Şimdi Ara

2010 mezunu anlatıyor... [nereye çekilebilir] [sonuç belgesi eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
16
Favori
4.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2010'da YGS'm 26k idi. Dedim ki ben bunu 15k'ya çekerim, sonra bir mühendisliğe kapağı atarım mutlu mesut yaşarım.
    Ondan sonra fazla hırs yapmış olacam ki, 5k'ya çektim (bakınız 170 soru LYS'de 162.5 net yapmak). Ondan sonra hiç planda yokken ve çevre-aile baskısıyla tıpa girdim.
    Tıpta bunalıma girip 3 sene sonra orayı bırakıp tekrar sınava girdim. Direk geçiş yoktu 2013'te, o yüzden herşeye tekrar hazırlandım. YGS'de 14k oldum, LYS ile ise yine 5k'ya çektim.

Sonuç olarak Bilgisayar mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim şuan.

Moral of the story: Çekmeye heryere çekersiniz, ama hayatın neler göstereceği belli olmaz. Planladığım gibi 15k'ya çekseydim, tıpta bunalıma girmeyecek, daha birçok olayı yaşamayacak, şuan mutlu mesut 1 senelik deneyimli Hacettepe bilgisayar mühendisliği mezunu olacaktım. Şuan Hacettepe'de değil daha iyi bir yerde okuyorum ama en başta oraya gitsem şuan psikolojim daha düzgün olurdu.
    Özetin özeti: Neyin ne olacağını bilemezsiniz, hayatınızın başındasınız, en iyi şekilde çalışın, gerisini de çok takmayın.

2010 sonucu:
    http://i.hizliresim.com/JAZNOW.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKoenig -- 27 Mart 2016; 12:34:18 >

• Forumdaki en anlamlı konulardan biri..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar neti nasıl yaptın ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam YGS-5 52k dan 3k ya çekilir mi sizce

• MrKoenig kullanıcısına yanıt
    Formun en ibret alınacak konularından biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UtopikMuhayyile -- 20 Mart 2017; 22:56:33 >
  • 2010 soucunu paylaşırmısın
  • güzel yazmışsın hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen okumaktan sıkılırken sınıfın durumu bırakmayı düşünenler çoğuluktamıydı halınden memnunlarmıydı bir de hangi okuldu zormuydu
  • Çok güzel bir konu olmuş,ayrıca kutlarım hocam.

• guzel konu,

ayrica tipi birakip, muhendislige gecenleri gormek beni sevindiriyo.. senin adina uzuldum ama senden feyz alacak cok insan var, eyvallah

• Cok guzel yazmissin abim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sen sırıtma la.

O kadar neti nasıl yaptın ?

Diyorum ya fazla hırs. O dönem 10 kilo kadar aldım, hala da veremedim. Türkiye'de sadece 800 kişi LYS fiziği fulledi, bir tanesi bendim, sadece 800 kişi kimyayı fulledi, bir tanesi bendim. Fizikten 7, kimyadan 6 kitap bitirdim. Bu yılki YGS birincisinden farklı bir stratejim yoktu yani, hayvan gibi çalıştım ben de.

@dradox
    Bizim zamanımızda LYS daha kolaydı, gerçi 2013'den beri girmedim hiçbir sınava ama hep zorlaşarak gidiyordu. Yani bu sene benim netlerim gibi yapsan mesela, çok iyi yerlere çekebilirsin ama tam tahmin edemem tabiki.

@krksut_06
    Tıpta hissettiklerimi yazsam buraya kimse çok uzun diye okumaz, ve içinde hiçbir olumlu şey olmaz desem herhalde yeterince açıklamış olurum. Ama özetle sevmedim.

@stellarium06
    Şifremi bulabilirsem atayım. Valla tıpta bırakmayı düşünen çok vardı, hatta şuan uzmanlığını yapan bir abiyle konuştuğumda bir memuriyete geçsem mi diye düşünmüyor değilim dedi bana. Arkadaşlarım da şikayetçi gördüğüm kadarıyla.

• hangi üniversitedesin hocam
  • Mühendisliğe kapağı atmışsın. Rahat mısın ?
    Mezun olduktan sonra 1500 lira maaşla gece 10'a kadar mesai yaptırtıkdıklarında da umarım aynı rahatlık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraXan

Mühendisliğe kapağı atmışsın. Rahat mısın ?
    Mezun olduktan sonra 1500 lira maaşla gece 10'a kadar mesai yaptırtıkdıklarında da umarım aynı rahatlık olur.

Valla hocam işin gerçeği öyle çalışacağımı düşünmüyorum. Part time çalışan öğrenci arkadaşım 2750 kazanıyor. 1 senelik mezun arkadaşım 2000$'a Amerika'ya çalışmaya başlayacak yakında freelance olarak. Bilgisayar önü açık bir alan, yeter ki sevin ve öğrenin.
  • Ben özel sektörde köle olmamak için okumaktan vazgeçtim.
    İlahiyat okuyorum şu an fakültede tek bilgisayardan anlayan benim
    Freelance olarak takılacağım artık ne kadar olursa
  • 5 bine odtü bilkent olmaz ki nereyi yazdın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvedui -- 27 Mart 2016; 4:01:52 >
  • tıpta hissettiklerini bi ara ayrı konu açsana çok merak ettim :D
  • Hocam tmde cok rahat. Sıkı edebiyat görür işini inşallah

• İlerde yine tıpa gitmek isteyeceksiniz zaten kayıt silmişseniz de hakkınız saklıdır.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.