Şimdi Ara

2013 imac 27 inch için ram tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sizlere bir kaç sorum olacak. 2014 ocak ayında Apple Store'dan almış olduğum imac 27 inch e ram takviyesi yapmayı düşünüyorum.

Sorularım;
    1. Takviye olarak ilave 2 x 8 gb = 16 gb ram takviyesi düşünüyorum. Hangi marka ve modeli önerirsiniz.
    2. Alacağım 2 x 8 gb rami boş olan iki slota yerleştireceğim. Diğer slotlarda bulunan yani makinenin üzerinde gelen 2 x 4 gb ramler ile beraber kullanabilir miyim, herhangi bir uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım. Yani toplamda 24gb ram olacak cihazda.
    3. Cihazın üzerinde 1 tb 7200 rpm HDD bulunmakta. Apple servisinde SSD upgrade yapabilir miyim. Bana tahmini masrafı ne olur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yardımcı olacak kimse yok mu arkadaşlar.
  • Ram marka ve modellerini aldığın yerden bakarak çalışanlardan yardım isteyerek yaparsan daha iyi olur. Örneğin 677 MHZ ise içindekiler 677 MHZ satın alman gerekir. 2 tane 8 gb ddr3 desen; yaklaşık fiyat vatanda 203 tl. 2 adedi 406 tl yapar
  • apple34 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Corsair ya da Kingston iyidir. Ben ekstra olarak almıştım Kingston marka.
    Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi mhz'lere dikkat et yeterli. Eğer yeni nesil iMac ise 1600 mhz desteklidir değilse 1333 olabilir. Tabi ben ihtimal üzerine konuşuyorum araştırman gerekir.
    Zamanında araştırdığımda aynı kitleri kullanın demişlerdi ramlerle ilgili. Yani 2*8 ya da 2*4 gibi. 2*8 + 2*4 yapmayın demişlerdi ben de riske girmemiştim. Söyledikleri ne derece doğruydu bilemiyorum ama 100 lira için riske girmeye gerek yok.
    SSD upgrade yaptırabilirsin ama tuzlu olur. Tabi SSD'nin marka-model-kapasite gibi durumları fiyatı değiştirebilir ama en ucuz SSD upgrade'i serviste 300 TL'den başlar diye düşünüyorum, (+-25 TL) 120 GB'lık standart bir SSD için.
  • Nikola Tesla kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Alacağım modele az çok karar vermiş durumdayım. Corsair alacağım büyük bir ihtimalle 1600mhz 2 x 8 gb 12800 204 pin.
    Sanırım şu konuda bir yanlış anlama oldu. Ram yükseltme ile zaten 16gb a ulaşmış olacağım. Diyorum ki üzerindeki 2 x 4 gb ramları çıkartmasam da toplam 24gb ram olarak kullansam. İşte bunu yapabilir miyim, sıkıntı yaşatır mı, asıl mevzu bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

Teşekkürler. Alacağım modele az çok karar vermiş durumdayım. Corsair alacağım büyük bir ihtimalle 1600mhz 2 x 8 gb 12800 204 pin.
    Sanırım şu konuda bir yanlış anlama oldu. Ram yükseltme ile zaten 16gb a ulaşmış olacağım. Diyorum ki üzerindeki 2 x 4 gb ramları çıkartmasam da toplam 24gb ram olarak kullansam. İşte bunu yapabilir miyim, sıkıntı yaşatır mı, asıl mevzu bu.

Yok dediğinizi anladım, 16lığın yanında diğer 8likleri de kullanmak istiyorsunuz. Bende Pro'da 2*2'yi çıkardığımda 1*8 taktım kalan slota da 2 gb takmak istedim ama araştırdığımda forumlarda dediğim yönde yazılar okudum. Doğruluk derecesini bilemem tabi ben risk almak istemedim o yüzden 8 ile devam ettim. Tercih sizin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    17.3" laptop tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sizin yaptığınızı daha önce Asus Zenbook da yaptım.2*2 olan rami +8gb ile toplamda 10gb a çıkartmıştım. Sonuçta toplam 2 slot vardı zaten. Hiç bir sıkıntı olmamıştı. Cihaz da 10gb olarak tanımış ve işlem yapmıştı. Anlaşılan denemeden bir sonuca varamayacağım. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

Sizin yaptığınızı daha önce Asus Zenbook da yaptım.2*2 olan rami +8gb ile toplamda 10gb a çıkartmıştım. Sonuçta toplam 2 slot vardı zaten. Hiç bir sıkıntı olmamıştı. Cihaz da 10gb olarak tanımış ve işlem yapmıştı. Anlaşılan denemeden bir sonuca varamayacağım. Teşekkürler.

Ben de yaptim cihaz 10 gb olarak gordu ama ertesi gun cikardim. O ara sorun yasamamistim. Dedigim gibi tercih etmedim yoksa sorun olur ya da olmaz demek istemiyorum yanlis yonlendirmemek maksadiyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Valla ben de tam güvenemiyorum açıkçası. Asus ya da Windows'da oldu ama OS X-Mac'te olacak mı bilemiyorum. Neyse biraz daha araştıralım bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.