Şimdi Ara

2013 honda civic eco lpg (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
10.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C sınıfı otomatik olarak en mantıklı araç Civic LPG. Alternatifi bile yok şu anda bana göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmazcann

Hayırlı, uğurlu olsun yeni araciniz.

Aslinda sadece bayi ile fiyatta anlastik araya bayram girdi.gonlum skoda rapid elegance dsg deydi gitgeller yasadiktan sonra (dsg nin tedirginligi) guven vermemesi ile siparisi iptal ettim.hondaya yonelDim.birdaha atmosferik motorlu araca binmem diyordum ancak civic i bayide incwlwdikten sonra ona yonwldim.birde sorunsuzluk istiyorum artik.onceki araci 0 alip servisten cikamamk aci bir tecrube oldu.alip 10 sene binmek istiyorum.allah nasip eders3

• Hakan Bey aklınız karışmasın, araç alma konusunda kararı siz vereceksiniz,

Skoda Rapid dediniz, 1.6 TDI Elegance düz vitesli versiyonu çok aşırı güzel hem fiyat, ve 250 Nm tork, 0-100 km/s Hızlanma 10,6s, Yakıt Tüketimi karma olarak 4.4 litre civarinda, eğer incelemek isterseniz siz link vereyim bi bakın derim :)

http://otomobiltutkunu.com/skoda-rapid-test.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmazcann

Hayırlı, uğurlu olsun yeni araciniz.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

devir hız oranlar kabaca 100 km/s/2000dd, 150km/s/3000dd.

devir oranlarında sanırım bir yanlışlık var, 2000 devirde 100 km hız olmamalı, teyit eder misin?
  • Eco almanıza gerek yok. Magnezyum sübapları çelik yapıyolar yaptıkları bu.

Zaten sübap ayarı manuel yapıldığı için gerek yok. Normal modeli alıp dışarıda kendiniz lpg taktırsanızda zaten 3 yıl garantisi devam ediyor.

Normal versiyon alıp dışarıda prins lpg uygularım derdim tasam olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

quote:

devir oranlarında sanırım bir yanlışlık var, 2000 devirde 100 km hız olmamalı, teyit eder misin?

Evet doğru 100KM/s/2000dd
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

quote:

Evet doğru 100KM/s/2000dd

bu kadar uzun vites oranlarıyla araba nasıl çekiyor ? hızlanmak için vites düşürmek gerekmez mi ?
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Bu vites oranı otomatik araç için geçerlidir. Yüksek süratte tasarruf amaçlı o devir-hız ayarı kullanılmıştır. Çekmeye ihtiyacı olunca vites düşürür otm. araç. Manuel civic için durum farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Bu vites oranı otomatik araç için geçerlidir. Yüksek süratte tasarruf amaçlı o devir-hız ayarı kullanılmıştır. Çekmeye ihtiyacı olunca vites düşürür otm. araç. Manuel civic için durum farklı.

manuel'in vites oranları nasıl peki ?
  • hakanulus H kullanıcısına yanıt
    Araç iki yıl kadardır yollarımızda şuana kadar bilinen önemli bir kronik sorunu yok, Civic forumu sayfasında şimdiye kadar önemli bir sorunu olanla karşılaşmadık henüz. Çok detaylı bilgiler istiyorsanız Yeni Civic Forumunu ziyaret edin.

Eğer imkan varsa elegance eco lpg li alın. Elegance üç önemli farkı varkı var ve fiyatı çok fazla değil sunroof-xenon farlar-ön ısıtmalı koltuklar.

Lpg direkt olarak fabrikadan çıkmıyor ama eco olan modelle olmayan model arasında yirmiden fazla değişilik var. Her iki tipde lpg ye tam uyumlu, forumumuzda lpg ile 50k km yi deviren arkadaşlar var ve hiçbir sıkıntıları yok.

Benim araç benzinli, ilk aldığımda araç üzerinde gelen Continantal lastikleri Michelin Primacy3'le değiştirmiştim. Bu bana birazda olsa konfor ve az yakıt tüketimi sağladı. Bu yaz uzun yolda araçta tek kişi ve bagajsız benzinde 4.5lt/100km 22kuruş/km tüketim değeri yakaladım. Araç full dolu iken 5.2lt/100km 26kuruş/km değerini yakaladım. Lpgli araçlar uzun yolda 18-22 krş, şehiriçinde 23-25 kuruş değerlerin yakıyor yaklaşık. Ben şehir içinde aracı çok sık kullanmadığımdan tüketim değerini tam olarak hesaplamadım.

Şehiriçi ağırlıklı kullanımda kesinlikle lpg olmalı. Eco alırsanız 6 yıl garanti devam ediyor, eco olmayan model alıp dışarıda taktırırsanız garanti 3 yıla düşüyor. Bence eco+elegance olan modeli alın.

Dizel aracım hiç olmadığı için kıyaslama yapamayacağım ama çekiş konusunda çok kötüdür diyemem. Econ butonu var yeşil renkli eğer onu açarsanız aracın çekişi düşüyor çünkü bu mod ekonomi amaçlı ve gaz tepkisini azaltıyor. Econ kapalı ve vites S konumunda iken araç uçuşa geçiyor.

Eğet aracı alıp dışarıda lpg taktırırsanız ben brc tavsiye ediyorum.

Makyaj olayı bence 2014 ortası veya sonlarına doğru olacak ve birebir Amerikan versiyonu ile aynı olmayacaktır.

Uzun lafın kısası tavsiyem;
    Elagance Eco Otomatik.

Hayırlı tercihler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ireyal

Araç iki yıl kadardır yollarımızda şuana kadar bilinen önemli bir kronik sorunu yok, Civic forumu sayfasında şimdiye kadar önemli bir sorunu olanla karşılaşmadık henüz. Çok detaylı bilgiler istiyorsanız Yeni Civic Forumunu ziyaret edin.

Eğer imkan varsa elegance eco lpg li alın. Elegance üç önemli farkı varkı var ve fiyatı çok fazla değil sunroof-xenon farlar-ön ısıtmalı koltuklar.

Lpg direkt olarak fabrikadan çıkmıyor ama eco olan modelle olmayan model arasında yirmiden fazla değişilik var. Her iki tipde lpg ye tam uyumlu, forumumuzda lpg ile 50k km yi deviren arkadaşlar var ve hiçbir sıkıntıları yok.

Benim araç benzinli, ilk aldığımda araç üzerinde gelen Continantal lastikleri Michelin Primacy3'le değiştirmiştim. Bu bana birazda olsa konfor ve az yakıt tüketimi sağladı. Bu yaz uzun yolda araçta tek kişi ve bagajsız benzinde 4.5lt/100km 22kuruş/km tüketim değeri yakaladım. Araç full dolu iken 5.2lt/100km 26kuruş/km değerini yakaladım. Lpgli araçlar uzun yolda 18-22 krş, şehiriçinde 23-25 kuruş değerlerin yakıyor yaklaşık. Ben şehir içinde aracı çok sık kullanmadığımdan tüketim değerini tam olarak hesaplamadım.

Şehiriçi ağırlıklı kullanımda kesinlikle lpg olmalı. Eco alırsanız 6 yıl garanti devam ediyor, eco olmayan model alıp dışarıda taktırırsanız garanti 3 yıla düşüyor. Bence eco+elegance olan modeli alın.

Dizel aracım hiç olmadığı için kıyaslama yapamayacağım ama çekiş konusunda çok kötüdür diyemem. Econ butonu var yeşil renkli eğer onu açarsanız aracın çekişi düşüyor çünkü bu mod ekonomi amaçlı ve gaz tepkisini azaltıyor. Econ kapalı ve vites S konumunda iken araç uçuşa geçiyor.

Eğet aracı alıp dışarıda lpg taktırırsanız ben brc tavsiye ediyorum.

Makyaj olayı bence 2014 ortası veya sonlarına doğru olacak ve birebir Amerikan versiyonu ile aynı olmayacaktır.

Uzun lafın kısası tavsiyem;
    Elagance Eco Otomatik.

Hayırlı tercihler.

Bilgilendirm3niz icin tessekkur ederim.peki lpg yakit tuketimini ve kalani aracin yol bilgisayarindanmi takip ediyoruz.elegance almak istiyorum ancak 55 bin uzerine cikmak istemiyorum.zaten saydiginiz ozellikler disinda farkeden b8rsey yok.birde bayideki brosurde elektrikli katlanir ayna v3 arka park sensörü var yaziyor ama s.danismani yok diyor.bilginiz varmi

• şu an piyasadaki en alınası araba diyesim geliyor ancak yok 61.000 liralık etiketi ve manuel vitese göre 2,5 saniye farkeden 0-100 değeri en alınmayası konumuna getiriyor aracı..
  • Otomatiği manuelden daha ağır olsa da alınır hocam
  • Yeni kasa ne zaman gelecek acaba ve sadece dis gorunus farki mi var.

• 2012 Kasım ayında kardeşim 55 tl civarına füme renk full+navigasyon hediyesiyle eco civic aldı. Fabrika çıkış tüplü.Yakıtından memnun.Performans ise lpg ile giderse İzmir - Çeşme otobanında 188 civarında kalıyor( 5 ileri otomatik vites var.)Fakat benzinde de denedim dedi onda işte 214 km sürate ulaşmış.Ayrıca rampalarda lpg ile çekiş biraz düşüyor dedi.Araçta econ butonu var.Basıldığı zamanda performans düşüyor ama yakıt tasarrufu sağlıyor.
    İstediği zaman direksiyondaki butonlardan manuel 5 ileri vites yükseltip düşürüyor.Aracından memnun.
    Araca ben bindiğim zaman iç hacim konfor olarak benim araçla pek bir farkı yok hatta civic süspansiyon biraz sert geldi.Çukurlar tümsekler daha hissediliyor.Buda 16' janttan olabilir.Bende 15' jant var. Motor sesi pek duyulmuyor arabada.Vites geçişleride hissedilmiyor.
    Uzun lafın kısası bence 0 km araç alınmamalı.Değer kaybı olur ilerki yıllarda.Az kullanılmış temiz 2. el bulunmalı ve uzun yıllar kulanılmalı diyorum...
    Herkesin bayramı kutlu olsun

• Ha birde şunu unuttum. Yol bilgisayarında anlık tüketim değeri devir saati gibi.Araç hızlanırken çok yaktığı zamanlarda artıyor az yaktığı zamanlarda azalıyor.(sağa sola doğru ibre yok ışıklandırma var.)
  • hakanulus H kullanıcısına yanıt
    Lpg gösterge konusu halen çözüme kavuşmuş değil.

2012 modellerin bir kısmı ve 2013 modeller donanım kısıtlanmış olarak çıktı. Arka park sensörü yok şuanda ama geri görüş kamerası gayet yeterli.
    Benim Honda'ya en çok kızdığım donanım çıkartılması katlanır aynalar oldu, yani katlanır ayna yok, Honda'ya benden bir .
  • bu arada araçta lpg deposu nerede
  • Kimsenin tercihine müdahale etmek istemem ancak 55bin tl leri vereceksem LPG ye bulaşmamayı tercih ederim. Pramın yettiği kadarıyla dizel düşünürüm. Bu para az bir para değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.