Şimdi Ara

2010 üni puanları klavuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu klavuz yani üniversitelerin taban puanları vs. gösterildiği klavuz ne zaman çıkıyor. tercih döneminde mi yoksa sınavlardan önce puanlar belli oluyor mu

• Öncelikle kılavuzda 2009 yılının taban puanları ve son kontenjana yerleşen adayın başarı sırası yazar.

Taban puanları, kontenjanları ve diğer bilgileri içeren kılavuz, tercih kılavuzudur. Bu tercih kılavuzu yazın, tercih döneminde çıkar.

18 Ocak - 12 Şubat arasındaki YGS başvuru döneminde ise başvuru kılavuzları verilecek. Bu kılavuzda taban puanlar, kontenjanlar vb. yazmaz. Uygulanacak olan sınav sistemine dair bilgiler, katsayılar, sınav tarihleri ve saatleri, soru dağılımları, hangi bölümlerin hangi puan türünden aldığı, başvuruların nasıl yapılacağı, formların nasıl doldurulacağı gibi bilgiler yer alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 9 Ocak 2010; 15:38:57 >
  • tercih dönemine kadar yeni sisteme uygun taban puanları bilememek kötüymüş. ka. puan gerek oldugunu bilemeyecez.

cevap içinde sağolasın
  • http://www.fdd.com.tr/UniversitelerPuanlar.aspx

burda buldum ancak ne kadar doğru bilmiyorum.
    edebiyat falaln baya yüksek puanda 480 den başlıyor en kötüsü
    en iyisi 526,757 ile marmara onu istanbul takip ediyor.

puanlar bu kadar yüksek olursa kazanmak hayal gibi birşey. fulle yakın yapıp okul puanımızında 75 yukarı olması gerekiyor.

tüm hevesim kaçtı valla. 3 sene aradan sonra girelim dedik çok zorlucak iyi biryer.

umarım tarihe falaln girerim 460 lardan başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (dark) -- 10 Ocak 2010; 18:17:38 >
  • İşte şimdilik Kültür Dershanesi, FDD gibi kurumların yaptığı tahminî çalışmalara bakabiliyoruz. Tabii bunların da doğruluğu %100 değil.

Zaten önemli olan taban puan değil. Tabii, taban puan da bilgi vermek adına yararlıdır. Ama asıl önemli olan son kontenjana yerleşen adayın başarı sırasıdır. 2009 verileri de şimdilik elimizde yok maalesef. Örneğin, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği en son SAY-2 15000.'sini almıştır, kontenjanları doldurmuştur, kapatmıştır. Asıl önemli olan bu. Taban puan değişken bir parametre. Çünkü bu 15000., bir yıl 340 alan bir kişi olur, başka bir yıl da 335 alan bir kişi olur, başka bir yıl da 350.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 10 Ocak 2010; 18:42:34 >
  • anladım önemli olan sıralama sanırım. bundan sonra ona dikkat edeceğim dershane denemelerinde daha çok sıralamalara bakacağm.
  • bu finaldeki puanlar taban mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet tahmini hazırlamışlar. ama baya yüksek.
  • inanmıyorum yaa taban bu puanlarsa tavanı düşünemiyorum
  • şahsen ben puanların bu kadar yüksek olacağını sanmıyorum. soru sayısı arttıkça hata yapma oranı artacaktır. malum 180 soru yerine 2 katı kadar soru olacak yaklaşık. bence ve umarım bu kadar yüksek olmaz puanlar.
  • arkadaşlar sanırım bu puanların bu kadar yüksek olması şu yüzden

şimdi ilk sınava giriyoruz ve oradan atıyorum 375 puan yaptık. yani ygsden.

sonra lysye girdik oradanda 380 aldık.

sonra burada 380nin üzerine ilk bölümün puanının %40 eklenecek sonra birde aobp eklenencek ve böylece puan 470-480 nin üzerine çıkıyor puan.

böyle dediğim gibi olabilir hesaplama. ama baya can sıkıcı eğer bu dediğim gibi değilse 480lerden lysde puan çıkarmak imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (dark) -- 12 Ocak 2010; 19:41:41 >
  • :AlacaKaranlık: , dediği gibi tercih kılavuzunda yer alacak ancak onlarda kriter değilki, yine yakın sonuç olacak FDD nin yaptığı gibi neden derseniz; Çünkü kimin hangi bölümü ne kadar çok isteyeceğine göre belki 50 puan bile farklılık oalcak doğal olarak.
  • Beyler alin bakin iş görür
    Bu ne ya? Bu forum ölmüş canlanin hadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.