Şimdi Ara

2013 Samsung F8500 Plazma serisi (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
13
Favori
56.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alinti: stylerbb

Çok fonksiyonel bir cihazmis. Karar verirsem ilk tercihim bu olacak. Stoklarda kalmamasindan da belli. Tekrar tesekkürler.

bütçeniz uygun ise size direk gigablue hd quad plus öneririm......
    islemcisi çift çekirdek 1300 mhz.... önceki model ise tek çekirdek ve 333 mhz... islemcinin hizinin görüntülerin akiciligina çok büyük etkisi var.... full hd görüntülerde akicilik çok çok daha iyi....
    ayrica çift tuner... yani ayni anda iki yayini birlikte izleme veya gerçek anda birini izle digeri kayit et gibi....
    isletim sistemi linux enigma 2... iste zurnanin zirt dedigi yer... eger biraz bilgisayara merak ve elbette bilgi ve yetenek varsa basindan kalkamazsiniz... kurcala kurcala dur...

http://www.hepsidijital.com/GIGABLUE-HD-QUAD-PLUS.html#0

2013 Samsung F8500 Plazma serisi

2013 Samsung F8500 Plazma serisi

artik ondan sonra takilacaginiz yer surasi olur...
    http://www.turkey****.com/satforum/forumdisplay.php?f=461 **** yerine forum gelecek

bu ürüne alternatif olarak Vu + Duo2 var... ama o daha pahally.... gigablue hd quad plus ayny kalitede ama daha ucuz... fayda/maliyet orany daha yüksek.... bilginize....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 11 Temmuz 2014; 16:20:20 >

• Merhaba Arkadaşlar
    bu televizyona sahip olanlara birkaç sorum olacaktı. cevaplayabilirseniz sevinirim

1- SD (Standard Definition) yayınların görüntü kalitesi nasıl?
    2- Uydu alıcım Dreambox DM800 HD.(Çanak anten + kaliteli mazeme)
    Yaklaşık 3 metre mesafeden seyredeceğim televizyonu ve çoğunlukla izlediğim kanallar SD yayın yapıyorlar. Acaba bu mesafeden SD yayınları düzgün olarak seyredebilir miyim?
    3- Televizyona kaç metre kadar yaklaşınca SD yayın bozulma yapacak? Yani televizyona 3 metreden daha yakın oturup da SD yayın seyretme imkanı var mı?
    4- Televizyondan yayın varken ve yokken cızırtı gürültüsü (buzz) geliyor mu? Geliyorsa rahatsız edecek bir seviyede mi?
    5- Oyun konsolu bağlayıp deneyen oldu mu? Xbox ps3. Oyunların grafikleri ve oynanabilirliği nasıl?
    6-http://www.bedavacim.com.tr bu site güvenilir mi? Orijinal açılmamış ürün yollarlar mı?

Televizyonun sahibi olanlar lütfen vakit ayırıp cevaplayabilirmisiniz sorularımı.
    Zahmetleriniz için şididen yardımcı olacak herkese teşekkür ederim
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmen -- 14 Temmuz 2014; 21:19:32 >

• cvp lar aşağıda....

quote:

Orijinalden alıntı: marmen

Merhaba Arkadaşlar
    bu televizyona sahip olanlara birkaç sorum olacaktı. cevaplayabilirseniz sevinirim

1- SD (Standard Definition) yayınların görüntü kalitesi nasıl?
    LCD LED ve plazma tv ler arasında SD görüntü kalitesi en iyi olanlar plazma televizyonlardır.... samsung ps-64f8500 ise plazmalar içinde en iyi olanlardan biri...

2- Uydu alıcım Dreambox DM800 HD.(Çanak anten + kaliteli mazeme)
    Yaklaşık 3 metre mesafeden seyredeceğim televizyonu ve çoğunlukla izlediğim kanallar SD yayın yapıyorlar. Acaba bu mesafeden SD yayınları düzgün olarak seyredebilir miyim?
    64" bir tv için SD yayın izleme mesafesi optimum 4.75m dir.... hadi bilemediniz 4m olsun ama daha yakından izleme keyfi kalmaz....
    64" bir tv için FullHD yayın izleme mesafesi ise optimum 2.5m dir....

3- Televizyona kaç metre kadar yaklaşınca SD yayın bozulma yapacak? Yani televizyona 3 metreden daha yakın oturup da SD yayın seyretme imkanı var mı?
    64" bir tv için SD yayın izleme mesafesi optimum 4.75m dir.... hadi bilemediniz 4m olsun ama daha yakından izleme keyfi kalmaz....
    64" bir tv için FullHD yayın izleme mesafesi ise optimum 2.5m dir....

4- Televizyondan yayın varken ve yokken cızırtı gürültüsü (buzz) geliyor mu? Geliyorsa rahatsız edecek bir seviyede mi?
    hayır... buzz ın b si bile yok.... ancak soğuk havalarda ısınmaya bağlı olarak genleşen metallerin sesi gelebiliyor o ses çok az ve gün içinde sadece bir kere ve ısınana kadar..... bunu buzzzz ile karıştıran arkadaşlarımız var.... dikkat

5- Oyun konsolu bağlayıp deneyen oldu mu? Xbox ps3. Oyunların grafikleri ve oynanabilirliği nasıl?
    xbox bağlı..... son derece akıcı ve keyifli.... en ufak sorun yok....
    zaten LCD LED ve Plazma içinde oyun için önerilebilecek en ideal panel plazma panellerdir....

6-http://www.bedavacim.com.tr bu site güvenilir mi? Orijinal açılmamış ürün yollarlar mı?
    bilmiyorum.... ancak hala ellerinde kalmış ise incehesap.com + digitall.com + hızlıal.com iyi fiyat veren dürüst satıcılardır.... tanıdıklar buralardan aldılar....
    f8500 bulamazsanız alabileceğiniz tv panasonic TX-P60ZT60E dir.... samsung f8500 den daha kaliteli bir tv dir....
    önereceğim sıralama şöyle olur ==>> Panasonic TX-P60ZT60E > Samsung PS-64F8500 > Panasonic TX-P65VT60E

Televizyonun sahibi olanlar lütfen vakit ayırıp cevaplayabilirmisiniz sorularımı.
    Zahmetleriniz için şididen yardımcı olacak herkese teşekkür ederim
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 14 Temmuz 2014; 23:59:27 >

• DoSöDoKöKo cevabınız için teşekkür ederim.
    1- Benim için en önemli faktör SD görüntü kalitesi.
    Aşağıdaki modelleri kıyaslayacak olursan hangisi daha iyidir?
    Panasonic TX-P60ZT60E > Samsung PS-64F8500
    2- 3-3.5m civarından SD yayın izlenirse seyredilemez çok kötü bir görüntümü olacak, yoksa bir şekilde idare etme şansı var mı?
    3- şu anki televizyonumda (Pioneer) uydu alıcının kaynağını 1080i(ayar uydu alıcıdan yapılıyor televizyondan değil) olarak ayarlarsam. 576i (yaklaşık SD görüntü diyelim) görüntüler zaten ekranın ortasına oturuyor sadece yanlardan kesilme oluyor yani. Aynı uydu alıcı ayarıyla samsung'u kullansam acaba SD görüntüler ekranın ortasına oturup yanlardan kesilme olurmu?
    4- hizlialda yok. dijitall de 7800TL. incehesaptan en son 2 temmuzda forumdan bamir adlı arkadaş 5.699 TL ye almış. Şu an 6859 TL olmuş. yani 13 günde 1160TL zam almış!!
    herhalde stoklarda bitiyor olsa gerek. Bu televizyonun üretimi durmadığına ve halen devam ettiğine göre, tahmin yürütecek olursam bu ürün tekrar ithal edilecektir ve bu fiyatlar tekrar ucuzluyacatır. sizce tahmin doğru mu?
    sizi yoruyorum ama cevaplayabilirmisiniz lütfen
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmen -- 15 Temmuz 2014; 4:37:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marmen

DoSöDoKöKo cevabınız için teşekkür ederim.
    1- Benim için en önemli faktör SD görüntü kalitesi.
    Aşağıdaki modelleri kıyaslayacak olursan hangisi daha iyidir?
    Panasonic TX-P60ZT60E > Samsung PS-64F8500
    Panasonic TX-P60ZT60E daha iyi televizyon demiştim zaten..... tersini söyleyen çarpılır valla

2- 3-3.5m civarından SD yayın izlenirse seyredilemez çok kötü bir görüntümü olacak, yoksa bir şekilde idare etme şansı var mı?
    bir şekilde idare edebilirsiniz.... her sd yayın aynı kalitede değil... bazı kanallar sd olmasına rağmen çok kaliteli yayın yapıyor onlarda idare etme olasılığınız çok yüksek ama bazı kanallar -yöresel kanallar ve dini içerikli olanlar gibi- cidden yayın kalitesi çok düşük onlarda idare edemez illaki kanal değiştirirsiniz.... fullhd veya hd yayın ile arada bir keyif alırsınız...... ancak 64" bir tv de SD yayın için tavsiye edilenin 4.75m olduğunu bilmenizde fayda var...

3- şu anki televizyonumda (Pioneer) uydu alıcının kaynağını 1080i(ayar uydu alıcıdan yapılıyor televizyondan değil) olarak ayarlarsam. 576i (yaklaşık SD görüntü diyelim) görüntüler zaten ekranın ortasına oturuyor sadece yanlardan kesilme oluyor yani. Aynı uydu alıcı ayarıyla samsung'u kullansam acaba SD görüntüler ekranın ortasına oturup yanlardan kesilme olurmu?
    hem daha önce kullandığım panasonic de hemde samsung da öyle bir soruna rast gelmedim..... o sorun sizin ayarlarınız ile ilgili demekki ayarları iyi yapamamışsınız...

4- hizlialda yok. dijitall de 7800TL. incehesaptan en son 2 temmuzda forumdan bamir adlı arkadaş 5.699 TL ye almış. Şu an 6859 TL olmuş. yani 13 günde 1160TL zam almış!!
    herhalde stoklarda bitiyor olsa gerek. Bu televizyonun üretimi durmadığına ve halen devam ettiğine göre, tahmin yürütecek olursam bu ürün tekrar ithal edilecektir ve bu fiyatlar tekrar ucuzluyacatır. sizce tahmin doğru mu?
    o tamamen samsung türkiyenin pazarlama stratejisi ile ilgili..... yurtdışında özellikle amerikada samsung birden fazla model olarak plazma televizyonlarını çatır çatır satıyor.... ama türkiyede samsung firması plazma televizyonlarını ne adam gibi tanıttı ne de satışı için emek harcadı.... demekki türkiyede ne dayarsam satarım,, millet kaliteli ama pahallı vede led lerden daha fazla elektrik harcayan tv almaz diye plazma pazarlama işini pek önemsemiyor... mesela amerikada benzin ucuz ve daha önemlisi beyinler bizimkilerden çok çok daha farklı çalışıyor ve adamlar kocaman rahat suv larda geziyor.... bizde ise ne kadar ufak tefek teneke gibi araba varsa onlar revaçta.... ülkeler arası kültür ve yaşam farkının firmaların pazarlama stratejilerine etkisi diyebiliriz....

sizi yoruyorum ama cevaplayabilirmisiniz lütfen
    saygılar

• dün bir samsung bayisine gittim , daha f8500 plazma serisinden haberleri yok. bu tv serisi led ekran plazma degil diye inatlaştı benimle personelleri. interneti açtım pis etme işlemi başarıyla tamamlandı. sonrasında bu türkiye ye gelmedi diye kıvırmaya başladı. halbuki incehesap ta falan samsung türkiye garantili satıldıgını biliyorum.
    sonra ledlerde ölü piksel çıksa tutumunuz ne dedim 5 e kadar geri almıyoruz dediler tüketici mahkeme kararı var diye üfürmeye kalktı ukala dümbeleği , 10 sn sessizce suratına baktım ve magazadan ayrıldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: niger21

dün bir samsung bayisine gittim , daha f8500 plazma serisinden haberleri yok. bu tv serisi led ekran plazma degil diye inatlaştı benimle personelleri. interneti açtım pis etme işlemi başarıyla tamamlandı. sonrasında bu türkiye ye gelmedi diye kıvırmaya başladı. halbuki incehesap ta falan samsung türkiye garantili satıldıgını biliyorum.
    sonra ledlerde ölü piksel çıksa tutumunuz ne dedim 5 e kadar geri almıyoruz dediler tüketici mahkeme kararı var diye üfürmeye kalktı ukala dümbeleği , 10 sn sessizce suratına baktım ve magazadan ayrıldım.

türkiyede samsung ürünleri aldığınızda birde nazar boncuğu almanız lazım.... ya da bu muberek aylarda okutacaksınız....
    daha önce de sizlerle paylaştığım gibi samsung türkiye satış öncesi ve sonrası hizmetlerde çok kötü... mağdur olma riskiniz çok yüksek...
    daha birçok marka pek farklı değil.... tüketiciyi koruma kanunları ne kadar sağlıklı işliyor ki??

• Merhaba
    2 gün önce n11'den 64f8500 plazmamı alarak aranıza katıldım. Devasa bir kutuyla geldi. Bugün servis gelecek. Duvara asmak veya sehpada bırakmak konusunda kararsızım. Sizler nasıl kullanıyorsunuz? Bir de bu devi arkadan sabitleyip kullanabileceğimiz bir tv ünitesi var mıdır? en çok korktuğum deprem gibi durumlarda devrilmesi. Öyle bir ünite istiyorum ki arkadan sabitlensin, havaya kaldırsın ama istediğim zaman da üniteyi tekerleklerinden çevirebileyim. Ama alet büyük, bunu yapabilecek güçte bir ünite yok sanırım :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnz_ksr

Merhaba
    2 gün önce n11'den 64f8500 plazmamı alarak aranıza katıldım. Devasa bir kutuyla geldi. Bugün servis gelecek. Duvara asmak veya sehpada bırakmak konusunda kararsızım. Sizler nasıl kullanıyorsunuz? Bir de bu devi arkadan sabitleyip kullanabileceğimiz bir tv ünitesi var mıdır? en çok korktuğum deprem gibi durumlarda devrilmesi. Öyle bir ünite istiyorum ki arkadan sabitlensin, havaya kaldırsın ama istediğim zaman da üniteyi tekerleklerinden çevirebileyim. Ama alet büyük, bunu yapabilecek güçte bir ünite yok sanırım :S

bu konu altında daha önce yazılanları okursanız sorularınızın cevabını bulursunuz..... güle güle kullanın....

• Dün TVyi açarken gıcırtı sesi gibi bir sey duydum. kısa sürede bu ses kayboldu. Az önce TV yi tekrar açtım ve aynı ses tekrar başladı. TV yi kapattım ama standby konumunda bile ses bir süre devam etti. gündüz evdekiler ses falan duymamışlar ama az önce TV yi tekrar açtığımda ses devam etti. 15 dk kadar devam etti sonra kesildi. sanıyorum buzzing denilen sıkıntı bu olsa gerek . Yarın servisi aramayı düşünüyorum siz ne önerirsiniz?
  • Buzing se beyaz renklerde ses artar. Gicirti degil de sürekli bir zzzzzzz sesi gibi. Tv ne kadar fazla enerji cekerse o kadar yükselir. Plazmalar en cok enerjiyi beyaz renkte çeker. Bu şekilde siyah ve beyaz goruntuler verip test edilebilir. En iyi tv nin arkasindan duyulur. Fakat tv yi kapatınca devam etmesi ve süreklilik gostermemesi garip. Güç kartı arızası da olabilir. Eğer güç kartıyla ilgili bir sorunsa bu şekilde kullanmaya devam etmek görüntü kartına da zarar verebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim beyaz renkle ilişkisine dikkat etmedim
  • Şimdi etraf sessizken tekrar açtım. Bir kaç tıkırtı sesi geldi, gece duyduğum seste tıkırtı ile başlıyordu sonra gıcırtıya dönüyordu, ama şimdi ses devam etmedi.şu an arasıra yapıyor ama İlerde bu sorunun büyümesinden korkuyorum

Ayrıca tv i açtım ama digturk u açmadım ses yok. Ekrana görüntü gelince başlıyor. beyaz bir görüntüde dikkat ettim, buzzing önemsiz seviyede. Panasonic plazmamda da bu kadar vardı.mayıs 2013 üretimi benim tv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycg61 -- 17 Temmuz 2014; 6:33:43 >
  • ycg61 Y kullanıcısına yanıt
    Buzing değilse o zaman büyük ihtimalle güç kartında sorun vardır. Regülatör kullanıyor musunuz.
    Tavsiyem sorun büyümeden servis çağırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stylerbb -- 17 Temmuz 2014; 10:09:54 >
  • Voltaj regulatörü ne önerirsiniz?

• Evimde jeneratör olmasından ötürü UPS düşünmeyip sadece VR alırım diye düşünüyordum. burda da hep ups tartışılmış. VR önerisi olurmu diye sormuştum ama fiyat olarak online ups ten pek farkları olmadığı ve jeneratör devreye girene kadar ki güç kaybını önlemek için Online UPS in gerekli olduğunu öğrendim .
    Ayrıca internet imi algılamaması nedeniyle TV mi güncelleyememiştim dün akşam flash diskle güncelledim, görüntünün bu kadar fark edeceğini hiç düşünmemiştim. çok daha doğal renkler belirdi ekranda ve dinamik modda izliyordum ama standart modun çok daha iyi göründüğünü farkettim. standart modun o aşırı soluk hali düzeldi. dinamik mod da ekstraparlak renkler rahatsız edici oldu. Bakalım ses sorunumda düzelecek mi?
    NOT:Konuştuğum satıcı tunçmatik UPS e 220+KDV?? dolar fiyat verdi. APC siparişle geliyor 700 dolar +KDV?

• buaralar çok paylaşımcı buldum kendimi:)
    Arkadaşlar sağolsun teknik konularda yardımcı olmak için paylaşımda bulunuyorlar ama benim gibi bu konulara yabancı biriyseniz herşey tam somutlaşmıyor kafanızda. bu durumunda başka insanların da olabileceğini düşünerek bazı şeyleri netleştirmek istiyorum.
    1-Neden israrla APC öneriliyor? malzeme kaliteli tamam da özellikle ne önemli burda. Akü mü?
    tunç matik Yuasa marka akü kullanıyormuş. ama sanıyorum bu yeterli değil ve APC gibi bi marka alınarak uzun süre sorunsuz kullanım mümkün. yoksa Tunçmatik YUASA sı da uzun vadede iş görür mü ?
    2- evinde jeneratör olanlar daha düşük kapasiteli cihazlar tercih edebilir mi? bizde 30 sn de maksimum elektrik geliyor. bana daha düşük kapasite yeter mi?
    yardımlarınız için teşekkür ediyorum
  • ycg61 Y kullanıcısına yanıt
    Bu konuda da uzun uzun konuşuldu online ups. Önceki sayfalarda var. Gürültülü çalışma sorunu varmış. Şahsi fikrim tv için ups in çok önemli olmadığı. Ani elektrik kesilmesi bilgisayarlarda sorun olabilir. Hem harddisk e kalıcı hasar verebilir hem de çalışmanızı kaydetmeden keybetmiş olursunuz. Ama tv de bu ikisi de yok. Onun dışında voltaj dengelemesi zaten regülatörle sağlanıyor.
    Tv de sorun olacak şey elektrik kesilmesi değil tekrar geldiğinde aşırı yüklenme. Onu da benim aldığım regülatör sağlama alıyor. Elektrik gelince bir süre gerisayım yapıp voltajı dengeledikten sonra prize veriyor.
    Regülatörler konusunda hangisi iyidir diye yorum yapamam onun da uzmanları vardır. Tunçmatik iyi diyorlar.
    Ben artronic 1.5 kva almıştım 145 tl ye. Bir sorun yaşamadım. Fonksiyonel bir alet. Kendi priz çıkışları var. Ses sıfır. Diğer regülatörleri bilmiyorum. Fakat şimdi biraz araştırdım internette bulamadım. Tükenmiş yazıyor heryerde. Bir sitede buldum fiyat 176 tl demiş.
    Ama alternatifler var. Size kaç kv için o fiyatı verdiler o da önemli.
    http://bilisimpro.neticaret.com/asp/product/3080/ARTRONIC-1500VA-Regulator-4-Adet-Toprakli-Priz-Cikisi

Yalnız eğer tv de kalıcı bir sorun oluşmuşsa regülatör sorunu düzeltmez. Sorun yoksa sadece voltaj dengesizliğinden bu sesi yapıyorsa o zaman iyi. Ama servis çağıracaksanız gelmeden önce regülatör takmakta fayda var. En azından ordan sorun çıkartamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ycg61

buaralar çok paylaşımcı buldum kendimi:)
    Arkadaşlar sağolsun teknik konularda yardımcı olmak için paylaşımda bulunuyorlar ama benim gibi bu konulara yabancı biriyseniz herşey tam somutlaşmıyor kafanızda. bu durumunda başka insanların da olabileceğini düşünerek bazı şeyleri netleştirmek istiyorum.
    1-Neden israrla APC öneriliyor? malzeme kaliteli tamam da özellikle ne önemli burda. Akü mü?
    tunç matik Yuasa marka akü kullanıyormuş. ama sanıyorum bu yeterli değil ve APC gibi bi marka alınarak uzun süre sorunsuz kullanım mümkün. yoksa Tunçmatik YUASA sı da uzun vadede iş görür mü ?
    2- evinde jeneratör olanlar daha düşük kapasiteli cihazlar tercih edebilir mi? bizde 30 sn de maksimum elektrik geliyor. bana daha düşük kapasite yeter mi?
    yardımlarınız için teşekkür ediyorum

1.kullanılan elektronik anakart ve mevcut komponentler.... kalite ve tasarım... akü yuasa danda kaliteli dryfit var orjinal apc aküleri dryfittende kaliteli... ayrıca birlikte gelen powerchute uzaktan yönetim yazılımı piyasadaki en kaliteli ups yönetim yazıılımı..... kısaca aletin her yerinden kalite akıyor..... UCUZ ETİN YAHNİSİ YAVAN OLUR derler.... bu APC PAHALLI ET ve lezzeti süper.... yani ağzının tadını bilenlere...
    ayrıca piyasada yuasa akü kalite kalite.... her yuasa kaliteli değil.... çok bol miktarda ÇAKMA ucuz çin mal sahte veya replika yuasa akü var... size orjinal diye kazık fiyattan kakalıyorlar... alacağınız ucuz çin malı ama çakma Türk markası yerli ups lerdeki yuasa acaba ne kadar orjinal o da ayrı bir soru işareti!!!!
    piyasada APC dışında kaliteli markalar bir zamanlar vardı..... tripp-lite ve MGE gibi... ama bizim millet ucuzcu olduğu için piyasa çakma çin malı ups doldu...hepsi birbirinden beter....
    2. jeneratör beyaz eşya ve aydınlatma için faydalı olabilir ama elektronik donanımlı cihazlar için çok ideal bir çözüm değildir...
    bilgisayar ve donanımları için line interactive ups kullanabilirsiniz ama plazma tv için hemde 64" plazma için doğru tercih online ups

not: laser yazıcıları sakın ups lere bağlamayın direkt şebekeye..... ilk döküm sırasında çok yüksek akım çektiklerinden ups katili olabilirler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 22 Temmuz 2014; 2:54:51 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.