Şimdi Ara

2012 - 1.5 DCİ -> Enjeksiyon Arızası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
1
Favori
5.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1300 km rahat gitmişimdir bu halde. Yuksek devirli gittim , vitesi geç değiştirdim. Neler yapmadim ki 1300 km de.
    Turbo bazen çalişiyor , bazen çalismiyor.
    Kafaya taktım mutlaka çözecem olayi.
    Geçen sene lpgden çektim bu senede belliki dizel sorun yaratçak.
    Total - Shell disinda bir yerden yakit almadim. Filtrelerinde hepsini 1-2 ay önce degistirmistim. Çok fena koydu bu olay bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fascism kullanıcısına yanıt
    Elm327 diye bir cihaz var mini obd diye de geçiyor.Bluetooth aracılığı ile Aracın anlık verilerini okuyabiliyorsunuz hangi verilerde anlık kesinti olduğunu oradan anlayabilirsiniz.

• Hocam gözünü korkutmak istemem fakat aynı olaylar iki ay önce basıma geldi. Arac megane 3 1.5 dci

Gaz yemedi ve arac tekledi vs. Turbonda falan birsey yok merak etme. Sorun enjektôrler. Kronik problemmis dci ların. 1 2 3 4 no lu enjektörleri kontrol ettir yetkili serviste. Bende iki tanesi bozuk cıktı. 1800 tl ye degistirdim. Suan sıkintı yok. Bana da yakıttan dediler ancak internette arastırınca kronik oldugunu gordum

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Hocam gözünü korkutmak istemem fakat aynı olaylar iki ay önce basıma geldi. Arac megane 3 1.5 dci

Gaz yemedi ve arac tekledi vs. Turbonda falan birsey yok merak etme. Sorun enjektôrler. Kronik problemmis dci ların. 1 2 3 4 no lu enjektörleri kontrol ettir yetkili serviste. Bende iki tanesi bozuk cıktı. 1800 tl ye degistirdim. Suan sıkintı yok. Bana da yakıttan dediler ancak internette arastırınca kronik oldugunu gordum

Bozuk derken temizletsek sorun düzelir mi sordunuz mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruling_S

Tam tersi shell'in katkılı yakıtları(V-power) enjektörleri daha çok tıkıyor.Eğer Aracın km'si 50.000 den düşük ise würth'ün enjektör temizleyicileri var onu kullanın.

bu konuda kaynak verebilirmisiniz hocam?
  • Maalesef. Sanayi de sansını deneyebilirsin ama pek sanmıyorum. Bana garanti veremedi kimse o yüzden yetkili de yaptırdım mecburen. Ama dikkat sadece bozuk olanları degistirt. Yoksa hepsini degistiriyor servis. O zaman 3200 lira.

Bozuk olanlar diye belirt.

• un momento kullanıcısına yanıt
    Kaynak derken?

• quote:

Maalesef. Sanayi de sansını deneyebilirsin ama pek sanmıyorum. Bana garanti veremedi kimse o yüzden yetkili de yaptırdım mecburen. Ama dikkat sadece bozuk olanları degistirt. Yoksa hepsini degistiriyor servis. O zaman 3200 lira.

Yarin tanidik pompaciyada yolum düşecek demektir.
    Enjektorleri yenilersem çok merak ediyorum bir daha bozulmayacaginin garantisini kim verecek...eger yakittan olduysa sadece , bu sartlar altinda arabadan 1.5 dcidan sogurum herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

quote:

Maalesef. Sanayi de sansını deneyebilirsin ama pek sanmıyorum. Bana garanti veremedi kimse o yüzden yetkili de yaptırdım mecburen. Ama dikkat sadece bozuk olanları degistirt. Yoksa hepsini degistiriyor servis. O zaman 3200 lira.

Enjektorleri yenilersem çok merak ediyorum bir daha bozulmayacaginin garantisini kim verecek...eger yakittan olduysa sadece , bu sartlar altinda arabadan 1.5 dcidan sogurum herhalde.

İşte işin can alıcı kısmı da orası. Sanayi de yaptırsan garanti yok. Belki aynı gün bozulur. Ya da hic bozulmaz.

Yetkili serviste en azından takılan parça garanti altında. Bozulursa atarsın kafalarına. Garantiden yenisini yaptırırsın. İlk başta bende sogudum ama dci enjektör arızası yazarsan tonla yorum cıkıyor. Maalesef bizim basımıza geldi.

Suan saat gibi bu arada. Bende turbo falan demistim gaz yemeyince tekleyince falan da enjektör aklıma gelmemisti hic.

Sen ilk enjektörlere baktır. Baska yerleri elletme. Enjekör saglamsa o zaman baktırırsın. Bana kalırsa yuzde yuz enjektör

• O arabada kaç turbo var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

İşte işin can alıcı kısmı da orası. Sanayi de yaptırsan garanti yok. Belki aynı gün bozulur. Ya da hic bozulmaz.

Yetkili serviste en azından takılan parça garanti altında. Bozulursa atarsın kafalarına. Garantiden yenisini yaptırırsın. İlk başta bende sogudum ama dci enjektör arızası yazarsan tonla yorum cıkıyor. Maalesef bizim basımıza geldi.

Suan saat gibi bu arada. Bende turbo falan demistim gaz yemeyince tekleyince falan da enjektör aklıma gelmemisti hic.

Sen ilk enjektörlere baktır. Baska yerleri elletme. Enjekör saglamsa o zaman baktırırsın. Bana kalırsa yuzde yuz enjektör

Bir yazi okudum. Gaz verdiginizde yemiyor hafif gazdan cekerken araciniz hizlaniyorsa enjektorlerinizde sorun vardir demişler.
    Geçen biraz arac acilmisti. Otobanda 130 da sabit kaldi hizim. Hafiften cekerken ayagi gazdan hizlandigini farketmistim aracin. Bu da dogruluyor nedense.

Dua ediyorum çok fazla masraf çıkartmasin. Bir kere başladım mı araba bõyle masraf cïkartmaya sonu gelmiyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bir yazi okudum. Gaz verdiginizde yemiyor hafif gazdan cekerken araciniz hizlaniyorsa enjektorlerinizde sorun vardir demişler.
    Geçen biraz arac acilmisti. Otobanda 130 da sabit kaldi hizim. Hafiften cekerken ayagi gazdan hizlandigini farketmistim aracin. Bu da dogruluyor nedense.

Dua ediyorum çok fazla masraf çıkartmasin. Bir kere başladım mı araba bõyle masraf cïkartmaya sonu gelmiyor...

Olay enjektör gibi o zaman dci kronik problemi demiş arkadaş. Renault forumlarında konu açın yada biraz araştırma yapın. Sanayide yarı fiyatına değişir o zmnozele gitmeye gerek yok

• Benim anlamadığım cihaz neden hava sistemi arızası gösteriyor yanı biri enjektör göstermişti biri hava gosterdi bu cihazlarda bozuk ya ustaların suçu yok o zmn

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Benim anlamadığım cihaz neden hava sistemi arızası gösteriyor yanı biri enjektör göstermişti biri hava gosterdi bu cihazlarda bozuk ya ustaların suçu yok o zmn

Valla onu bilmiyorumda nedense güvenim kalmadi dci motora.
    Enjektor temizlemek çozum olmazsa ve yetkili servis 1-2 sene yeni enjektorlere garanti veriyorsa mutlaka yetkili serviste yaptiririm.
    Hoş elektronik urunlerdeki gibi "kullanici hatasi" demeyecekleri ne malum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fascism -- 11 Temmuz 2016; 12:55:36 >
  • quote:

quote:

Benim anlamadığım cihaz neden hava sistemi arızası gösteriyor yanı biri enjektör göstermişti biri hava gosterdi bu cihazlarda bozuk ya ustaların suçu yok o zmn

Enjektor temizlemek çozum olmazsa ve yetkili servis 1-2 sene yeni enjektorlere garanti veriyorsa mutlaka yetkili serviste yaptiririm.

Amaçta o zaten renault 400 tlye mal ettiği 4 enjektoru 3200 tlden cakarsa zatend unyanın en zengın firması olur. Bırak hocam yan sanayı cın malı bile daha kalıtelıdır emın ol. En azından 2 sene bişey olmaz

• quote:

quote:

quote:

Amaçta o zaten renault 400 tlye mal ettiği 4 enjektoru 3200 tlden cakarsa zatend unyanın en zengın firması olur. Bırak hocam yan sanayı cın malı bile daha kalıtelıdır emın ol. En azından 2 sene bişey olmaz

Lastik patlasa enjeksiyon hatasi verir bu araba deyip abartti yetkili servis.
    Yağ filtresini degistirirken turbobun asiri besleme valfini cikartip birakmis yerine takmamis huur.
    Motor fani yutmus o dalgayi. Turbo borulari patlamak uzereydi. Araba 2 gunde yagi bitirmis.
    Ara sigorta baglantisi patlamis motor faninin.
    Motor fani iflas...

• turbo selenoid valfine baktır...
  • Hdi motor sanki Dci'den daha stabil ve sorunsuz çalışıyor..

Bu çevremde ve forumda gördüğüm kaçıncı dci vakası..

Çok geçmiş olsun hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

Hocam 2011 model 1.5dci clioda ayni sorunu yasamistim. Enjektorleri kontrol edin yazisi cikiyordu altta da ariza isigini yakiyordu arac. Bir ustayi sorup ne yapayim demistim, onemsiz bi sey bir ara hallederiz demisti o sekilde bir yil kadar daha kullanmistim sanirim normalde hicbir sikinti yokken o yazi ciktigi anda arac cekmemeye basliyordu, yokus cikmak tam bir eziyet haline donuyordu. Isin ilginci motoru stop edip tekrar calistirdigimda bir sikinti kalmiyordu. Cozerseniz buraya da yazin hocam hala merak ediyorum o sikintiyi

Sorun çözüldü hocam :D Ama enjeksiyon hatasıyla enjektörleri kontrol ettir hatası aynı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Hdi motor sanki Dci'den daha stabil ve sorunsuz çalışıyor..

Bu çevremde ve forumda gördüğüm kaçıncı dci vakası..

Çok geçmiş olsun hocam...

B segmentinde araçları çok araştırdım , çok baktım.
    Hdi Dci hangisi iyi kötü bilmem ama motor bitik bir sürü pejo var bursanın araba pazarında. Bunları görünce soğudum ben hdi'dan .
    Belki şuan dci doludur. 1-2 aylık serüvenim olmuştu araba pazarında
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.