu yazdığınız için benim eski Sony TV den aklıma geldi, PIP/AV için master seçiyorsunuz, yani 1nci cihaz, 2nci cihaz..sonra arasında geçiş yapıyorsunuz..Sanırım sizin cihazları algılamıyor..Normal HDMI girşite sorun var mı?? TV yayınında, kaynak nedir?? Uydu, receiver, kablo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 4 Mart 2014; 11:12:43 >
  • quote:

Emin değilim ama,PIP/AV modu yazdığınız için benim eski Sony TV den aklıma geldi, PIP/AV için master seçiyorsunuz, yani 1nci cihaz, 2nci cihaz..sonra arasında geçiş yapıyorsunuz..Sanırım sizin cihazları algılamıyor..Normal HDMI girşite sorun var mı?? TV yayınında, kaynak nedir?? Uydu, receiver, kablo?

Eski tv lerde öyleydi ama yeni nesil tv lerin hiçbirinde hdmi bağlantı kaynağını pip ile bölemiyorsunuz, mesela hdmi 1 açıkken pip yapmak istediğimde hdmi 2 yi yapamıyor, sadece tuneri bölmeye izin veriyor, birde digital tv ye izin veriyor (teledünya modülüne) benim istediğim av bağlantısından digitürkü veya d smartı izlemek, ama maalesef sadece sesi veriyor.Yayın kaynağım digiturk Iq plus, d smart blue,hdmi girişlerinde sorun yok.

• Nisan, Mayıs gibi gelir sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.