Şimdi Ara

2012 Passat 1.6 TDi Bluemotion Kalkarken Titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 hafta önce Passat aldık ve dikkat edince fark ettim kalkarken araba ufaktan titriyor. Çok rahatsız edici değil ama belirgin bir titreme. Kalktıktan şöyle bir 1-1.5 saniye sonra hız 5km/Saat'e falan çıkınca ufak bir titreme oluyor. Normal midir? Araba 84Bin km'de.

    Konuyu doğru yere açtığımı umuyorum.

    Düzenleme: Araç 102bin kilometreye geldi. Herhangi bir sıkıntı yok. Bakımını yaptırırken de sorduk, usta sıkıntı yok dedi. Ben titiz davrandım sanıyorum. Çok dikkat edince araç çalışır ama durur vaziyetteyken (Vites hem P'de hem D'deyken) ufak bir titreme var. Onun dışında vites geçişleri sorunsuz, artık arabanın huyunu da öğrendim 1'den 2'ye geçerken gaza biraz yükleniyorum ama basmazsam biraz sarsıntılı, onun haricinde diğer viteslerde de sarsıntısız. Konuya denk gelip de okuyan insanları korkutmamak için böyle bir düzenleme yapma ihtiyacı duydum. Herhangi bir problemimiz yok. Arabanın maşallahı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erotomaniac -- 25 Aralık 2016; 11:37:16 >







  • Erotomaniac kullanıcısına yanıt
    Aracınızın DSG li olduğunu sanıyorum. Kalkıştan 1-1.5 sn sonra titreme yapması vitesin 1 den 2 ye geçtiği anda oluyor anladığım kadarıyla. Kavramanın ( manuel vitesli araçlarda karşılığı debriyaj balatası) değişme zamanının geldiğini gösteriyor. Yaklaşık 3.5-4 yaşında ve 84k km yapmış bir araç için normal bir durum, hele yoğun trafikli bir şehirde kullanıldıysa.
    Bir yetkili servise başvurun, ufaktan titriyor dediğiniz için acilen değiştirilmesi gerekmeyebilir ancak değişirse sürüş konforunuz artar. Hem serviste sizin adınıza kayıt açılmış olur, hem de aracın geçmiş servis kayıtlarını vs görme şansınız olur.
    Eğer aracınızın tüm geçmiş bakımları yetkili servislerde ve zamanında yapılmış ise büyük ihtimal iyi niyet garantisinden de yararlandırarak maddi açıdan da pek üzmezler.
    Hayırlı uğurlu olsun, aracınızı güle güle kullanın.
  • Teşekkürler hocam. Şu an çok dikkat edersek hissettiriyor yoksa konforu etkilemediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Peki yakın gelecekte değiştirtecek olsak, ne kadar bir masraf çıkar?
  • Mekatronik yolcu geçmiş olsun ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erotomaniac kullanıcısına yanıt
    Kavrama değişimi veya genel dsg problemlerinin çözümü için telaffuz edilen rakamlar esasında pek bir anlam ifade etmiyor. Komple şanzıman değişiminde 15-16.000 TL gibi rakamlardan bahsedilse bile daha önce de belirttiğim gibi aracın yaşına, servis kayıtlarına vs bağlı olarak size yansıyan masraf çok düşük seviyelere inebiliyor. (Yeri geldiğinde 300-500TL)
    Tavsiyem en kısa sürede yetkili servise başvurun. Şikayetiniz kayda geçsin. Geçmişte şanzıman ile ilgili bir işlem yapılmış mı öğrenin. Normal garantinizin bitmiş olmasına bakmayın, DSG ile ilgili problemlerde 5 yıla kadar yalnızca işçilik ücretinin bir kısmını alarak sorunu çözüyorlar.

    DSG'li aracı kullanırken tam otomatik (tork konvertörlü) gibi kullanmamak gerekiyor.
    Şahsen dur/kalk trafikte D yerine S modunda kullanıyorum. Araç D1 den D2'ye hemen geçerken D2 den D1 e dönme konusunda isteksiz davranıyor, yığılma yapmamak için yarım debriyaj yapma eğilimine giriyor. S1 > S2 veya S2 > S1 geçişleri daha yüksek devirde olunca kararsızlık nispeten ortadan kalkıyor.

    DSG li araç kullanmayla ilgili tavsiyeler birçok forumda paylaşılıyor. Bir göz atmanızı öneririm.




  • Konunun mekatronik ile ilgisi yok. Direkt kavrama.
    Normal sürüş titreşimleri ve vites geçişleri pürüzsüzleşiyor kesinlikle sürüş konforuna etki ediyor.
    1-2 arası geçişi hissedebiliyorsanız kavrama değiştikten sonraki sürüş konforuna olan artıyı kesinlikle hissedersiniz.
    İyi niyete alırlarsa 500 TL gibi bir fiyata kurtarırsınız.
  • Aynen Dediğiniz gibi kavramadan Kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Düz viteste Kalkış yaparken araba gazı tam yememiş de ayağımı debriyajdan fazla çekmişim gibi titriyor.

    Tavsiyeler için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı bize satan galerici enişteme sordum, "1.6'larda olur o, kasa büyük motor anca yetişiyor. Kalkışta gaza biraz fazla basacaksın sıkıntı yok normaldir." Dedi.

    Daha önceki 6-7 arabamızı da kendisinden aldık, bize karşı iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Babam da sıkıntı yok gibi dedi. Bakalım, üstüne düşmeyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.