Şimdi Ara

2010 Dizel GETZ çok yakıyor !!! YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
11.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1 hafta önce dizel 2010 model bi getz aldım servis bakımlı 102 binde start modeli . çok fazla mazot yiyor araç resmen içiyor . ilk başlarda yakıt ibresi bozuk olabilir diye düşündüm . sonra depoyu fullledim kilometreyi sıfırladım 100 km sonra depoyu tekrar fulledim 7.16 litre aldı yani 30 TL .
    bnm bundan önceki 2008 getzim çok çok az yakıyordu ya :(
    100 km ye 30 TL diger arabalar için normal ama getz için çok fazla degil mi ???
    yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum . . .
    Özellikle Dizel getz kullanılıcıları ne kadar yaktıgını söyleyebilir mi acaba ?

• hiç cevap yok mu ya ? :(
  • bence normal
    benım getz 2006 şu an yol bılgısayı 6,3 lt gosterıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 getz yeni kasa mı eski mi ? yani 3 silindir mi 4 mü ? bide benzinli mi dizel mi ?
  • havalar soğuk ayrıca aracım kmside yüksek

normal bana görede

sonuçta eski sahibi kim bilir nasıl kullandı ve yakıt aldı
  • servis bakımlı araba ya km problem degil de o zaman bn arabanın çok yakmasının sebeblerini söyleyim bi yorum yapın lutfen :
    1- havalar soguk
    2- klima
    3- istanbul trtafigi
    4- bakım zamanı gelmiş
    5- bujilerin kontrolü ???

bunlarıdadüşünecek olursak normal diyorsunuz öyle mi ?
  • 4 silindir 88 hp vgt motor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel motorda buji yoktur.
  • Eger kısa mesafe kullanıyorsan o da çok önemli yakıt sarfiyatında.Motor ısınana kadar çok aşırı yakıyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opxito -- 28 Mart 2013; 19:21:58 >
  • anladım teşekkür ederim . araca bakım yaptırdımyakması düştü zaten biraz .

peki az yakması için önerileriniz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: memur1453

anladım teşekkür ederim . araca bakım yaptırdımyakması düştü zaten biraz .

Bende 2008 133.500 km'de dizel Getz var. Yakıtından memnunum. [ Maşallah diyim :) ]
    Size tavsiyem; aracı benzinli araçlar gibi düşük devirde kullanmanız. "Dizel motorlar devirli kullanılır" sözü bence VGT Getz'ler için geçerli değil.
    Vites değiştirip, ayağınızı debriyajdan tamamen çektikten sonra 1 saniye bekleyin ve ondan sonra hızınızı arttırın. Gaz pedalını nazik kullanın.

Bir de bu şekilde deneyip, sonuçları buraya yazın :) İyi yolculukar.
  • Bendede 2006 yeni kasa dizel var 40 binden beri bende arada babam alıyor .Babam kullanırken şehiriçi 7 lt gösteriyor.Bende genelde şehir içi 5-6 yoğun trafikte 7-8 oluyor bazen şehirdışı işe 4-5 gibi yakıyor.Bazen aşırı fazla yakıyor 8-9 oluyor şehir içi neden öyle oluyor anlamadım acaba yol bilgisayarındamı sorun var bakımlarını yaptırıyorum aksatmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makalali -- 5 Nisan 2013; 20:45:51 >
  • tşkler mustywrc .
  • quote:

Orijinalden alıntı: biricikömer

Bendede 2006 yeni kasa dizel var 40 binden beri bende arada babam alıyor .Babam kullanırken şehiriçi 7 lt gösteriyor.Bende genelde şehir içi 5-6 yoğun trafikte 7-8 oluyor bazen şehirdışı işe 4-5 gibi yakıyor.Bazen aşırı fazla yakıyor 8-9 oluyor şehir içi neden öyle oluyor anlamadım acaba yol bilgisayarındamı sorun var bakımlarını yaptırıyorum aksatmadan.

aracın son derece normal yakıyor merak etme . bn de yeni aldım çok araştırdım getzde seninki kadar yakıor ve normal . bn de çok yakıyor sanmıştım ama meger mazota zam gelmiş :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: biricikömer

Bendede 2006 yeni kasa dizel var 40 binden beri bende arada babam alıyor .Babam kullanırken şehiriçi 7 lt gösteriyor.Bende genelde şehir içi 5-6 yoğun trafikte 7-8 oluyor bazen şehirdışı işe 4-5 gibi yakıyor.Bazen aşırı fazla yakıyor 8-9 oluyor şehir içi neden öyle oluyor anlamadım acaba yol bilgisayarındamı sorun var bakımlarını yaptırıyorum aksatmadan.

aracın son derece normal yakıyor merak etme . bn de yeni aldım çok araştırdım getzde seninki kadar yakıor ve normal . bn de çok yakıyor sanmıştım ama meger mazota zam gelmiş :)

Zaten arkadaş lt cinsinden vermiş,ki dogrusu da bu.Yoksa geçmiş zamanlardaki yakıtı ile kıyaslanmak zor olurdu.Zam geldi çok yaktı muhabetti pek olmamış.

• Aracı ilk aldığımda bana da yakıt fazla gelmişti ama getz için bu değerlerin normal olduğunu öğrendim.Şehir içinde düşük devirli kullanırsam ortalama 5.5-6lt/100km. yakıyor.Sert kullanırsam 7-8lt/100km oluyor.Getz'i az yaktırmanın yolu düzenli bakımlarını yaptırdıktan sonra düşük devirli kullanmaktan geçiyor.Yakıtı fullemekten kastın mazot görününceye kadar mı yoksa pompa atınca mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schering -- 17 Nisan 2013; 18:59:46 >
  • bende 2006 getz var dizel 88 hp vgt.
    ilk başlarda bende çok yaktığını düşündüm ama forumları okudukça böyle seri bir aracı sakin kullanamamaktan kaynaklandığını anladım. bir de bakımlar çok önemli tabi. şehir içinde 100 km'de 6 lt yakması çok normal daha altında bir rakam bekleyemiyorum. yine de bir ümit 2000 devir de kullanıp şehir içinde 5.8 görmüşlüğüm vardır :)
  • Sonunda uzun yol yakıtını hesaplamak için fırsat geçti elime. en kısa zamanda burada paylaşıcam ;)
  • Bugün şehirdışı 100 km den fazla yol yaptım ortalama 3.6 litre yaktı ,şehir içi dikkatli kullanımda 5.5 litre yakıyor ama aşırı bir trafikte ister istemez 6 litre üstü oluyor 88 bg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makalali -- 10 Temmuz 2013; 21:53:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustiwrc

quote:

anladım teşekkür ederim . araca bakım yaptırdımyakması düştü zaten biraz .

Bende 2008 133.500 km'de dizel Getz var. Yakıtından memnunum. [ Maşallah diyim :) ]
    Size tavsiyem; aracı benzinli araçlar gibi düşük devirde kullanmanız. "Dizel motorlar devirli kullanılır" sözü bence VGT Getz'ler için geçerli değil.
    Vites değiştirip, ayağınızı debriyajdan tamamen çektikten sonra 1 saniye bekleyin ve ondan sonra hızınızı arttırın. Gaz pedalını nazik kullanın.

Bir de bu şekilde deneyip, sonuçları buraya yazın :) İyi yolculukar.

Devir olayına bende katılıyorum. Başka model dizel araçları devirli kullanınca daha iyi sonuçlar alınıyor ama ben Getz'de 1,5 - 2,5 devir arasında en düşük yakıt tüketimini yakalıyorum. Düşük devirin motora zararı var mıdır tam bilmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.