Şimdi Ara

2012 lys obeb okek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1<n<50 olmak üzere pozitif bölenlerinin sayısı 3 olan kac tane n tam sayısı vardır ? çözümünü anlatırsanız seviniriim 4 tane olcakmıs

• 4 9 25 49 olur. Pozitif bölen formülü (n+1).(y+1) filan ya. 3 de asal sayı. 3 e ve 1 e bölünür. N+1=3 y+1=1 ise n=2 y=0 olur. Yani tek asal çarpanı olacak ve o çarpanın karesi olacak ikinin karesi dört. Üçün karesi dokuz. Ben karesi yirmi beş. Yedinin karesi kırk dokuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverLining -- 4 Şubat 2013; 20:23:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

4 9 25 49 olur. Pozitif bölen formülü (n+1).(y+1) filan ya. 3 de asal sayı. 3 e ve 1 e bölünür. N+1=3 y+1=1 ise n=2 y=0 olur. Yani tek asal çarpanı olacak ve o çarpanın karesi olacak ikinin karesi dört. Üçün karesi dokuz. Ben karesi yirmi beş. Yedinin karesi kırk dokuz :)

kusura bakma ama anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balikesirli1o

quote:

4 9 25 49 olur. Pozitif bölen formülü (n+1).(y+1) filan ya. 3 de asal sayı. 3 e ve 1 e bölünür. N+1=3 y+1=1 ise n=2 y=0 olur. Yani tek asal çarpanı olacak ve o çarpanın karesi olacak ikinin karesi dört. Üçün karesi dokuz. Ben karesi yirmi beş. Yedinin karesi kırk dokuz :)

Pozitif bölen sayısı 3 olabilmesi için asal sayıların tam karesi olması gerek. Mesela 49=7^2 ise pozitif bölen sayısı 2+1=3 Formülü biliyorsun sanırım :) başka sayılar olamaz çünkü olursa pozitif bölen sayısı 3 olamaz. Anlatamıyorum sanırım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverLining -- 4 Şubat 2013; 20:29:54 >

• quote:

arkadaşlar 1<n<50 olmak üzere pozitif bölenlerinin sayısı 3 olan kac tane n tam sayısı vardır ? çözümünü anlatırsanız seviniriim 4 tane olcakmıs

Pozitif bölen sayısı kuralına göre(mesela 49=7'nin karesi,pozitif bölen sayısı 7'nin üstündeki sayısı+1) tam kare olan sayıların 3 tane böleni olabilir,1 ve 50 arasında:4,9,16,25,36,49 var ancak incelersen 16 ve 36 nın 3 ten fazla pozitif böleni var,geriye 4 tane kalır.
  • quote:

quote:

quote:

Pozitif bölen sayısı 3 olabilmesi için asal sayıların tam karesi olması gerek. Mesela 49=7^2 ise pozitif bölen sayısı 2+1=3 Formülü biliyorsun sanırım :) başka sayılar olamaz çünkü olursa pozitif bölen sayısı 3 olamaz. Anlatamıyorum sanırım :(

Tamam Tamam şimdi oldu kare olucakki 2+1 anladım teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tyt Geometri
    2 ay önce açıldı
    2023 AYT MAT 19. SORU (Polinom)
    2 yıl önce açıldı
    AYT BiYOLOJİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.