Şimdi Ara

2010 HDI Peugeot 206 plus yardım (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
751
Cevap
1
Favori
135.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mpal624

Yazmayı unuttum, Araçta geri vitese geçirirken sorun yaşayan var mı?

Bende sürekli olarak aynı sorun oluyor. Geri vitese geçerken ilk kademe geçiyor ama dişli tam oturmuyor. Geri viteş müşürü devreye geçiyor sensör fln çalışıyor ama araç harket etmiyor boşta gibi oluyor. Servise gittim. Geri dişlisi normalden farklı ondandır dedi. 1-2 yapıp geriye atıyorum o zaman düzeliyor. Aynı sıkıntıyı çeken var mı ?

+1
  • Başka boya koruma yaptıran arkadaşlar var mı?Malum araba alınca biraz sıkıştım maddi olarak.
    Uygun bir şeyler bakıyorum:)

Boya koruma yaptırırken nelere dikkat etmeliyim.500 tl ye yapanda var 100 tl ye yapanda var!
    Aradaki fark nedir?
  • Aslında polisaj makinası alıp kaliteli cilalarla kendiniz yapacaksınız, ama işte tembellik, yoksa yaptıkları işte bişey yok birsürü para alıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

Aslında polisaj makinası alıp kaliteli cilalarla kendiniz yapacaksınız, ama işte tembellik, yoksa yaptıkları işte bişey yok birsürü para alıyorlar

Hocam polisaj makinesi var da önerebileceğin bir koruma ve cila var mı ?
  • quote:

Aslında polisaj makinası alıp kaliteli cilalarla kendiniz yapacaksınız, ama işte tembellik, yoksa yaptıkları işte bişey yok birsürü para alıyorlar

Biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?
    Hangi ürünleri kullanmam lazım.Nasıl uygulamamız gerekiyor?
    Polisaj makinesi nerden temin edebiliriz?

Bir de bu anlattığınız şekilde teflon kaplama oluyor mu?
  • quote:

quote:

Turtle Wax Ice Likid ve ATTLAS ATT 180 P Polisaj Makinası

Aslında ben yapmayı düşünüyorum ama polisaja elektrik nereden bulurum o beni düşündürüyor sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 12 Ocak 2011; 12:13:27 >
  • SLM ARKADAŞLAR
    BENİM ARAÇTA GERİ VİTESTE HİÇ SORUN YOK
    FARLARIN BUĞULANMASI NORMAL BİR DURUM KLAVUZDA YAZIYOR AÇIP BAKIN İSTERSENİZ
  • quote:

quote:

quote:

Turtle Wax Ice Likid ve ATTLAS ATT 180 P Polisaj Makinası

Aslında ben yapmayı düşünüyorum ama polisaja elektrik nereden bulurum o beni düşündürüyor sadece.

Polisaj amkinesi bildiğimiz taş makinesi. Sadece devir olayı farklı sanırsam polisajlar daha düşük devirli çalışıyor. Bende daha doğrus babamda deviri ayarlanabilir taş makineis var. Ona göre uç aldık ve tatillerde zaman buldukça cilalama yapıyorduk. Bi günü harcamanız gerekiyor. Zahmetli ve yorucu bir iş. Sonucu ise paha biçilemez :D .
    Cilalama yapılır. Her 6 ayda bir yapmaya çalışırız babamla olay cila+koruma uygulayabilme. Malzeme bu konuda çok önemli. İtahal ürünleri ve sonax ı çok öneriyolar tabi ne derece doğru iyi bilmiyorum. Turtle ı gördüm ama oda biraz pahalı gibi geldi. Eğer önerdiğiniz hem uzun zamanlı cila ve koruma sağlıyorsa değecekse verilebilir fakat 1-2 yıkamada cila gidecekse ve korma gibi bi fonksiyon kalmayacaksa diğer 10-20lik cilaları kullanmak daha avantajlı olur. Kullanan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bir kaç korumalı ve kaliteli cila önerisi yaparsa çok mutlu olurum.

Ayrıca bir öneri lütfen araçları bulaşık deterjanı ile yıkamayın. 1-2 yıl sonra boya ciddi ciddi açılıyo ve ne cila ne pasta fayda ediyor. Mümkün oldukça otoşampuanı kullanın. Bunun yanı sıra yeni araçlarda ve metalik boya araçlarda sünger kullanmaya dikkat edin. Benzinliklerdeki bıcbıcılara sokmamaya gayret edin.
    Teşekkürler.

• 1.ürün

http://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-swirl-x-hare-giderici-cila-8517616/ProductDetails.aspx?productId=otm8517616&categoryId=26001

2.ürün

http://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-nxt-generation-tech-wax-20-boya-koruyucu-wax/ProductDetails.aspx?productId=othrzg-12718&categoryId=26001

bu iki ürünün fiyatı yaklaşık 75 lira civarında ilk önce titizlikle hareleri giderip üstünede wax yaparsanız piyasada yaptırabileceğiniz en iyi boya korumayı kendiniz yapmış olursunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: heycan

1.ürün

http://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-swirl-x-hare-giderici-cila-8517616/ProductDetails.aspx?productId=otm8517616&categoryId=26001

2.ürün

http://www.hepsiburada.com/Liste/meguiars-nxt-generation-tech-wax-20-boya-koruyucu-wax/ProductDetails.aspx?productId=othrzg-12718&categoryId=26001

bu iki ürünün fiyatı yaklaşık 75 lira civarında ilk önce titizlikle hareleri giderip üstünede wax yaparsanız piyasada yaptırabileceğiniz en iyi boya korumayı kendiniz yapmış olursunuz

Ürünlere biraz baktım. Dediğiniz kadar iyi ise uğraşmak için bir haftamı verebilirim. Fiyat da iyi gibi @osman_goksel arkadaşın önerdiği turtle ile yaklaşık aynılar. Kulanan oldu mu ? Bi de bu harelenme nedir tam olarak anlayamadım.

• hare yıkama hatalarından güneş ışınlarından oluşan dalgalanma vbleridir. Dediğim ürünleri araştırırsanız ne kadar kaliteli olduğunu göreceksinizdir şunuda unutmayın wax kullanmadan önce boyayı kusursuz hale getirmeniz gerekir.(Wax parlatıcı, onarıcı, cila değildir.)
  • Ben ürünü bilmiyorum kullanmadım ama Turtle Wax iyi bir marka olduğunu biliyordum, benimki sadece bir öneriydi.
    Ancak şuna eminimki boya koruma yapıyoruz diye yüzlerce tl mizi alanlarda olağanüstü kalitede ürünlerle cilaladıklarını sanmıyorum.
  • Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. bende dört günlük beyaz 206 plus hdi sahibiyim.aracı sıfır aldım. 2005 clio hb dizel aracım vardı. ister istemez mukayeseyi clio ile yapıyorum. araçtan memnunum özellikle motorundan, yalnız beni rahatsız eden yol sesi. lastik ve jantları değiştiren arkadaşlar varsa bu sesin azalıp azalmadığını konusunda bilgi verebilirmi. clio da bu kadar lastik sesi duyulmuyordu. birde geçmiş yıllarda pejo araç tesliminde dizel yakıtı total dan alınmasını istiyor birde kart veriyordu. bu konu ile ilgili herhangi bir şey söylenmedi araç tesliminde. siz dizel sahipleri yakıtlarını hangi istasyondan alıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmasat

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. bende dört günlük beyaz 206 plus hdi sahibiyim.aracı sıfır aldım. 2005 clio hb dizel aracım vardı. ister istemez mukayeseyi clio ile yapıyorum. araçtan memnunum özellikle motorundan, yalnız beni rahatsız eden yol sesi. lastik ve jantları değiştiren arkadaşlar varsa bu sesin azalıp azalmadığını konusunda bilgi verebilirmi. clio da bu kadar lastik sesi duyulmuyordu. birde geçmiş yıllarda pejo araç tesliminde dizel yakıtı total dan alınmasını istiyor birde kart veriyordu. bu konu ile ilgili herhangi bir şey söylenmedi araç tesliminde. siz dizel sahipleri yakıtlarını hangi istasyondan alıyorsunuz.

Lastiklerin havasını düşürürseniz ses biraz olsun kesiliyor.Yakıt konusunda genelde opet bulamadığım nadirende olsa bp seçiyorum.

• Ben hala boya koruma için bir sonuca varamadım:(

İstanbul anadolu yakasında bana önerebileceğiniz uygun fiyatlı boya koruma yapan yer var mı?
  • arkadaşlar nedir bu boya koruma sıkıntınız yok böyle birşey bunların hepsi para tuzağı eskiden boya korumamı vardı boya koruma dediğin şey geçici arabayı yıkat korumadan eser kalmaz boşverin binin güzel güzel zamanı gelince pasta cila iş biter...
  • Yok üstad, aldığım gün lastik hava basıncılarını düşürdüm. önler 28, arkalar ise 30 şuan. ama nafile. neyse zamanla kulağım alışıyor gürültüye. Bu arada bu gün İzmir Gaziemir Arkas peugeot a gittim. teyp rds ile sıcaklık gösterge meselesini hemen hallettiler. gösterdikleri ilgi ve alaka hayran kaldım desem abartmış olmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmasat

Yok üstad, aldığım gün lastik hava basıncılarını düşürdüm. önler 28, arkalar ise 30 şuan. ama nafile. neyse zamanla kulağım alışıyor gürültüye. Bu arada bu gün İzmir Gaziemir Arkas peugeot a gittim. teyp rds ile sıcaklık gösterge meselesini hemen hallettiler. gösterdikleri ilgi ve alaka hayran kaldım desem abartmış olmam.

Zamanla alışıyorsunuz ilk aldığımda çok rahatsız oluyordum yalıtım 500 lira civarıydı yaptırmayı düşünüyordum vakit yoktu şimdi vazgeçtim 500 liram cebimde kaldı :)
  • quote:

Beyaz Pluss cılar bende aranıza katılmak istiyorum.

1 ay önce ankara dan abc den aldım. Araçtan çok memnunum.
    1.4 dizel stil paket alp beyazı aldım.
    Ziebart koltuk koruma hediyesi vardı onu yaptırdım,
    Aldığım yer park sensörü hediye tti ve trafik seti verdi.

Bende ayrıca özel 30,000K H7 xenon set getirttim ve taktım dehşet ötesi oldu tavsiye ederim.
    Sisler minik ampül kullanıyor ona deli oldum. Onun içinde 3Wlık led getirtiyorum bakalım nasıl olacak. Birde bunu değiştirme imkanı var mı? 206 veya 207 sisleri ile değişebilir mi?

Spoiler önerileriniz nelerdir. Servisdeki spoiler çok çirkin oluyor sanki üstten 2 tane pençeyle tutturmuş gibi hiç beğenmedim.

Araçın performans ve yakıtı cidden çok iyi. 1.3cdti corsa var hem onda daha az yakıyor hem daha performanslı. Gaza tepkisi çok iyi.

En sevdiğim özelliği ise önden 207 arkadan 206 yandan ise 206+ olması :D Bu çok hoş bir kombinasyon .

@guven.m hocam aracınızı güle güle kullanın . p.m attım ama cevap gelmedi sizden. Tavana yaptığınız uygulamaya bayıldım. Biraz detay bilgi istiyorum. Yaptığınız uygulama film herhalde. Bunun kalitesi nasıl. Araç yaz kış güneş altında duracak solma ağarma deformasyon v.s gibi sornlar çıkar mı? Çizilme v.s oluyor mu. Biraz pimpirikliyim aracı sürekli yıkarım ve özel şampuanla sadece sünger kullanırım :D Biraz ayrıntı verebilirseniz çok sevinirim.

Birde bu camlara yapılan filmleri sormak istiyorum. Pek film işlerini bilmiyorum. önlere 1 arkalara 2 demişsiniz . Bu filmleri kaliteli bir yere yaptırmak lazım önerebileceğiniz bir yer marka v.s var mı ?

Aracın eksiği çok. Çok basit ayrıntıları atlamışlar. Arka kafalıklar, bagaj lambası, hoparlor v.s. İlk başta bişi olmaz deniyo ama zamanla eksikliği hissediliyor. Bunlarıda zamanla tamamlıyacam inş.

Sizden son istediğim ise
    araçta kapalı olan RDS dışında ne özellikler var? Servise gidip açtırmak istiyorum. RDS yi okmştum başka bir yerde servistekiler yok fln dedi. Saçmaladılar biraz da sonradan yazılımcı geldi halletti. Oda sadece avrupa standardına ayarlamış ne oldu bitti oda bilmiyo ama RDS açık şuan.
    Araçta yazılımsal olarak açılacak neler var yazarsanız çok sevinirim. Bunun dışında, Yeni araçlarda direksiyon yönünde sis farı yanıyor. Direksiyonu ne yöne çevirirseniz o yönün sis lambası yanıyor. Direksiyon ortalandığında ise sönüyor. Bu özellik çok hoşuma gitti. Bu aracada uygulanabiliyorsa hemen yaptırmak isterim. Teşekkürler.

Merhaba aramıza hoşgeldin, sende güle güle kullan attığın pm e uzun uzun cevap yazdım hatta her madde için ama pm atmak için telefon no kayıt gerekiyomuş onu yapmamıştım yazdıklarımın hepsi silindi :( bir daha toparlayamadım. gerçi çoğu maddeyi forumda da paylaşmıştık.
    Cam filminde konusunda fiyatlar çok değişik 150-450 TL arasında yaptıranlar var aynı kalitede daha ucuza yapan yerde var pahalıya yapanda bu konuda bulunduğunuz bölgeye göre araştırmak gerekiyor. Ben bundan önceki 307 ye ve bu aracıma aynı yerde yaptırdım içşilik ve malzeme güzel benim için güzel görünmesi kadar özelliği de önemli yaz aylarında güneş ışınları yeteri kadar kesiyor böylelikle güneş hem bana hemde araca zarar vermiyor, içerden dışarının görüntüsünde zayıflık yok denecek kadar az. ön arka kapılar ve bagajda 2 numara ön camda 1 numara var. filmli haliyle 4 defa trafik çevirmesine girdim bir sıkıntı yaşamadım. tavana yapılan film değil kalın folyo onu da aynı yerde yaptırdım 10 yıl garantili dediler şuana kadar 6 aydır bir sıkıntı çıkmadı ama benim tek endişem zamanla aracın rengi güneş ışığından dolayı biraz sararacaktır (4-5 yıl belki) folyo çıkarıldığında tavan daha canlı kalacağından renk farkı olur diye düşünüyorum bakalım inşallah o kadar süre kullanmak nasip olurda görürüz geçende ikinci kat balkondan küçük bi saksı düştü içim gitti indim aşağı bezle sildim geçti :) folyonun kalınlığından kaportaya zarar gelmedi çizik de olmadı. onlar tavan folyoyu yaparken dükkandaki gri folyo dikkatimi çekti 207 lerin klima çerçeveleri ile aynı renk sonra acara binim klima çercevelerini sökmeyi denedim ve oldu onları da griye kaplamalarını rica ettim baya bi uğraşıp onları da yaptılar gayet de hoş durdu çerçevelere ücret almadılar, toplamda tüm camlara film tavan folyo 450 tl verdim.

30.000 k xenon takmışsın rengi sanırım mor hatta pempeye yakın olmuştur ama merceksiz sadece görüntüsü güzel oluyor trafikte diğer arkadaşların hayır dualarını alabiliyosun :) bende 8000k var merceksiz tavsiye ettiğimi söyleyemem. park lambalarını bahsettiğin ledle xenon kiti taktırdığım yerde değiştirmiştim çok hoş duruyor, gece sadece parkları açtığında bile aydınlatıyor benim sağdaki patladı değiştircem.
    Yazılım olarak serviste termometreyi akif hale getirttim, yol bilgisayarını sordum bunlardaki BSI(beyin) de olmadığını söyledir, yeni gelecek olan envy modellerinde yol bilgisayarı donanımı var eğer aynı BSI yi kullanacaklarsa bizimkilere de olur diye düşünüyorum peşini bırakmadım sadece envy lerin gelmesini bekliyorum.

Aracın vites mesafeleri bazı araçlara göre uzun yani 1.vitese atarken biraz ileri itmen gerekiyor aynı şey geri vites içinde geçerli.şirket acarı clio III kullanıyorum onun vites mesafeleri çok kısa cliodan inip 206+ bindiğimde bazen bende de oluyor 1. vitese atarken tam itmezsem geri atabiliyor. ama vites geçişleri gayet yumuşak, Performansı opel 1.3 cdti motora göre çok iyi 1.3 cdti kalkışlarda, 1 ve 2 . vitesde gaza yüklenmezsen gitmiyor gaza fazla bastığın içinde fazla yakıyor ama devrini alınca sorun yok.

• Lastiklerin havasını indirseniz bile yapısı sert oluduğu için ses azalmıyor çok denedim :). yaza doğru jantlarla beraber Michelin enegry saver almayı düşünüyorum hem sesi belli bi ölçüde kesiyor hem yakıtta ekonomi sağlıyor hemde fren mesafesi azalıyor, 206 da değil ama arkadaşın megane II de test edilmiştir.değiştirmeyi düşünenlere tavsiye edilir.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.