Şimdi Ara

2012 Ek Yerleştirme Bilgi Başlığı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
880
Cevap
15
Favori
33.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: byte94

iktisat isteyen var mı benim gibi yerleşme ihtimali en az olan benim sanırım seneye kalıcaz

bende düşünüyordum ama artık umudu kestim. ibbf de bütün blümlerinin en fazla boşta kalacak kontejyan sayısı 5 i geçmez. ek yerleştirmeye başvuran adamylar 100 binden daha fazla

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<
  • Açık öğretim başvurucam inşallah gelir 4 senelık herhangi bi bölüm

Orijinalden alıntı: asdemre

beyler üniversiteye giden ne kadar tanıdığım varsa hep geri döndüler niye anlamadım sorma fırsatımda olmadı. Gittiler 1 hafta durdular döndüler 8-9 kişi var böyle farklı farklı ünilerden

hangi bölümleri okuyorlardı ki ?

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<
  • ABBAS GÜÇLÜ'den İDDAALI YORUMLAR

Yüz bini aşkın gence daha üniversiteli olma şansı yaratacak olan Ek Yerleştirme başvuruları, muhtemelen önümüzdeki hafta başlayacak.
    Üniversitelerde boş kalan kontenjanların yanı sıra yeni açılan fakülte ve yeni kurulan üniversitelere de ek yerleştirmeyle öğrenci alınacak.
    Akla gelen ilk soru:
    Bu boş kontenjanlar, beğenilmeyip de boş kalan yerler mi? Kesinlikle hayır.
    Çarşamba günü başlayacak olan yazı dizimizde de göreceğiniz gibi hemen herkesin fazlasıyla ilgisini çekecek fakülte ve yüksek okullar da var. Birinci yerleştirmede üniversiteli olanlardan pek çoğununun, keşke açıkta kalsaydık da biz de ek yerleştirmeden yararlanabilseydik diyeceği bölümler o kadar çok ki sizler de şaşıracaksınız.
    “Her şerde bir hayır vardır” derler. Ek yerleştirme de işte öyle bir şey.Kazanamadım diye karalar bağlarken, bir anda sevinçlerin en büyüğünü yaşayabiliyorsunuz.
    Peki Ek Yerleştirme Rehberi’nde ne olacak? Aklınıza gelebilecek her soruya cevap bulabileceğinizi şimdiden söyleyebiliriz.
    Çarşamba’dan itibaren Milliyet’inizi ayırması için gazete bayiinizi şimdiden uyarmanızda yarar var.
    Bu yıl YGS ya da LYS’ye girdiyseniz ve ille de üniversiteli olmak istiyorsanız bizi izlemeye devam edin. Eğer kararlıysanız, çiçeği burnunda bir üniversiteli olarak şimdiden sizi kutlarız.
    Neden bu kadar kendimizden emin konuştuğumuza, üniversitelerin boş kontenjanlarını ve yeni açılan bölümleri sizlerle paylaştığımızda, siz de hak vereceksiniz.

not: BEyler ben size diyeyim kendinizi ağırdan alın sonra büyük yıkımlar yaşarsınız.

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<

• quote:

Orijinalden alıntı: >>StoRm<<

quote:

Orijinalden alıntı: byte94

iktisat isteyen var mı benim gibi yerleşme ihtimali en az olan benim sanırım seneye kalıcaz

bende düşünüyordum ama artık umudu kestim. ibbf de bütün blümlerinin en fazla boşta kalacak kontejyan sayısı 5 i geçmez. ek yerleştirmeye başvuran adamylar 100 binden daha fazla

bende kamu yönetimi istiyorum, hemde benm puanımda 10 puan düşük yeri yazıcam inşallah boşta kalır ve gelir

• quote:

ABBAS GÜÇLÜ'den İDDAALI YORUMLAR

Yüz bini aşkın gence daha üniversiteli olma şansı yaratacak olan Ek Yerleştirme başvuruları, muhtemelen önümüzdeki hafta başlayacak.
    Üniversitelerde boş kalan kontenjanların yanı sıra yeni açılan fakülte ve yeni kurulan üniversitelere de ek yerleştirmeyle öğrenci alınacak.
    Akla gelen ilk soru:
    Çarşamba günü başlayacak olan yazı dizimizde de göreceğiniz gibi hemen herkesin fazlasıyla ilgisini çekecek fakülte ve yüksek okullar da var. Birinci yerleştirmede üniversiteli olanlardan pek çoğununun, keşke açıkta kalsaydık da biz de ek yerleştirmeden yararlanabilseydik diyeceği bölümler o kadar çok ki sizler de şaşıracaksınız.
    “Her şerde bir hayır vardır” derler. Ek yerleştirme de işte öyle bir şey.Kazanamadım diye karalar bağlarken, bir anda sevinçlerin en büyüğünü yaşayabiliyorsunuz.
    Peki Ek Yerleştirme Rehberi’nde ne olacak? Aklınıza gelebilecek her soruya cevap bulabileceğinizi şimdiden söyleyebiliriz.
    Çarşamba’dan itibaren Milliyet’inizi ayırması için gazete bayiinizi şimdiden uyarmanızda yarar var.
    Bu yıl YGS ya da LYS’ye girdiyseniz ve ille de üniversiteli olmak istiyorsanız bizi izlemeye devam edin. Eğer kararlıysanız, çiçeği burnunda bir üniversiteli olarak şimdiden sizi kutlarız.
    Neden bu kadar kendimizden emin konuştuğumuza, üniversitelerin boş kontenjanlarını ve yeni açılan bölümleri sizlerle paylaştığımızda, siz de hak vereceksiniz.

not: BEyler ben size diyeyim kendinizi ağırdan alın sonra büyük yıkımlar yaşarsınız.

notunu görmeden önce acayip gaza gelmiştim notunu görünce fosss. . .

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

quote:

Akla gelen ilk soru:

dost acı söyler kardeşim. Adam birazda gazete tirajını arttırmaya yönelik konuşmuş. Yok neymiş keşke yerleşenler ek tercih yapsaydım diyecekmiş Ben sadece konu içeriğine uygun diye paylaştım. Yoksa o kadar az yere 300-350 bin kişiyi nasıl sokacaksın ? Kaldı ki diğer forumlarda adamlar açıkta kalmamak için puanların 40-50 puan düşük yerleri yazacak. Hemde edirneden kars'a kadar ...

İnş gönlünüzden geçen olur...

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

quote:

Akla gelen ilk soru:

dost acı söyler kardeşim. Adam birazda gazete tirajını arttırmaya yönelik konuşmuş. Yok neymiş keşke yerleşenler ek tercih yapsaydım diyecekmiş Ben sadece konu içeriğine uygun diye paylaştım. Yoksa o kadar az yere 300-350 bin kişiyi nasıl sokacaksın ? Kaldı ki diğer forumlarda adamlar açıkta kalmamak için puanların 40-50 puan düşük yerleri yazacak. Hemde edirneden kars'a kadar ...

İnş gönlünüzden geçen olur...

inşallah---bakalım ne olcak. . . .

• Ek Tercihlerin Başlangıcı ?

Uzmanlar, Ekim ayının ilk haftasında başlayabileceğini söylüyorlar. 2011 de ek yerleştirmeler 3 Ekim'de başlamıştı.

YÖK, boş kalan kontenjanlar ve yeni açılan programlara yönelik bir kılavuz yayınlıyor. 2012-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna Ekim ayının ilk haftasından itibaren ÖSYM'ninhttp://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılacak.

Bu kılavuzda yaklaşık 80 bin boş yer olduğu, tercih yapmayacaklarla bu rakamın daha da artacağı bekleniyor.

Adayların 30 tercih yapma hakkı olacak.

Hangi Bölümlerin Şansı Daha Fazla?

Özelikle Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik ve kimya bölümleri yarı yarıya boş kaldı. Astronomi ve Uzay Bilimleri, Alman Dili ve Edebiyatı, Su Ürünleri Mühendisliği, Orman Mühendisliği ve Biyoloji de, Matematikte kontenjan dolmadı.

LYS'de bir bölüme yerleşmiş adayların ek yerleştirmede tercih hakkı bulunmuyor.

Diğer adaylardan 4 yıllık bir bölümü tercih edeceklerin ise taban puanı tutturmuş olması gerekiyor. Ancak, adayların bu süreçte de dikkatli karar vermesi öneriliyor. Herhangi bir bölüme yerleşen adaylar ister kayıt yaptırsın, ister yaptırmasın, bir sonraki yıl başarı puanları yarı yarıya düşüyor.

Ek Yerleştirme Tercihleri ÖSYM’ye Nasıl Gönderilecek?

Tercihler internet aracılığıyla gönderilebilir:

Başvuru tarihleri arasında internet bağlantısı olan ve yazıcısı bulunan bir bilgisayarı kullanarak ÖSYMwww.osym.gov.tr internet adresindeki TERCİHLER alanındaki 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih başlıklı alanı tıkladıktan sonra T.C. Kimlik Numaranız ile şifrenizi giriniz; Tercih Formuna tercihlerinizi yazıp kontrol ettikten sonra ÖSYM’ye gönderiniz. Bu işlemden sonra ekranda “Tercihleriniz … tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” uyarısını görmeniz gerekir. Bu uyarıyı gördükten sonra yazıcıdan Tercih Listesini alınız.

Tercihlerimi bizzat kendim Başvuru Merkezi Aracılığıyla göndereceğim:

Doldurulmuş Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportunuzla birlikte başvuru tarihleri arasında bir Başvuru Merkezine gidiniz (Randevu almanıza gerek yoktur). Başvuru Merkezi görevlisi tercihlerinizi sisteme girip size kontrol ettirdikten sonra ÖSYM’ye gönderecektir. Bu işlemden sonra görevli ile birlikte ekranda “ …… ad/soyadlı adayın tercihleri sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir.” uyarısını görmeniz gerekir. Bu uyarıyı gördükten sonra Başvuru Merkezi görevlisi yazıcıdan Tercih Listesini alarak size verecektir. Tercih hizmeti ücreti olarak 3,00 TL ödeyiniz.

Ek Yerleştirmeye Kimler Başvurabilir?

• Ek Yerleştirmeye başvurabilmek için ÖSYS’ye girmiş olmak gerekir (LYS ve/veya YGS)

• ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir üniversiteye yerleştirilen adaylar (açık öğretim kontenjansız programları hariç) ek yerleştirmede tercih yapamazlar.

• Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için ÖSYS merkezi yerleştirilmesinde hiçbir yere yerleştirilmemiş veya açık öğretimin kontenjansız bölümlerine yerleştirilmiş olmak gerekir.

• 1. Tercihi kaçıranlar veya herhangi bir nedenle yapmayanlar, ek yerleştirme tercihi yapabilir.

• Merkezi yerleştirmede bir örgün yüksek öğretim programına yerleştirilen öğrenciler ile kontenjansız açık öğretime yerleştirilen öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin kontenjan sınırlaması olmayan bölümleri için ek yerleştirme başvurusu yapabilirler.

• Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programlarını, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilir.

• Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını, o puana eşit veya yüksek puanı olanlar tercih edebilir.

• Özel yetenek sınavıyla bir üniversiteye yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirme tercihi yapabilirler.

• LYS ve YGS’ye girmeyerek sadece sınavsız geçiş için başvuranlar, sınava başvurduğu halde sınava girmeyenler tercih yapabilir. Ancak özel tabloları takip etmelidirler. Kılavuzun yayımlanmasını bekleyiniz.

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<

• Yahu yeter açıklansın artık kılavuzumuz falan yayımlansın.

Orijinalden alıntı: swat57

Yahu yeter açıklansın artık kılavuzumuz falan yayımlansın.

aynen giremeyeceksem de giremeyeyim kafayı yiyecem evde

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<
  • quote:

kafkasör12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>StoRm<< -- 24 Eylül 2012; 15:50:37 >

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<
  • Bu sene sınava giren Ve herhangi bir programa yerleşemeyen öğrencilerin önlerindeki seçenekler:
    1. Mevcut sıralaması ve puanına göre açık kalan bölümlere girme şansını denemeli. Burada önemli olan nokta önündeki hayatı düşünerek, gerçekten bu sene “illa ki bir üniversiteye gireyim de ne olursa olsun” düşüncesi midir? ki bu yanlış bir düşünce tarzıdır. Sizi belki de ömür boyu mutsuz ve umutsuz yapacaktır. Bu yüzden kesinlikle eğer istediğiniz bölüm varsa tercih yapın.
    2. Tercihinizi yaparken; insan hayatında 1 yılın ne kadar önemi var? Sorusunun cevabını düşünün. İnsanlar 40 ın dan sonra bile mutlu olacakları işleri yapmak için rota değiştiriyorlar. Bir sene daha bekleyip bir sene yoğun çalışıp istediğiniz yere girme şansını daha da artırabilme imkanınız var mı?. Yine aynı alternatiflerle karşılaşsanız bile ileride keşke bir kez daha deneseydim der misiniz?
    3. Kendinizi iyi tanıyorsanız ve performansınızın bundan çok daha fazla olamayacağına hüküm getiriyorsanız, tercihinizi yapın ve güzelce kayıt yaptırıp üniversite eğitiminin iş hayatınız için sadece bir basamak, üniversite hayatının ise tecrübe ve gerçeklerin görüleceği bir mekan olduğunu unutmayınız. Hep kendinizi geliştirip sosyal ve iş hayatını çok iyi etüd edip mesleğinize yön verebilirsiniz.http://www.siralamam.com/duyuru.asp?id=294 Bülent Yılmaz

• Beyler tercih listesine 10 tane örgün tercih yaptık diyelim 11. ci tercihte de açık öğretim yazdık, diğer 10 örgün tercih ölü tercih mi olur?

Orijinalden alıntı: Kapat Aç Düzelir

Beyler tercih listesine 10 tane örgün tercih yaptık diyelim 11. ci tercihte de açık öğretim yazdık, diğer 10 örgün tercih ölü tercih mi olur?

o yazdığın ilk 10 tercihi ilk yerleştirmede yazmadıysan aynısı neden ölü tercih olsun ki....

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<
  • quote:

quote:

Beyler tercih listesine 10 tane örgün tercih yaptık diyelim 11. ci tercihte de açık öğretim yazdık, diğer 10 örgün tercih ölü tercih mi olur?

o yazdığın ilk 10 tercihi ilk yerleştirmede yazmadıysan aynısı neden ölü tercih olsun ki....

meslek liselilerin 2 senelik geçişlerinde ölü tercih diye bir durum söz konusu mu
    1. tercihde yazdıklarımı ikinci tercihde yazarsam ölü mü oluyor (2 senelik bölümler )

quote:

Hayır açık öğretim kontenjansız ya mesela bir bölümü, beni direk kafadan alır mı?

Orijinalden alıntı: furkan19o7

quote:

quote:

meslek liselilerin 2 senelik geçişlerinde ölü tercih diye bir durum söz konusu mu
    1. tercihde yazdıklarımı ikinci tercihde yazarsam ölü mü oluyor (2 senelik bölümler )

meslek lisesi için ayrıntıları bilmiyorum ama ek yerleştirmelerde ilk yazdığın yeri tekrar yazamıyorsun. Bİlgisayar otomatik olarak atlıyor. Diğer mesajlara bakarsan bunla ilgili şeyler görürsün.

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<

• quote:

quote:

quote:

Hayır açık öğretim kontenjansız ya mesela bir bölümü, beni direk kafadan alır mı?

ilk tercihte tutan bir örgün öğretim tercihin varken sonlarda yazdığın açıköğretimin çıkacağını zannetmiyorum. Yani illa açıköğretim yazdın diye ösym ilk seni oraya yerleştirmez. Tercih listesindeki konumuna bakar eğer tutmazsa hiç bir yere açıköğretim çıkar. Mantık olarakta bu böyle gözüküyor

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<

• arkadaşlar giymiyeceğiniz yeri kesinlikle yazmayın çok pişman olursunuz ne olursa olsun boşta kalmıyım diye düşünmeyin adam akıllı inceleyin yazacağınız yerleri bölümleri üniversiteler bölümüne hemen hemen her okulla ilgili başlık var oralara göz atın,hepinize bol şans diliyorum
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.