Şimdi Ara

2012 MODEL OPEL ASTRA CLASSIC 3 ALANLAR (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.261
Cevap
39
Favori
300.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tansel hocam 200'ün üstüne çıkmak astra classic için çok iyi bir performans,ben o kadar olmasada 170-180 yapsa iyidir benim için.hız yapacağımdan değilde,performans iyidir.ford focus'un hem ön konsolun koltuklara çok yakın lması,hem bagaj girişinin çok dar olması ve iç mekan darlığı beni araçtan soğuttu ama powershit şanzımanı birgün test edeceğim.astra sedan içi çok ferah,bagaj devasa,işte bir sorunum motorun hantal gelmesi,inş oda dediğiniz gibi ilerde açılırsa,en az 10 yıl binecem bu arabaya.yakıtta 9 litre şehir işi,benzinli sedan otomatik bir araç için bence hiçte çok değil
  • Aralık ayında 1,6 astra sedan 111. Yıl aldım. Aldığımda 13000 km deydi direk uzun yola çıktım motor performansı 150 den sonra yetersiz gibi geldi. Şuanda araç 18000km de yine uzun yola çıktım tatile geldim içinde 4 yetişkin 2 çocuk full bagaj artı bisiklet taşıyıcısı ile 2 bisiklet ile. Bu kadar yüklü olmasına karşın motor hiç zorlanmadı. Kendim devirli kullanırım aracı aldığımda muhtemelen açılmamıştı motor ama şimdi memnunum. Bendeki otomatik, sizi üzmiycek bir araç. Sadece direksiyon sert yoldaki ıvır zıvırı hissettiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lider1980

Tansel hocam 200'ün üstüne çıkmak astra classic için çok iyi bir performans,ben o kadar olmasada 170-180 yapsa iyidir benim için.hız yapacağımdan değilde,performans iyidir.ford focus'un hem ön konsolun koltuklara çok yakın lması,hem bagaj girişinin çok dar olması ve iç mekan darlığı beni araçtan soğuttu ama powershit şanzımanı birgün test edeceğim.astra sedan içi çok ferah,bagaj devasa,işte bir sorunum motorun hantal gelmesi,inş oda dediğiniz gibi ilerde açılırsa,en az 10 yıl binecem bu arabaya.yakıtta 9 litre şehir işi,benzinli sedan otomatik bir araç için bence hiçte çok değil

Bende hız tutkunu değilim hocam uzun yolda 90-100 arası kullanırım genelde.yetişmem gereken bir iş vardı ozaman sol şeridi kapattım :) aracın hakimiyeti çok iyi yere iyi basıyor,guven hissi veriyor,tabiki 200den sonra titremeler başladı ve anlık yakıt tüketimi 20lt nin üzerine çıkıyor :)
    En ideal kullanımda 90km hız ile şehir dışı 5.8lt nin altına duşemedim.arabalar normal yakıyor ama benzin pahalı maalesef

• Yok Tansel hocam hız tutkunu olmanızı kast etmedim,ben bir kaza yaşadığım için 100'ün üstüne çıkınca tedirgin oluyorum.inş zamanla geçer,zaten 100'ün üstüne otoban harici çıkmam ama 200 civarı hız yaptığınızı duymak moralimi düzeltti,dediğim gibi 160-170 bile yapsa çok yeterli benim için.
  • mhrmclskn M kullanıcısına yanıt
    Mhrmclskn nickli arkadaşım arabanız benzinli mi,tüplü mü?hiç tüp taktırmayı düşündünüz mü?duyduğuma göre prins marka en pahalı tüp sistemi hariç hepsi 60-70 bin km'de subap eritiyormuş.ben şuan değil de 4 sene sonra garanti bittikten sonra düşünebilirim
  • quote:

Yok Tansel hocam hız tutkunu olmanızı kast etmedim,ben bir kaza yaşadığım için 100'ün üstüne çıkınca tedirgin oluyorum.inş zamanla geçer,zaten 100'ün üstüne otoban harici çıkmam ama 200 civarı hız yaptığınızı duymak moralimi düzeltti,dediğim gibi 160-170 bile yapsa çok yeterli benim için.

2012 MODEL OPEL ASTRA CLASSIC 3 ALANLAR

215 e falan ciktigi yok. 200 de ibre duruyor gaza bassan da gazi yemiyor yokus inerken bile cikmiyor 200 de sinirliyor. 215 e cikti daha da gider demek yalan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 1 Temmuz 2014; 12:04:06 >

• quote:

Yok Tansel hocam hız tutkunu olmanızı kast etmedim,ben bir kaza yaşadığım için 100'ün üstüne çıkınca tedirgin oluyorum.inş zamanla geçer,zaten 100'ün üstüne otoban harici çıkmam ama 200 civarı hız yaptığınızı duymak moralimi düzeltti,dediğim gibi 160-170 bile yapsa çok yeterli benim için.

160-170 ne demek hocam,dediğim gibi 215km hıza çıktım ve daha da çıkardı zorlamadım.o konuda içiniz rahat olsun.motor konusunda da bizim 1.6 benzinli motorlar zaten kendini kanıtlamış problemsiz bir motor sorun yaşamazsınız.araç biraz geç hızlanıyor ama ivmesini yakaladığı zaman rakip tanımaz,muadilleri ile kapışabilirsiniz :)

• Lider1980 L kullanıcısına yanıt
    Lpg li araç aldığımda vardı 8000km de takılmış. 240kr civarı yakıyor km de. Ben lpg ye karşı bir insandım ama ülkemizdeki benzin fiyatları çok fazla bu nedenle lpg zorunlu gibi birşey oldu. 60 000 de sibop eritiği söyleniyor 2000₺ gibi bir masraf çıkıyor deniyor. Z16xer kodlu motor bendeki bazı forumlarda çelik sübaplı olduğu yazıyor. Artık yapacak pek birşey yok heyecanla bekleyip göreces :)).

• Hocam yalan falan demeyelim de,epey hızlanması oluyor sanırım astra'nın.bana araç tıkanık gibi geldi fakat arkadaşlardan duyduğuma göre motor açılacak,o zaman gerçekten güzel araba astra classic.4 sene sonunda ben 3000 tl olan yağlama sistemli prins marka tüp düşüneceğim.onda subap erimesi olmuyormuş,lüks araçlara da ondan takılıyormuş.bu arada hepsiburda sistesinden astra classic için havuzlu paspa aldım 115 liraya.gerçekten alınabilecek bir ürün ,çok kullanışlı,tozu toprağı dışarı taşırmıyor,geçen paspasın üstüne şişe devrildi,hiç dışarı taşırmadan çıkardım,döktüm,şiddetle tavsiye ederim
  • quote:

Hocam yalan falan demeyelim de,epey hızlanması oluyor sanırım astra'nın.bana araç tıkanık gibi geldi fakat arkadaşlardan duyduğuma göre motor açılacak,o zaman gerçekten güzel araba astra classic.4 sene sonunda ben 3000 tl olan yağlama sistemli prins marka tüp düşüneceğim.onda subap erimesi olmuyormuş,lüks araçlara da ondan takılıyormuş.bu arada hepsiburda sistesinden astra classic için havuzlu paspa aldım 115 liraya.gerçekten alınabilecek bir ürün ,çok kullanışlı,tozu toprağı dışarı taşırmıyor,geçen paspasın üstüne şişe devrildi,hiç dışarı taşırmadan çıkardım,döktüm,şiddetle tavsiye ederim

Alt devirlerde hele ki klima acikken cansiz bir araba, bu duz yolda sorun olmazken rampalarda gayet sorun oluyor ve yakit tuketiminin artmasina sebep oluyor.

Son hizi da aslinda 1.6 motorlara gore normal. Ancak araba 200 ile giderken 100 ile gidiyormus gibi oturakli gidiyor gezinme, titreme sifir buna gercekten sasirdigimi soylemeliyim.

Motor acilacak mevzusu bana da soylendi farkindaysaniz benimkinin de km si dusuk yeni, ilk 1000 km gercekten bir seyler degisti mesela ilk aldigimda 90 la 3000 devir yapardi simdi 3000 devirle 100 yapiyor.

Onun disinda motorun iyilesmesi gibi bir olay gormedim sadece arabayi tanimaya basliyorsun karakterini kabullenmeye basliyorsun alisiyorsun.

Yoksa gene 1.6 motorlu benzeri bir arabaya bindiginde ne kadar nazli bir araba oldugunu tekrar fark ediyorsun.

• Sayın arkadaşım şuan 200'e varan ibre resmini yeni gördüm,gerçekten mükemmel ve aracınız şuan 4000km'lerde. peki 200 lere varan bir araba ilk 100 km/h lerde neden böyle cansız ki! gerçekten klima açık,yokuş yukarı can sıkıcı hali var. alışacaz artık napalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lider1980 -- 1 Temmuz 2014; 13:26:04 >
  • Devirli kullanın kısa sürede düzelir. Bende tam tersinden şikayetçiyim çok çabuk 100 e çıkıyor eds cezası geldi birsürü :).

• Aracın hızlanması ve devirlenmesi konusunda başarılı olduğunu söyleyebilirim.
    Bende de 2013 Astra Classic sedan kasa araç var, Haziran içinde Denizli-Zonguldak-Denizli seferi sırasında aracı uzun yolda gerçek anlamlı ilk testine tuttum. Bahsedildiği üzere araç klima açıldığı anda güçten düşme eğilimi gösteriyor. 4 yetişkin ve bagaj ile yolculuk yaptık, havanın da iyi olması nedeniyle klima açmadık, yolun büyük kısmında güzel bir kolaylık olan hız sabitlemeyi kullandım. Eğer rampayı önden görüp devri biraz artırıp girerseniz araç toparlıyor, ancak uzun yokuşlarda ya sabit hızda çıkıp tüketimi biraz artırmanız gerekiyor, yada hızdan düşürüp aracı baymanız gerekiyor.
    Otobanda 5. vites 4500 devirde 180 km/h sürati çok kolay gördüm, tüketim 15 lt civarlarındaydı. Yaklaşık 15 sn bu hızda gittikten sonra ayağımı gazdan çektim, ama düz yolda gayet fazlasını taşıyabilecek ve yolda sağlamca duruyor.

Genel anlamda uzun yolda çok keyifli, insanı hiç yormayan bir karakteristiği var. Ancak tüketim anlamında aracı iyi tanıyıp ona göre gaz pedalını kullanmak gerekiyor. 3 depoluk ortalama tüketimim 6,2 lt oldu. Konu ile ilgili detaylı yorumları diğer konuda bahsedeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

Aracın hızlanması ve devirlenmesi konusunda başarılı olduğunu söyleyebilirim.
    Bende de 2013 Astra Classic sedan kasa araç var, Haziran içinde Denizli-Zonguldak-Denizli seferi sırasında aracı uzun yolda gerçek anlamlı ilk testine tuttum. Bahsedildiği üzere araç klima açıldığı anda güçten düşme eğilimi gösteriyor. 4 yetişkin ve bagaj ile yolculuk yaptık, havanın da iyi olması nedeniyle klima açmadık, yolun büyük kısmında güzel bir kolaylık olan hız sabitlemeyi kullandım. Eğer rampayı önden görüp devri biraz artırıp girerseniz araç toparlıyor, ancak uzun yokuşlarda ya sabit hızda çıkıp tüketimi biraz artırmanız gerekiyor, yada hızdan düşürüp aracı baymanız gerekiyor.
    Otobanda 5. vites 4500 devirde 180 km/h sürati çok kolay gördüm, tüketim 15 lt civarlarındaydı. Yaklaşık 15 sn bu hızda gittikten sonra ayağımı gazdan çektim, ama düz yolda gayet fazlasını taşıyabilecek ve yolda sağlamca duruyor.

Genel anlamda uzun yolda çok keyifli, insanı hiç yormayan bir karakteristiği var. Ancak tüketim anlamında aracı iyi tanıyıp ona göre gaz pedalını kullanmak gerekiyor. 3 depoluk ortalama tüketimim 6,2 lt oldu. Konu ile ilgili detaylı yorumları diğer konuda bahsedeceğim.

Sayın arkadaşım sedan classic arabanızla 180km/h hız yaptığınızı yazmışsınız.iyi hız gerçekten,yakıt konusunda bence arabada hiçbir sıkıntı yok,150km/h üstü her araç muhakkak çok yakar.yokuş çıkarken dediğiniz gibi aracın karakterini öğrenip ona göre sürmek lazım.bende 1 ay sonra uzun yola çıkacağım ve deneyimlerimi burada paylaşacağım.

• 2012 Astra H CDTI aracıma lastik almak istiyorum. 205/55 R16, üzerinde fabrika çıkışlı continental premium contact 2 var, kar dışında gayet memnunum.

şimdi arasında kaldığım lastikler, michelen primacy 3, primacy hp, conti sportcontact 5 ve premium contact 5

otoban arabasıdır, haftada 500 km yapıyorum, ne tavsiye edersiniz?

michelin balon yapıyordu senelerdir düzeldi mi o işler??
  • emre373 E kullanıcısına yanıt
    Artık lastik üreticileri yazlık-kışlık olmak üzere lastikleri mevsimsel olarak bölümlemeye başladılar.
    Ben de lastik üretici firmaların sitelerini ziyaret ettiğimde araçlarımızda takılı bulunan orjinal 205/55 R16 ebattaki lastikler için Continental Premium Contact lastikler uygun göründü gözüme.
    Bulunduğum şehir kış şartlarında zorlayıcı olmadığından yazlık lastikleri kullanmak pek sorun çıkarmıyor. Bu nedenle tercihimi Continental'den yana kullanırdım. Ancak siz karlı koşulda da kullanacaksanız bu siteleri bir ziyaret etmenizde fayda vardır diye düşünüyorum.
  • mrb arkadaşlar, ilk defa araç alacağım için pek bilgim olmadığından bir konuda yardımınız rica edecektim. 2011 model astra 1.4 H benzinli triptonik hb kasa araç almayı düşünüyorum ancak alacağım kişi enjoy sport olduğunu belirtiyor ama ruhsatta classic mta yazıyor, ruhsatta classic yazması açıkçası beni biraz düşündürdü, sorduğumda ruhsatta bu şekilde geçer dedi. sizce doğru mu. aynı zamanda classic ile enjoy paket arasındaki en belirgin farklar ve bu araçların yakıt tüketimi ortalama nedir. yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

2012 MODEL OPEL ASTRA CLASSIC 3 ALANLAR

215 e falan ciktigi yok. 200 de ibre duruyor gaza bassan da gazi yemiyor yokus inerken bile cikmiyor 200 de sinirliyor. 215 e cikti daha da gider demek yalan.

Aynen öyle hafif yokuş aşağı inerken bile 195 gördü 200 üstü mümkün değil

• assos21 A kullanıcısına yanıt
    H kasa Astra'lar Classic kasa geçmektedir ve ruhsatta da bu şekilde görünmektedir. Ben de 2013 sıfır Astra Classic sahibiyim.
    Enjoy ve sport ise donanım paketleridir.
    Aracım manuel vites, sedan kasadır bu yüzden yakıt tüketimi açısından vereceğim bilgi sizi yanıltabilir ancak aklınızda fikir oluşturması açısından yazayım.
    Şehiriçi yazın 6,5 lt/100 km, şehirdışı 5 lt/100 km.
    Şehiriçi kışın 7,5 lt/100 km, şehirdışı 5,5 lt/100 km.
  • Merhaba arkadaşlar bende Classic 3 alma arefesindeyim,araç 2013 1.6 benzinli acaba LPG olayına girmek mantıklımı yıllık 15000 Km yapıyorum.Birde LPG takılınca garanti dışı mı kalıyor.Yada Opel servisleri kendisi takıyormu LPG yi.
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.