Şimdi Ara

2012 YGS Coğrafya Sorusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soruyu anlamadım beyler, geçen sene çıkmış ama ben hatırlamıyorum bi el atın neymiş açıklaması çok merak ettim.

• deniz meltemi kara meltemi
    vadi meltemi dağ meltemi

gündüz denizler ve vadiler sıcak olur, vadiden>dağa ; denizden>karaya eser ve serinletir. gece de tam tersi olur

ben böyle kodlamıştım ama biraz saçma yani..

kent merkezine vadi desek
    kayak merkezine dağ desek

kent merkezinden kayak merkezine gitmesi gerekse gündüzü seçmeli bu da vadi meltemi olmalı

inşallah A'dır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 5 Şubat 2013; 21:56:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AudreyTautou

deniz meltemi kara meltemi
    vadi meltemi dağ meltemi

gündüz denizler ve vadiler sıcak olur, vadiden>dağa ; denizden>karaya eser ve serinletir. gece de tam tersi olur

kent merkezinden kayak merkezine gitmesi gerekse gündüzü seçmeli bu da vadi meltemi olmalı

inşallah A'dır ?

Cevap A evet ama çok karışık yazmışsın pek bir şey anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero bulls

quote:

vadi meltemi dağ meltemi

inşallah A'dır ?

hocam

vadi meltemi, dağ meltemi, deniz meltemi, kara melteminin özelliklerini ezberlersen çözülüyor.. ben de saçma bir mantıkla ezberledim sen de bir şekilde otuttur mantıgına

• quote:

Bu soruyu anlamadım beyler, geçen sene çıkmış ama ben hatırlamıyorum bi el atın neymiş açıklaması çok merak ettim.

gündüz yüksek yerler daha sıcak olur (kayak merkezi ) burada alçak basınç alanı oluşur. kent merkezi alçakta kaldığı için gündüzleri daha soğuk olur, yüksek basınç alanı oluşur. rüzgar da yüksekbasınçtan alçak basınca estiği için kentten kayak merkezine eser. e yüksek- alçak yerlerle ilgili olduğundan da vadi meltemi deriz .A yani

• quote:

quote:

quote:

vadi meltemi dağ meltemi

inşallah A'dır ?

hocam

vadi meltemi, dağ meltemi, deniz meltemi, kara melteminin özelliklerini ezberlersen çözülüyor.. ben de saçma bir mantıkla ezberledim sen de bir şekilde otuttur mantıgına

Tamamdır hocam cevap ve açıklama için Teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: redyohed

quote:

Bu soruyu anlamadım beyler, geçen sene çıkmış ama ben hatırlamıyorum bi el atın neymiş açıklaması çok merak ettim.

gündüz yüksek yerler daha sıcak olur (kayak merkezi ) burada alçak basınç alanı oluşur. kent merkezi alçakta kaldığı için gündüzleri daha soğuk olur, yüksek basınç alanı oluşur. rüzgar da yüksekbasınçtan alçak basınca estiği için kentten kayak merkezine eser. e yüksek- alçak yerlerle ilgili olduğundan da vadi meltemi deriz .A yani

Anladım teşekkürler. Sanırım bu konunun üzerine daha fazla düşmem gerekecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilginiz olmadığında, bilgiye ulaşma yollarının birden fazla olduğu gerçeği bu soruyu çözmenizde yardımcı olur aslında.
    Şöyle;
    B şıkkı diyor ki Vadi meltemi gece kentten dağa eser ve balonu iter.
    E şıkkı diyor ki Vadi meltemi gündüz dağdan kente eser ve balonu iter.
    (Itmeleri yakıt tasarrufu için gerekli)

O zaman ikinci cümle ile birinci cümle özdeş. Yani gece bir yönden esen rüzgarla gündüz tam tersi yönden esen rüzgar tanımı Vadi meltemi için doğru ise bu iki şık da doğru olurdu. Iki doğru olamayacağı için de Vadi meltemleri bu şıkların tam tersi olan A şıkkındaki gibi gündüz kentten dağa esmeli ve balonu itmelidir.

Soru bitse de Emin olmak için C ve D şıklarına bakalım:
    C şıkkı diyor ki Dağ meltemleri gündüz dağdan kent eser ve balonu iter.
    D şıkkı diyor ki Dağ meltemleri gece kentten dağa eser ve balonu iter.

Yani aslında C ve D şıkları da aynı anlama geliyor. Ikisi birlikte doğru olamayacağı için ikisi de yanlış.
    Doğru cevap A.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilirkent -- 12 Ağustos 2015; 20:09:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Zıtlıkların ikisinide ezberleyip kafanı şişirme
    Gündüz yukarı yani
    Denizden Karaya
    Vadiden Dağa
    gecede tam tersi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.