Şimdi Ara

2012-2013 Sözelcilerine Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-Mat1'e kafanız basmıyorsa zorlamayın kendinizi, bırakın onun yerine Türkçe ve Sosyal'e yüklenin onları full çıkarcak seviyeye gelmeye çalışın. Bu şekilde ilk 1000e bile gitebilirsiniz LYS sonrasında.
    2- Deneme çözün bol bol, fakat sadece çözmek işe yaramaz bir süre sonra tüm denemeleri toplayın bakın hangi konuları yapamıyorum diye. Sözel konular olduğu için 1-2 saat+3-5 testle o konuyu halledebilirsiniz.
    3- Moralinizi bozmayın, ben ki okulda her sınavda 18 kisi icinden 16-17. Olurken okulda son3e girerken(son 10 gün icindeki sınavlarda dahi) moralimi bozmadım, sınav gunu gorusuruz dedim. Su an okulun en yuksek 2. Siralamasina sahibim.
    4- Gözünüzde büyütmeyin, unutkanlığımı bildiğim için YGS sonrasında hazirana kadar ders calışmadım son 2 hafta başladım çalışmaya. 3 günde felsefe grubunu bitirdim hiç ama hiç temelim olmadan(23 net) sonraki 2-3 gün tarihi bitirdim(YGS öncesinde hayvan gibi çalışmıştım full cikarabilcek kadar) Çağdaş türk tarihini sınavdan 1 gün önce bitirdim. Sınav sabahı tarih ve felsefe notlarına baktım okul bahçesinde. Edebiyata da sınav haftası 3-4 gün baktım, son 1-2 gün genel tekrar yaptım. Son gece yine hic temelim olmadan cumhuriyet donemine baktım. Coğrafyaya güvendigim icin zaten YGS sonrası hic calismadim.
    5- 3-4 kitaptan çalışın, not çıkarın. Tek kitaptan asla çalışmayın. Okul kutabından bile yararlanın gerekirse. Not cikarmaktan nefret ederdim,fakato bilgileri hayal gucunuzle birlestirip not aldiginizi farkedince beyinde kalıcı olarak yer edindigini anliyorsunuz. Neyse iste kendi cumlelerinizle not alın, viyanayı hoplattık deyin isterseniz.
    6- internetten yararlanın, bu anlatilmaz fakat internette gercekten kitaplardan daha yararli bilgiler var. Bi forumda okurken ardindan gelen mesajlar bile o kadar kalıcı kılıyor ki bilgileri inanılmaz.
    7- genel tekrar kitaplarinin yaninda 9.sinifa ozel,10.sinifa ozel basilan kitaplardan da yararlanin. Bu kitaplar ayrıntılı olduklari icin müthiş bir katkısı oluyor. Ozellikle değerlendirme bolumleri ogrenmeniz gereken tum bilgileri kafaniza kaziyor.(mesela ben tarih için birey'in 9.sinif tarih,10.sinif tarih,11.sinif tarih kullaniyordum gercekten birey cok iyi ara sinif kitaplarinda)
    8- reklam yapmis gibi olcam ama bana en cok katkisi olan yayın sınav dersanelerininkiydi. Her sayfada ogrendigin konuyla ilgili cikmis sorular olsun, konu taramalari, konu anlatimi olsun mukemmeldiler. Felsefeye sadece Sinav yayinlarindan hazirlandim mesela ve bu kadar zor olmasaydi sorular full cikarabilirdim. Gercekten onerim sinav dersanesinin yayinlarindan alin her ders icin kendinize. YGS turkce kitabini 3 saatte okuyup sorulsrini cozup bitirdigimi hatirliyorum gercekten cok eglenceli.

Önerilerimin yanında her turlu soruya açığım, herseyi sorabilirsiniz bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşa gitti onca yazı iyi mi la

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitmedi gitmedi iyiki yazmışsın baya yararı olucak umarım bana :)

Ayrıca ben TM öğrencisiyim.Oldum olası sözelim kuvvetli oldu matematiğim ise lisede en fazla 3tü haylada öyle.Bu sene son senem ve tm okumak istemiyorum.Sözelden iyi bir puan yaparsam özel bir üniversiteye tam burslu olarak girmek istiyorum yani ilk 3000 içinde olmam gerekli bunun için nasıl bir çalışma yapmalıyım yardımcı olursan çok sevinirim .Ayrıca tarihim kuvvetlidir,coğrafya dışında pek korktuğum bir ders yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ouzhan2011 -- 4 Kasım 2012; 2:46:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2017 Ygs Forum Birincisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.