Şimdi Ara

2011 macbook pro ram sdd tavsiye.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba doslar bende 2011 macbook pro var. uzun suredir ram sdd takviyesi mi yapsam yeni macbook air mi alsam kararsizdim . macbook air i apple nin yeni urunlerinde radikal dgisim olacagini duyunca beklemeye karar verdim . cihazima bugun 8 gb 1600 luk ram siparisi terdim tek 8 vermemen nedeni ilerki tarihta bir 8 daha alirim 16 olur diye dusundum. simdi gelelim sorulara . benim kendi ramim yani 2 gb 1333 luk olanla bu 8 BG 1600 lugu baglarsam 10 GB yapiyor yanliz frekanstaki fark sorun yaratirmi? 2. sorum ise ben macbook u genelde internet skype kulaniyorum cok agir programlar kulanmiyorum . ssd alsam bana acilis hizi ve dosya tasima hici cok onemli degil, internete sorf yaparken veya programlarin acilisinda fark edermi yoksa hdd yeterli sdd ye gerkyokmu ?

• Merhaba. Farklı frekanslarda ram sizin kullanım alanınızda (ev, ofis kullanımı) bir zarar teşkil etmez. (Ramlerin çok dandik ram olmadığını varsayıyorum)
    Bunun dışında kendi fikrimi sorarsanız internette kullandıgım bir bilgisayar için bir ton para verip SSD taktırmam. Performansa cok buyuk faydası oluyor. İnanılmaz derecede hızı arttırıyor. Ancak 2011 model cihazda ekleyeceginiz Ram'ler ile bir de SSDye o kadar para vermeniz biraz gereksiz gibi geliyor. Biraz uygun fiyatlı olsa eyvallah ama çok pahalı...

Yeni çıkan ürünlerin yuzde 80i SSD ile geliyor zaten. İleride bir makina almayı dusunuyorsanız bunu unutmayın. Boşuna bir ton parayı sokaga atmayın derim ben

Kendi fikirlerimi soyledim hocam sürç-i lisan ettiysem affola...

Saygılar.
  • Oncelıkle tesekureler . Acıkca Apple nın yenı urun tanıtımını beklıyorum . 4gb ram artık yeterlı gelmıyor sureklı cıhaz ram sorunu yasıyor ve takılmalar oluyor .gecen hafta nerdeyse şeytan kanıma gırıyordu bulundugum bölgede 8gb mac aır bulamamam kurtardı benı.yanlız 4gb ram osx e yetmıyor bu bır gerçek pekı neden hala 4gb urun satımına devam ediyor Apple bence yapmaması gereken bırsey her alan ram sorunu yasıyacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple mağazalarının Ram satımından ne kadar pay kaldırdığını biliyormusn ? (:

Koskoca MacPro'ya bile abidik gubidik miktarda ram takıyorlar.
  • Çok haklısın . Ram fiyatları el yakıyor maalesef ucuz da değil .

• İşte bunlar hep kapitalizm :D Herkes birilerine muhtaç bırakılıyor (:

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 5 Haziran 2014; 0:59:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonuc nedir simdi hocam ? Alacakmısın SSD ?
  • sonuc imzamda gordugunuz gibi fransada yasiyorum burda alisveris merkezlerinde gercek anlamda %50 den fazla indirimler oluyor . denk gelirsem 250 gb SSD 80 € dan fazla vermemek sartiyla olabilir. zaten suan fransiz birsitede ssd fiyatlarinda indirim var gibi geldi bana fakat 120 gb fiyati 68 € olmus eger 256 dedigim gibi 80 € limitime duserse alip kulanmak isterim . 80 € fazla veremiyecegimden degil kendime bu limiti koydum . sizinde dediginiz gibi 2011 bir cihaza cok para harcamaya gerek yok . bu arada inzandaki steyi yeni gordum . geliyorum ;)
  • ileride yeni model alacaksan bencede ssd ye gerek yok , teknik olarak performansa etkisi yok bunda hızdan bahsetmiyorum evet bilgisayar ve programlar çok daha hızlı açılır dosya transferlerin daha hızlı olur fakat verdiğin paraya değer mi onu düşünmelisin ( bunu ileride yeni model alacağını varsayarak söylüyorum)
    ama ben olsam ram takviyesi yaparım çünkü bilgisayarının kapasitesini , talıyabileceği yükü artırmış olursun. Bu arada alacağın ram sıkıntı yapmaz , 1333 frekansında çalışır anakartın onu desteklediği için , corsair value select serisinden bir ram almanı tavsiye ederim.
  • Satın aldığım ram MACWAY 8GB DDR3 1600 PC3 12800S SODIMM .bıldıgım kadarıyla macbook 2011 i5 1600 mh desteklıyor dıye bılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bekir27

Satın aldığım ram MACWAY 8GB DDR3 1600 PC3 12800S SODIMM .bıldıgım kadarıyla macbook 2011 i5 1600 mh desteklıyor dıye bılıyorum.

2011 macbook prolar 1600mhz destekliyor fakat şu an 1333mhz olan bir ramin yanına 1600mhz takacaksınız anladığım kadarıyla, bu şekildeyken 1600mhz ram 1333mhz de çalışır. Bu gözle görülebilir bir fark yaratmaz o yüzden önemli bir şey değil.
  • anladim tesekkurler.
  • ram geldi taktim fakat ram takildigindan beri mac restart atiyor veya cokuyor . bazi formlarda iki yuvada ayni miktarda ram olmadimi sorun oluyor deniyordu yeni rami tek olarak taktim sorun yine ayni bu sorunu nasil halederim . ram markasi nanya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 15 Haziran 2014; 13:15:43 >
  • nanya diye bir markayı ilk kez sizden duyuyorum..

keşke bunlara para harcamak yerine yenisini alsaydiniz..

neyse,

bana ramlerle ilgili bir problem olduğu aşikar gibi geliyor.. her şeyden önce anakart 1600mhz ram destekliyor mu? eğer desteklemiyorsa 1333Mhz için düşük voltajda çalışması gerekiyor.. yani bunun gibi bir sorundan dolayi oluyor olabilir ama emin degilim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekir27

ram geldi taktim fakat ram takildigindan beri mac restart atiyor veya cokuyor . bazi formlarda iki yuvada ayni miktarda ram olmadimi sorun oluyor deniyordu yeni rami tek olarak taktim sorun yine ayni bu sorunu nasil halederim . ram markasi nanya.

ramlerden kayneklıdır bence , nanya diye ram var deseler inanmam çünkü 1600mhz olması sıkıntı olmaz 1333mhz de çalışır , buda herhangi bi çökmeye neden olmaz
  • Aslında aldığım ram maymac dıye gecıyor ama devre ostundeki ram ların üstünde nanya yazıyor. Yenısı konusunda aslında. Bılıyorumkı kısa bırseneden önce yenı aır let gelecek acıkca acelesı olmadığından beklıyorum.pekı bu rama yapılabılecek bır şey yokmu.

• Uzerınde 1333 var bıldıgım kadarıyla bır altı ve bır ustu fırekansı desteklıyor.ram 1600 olmasına rağmen cıhaz hakkında da 1333 gozukuyor.

• kardeşim merhaba kusura bakma foruma yazamadım hastanelerde surunuyorum buara. Yasadıgın sorun ram arızası. Git ve ramleri deirekt degistir. Mumkunse Corsair- kingston- hi level- hynix ramlerinden birini secmeye calıs.

SORUNUN KESİNLİKLE RAM ARIZASI.
  • Riverside_ kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun umarım önemli bir şey değildir. Ben iyade talebinde bulunayım ozaman.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.